X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje drogie, dzis okazalo sie, ze wg pecharzyka ciaza 3 dni mlodsza, pecherzyk widac, co prawda po dlugim szukaniu. Narazie nic wiecej. nastepna wizyta za miesiac

485d3a7c299da7a7gen.jpg

Kamila ;), Kamenka, Jacqueline lubią tę wiadomość

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi wrote:
    Kamila a wymień badania jakie masz zlecone?? Ja zapłaciłam na pierwszych badaniach 95 zł, to był mocz, morfologia, glukoza i grupa krwi. Teraz zrobiłam mocz i morfologię,glukozę i dwa współczynniki toksoplazmozy i zapłaciłam 89 zł. Twoje labolatorium ma chyba kosmiczne ceny, albo masz tyle badań zleconych na raz.

Ja morfologie zrobiłam sama od siebie na pierwszej wizycie zapłaciłam na nia chyba 12 zł.
    Teraz mam do zrobienia mocz, THS (tarczyca), glukoza, dwa współczynniki toksoplazmozy, Hiv, Wr, grupa krwi + odczyn coombsa. Wiec mam wszystko na raz. Ale to zalezy od lakarza a z tego co sie dowiedziałam moj lekarz zleca duzo badan. Z jednej strony spoko ale dla portfela juz nie :D

Ile czekałaś na wyniki?

Az sie boje na sama mysl o tej ilości pobierania krwi :D Mam nadzieje ze kiedyś mi to minie :)

bloodflower:
    Jak ja byłam w mniej wiecej w 5 tyg to tez było tylko pęcherzyk widać, na szczęście następną wizyta za tydzień. Choć i tak mi sie dluzy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 20:57

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie,

Ja byłam dzisiaj, wg owu 6 tc 5 dni, pęcherzyk widoczny, serduszko biło !!!

Uspokojona i szczęśliwa , kolejna wizyta za 2 tyg, z wynikami krwi już.

Martwiłam się przed wizytą jak nie wiem, ale dzięki Bogu wszystko cacy !

Cierpliwości nam wszystkim.

taka ja, pogodynka172203, Kamila ;) lubią tę wiadomość

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi wrote:
    Kamila a wymień badania jakie masz zlecone?? Ja zapłaciłam na pierwszych badaniach 95 zł, to był mocz, morfologia, glukoza i grupa krwi. Teraz zrobiłam mocz i morfologię,glukozę i dwa współczynniki toksoplazmozy i zapłaciłam 89 zł. Twoje labolatorium ma chyba kosmiczne ceny, albo masz tyle badań zleconych na raz.

ja jeszcze lepiej zaplacilam :p 196zl mialam cala rozpiske badan (razem z tymi bezsensowanymi chorobami wenerycznymi)

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • pogodynka172203 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    mam wynik Bety

pierwszy wynik 22.10 - 1111.99
    drugi wynik 26.10 - 5626,75
    Czyli idzie w gore, to wspaniale!

Kamenka lubi tę wiadomość

• oldżi Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    mam wynik Bety

pierwszy wynik 22.10 - 1111.99
    drugi wynik 26.10 - 5626,75

WOW! Piękne wyniki!
    ja juz po pobieraniu krwi, teraz czekam z małym stresikiem do 14 na wynik :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENALENA wrote:
    Moje drogie,

Ja byłam dzisiaj, wg owu 6 tc 5 dni, pęcherzyk widoczny, serduszko biło !!!

Uspokojona i szczęśliwa , kolejna wizyta za 2 tyg, z wynikami krwi już.

Martwiłam się przed wizytą jak nie wiem, ale dzięki Bogu wszystko cacy !

Cierpliwości nam wszystkim.

Super :) To musi byc najcudowniejsza chwila, słyszeć serduszko pod swym sercem :)
    Ja w wtorek jak pojde tez bede miec ten sam czas 6tc i 5dni :) masz liczone od ostatniej @??
    mam nadziejde ze usłysze to samo :) hehe...lub dwa serduszka :D :)

taka ja:
    Nie wiem po co te badania, jak zapytałam lekarza to powiedział ze trzeba i to dopiero początek. A na WR jest ponoc 3 razy w ciazy! Według mojego gina.

pogodynka172203:
    Z taka beta juz będzie "cos" widać na USG :) Ja poszłam z beta 1904.0 i dostałam swoje pierwsze zdjęcie z usg :)

Tak wogole to jak wasze samopoczucie?
    Bo u mnie wszystko ok jakbym wogole nie byla w ciazy....jakis czas temu bylam senna, ból piersi i podbrzusze mnie bolalo a teraz praktycznie nic. Tylko mnie ciagle suszy co wiąże sie z częstym oddawaniem moczu...
    Martwi mnie to troche....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 10:04

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na samopoczucie nie narzekam, choć juz kilka dolegliwości mnie dopadło :)
    Najpierw meczyl mnie bardzo ból podbrzusza jak na miesiączkę, teraz juz jest lepiej.
    Dziś w nocy przebudzilam sie ok 3 rano i pózniej nie mogłam zasnąć. Lekkie mdłości i ból głowy.
    Bieganie do toalety poki co mnie omija :)

3jgx3e3k4gsb554h.png

Wysłany: 28 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny byłam u lekarza zbadał dał skierowania na morfologię, grupę krwi i wr. Pierwszy termin na 13 czerwca :) macica powiększona wszystko wskazuje na ciąże bety nie kazał robic bo 3 testy pozytywne ńie mogły sie mylić :) tylko mam krótka szyjkę macicy podobno to mńie trochę martwi. Jutro odbieram wyniki i idę do mojej dawnej pańi doktor aby prowadziła moja ciąże :)

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogodynka172203 wrote:
    Hej dziewczyny byłam u lekarza zbadał dał skierowania na morfologię, grupę krwi i wr. Pierwszy termin na 13 czerwca :) macica powiększona wszystko wskazuje na ciąże bety nie kazał robic bo 3 testy pozytywne ńie mogły sie mylić :) tylko mam krótka szyjkę macicy podobno to mńie trochę martwi. Jutro odbieram wyniki i idę do mojej dawnej pańi doktor aby prowadziła moja ciąże :)
    no to fajnie widzisz bedzie coraz lepiej
    ja po wizycie wczorajszej pecherzyk9mm
    ale widzial jakies tam plamienia brazowy sluz i dal mi lek "dupka" mysle ze to minie...

Wysłany: 28 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze kobieto. Utrzyma sie musi byc dobrze. mnie dopada coraz więcej nerwów z wyborem lekarza bo moja pani doktor nie pracuje przy szpitalu i na prawdę już nie wiem jakiego lekarza wybrać. I usg powiedzieli mi ze dopiero w 12 tyg nie wcześniej..

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej a czemu w 12 masakra;/ ja bym nie wytrzymała idz do innego lekarza kochana .
    Ja tez bylam 1x u innego powiedzial ze mam nadzerke a gowno prawda bo nie mam
    lekarz lekarzowi nie jest równy
    Mam nadzieje ze moja dzidzia sie utrzyma i bd ok byle do czerwca

pogodynka172203 lubi tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla tych co zaciążyły a za oczekujące o w czasie starań trzymam kciuki :)

Z tym żeby lekarz do którego chodzicie pracował w szpitalu też to bym się nie upierała. Ja chodziłam w ciąży z córką do lekarza prywatnie, ale pracuje w szpitalu też gdzie rodziłam i myślicie, że się mną zainteresował ? Znaczy jak był na dyżurze jak mnie przyjmowali to pogadał ze mną chwilę, ale tak to go przez następne 3 dni nie widziałam ( no chyba, że na urlop poszedł bo i na obchodzie żadnym go nie było). Ostatnie usg miałam z 32 tygodnia i jak byłam w 40tc na ktg, to ówczesna ordynator która akurat przyjmowała w przyszpitalnej przychodni wkurzyła się delikatnie mówiąc, że nie ma usg jeszcze z końcówki ciąży i jak się dowiedziała, że mój lekarz jest w szpitalu to possała po niego pielęgniarkę ;)
    Bardziej się przejmowali pacjentkami które chodziły na wizyty na NFZ do przychodni w szpitalu niż tymi co prywatnie (nawet jak do lekarza z ich szpitala ;)

Ja bety też nie zamierzam robić jak zobaczę II, niepotrzebny jak dla mnie stres w oczekiwaniu czy aby dobry wynik, czy dobrze urosło, czy nie za dużo albo za mało itp. :/

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogodynka - trochę mnie dziwi fakt, że usg to dopiero te I trymestru co się robi ma być Twoim pierwszym. U mnie w przychodni w szpitalu to jak im się poda date ostatniej miesiączki to zapisują wizytę zazwyczaj między 8 a 10 tygodniem i lekarz robi wtedy usg od razu ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016

Wysłany: 28 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    Ojej a czemu w 12 masakra;/ ja bym nie wytrzymała idz do innego lekarza kochana .
    Ja tez bylam 1x u innego powiedzial ze mam nadzerke a gowno prawda bo nie mam
    lekarz lekarzowi nie jest równy
    Mam nadzieje ze moja dzidzia sie utrzyma i bd ok byle do czerwca
    ja jadę jutro na usg z tym skierowaniem bo nie wytrzymam w końcu na podstawie tego powinni określić który to tydzien. Tez mi powiedział dziś ze mam nadzerke ale nic mi na to nie dał. Bedzie dobrze musimy w to tylko uwierzyć!!

Wysłany: 28 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Pogodynka - trochę mnie dziwi fakt, że usg to dopiero te I trymestru co się robi ma być Twoim pierwszym. U mnie w przychodni w szpitalu to jak im się poda date ostatniej miesiączki to zapisują wizytę zazwyczaj między 8 a 10 tygodniem i lekarz robi wtedy usg od razu ;)
    A no właśnie mi wpisał w skierowaniu ze to 8 tc i jadę jutro bo nie wytrzymam :)

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogodynka172203 wrote:
    ja jadę jutro na usg z tym skierowaniem bo nie wytrzymam w końcu na podstawie tego powinni określić który to tydzien. Tez mi powiedział dziś ze mam nadzerke ale nic mi na to nie dał. Bedzie dobrze musimy w to tylko uwierzyć!!

no widzisz jeden mi tez wykrył nadzerke a drugi stwierdził ze jej wogole nie ma ja juz centralnie zglupialam naprawde.
    W sumie raz mialam ją wypalaną wiec zdziwilam sie troche

• oldżi Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogodynka- jasne, ze coś zadzialaj- zwariujesz tyle czasu ...

U mnie dziś beta 293 wiec jest przyrost 118% . Bardzo sie cieszę!

Kamenka lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Pogodynka- jasne, ze coś zadzialaj- zwariujesz tyle czasu ...

U mnie dziś beta 293 wiec jest przyrost 118% . Bardzo sie cieszę!

Gratuluje Oldżi :)

oldżi lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 października 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moje kochane a w 5 tc wyczuje już na badaniu powiększona macice?

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ