Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Elvi wrote:Kamila a wymień badania jakie masz zlecone?? Ja zapłaciłam na pierwszych badaniach 95 zł, to był mocz, morfologia, glukoza i grupa krwi. Teraz zrobiłam mocz i morfologię,glukozę i dwa współczynniki toksoplazmozy i zapłaciłam 89 zł. Twoje labolatorium ma chyba kosmiczne ceny, albo masz tyle badań zleconych na raz.
Ja morfologie zrobiłam sama od siebie na pierwszej wizycie zapłaciłam na nia chyba 12 zł.
Teraz mam do zrobienia mocz, THS (tarczyca), glukoza, dwa współczynniki toksoplazmozy, Hiv, Wr, grupa krwi + odczyn coombsa. Wiec mam wszystko na raz. Ale to zalezy od lakarza a z tego co sie dowiedziałam moj lekarz zleca duzo badan. Z jednej strony spoko ale dla portfela juz nie
Ile czekałaś na wyniki?
Az sie boje na sama mysl o tej ilości pobierania krwi Mam nadzieje ze kiedyś mi to minie
bloodflower:
Jak ja byłam w mniej wiecej w 5 tyg to tez było tylko pęcherzyk widać, na szczęście następną wizyta za tydzień. Choć i tak mi sie dluzy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 20:57
-
nick nieaktualnyMoje drogie,
Ja byłam dzisiaj, wg owu 6 tc 5 dni, pęcherzyk widoczny, serduszko biło !!!
Uspokojona i szczęśliwa , kolejna wizyta za 2 tyg, z wynikami krwi już.
Martwiłam się przed wizytą jak nie wiem, ale dzięki Bogu wszystko cacy !
Cierpliwości nam wszystkim.taka ja, pogodynka172203, Kamila ;) lubią tę wiadomość
-
Elvi wrote:Kamila a wymień badania jakie masz zlecone?? Ja zapłaciłam na pierwszych badaniach 95 zł, to był mocz, morfologia, glukoza i grupa krwi. Teraz zrobiłam mocz i morfologię,glukozę i dwa współczynniki toksoplazmozy i zapłaciłam 89 zł. Twoje labolatorium ma chyba kosmiczne ceny, albo masz tyle badań zleconych na raz.
ja jeszcze lepiej zaplacilam :p 196zl mialam cala rozpiske badan (razem z tymi bezsensowanymi chorobami wenerycznymi) -
LENALENA wrote:Moje drogie,
Ja byłam dzisiaj, wg owu 6 tc 5 dni, pęcherzyk widoczny, serduszko biło !!!
Uspokojona i szczęśliwa , kolejna wizyta za 2 tyg, z wynikami krwi już.
Martwiłam się przed wizytą jak nie wiem, ale dzięki Bogu wszystko cacy !
Cierpliwości nam wszystkim.
Super To musi byc najcudowniejsza chwila, słyszeć serduszko pod swym sercem
Ja w wtorek jak pojde tez bede miec ten sam czas 6tc i 5dni masz liczone od ostatniej @??
mam nadziejde ze usłysze to samo hehe...lub dwa serduszka
taka ja:
Nie wiem po co te badania, jak zapytałam lekarza to powiedział ze trzeba i to dopiero początek. A na WR jest ponoc 3 razy w ciazy! Według mojego gina.
pogodynka172203:
Z taka beta juz będzie "cos" widać na USG Ja poszłam z beta 1904.0 i dostałam swoje pierwsze zdjęcie z usg
Tak wogole to jak wasze samopoczucie?
Bo u mnie wszystko ok jakbym wogole nie byla w ciazy....jakis czas temu bylam senna, ból piersi i podbrzusze mnie bolalo a teraz praktycznie nic. Tylko mnie ciagle suszy co wiąże sie z częstym oddawaniem moczu...
Martwi mnie to troche....Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 10:04
-
ja na samopoczucie nie narzekam, choć juz kilka dolegliwości mnie dopadło
Najpierw meczyl mnie bardzo ból podbrzusza jak na miesiączkę, teraz juz jest lepiej.
Dziś w nocy przebudzilam sie ok 3 rano i pózniej nie mogłam zasnąć. Lekkie mdłości i ból głowy.
Bieganie do toalety poki co mnie omija -
Hej dziewczyny byłam u lekarza zbadał dał skierowania na morfologię, grupę krwi i wr. Pierwszy termin na 13 czerwca macica powiększona wszystko wskazuje na ciąże bety nie kazał robic bo 3 testy pozytywne ńie mogły sie mylić tylko mam krótka szyjkę macicy podobno to mńie trochę martwi. Jutro odbieram wyniki i idę do mojej dawnej pańi doktor aby prowadziła moja ciąże
-
pogodynka172203 wrote:Hej dziewczyny byłam u lekarza zbadał dał skierowania na morfologię, grupę krwi i wr. Pierwszy termin na 13 czerwca macica powiększona wszystko wskazuje na ciąże bety nie kazał robic bo 3 testy pozytywne ńie mogły sie mylić tylko mam krótka szyjkę macicy podobno to mńie trochę martwi. Jutro odbieram wyniki i idę do mojej dawnej pańi doktor aby prowadziła moja ciąże
ja po wizycie wczorajszej pecherzyk9mm
ale widzial jakies tam plamienia brazowy sluz i dal mi lek "dupka" mysle ze to minie... -
Bedzie dobrze kobieto. Utrzyma sie musi byc dobrze. mnie dopada coraz więcej nerwów z wyborem lekarza bo moja pani doktor nie pracuje przy szpitalu i na prawdę już nie wiem jakiego lekarza wybrać. I usg powiedzieli mi ze dopiero w 12 tyg nie wcześniej..
-
Ojej a czemu w 12 masakra;/ ja bym nie wytrzymała idz do innego lekarza kochana .
Ja tez bylam 1x u innego powiedzial ze mam nadzerke a gowno prawda bo nie mam
lekarz lekarzowi nie jest równy
Mam nadzieje ze moja dzidzia sie utrzyma i bd ok byle do czerwcapogodynka172203 lubi tę wiadomość
-
Gratulacje dla tych co zaciążyły a za oczekujące o w czasie starań trzymam kciuki
Z tym żeby lekarz do którego chodzicie pracował w szpitalu też to bym się nie upierała. Ja chodziłam w ciąży z córką do lekarza prywatnie, ale pracuje w szpitalu też gdzie rodziłam i myślicie, że się mną zainteresował ? Znaczy jak był na dyżurze jak mnie przyjmowali to pogadał ze mną chwilę, ale tak to go przez następne 3 dni nie widziałam ( no chyba, że na urlop poszedł bo i na obchodzie żadnym go nie było). Ostatnie usg miałam z 32 tygodnia i jak byłam w 40tc na ktg, to ówczesna ordynator która akurat przyjmowała w przyszpitalnej przychodni wkurzyła się delikatnie mówiąc, że nie ma usg jeszcze z końcówki ciąży i jak się dowiedziała, że mój lekarz jest w szpitalu to possała po niego pielęgniarkę
Bardziej się przejmowali pacjentkami które chodziły na wizyty na NFZ do przychodni w szpitalu niż tymi co prywatnie (nawet jak do lekarza z ich szpitala
Ja bety też nie zamierzam robić jak zobaczę II, niepotrzebny jak dla mnie stres w oczekiwaniu czy aby dobry wynik, czy dobrze urosło, czy nie za dużo albo za mało itp.pogodynka172203 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Pogodynka - trochę mnie dziwi fakt, że usg to dopiero te I trymestru co się robi ma być Twoim pierwszym. U mnie w przychodni w szpitalu to jak im się poda date ostatniej miesiączki to zapisują wizytę zazwyczaj między 8 a 10 tygodniem i lekarz robi wtedy usg od razu
pogodynka172203 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Kamenka wrote:Ojej a czemu w 12 masakra;/ ja bym nie wytrzymała idz do innego lekarza kochana .
Ja tez bylam 1x u innego powiedzial ze mam nadzerke a gowno prawda bo nie mam
lekarz lekarzowi nie jest równy
Mam nadzieje ze moja dzidzia sie utrzyma i bd ok byle do czerwca
-
Jacqueline wrote:Pogodynka - trochę mnie dziwi fakt, że usg to dopiero te I trymestru co się robi ma być Twoim pierwszym. U mnie w przychodni w szpitalu to jak im się poda date ostatniej miesiączki to zapisują wizytę zazwyczaj między 8 a 10 tygodniem i lekarz robi wtedy usg od razu
-
pogodynka172203 wrote:ja jadę jutro na usg z tym skierowaniem bo nie wytrzymam w końcu na podstawie tego powinni określić który to tydzien. Tez mi powiedział dziś ze mam nadzerke ale nic mi na to nie dał. Bedzie dobrze musimy w to tylko uwierzyć!!
no widzisz jeden mi tez wykrył nadzerke a drugi stwierdził ze jej wogole nie ma ja juz centralnie zglupialam naprawde.
W sumie raz mialam ją wypalaną wiec zdziwilam sie troche