X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malacytrynka wrote:
    Kobietki powiedzcie Mi ... beta Mi wyszła 155.73[+] to potwierdza ciąże czy nie ? przypominam ze ostatnia miesiączke miałam 12 września .

Nic tylko się cieszyć, będzie dzidzia:-)

malacytrynka lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina21 wrote:
    witam jestem tu nowa ;-) Lekarze w ogolnie nie dawali mi szans na naturalne zajście w ciąże jestem po 3 operacjach ( dwie laparoskopie i jedna plastyka jajowodu ) liczne zrosty wodniak i ostatnia diganoza oba nie drożne jajowody plus pierwszy stopień endometriozy. 1 pazdziernika poszłam do kliniki niepłodności tam lekarz przepisał mase badań i kazał podwiązać jajowody dopiero wtedy mogłam podjąć się in vitro, ja natomiast byłam uparta i powiedziałam że nie zrobie tego, mało tego zajdę naturalnie w ciaże. Leakrz w klinice widział na lewym jajniku dużo pęcherzyków a w okolicy 20 dnia cyklu miałam owulacje od prau dni moje piersi zaczęły bardzo boleć (najbardziej sutki) czasem zakręciło mi się w głowie , pare razy zemdliło, biegunka raz była raz nie, cera zamiast być w syfach jak to zawze przed okresem -czysta i rozświetlona , i biało kremowy śluz. Skusiałam się na test 11 dpo, co ja widzę?piękny baldzioch. Jestem czystym wybrykiem natury i jeśli się czegoś bardzo chce to można to osiągnąć ;-)

Widzisz czasem trzeba tylko trochę poczekać na CUD, jak widzisz one się zdarzają :-)

karolina21 lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • malacytrynka Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Tak wynik jest dodatni na wynikach masz wyszczególnione ktory to mniej wiecej tydzien Gratulacje :)
    Bo już się wystraszyłam to 2% od lekarza mnie nie zachwycało mozliwe że przez ten krwiak po prostu tej ciąży nie było na tyle widocznej ? Dziękuje Ślicznie :*

Cytrynka
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malacytrynka wrote:
    Bo już się wystraszyłam to 2% od lekarza mnie nie zachwycało mozliwe że przez ten krwiak po prostu tej ciąży nie było na tyle widocznej ? Dziękuje Ślicznie :*

Moze tak być, najlepiej powtorzyc bete po 48h wtedy zobaczysz jaki masz przyrost.
    Kiedy masz następna wizyte u gina?

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja dzis na tescie zobaczyłam II kreski :)
    Czekam jeszcze na wyniki bety zeby potwierdzic. Ale mnie dopadły juz takie mdłosci że ledwie wytrzymuje :(

LENALENA, Mama-julka lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • facebookowaja Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie 5 dzień po @ terminie i dalej nie przyszła :)

Aniu_leczka lubi tę wiadomość

• Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Czytałam Wasze wpisy i mam podobne objawy, ale dość szybko i zastanawiam się, czy to wgl możliwe. Owulację miałam w sobotę i tego dnia mogło dojść do zapłodnienia. Od środy mam bóle brzucha jak przed@, ale dochądzą do tego kłucia w jajnikach, częsciej w prawym, podwyższona temperatura, do tego miałam 2 dni mdłości, mleczny śluz i problemyz cerą. @ powinnam dostać dopiero za tydzien, czy jest sens robienia teraz bety, bo pewnie test to w dniu miesiączki. Jakie są Wasze doświadczenia?

preg.png
  • malacytrynka Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Moze tak być, najlepiej powtorzyc bete po 48h wtedy zobaczysz jaki masz przyrost.
    Kiedy masz następna wizyte u gina?

do Gin chodzę prywatnie ale zadzwonię w poniedziałek i w przyszłym tygodniu zrobię jeszcze jedną betę :) ona nie jest ciut za niska? Co do objawów u Mnie jak na dzień dzisiejszy objawów brak jedynie wzdęcia i ciężkość brzucha Piersi nie bolące ale brodawki ciemnieją :) ot to zauważyłam.

Cytrynka
  • MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 23 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc

No i chyba u mnie po radości. @ wprawdzie jeszcze nie przyszła, ale jakoś tak się podle czuję. Wczoraj zrobiłam betę. Niestety wynik 1,2 co tylko oznacza, że nic z tego. Mój "bladzioch" na teście okazał się być fałszywym mimo, że pojawił się w zalecanym czasie.

No nic. Następny cykl przede mną...

Gratuluję wszystkim nowym "dwóm kreseczkom".

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuffinLady wrote:
    czesc

No i chyba u mnie po radości. @ wprawdzie jeszcze nie przyszła, ale jakoś tak się podle czuję. Wczoraj zrobiłam betę. Niestety wynik 1,2 co tylko oznacza, że nic z tego. Mój "bladzioch" na teście okazał się być fałszywym mimo, że pojawił się w zalecanym czasie.

No nic. Następny cykl przede mną...

Gratuluję wszystkim nowym "dwóm kreseczkom".

No niestety, pewnie ciąża biochemiczna.Przykro mi

relg3e5e9ky1omot.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malacytrynka wrote:
    do Gin chodzę prywatnie ale zadzwonię w poniedziałek i w przyszłym tygodniu zrobię jeszcze jedną betę :) ona nie jest ciut za niska? Co do objawów u Mnie jak na dzień dzisiejszy objawów brak jedynie wzdęcia i ciężkość brzucha Piersi nie bolące ale brodawki ciemnieją :) ot to zauważyłam.

Ważne ze Twój wynik mieści sie w tzw przedziale. Wszytko zależy tez który to tydzien :)
    Najważniejsze jest zeby był przyrost bety :)
    Mnie lekarz powiedział ze b. dobrze ze zrobiłam dwie bety z odstępem 48h. Do tego zrobiłam tez morfologie której nie muszę juz robic a lista badan jest spora :D

A z objawami mam tak ze czasem pobolewają mnie jajniki. Piersi mam nabrzmiałe jak dalej tak bedzie moj kręgosłup zacznie to odczuwać :D
    Bardziej wyczuwam zapachy ale ja mam bardzo dobry wech wiec jest ok :)
    Ale mdłości nie mam i niech tak zostanie :)

MuffinLady:
    trzymam kciuki za następny cykl :)

facebookowaja:
    Robiłaś test?

malacytrynka lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png

Wysłany: 23 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Ważne ze Twój wynik mieści sie w tzw przedziale. Wszytko zależy tez który to tydzien :)
    Najważniejsze jest zeby był przyrost bety :)
    Mnie lekarz powiedział ze b. dobrze ze zrobiłam dwie bety z odstępem 48h. Do tego zrobiłam tez morfologie której nie muszę juz robic a lista badan jest spora :D

A z objawami mam tak ze czasem pobolewają mnie jajniki. Piersi mam nabrzmiałe jak dalej tak bedzie moj kręgosłup zacznie to odczuwać :D
    Bardziej wyczuwam zapachy ale ja mam bardzo dobry wech wiec jest ok :)
    Ale mdłości nie mam i niech tak zostanie :)

MuffinLady:
    trzymam kciuki za następny cykl :)

facebookowaja:
    Robiłaś test?

jutro zrobie rano bo dzisiaj nie miałam kiedy praca z rana i czasu nawet zbyt nie miałam , teraz mnie brzuch pobolewa na dole :( i tak sie czuje źle jakoś gorąco mi :(

• Chuda17kk Nowa

Wysłany: 23 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc kobietki :) pisze bo mam podejrzenia i nie jestem pewna. bardo dlugo staralam sie o dzidziusia. lekarz przepisal mi na wywolanie owulacji clostilbegyt i duphaston. zaczelam bral ten pierwszy w 6dniu cyklu przez 5 dni. potem duphaston przez 10 dni. juz od jakiegos czasu ( wiecej niz tydzien napewno) dziwnie sie czuje. ciagle jestem zmeczona wstaje do pracy o 6 rano a ide juz spac o 19-20 bo oczy sie same zamykaja gdzie nigdy tak szybko nie chodzilam spac a pracy nie mam ciezkiej. mam zmiany temperatury raz dreszcze a raz gorac od srodka ze idzie sie ugotowac, ciagle biegam siusiac najlepiej co 10 minut bym biegla,nie mowiac ju o bolu piersi, boli mnie brzuch jakby jajniki okres powinnam dostac 27.10.robilam test 15.10 wyszedl negatywnie. co o tym myslicie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 21:20

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz kazał Ci brać Duphaston od 11 czy 12dc ? To zdecydowanie za wcześnie, musiałabyś mieć bardzo wcześnie owulacje. A branie progesteronu przed owulacją blokuje ją :/ A jak miesiączke miałabyś mieć dopiero 27 października to 15.10 mogłaś mieć co najwyżej owulację gdzieś ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016

Wysłany: 24 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie test wyszedł negatywny dzowniłam do lekarza i sie umowiłam na wizyte w polsce 17 listopada :) lekarz test kazał mi za tydzien powtórzyć jeśli nie przyjdzie @ :)

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    facebookowaja wrote:
    U mnie test wyszedł negatywny dzowniłam do lekarza i sie umowiłam na wizyte w polsce 17 listopada :) lekarz test kazał mi za tydzien powtórzyć jeśli nie przyjdzie @ :)

Coś Ci się pewnie poprzestawiało.A bety tam nie robią?

relg3e5e9ky1omot.png

Wysłany: 24 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:

właśnie o beci tu nikt nie słyszał ;/

Wysłany: 24 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:

lekarz mowił ze podejrzewa ciąże , z mamą moją rozmiawiałam nawet mowiłam ze piersi 2 tyg mnie bola a nie mam okresu strasznie tchliwe je mam a ona ze też tak miała na poczatku ciąży przez 4 tyg i po tym poznała ze w ciązy jest

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda że bety nie robią.Może? Bardzo bym się cieszyła jak byś dołączyła do naszych szeregów :-)

facebookowaja lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ