Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
owulacja 12 października 2015. od tamtej pory po upływie kilku dni zaczęły boleć mnie piersi, pożniej plamka krwi na bieliżnie i delikatne skurcze w brzuszku ;p w sobote rano test pepino pozytywny ( druga kreska słabsza) dzis powtórzyłam i juz jest ciemniejsza :)tak więc się udało, ale piersi to masakra też tak miałyscie?
Mandy, DomiTomi lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny przybywam z ovufriend;)
Mam pytanie, od pol roku starwmy sie o dzidzie. W ostatnim cyklu testowalam owulacje od 11 dc do 26 - bez rezultatu. Musiala byc wczesniej:/ W 27 dc zaczelam nieznacznie plamic na brazowo, do dzis tj. 30 dc plamienie nadal jest. Sluz zabarwiony na brazowo plus co jakis czas kropla krwi. Zawsze okres zaczynal mi sie dniem, max dwoma plamienia i przechodzil w normalna krew. Myslicie ze to brak progesteronu? Od tego cyklu mam brac duphaston...
Dzieki za odpowiedz. -
U mnie Mandy plamienia kilka dni przed okresem właśnie oznaczały niski progesteron, brałam luteinę dopochwowo od 16 do 26 dc przez ok. pół roku i co dwa miesiące badałam progesteron w 21-23 dc. Udało się, teraz już jestem w 12 tygodniu ciąży. Jeżeli już starasz się jakiś czas i nie wychodzi, porób badania, nawet prywatnie, tego nikt ci nie zabroni. (Czasami lekarze nie chcą robić badań, bo twierdzą, że trzeba się odstresować i wyjdzie - ja tak miałam). Niestety nic nie wychodziło i zmieniłam lekarza
Zapraszam do grupy - Staraczki, grupa wsparciaMandy lubi tę wiadomość
-
Dzięki za odpowiedź Elvi! Gratuluje ciazy!!! Jak długo się staralas?
Moja gin przepisala mi od tego cyklu duphaston od 11 do 25 dc po 2 tabletki dziennie. Prawdopodobnie owu u mnie jest przed 11 dniem. Mam nadzieję że to coś pomoże.
Plamienie pojawilo sie teraz w dniu spodziewanej miesiaczki. Dzis jest 4 dzien ewentualnego okresu. Wczoraj na wieczor bylo troche krwi, dzis tylko plama brazowa na wkladce...po za tym nic. Mam nadzieje ze @ się rozkreci bo nie wiem jak liczyc 1 dc:/
W tym miesiącu planuje od 1 dnia po okresie robic codziennie test owu...
Czasem nie mam juz sily... -
Kurcze... Dziewczyny nie wiem co o tym myśleć...Myslalam ze w tym cyklu się udalo a tu taki dziwny skapy "okres"... Mam nadzieje ze @ się rozkreci bo chcę zacząć starania w tym cyklu na nowo...
Moze duphaston cos da:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 16:30
-
Mandy - ale czy Ty chodzisz na monitoring, że wiesz o tak wczesnej owulacji? Bo to bardzo wczesna owulacja jeśli tak masz i nie w każdym cyklu musisz tak mieć
A tak branie Dupka w ciemno bez stwierdzenia czy owulacja na pewno była to chyba też nie jest dobrze. Jeśli nie będziesz miała w danym cyklu monitoringu to dobrze jest chociaż temperaturę mierzyć i obserwować śluz żeby wiedzieć kiedy Dupka zacząć brać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 17:04
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Mandy ja jakoś od rozpoczecia leczenia to z 8 miesięcy się starałam. Podobno jak zrobisz progesteron w 21 - 23 dc to jak wyjdzie około 10 to owulacja była, niektórzy lekarze twierdzą, że już przy 5 owulacja jest. Ja w cyklu, w którym się udało miałam progesteron około 18, wtedy mnie tknęło, że to sporo i że może coś zaskoczyło. Moje przeczucia potwierdziły się za kilka dni plamieniem implantacyjnym, a potem utwierdził mnie test ciążowy w dniu spodziewanej miesiączki. Też próbowałam z testami owulacyjnymi, ale nie pokazywały wyniku konkretnego jak to pisze w instrukcji, więc nie bardzo mi one pomogły.
Pamiętaj, aby okres liczyć od krwawienia, plamienia nie zaliczamy jako pierwszego dnia kolejnego cyklu. -
Dziękuję Elvi za konkretną odpowiedź. To dla mnie bardzo ważne. Ostatnio mam dość w tym temacie... ;( nigdy nie przypuszczalam ze bede miec problemy z zajsciem. Gdyby wiedziala nie czekalabym z tym po slubie...jednak nie wszystko dzieje sie wtedy kiedy planujemy;(
Mam nadzieje ze to jakos wytrzymam...
Co wiecej jutro mam wizyte u gin - moj posiew wskazal ze mam streptoccocus agalacti... Wiec pewnie w tym miesiącu starania pojda na bok... Ech.... -
pogodynka172203 wrote:owulacja 12 października 2015. od tamtej pory po upływie kilku dni zaczęły boleć mnie piersi, pożniej plamka krwi na bieliżnie i delikatne skurcze w brzuszku ;p w sobote rano test pepino pozytywny ( druga kreska słabsza) dzis powtórzyłam i juz jest ciemniejsza :)tak więc się udało, ale piersi to masakra też tak miałyscie?
dokładnie mialam tak samo nie moglam dotknac piersi do teraz mnie bolą....
Gratuluje dzidzi:)Mandy, pogodynka172203 lubią tę wiadomość
-
facebookowaja wrote:U mnie test wyszedł negatywny dzowniłam do lekarza i sie umowiłam na wizyte w polsce 17 listopada
lekarz test kazał mi za tydzien powtórzyć jeśli nie przyjdzie @
Mnie na teście dosc późno wyszły dwie kreski ktore były dla mnie mega zaskoczeniem bo udalo sie w pierwszym cyklu.
Pojawiały sie pewne objawy ale jest zbagatelizowałam
Wiadomo ze beta hcg jest najpewniejsza a gdzie jesteś ze tam nie słyszeli o becie? Może inaczej nazywa sie to badanie?
Ewentualnie mogą zrobić ci badanie z moczu czy tez nie robia?
A piesi mam tak samo jak większość bolące i nabrzmiałe ale to dobry znak mimo wszystko.
A z toaleta to juz sie zaprzyjaźniłamW nocy wstaje na siku 4-5 razy a to dopiero początek
w dzień oczywiście o wiele częściej
Dobrze ze nie mam mdłość a jak u was z nimi?facebookowaja lubi tę wiadomość
-
Kamila ;) wrote:Mnie na teście dosc późno wyszły dwie kreski ktore były dla mnie mega zaskoczeniem bo udalo sie w pierwszym cyklu.
Pojawiały sie pewne objawy ale jest zbagatelizowałam
Wiadomo ze beta hcg jest najpewniejsza a gdzie jesteś ze tam nie słyszeli o becie? Może inaczej nazywa sie to badanie?
Ewentualnie mogą zrobić ci badanie z moczu czy tez nie robia?
A piesi mam tak samo jak większość bolące i nabrzmiałe ale to dobry znak mimo wszystko.
A z toaleta to juz sie zaprzyjaźniłamW nocy wstaje na siku 4-5 razy a to dopiero początek
Dobrze ze nie mam mdłość a jak u was z nimi?
ja w Angli jestem piersi to ból masakryczny jeszcze tak to mnie nawet przed ani w trakcie @ nei bolałyśluzu tyle sie leje ze mnie ;/
-
Kamila ;) wrote:
Dobrze ze nie mam mdłość a jak u was z nimi?
U mnie spokoj z mdlosciami jak narazie ( I trymestr byl strasznyw szczegolnosci rano) teraz sily mi powracaja
co do piersi to nadal bardzo wrazliwe na dotyk, a noc oczywiscie nie minie bez zaliczonego wc o 4tej rano heheh
-
Kamenka wrote:Mam nadzieje ze w wtorek zobacze juz pęcherzyk
bo byłam w 3tyg i pare dni nie bylo widac nic...
spokojnieu mnie w 5tym tyg malo co bylo widac, kazda ciaza rozwija sie w innym tempie. Bedzie dobrze
juz niedlugo zobaczysz serducho
Kamenka lubi tę wiadomość
-
taka ja wrote:spokojnie
u mnie w 5tym tyg malo co bylo widac, kazda ciaza rozwija sie w innym tempie. Bedzie dobrze
juz niedlugo zobaczysz serducho
stres mam niesamowicie mocny trzymajcie kciuki za mnie;( dzis robilam Bete jutro dopiero wynik mam nadzieje ze bedzie dobrze.
taka ja lubi tę wiadomość