WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malacytrynka wrote:
    Kobietki powiedzcie Mi ... beta Mi wyszła 155.73[+] to potwierdza ciąże czy nie ? przypominam ze ostatnia miesiączke miałam 12 września .

Nic tylko się cieszyć, będzie dzidzia:-)

malacytrynka lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina21 wrote:
    witam jestem tu nowa ;-) Lekarze w ogolnie nie dawali mi szans na naturalne zajście w ciąże jestem po 3 operacjach ( dwie laparoskopie i jedna plastyka jajowodu ) liczne zrosty wodniak i ostatnia diganoza oba nie drożne jajowody plus pierwszy stopień endometriozy. 1 pazdziernika poszłam do kliniki niepłodności tam lekarz przepisał mase badań i kazał podwiązać jajowody dopiero wtedy mogłam podjąć się in vitro, ja natomiast byłam uparta i powiedziałam że nie zrobie tego, mało tego zajdę naturalnie w ciaże. Leakrz w klinice widział na lewym jajniku dużo pęcherzyków a w okolicy 20 dnia cyklu miałam owulacje od prau dni moje piersi zaczęły bardzo boleć (najbardziej sutki) czasem zakręciło mi się w głowie , pare razy zemdliło, biegunka raz była raz nie, cera zamiast być w syfach jak to zawze przed okresem -czysta i rozświetlona , i biało kremowy śluz. Skusiałam się na test 11 dpo, co ja widzę?piękny baldzioch. Jestem czystym wybrykiem natury i jeśli się czegoś bardzo chce to można to osiągnąć ;-)

Widzisz czasem trzeba tylko trochę poczekać na CUD, jak widzisz one się zdarzają :-)

karolina21 lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • malacytrynka Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Tak wynik jest dodatni na wynikach masz wyszczególnione ktory to mniej wiecej tydzien Gratulacje :)
    Bo już się wystraszyłam to 2% od lekarza mnie nie zachwycało mozliwe że przez ten krwiak po prostu tej ciąży nie było na tyle widocznej ? Dziękuje Ślicznie :*

Cytrynka
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malacytrynka wrote:
    Bo już się wystraszyłam to 2% od lekarza mnie nie zachwycało mozliwe że przez ten krwiak po prostu tej ciąży nie było na tyle widocznej ? Dziękuje Ślicznie :*

Moze tak być, najlepiej powtorzyc bete po 48h wtedy zobaczysz jaki masz przyrost.
    Kiedy masz następna wizyte u gina?

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja dzis na tescie zobaczyłam II kreski :)
    Czekam jeszcze na wyniki bety zeby potwierdzic. Ale mnie dopadły juz takie mdłosci że ledwie wytrzymuje :(

LENALENA, Mama-julka, DomiTomi lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • facebookowaja Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie 5 dzień po @ terminie i dalej nie przyszła :)

Aniu_leczka lubi tę wiadomość

• Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Czytałam Wasze wpisy i mam podobne objawy, ale dość szybko i zastanawiam się, czy to wgl możliwe. Owulację miałam w sobotę i tego dnia mogło dojść do zapłodnienia. Od środy mam bóle brzucha jak przed@, ale dochądzą do tego kłucia w jajnikach, częsciej w prawym, podwyższona temperatura, do tego miałam 2 dni mdłości, mleczny śluz i problemyz cerą. @ powinnam dostać dopiero za tydzien, czy jest sens robienia teraz bety, bo pewnie test to w dniu miesiączki. Jakie są Wasze doświadczenia?

preg.png
  • malacytrynka Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Moze tak być, najlepiej powtorzyc bete po 48h wtedy zobaczysz jaki masz przyrost.
    Kiedy masz następna wizyte u gina?

do Gin chodzę prywatnie ale zadzwonię w poniedziałek i w przyszłym tygodniu zrobię jeszcze jedną betę :) ona nie jest ciut za niska? Co do objawów u Mnie jak na dzień dzisiejszy objawów brak jedynie wzdęcia i ciężkość brzucha Piersi nie bolące ale brodawki ciemnieją :) ot to zauważyłam.

Cytrynka
  • MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 23 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc

No i chyba u mnie po radości. @ wprawdzie jeszcze nie przyszła, ale jakoś tak się podle czuję. Wczoraj zrobiłam betę. Niestety wynik 1,2 co tylko oznacza, że nic z tego. Mój "bladzioch" na teście okazał się być fałszywym mimo, że pojawił się w zalecanym czasie.

No nic. Następny cykl przede mną...

Gratuluję wszystkim nowym "dwóm kreseczkom".

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuffinLady wrote:
    czesc

No i chyba u mnie po radości. @ wprawdzie jeszcze nie przyszła, ale jakoś tak się podle czuję. Wczoraj zrobiłam betę. Niestety wynik 1,2 co tylko oznacza, że nic z tego. Mój "bladzioch" na teście okazał się być fałszywym mimo, że pojawił się w zalecanym czasie.

No nic. Następny cykl przede mną...

Gratuluję wszystkim nowym "dwóm kreseczkom".

No niestety, pewnie ciąża biochemiczna.Przykro mi

relg3e5e9ky1omot.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malacytrynka wrote:
    do Gin chodzę prywatnie ale zadzwonię w poniedziałek i w przyszłym tygodniu zrobię jeszcze jedną betę :) ona nie jest ciut za niska? Co do objawów u Mnie jak na dzień dzisiejszy objawów brak jedynie wzdęcia i ciężkość brzucha Piersi nie bolące ale brodawki ciemnieją :) ot to zauważyłam.

Ważne ze Twój wynik mieści sie w tzw przedziale. Wszytko zależy tez który to tydzien :)
    Najważniejsze jest zeby był przyrost bety :)
    Mnie lekarz powiedział ze b. dobrze ze zrobiłam dwie bety z odstępem 48h. Do tego zrobiłam tez morfologie której nie muszę juz robic a lista badan jest spora :D

A z objawami mam tak ze czasem pobolewają mnie jajniki. Piersi mam nabrzmiałe jak dalej tak bedzie moj kręgosłup zacznie to odczuwać :D
    Bardziej wyczuwam zapachy ale ja mam bardzo dobry wech wiec jest ok :)
    Ale mdłości nie mam i niech tak zostanie :)

MuffinLady:
    trzymam kciuki za następny cykl :)

facebookowaja:
    Robiłaś test?

malacytrynka lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png

Wysłany: 23 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Ważne ze Twój wynik mieści sie w tzw przedziale. Wszytko zależy tez który to tydzien :)
    Najważniejsze jest zeby był przyrost bety :)
    Mnie lekarz powiedział ze b. dobrze ze zrobiłam dwie bety z odstępem 48h. Do tego zrobiłam tez morfologie której nie muszę juz robic a lista badan jest spora :D

A z objawami mam tak ze czasem pobolewają mnie jajniki. Piersi mam nabrzmiałe jak dalej tak bedzie moj kręgosłup zacznie to odczuwać :D
    Bardziej wyczuwam zapachy ale ja mam bardzo dobry wech wiec jest ok :)
    Ale mdłości nie mam i niech tak zostanie :)

MuffinLady:
    trzymam kciuki za następny cykl :)

facebookowaja:
    Robiłaś test?

jutro zrobie rano bo dzisiaj nie miałam kiedy praca z rana i czasu nawet zbyt nie miałam , teraz mnie brzuch pobolewa na dole :( i tak sie czuje źle jakoś gorąco mi :(

• Chuda17kk Nowa

Wysłany: 23 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc kobietki :) pisze bo mam podejrzenia i nie jestem pewna. bardo dlugo staralam sie o dzidziusia. lekarz przepisal mi na wywolanie owulacji clostilbegyt i duphaston. zaczelam bral ten pierwszy w 6dniu cyklu przez 5 dni. potem duphaston przez 10 dni. juz od jakiegos czasu ( wiecej niz tydzien napewno) dziwnie sie czuje. ciagle jestem zmeczona wstaje do pracy o 6 rano a ide juz spac o 19-20 bo oczy sie same zamykaja gdzie nigdy tak szybko nie chodzilam spac a pracy nie mam ciezkiej. mam zmiany temperatury raz dreszcze a raz gorac od srodka ze idzie sie ugotowac, ciagle biegam siusiac najlepiej co 10 minut bym biegla,nie mowiac ju o bolu piersi, boli mnie brzuch jakby jajniki okres powinnam dostac 27.10.robilam test 15.10 wyszedl negatywnie. co o tym myslicie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 21:20

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz kazał Ci brać Duphaston od 11 czy 12dc ? To zdecydowanie za wcześnie, musiałabyś mieć bardzo wcześnie owulacje. A branie progesteronu przed owulacją blokuje ją :/ A jak miesiączke miałabyś mieć dopiero 27 października to 15.10 mogłaś mieć co najwyżej owulację gdzieś ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016

Wysłany: 24 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie test wyszedł negatywny dzowniłam do lekarza i sie umowiłam na wizyte w polsce 17 listopada :) lekarz test kazał mi za tydzien powtórzyć jeśli nie przyjdzie @ :)

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    facebookowaja wrote:
    U mnie test wyszedł negatywny dzowniłam do lekarza i sie umowiłam na wizyte w polsce 17 listopada :) lekarz test kazał mi za tydzien powtórzyć jeśli nie przyjdzie @ :)

Coś Ci się pewnie poprzestawiało.A bety tam nie robią?

relg3e5e9ky1omot.png

Wysłany: 24 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:

właśnie o beci tu nikt nie słyszał ;/

Wysłany: 24 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:

lekarz mowił ze podejrzewa ciąże , z mamą moją rozmiawiałam nawet mowiłam ze piersi 2 tyg mnie bola a nie mam okresu strasznie tchliwe je mam a ona ze też tak miała na poczatku ciąży przez 4 tyg i po tym poznała ze w ciązy jest

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda że bety nie robią.Może? Bardzo bym się cieszyła jak byś dołączyła do naszych szeregów :-)

facebookowaja lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ