Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
karolina21 wrote:witam jestem tu nowa Lekarze w ogolnie nie dawali mi szans na naturalne zajście w ciąże jestem po 3 operacjach ( dwie laparoskopie i jedna plastyka jajowodu ) liczne zrosty wodniak i ostatnia diganoza oba nie drożne jajowody plus pierwszy stopień endometriozy. 1 pazdziernika poszłam do kliniki niepłodności tam lekarz przepisał mase badań i kazał podwiązać jajowody dopiero wtedy mogłam podjąć się in vitro, ja natomiast byłam uparta i powiedziałam że nie zrobie tego, mało tego zajdę naturalnie w ciaże. Leakrz w klinice widział na lewym jajniku dużo pęcherzyków a w okolicy 20 dnia cyklu miałam owulacje od prau dni moje piersi zaczęły bardzo boleć (najbardziej sutki) czasem zakręciło mi się w głowie , pare razy zemdliło, biegunka raz była raz nie, cera zamiast być w syfach jak to zawze przed okresem -czysta i rozświetlona , i biało kremowy śluz. Skusiałam się na test 11 dpo, co ja widzę?piękny baldzioch. Jestem czystym wybrykiem natury i jeśli się czegoś bardzo chce to można to osiągnąć
Widzisz czasem trzeba tylko trochę poczekać na CUD, jak widzisz one się zdarzająkarolina21 lubi tę wiadomość
-
Kamila ;) wrote:Tak wynik jest dodatni na wynikach masz wyszczególnione ktory to mniej wiecej tydzien GratulacjeCytrynka
-
malacytrynka wrote:Bo już się wystraszyłam to 2% od lekarza mnie nie zachwycało mozliwe że przez ten krwiak po prostu tej ciąży nie było na tyle widocznej ? Dziękuje Ślicznie :*
Moze tak być, najlepiej powtorzyc bete po 48h wtedy zobaczysz jaki masz przyrost.
Kiedy masz następna wizyte u gina? -
Hej dziewczyny! Czytałam Wasze wpisy i mam podobne objawy, ale dość szybko i zastanawiam się, czy to wgl możliwe. Owulację miałam w sobotę i tego dnia mogło dojść do zapłodnienia. Od środy mam bóle brzucha jak przed@, ale dochądzą do tego kłucia w jajnikach, częsciej w prawym, podwyższona temperatura, do tego miałam 2 dni mdłości, mleczny śluz i problemyz cerą. @ powinnam dostać dopiero za tydzien, czy jest sens robienia teraz bety, bo pewnie test to w dniu miesiączki. Jakie są Wasze doświadczenia?
-
Kamila ;) wrote:Moze tak być, najlepiej powtorzyc bete po 48h wtedy zobaczysz jaki masz przyrost.
Kiedy masz następna wizyte u gina?
do Gin chodzę prywatnie ale zadzwonię w poniedziałek i w przyszłym tygodniu zrobię jeszcze jedną betę ona nie jest ciut za niska? Co do objawów u Mnie jak na dzień dzisiejszy objawów brak jedynie wzdęcia i ciężkość brzucha Piersi nie bolące ale brodawki ciemnieją ot to zauważyłam.Cytrynka -
czesc
No i chyba u mnie po radości. @ wprawdzie jeszcze nie przyszła, ale jakoś tak się podle czuję. Wczoraj zrobiłam betę. Niestety wynik 1,2 co tylko oznacza, że nic z tego. Mój "bladzioch" na teście okazał się być fałszywym mimo, że pojawił się w zalecanym czasie.
No nic. Następny cykl przede mną...
Gratuluję wszystkim nowym "dwóm kreseczkom". -
MuffinLady wrote:czesc
No i chyba u mnie po radości. @ wprawdzie jeszcze nie przyszła, ale jakoś tak się podle czuję. Wczoraj zrobiłam betę. Niestety wynik 1,2 co tylko oznacza, że nic z tego. Mój "bladzioch" na teście okazał się być fałszywym mimo, że pojawił się w zalecanym czasie.
No nic. Następny cykl przede mną...
Gratuluję wszystkim nowym "dwóm kreseczkom".
No niestety, pewnie ciąża biochemiczna.Przykro mi -
malacytrynka wrote:do Gin chodzę prywatnie ale zadzwonię w poniedziałek i w przyszłym tygodniu zrobię jeszcze jedną betę ona nie jest ciut za niska? Co do objawów u Mnie jak na dzień dzisiejszy objawów brak jedynie wzdęcia i ciężkość brzucha Piersi nie bolące ale brodawki ciemnieją ot to zauważyłam.
Ważne ze Twój wynik mieści sie w tzw przedziale. Wszytko zależy tez który to tydzien
Najważniejsze jest zeby był przyrost bety
Mnie lekarz powiedział ze b. dobrze ze zrobiłam dwie bety z odstępem 48h. Do tego zrobiłam tez morfologie której nie muszę juz robic a lista badan jest spora
A z objawami mam tak ze czasem pobolewają mnie jajniki. Piersi mam nabrzmiałe jak dalej tak bedzie moj kręgosłup zacznie to odczuwać
Bardziej wyczuwam zapachy ale ja mam bardzo dobry wech wiec jest ok
Ale mdłości nie mam i niech tak zostanie
MuffinLady:
trzymam kciuki za następny cykl
facebookowaja:
Robiłaś test?
malacytrynka lubi tę wiadomość
-
Kamila ;) wrote:Ważne ze Twój wynik mieści sie w tzw przedziale. Wszytko zależy tez który to tydzien
Najważniejsze jest zeby był przyrost bety
Mnie lekarz powiedział ze b. dobrze ze zrobiłam dwie bety z odstępem 48h. Do tego zrobiłam tez morfologie której nie muszę juz robic a lista badan jest spora
A z objawami mam tak ze czasem pobolewają mnie jajniki. Piersi mam nabrzmiałe jak dalej tak bedzie moj kręgosłup zacznie to odczuwać
Bardziej wyczuwam zapachy ale ja mam bardzo dobry wech wiec jest ok
Ale mdłości nie mam i niech tak zostanie
MuffinLady:
trzymam kciuki za następny cykl
facebookowaja:
Robiłaś test?
jutro zrobie rano bo dzisiaj nie miałam kiedy praca z rana i czasu nawet zbyt nie miałam , teraz mnie brzuch pobolewa na dole i tak sie czuje źle jakoś gorąco mi -
czesc kobietki pisze bo mam podejrzenia i nie jestem pewna. bardo dlugo staralam sie o dzidziusia. lekarz przepisal mi na wywolanie owulacji clostilbegyt i duphaston. zaczelam bral ten pierwszy w 6dniu cyklu przez 5 dni. potem duphaston przez 10 dni. juz od jakiegos czasu ( wiecej niz tydzien napewno) dziwnie sie czuje. ciagle jestem zmeczona wstaje do pracy o 6 rano a ide juz spac o 19-20 bo oczy sie same zamykaja gdzie nigdy tak szybko nie chodzilam spac a pracy nie mam ciezkiej. mam zmiany temperatury raz dreszcze a raz gorac od srodka ze idzie sie ugotowac, ciagle biegam siusiac najlepiej co 10 minut bym biegla,nie mowiac ju o bolu piersi, boli mnie brzuch jakby jajniki okres powinnam dostac 27.10.robilam test 15.10 wyszedl negatywnie. co o tym myslicie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 21:20
-
Lekarz kazał Ci brać Duphaston od 11 czy 12dc ? To zdecydowanie za wcześnie, musiałabyś mieć bardzo wcześnie owulacje. A branie progesteronu przed owulacją blokuje ją A jak miesiączke miałabyś mieć dopiero 27 października to 15.10 mogłaś mieć co najwyżej owulację gdzieś12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Aniu_leczka wrote:Coś Ci się pewnie poprzestawiało.A bety tam nie robią?
lekarz mowił ze podejrzewa ciąże , z mamą moją rozmiawiałam nawet mowiłam ze piersi 2 tyg mnie bola a nie mam okresu strasznie tchliwe je mam a ona ze też tak miała na poczatku ciąży przez 4 tyg i po tym poznała ze w ciązy jest