X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • wannahaveababy Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    del

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:51

• facebookowaja Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ogólnie tu juz miesiaczke miałam jak przyjechałam :) poźniej 2.10 plamienie 2-3 dni ale takie ze w śluzie niteczki krwi ;/ a teraz 2 dni juz po terminie i dalej nic okresu brak jedynie śluz , a za granice na dłuższy czas to nie pierwszy raz wyjeżdzam tak ze nw czemu tak teraz mam ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 23:50

• wannahaveababy Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    del

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Jestem tu nowa, chociaż ovufriend śledziłam od kilku miesięcy...
    Udało mi się zajść w ciąże po 9 miesiącach starań i po pierwszym miesiącu z clo+duphaston+luteina - szok!

Pierwsze objawy:
    brak miesiączki
    straszne skurcze podbrzusza, ale dosłownie kilkusekundowe i nic potem...
    żyłki na piersiach, a tak naprawdę dopiero teraz robią się nieco większe.

I brak innych objawów, żadnej senności, mdłości itp...

A teraz z objawów to głód, nie duży.. ale mimo wszystko coś bym cały czas podjadała ...:)

Pozdrawiam wszystkie ciężarówki, a staraczkom życzę wytrwałości !

taka ja lubi tę wiadomość

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENALENA wrote:
    Hej dziewczyny,

Jestem tu nowa, chociaż ovufriend śledziłam od kilku miesięcy...
    Udało mi się zajść w ciąże po 9 miesiącach starań i po pierwszym miesiącu z clo+duphaston+luteina - szok!

Pierwsze objawy:
    brak miesiączki
    straszne skurcze podbrzusza, ale dosłownie kilkusekundowe i nic potem...
    żyłki na piersiach, a tak naprawdę dopiero teraz robią się nieco większe.

I brak innych objawów, żadnej senności, mdłości itp...

A teraz z objawów to głód, nie duży.. ale mimo wszystko coś bym cały czas podjadała ...:)

Pozdrawiam wszystkie ciężarówki, a staraczkom życzę wytrwałości !
    Hej :)
    Na fioletowej stronie tez jestem nowa :)
    który masz tydzień?
    Ja podobno piąty Robiłam dwa razy bete, mam dosc wysoka Albo tak mi sie wydaje. W czwartek mam wizyte u lekarza.
    Tez mam bóle podbrzusza, to normale?
    Jedynie jakie mam objawy to jestem bardziej senna, czasem mam dziwny metaliczny smak w ustach i jakby mniejszy apetyt.

Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 17:53

ma6n13bx3stfpcr8.png

Wysłany: 19 października 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wannahaveababy wrote:
    No ale teraz masz pierwszy pelny cykl ktory zaczal sie juz tutaj. Wiec moze poprzesuwalo ci sie troche. Ale skoro tak wczesniej nie mialas to dziwne troche. A cos cie boli? Rob jutro kolejny test, tylko nie taki za funta bo te to gowniane sa :)

piersi mnei bolą już ponad tydzien , podbrzusze takie skurcze jak na okres tez juz ponad tydzien mam :( a zawszejak mnei bolał brzuch to już jak dostałam @ , i lewy jajnik kucie rzadziej prawy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Hej :)
    Na fioletowej stronie tez jestem nowa :)
    który masz tydzień?
    Ja podobno piąty Robiłam dwa razy bete, mam dosc wysoka Albo tak mi sie wydaje. W czwartek mam wizyte u lekarza.
    Tez mam bóle podbrzusza, to normale?
    Jedynie jakie mam objawy to jestem bardziej senna, czasem mam dziwny metaliczny smak w ustach i jakby mniejszy apetyt.

Pozdrawiam

Według belly 5 tydzień i jakoś tak będzie wypadać... Bete robiłam jedną na początku 4 tyg i dzisiaj idę powtórzyć, niestety mam takie godziny pracy, że nie mam jak jej zrobić :)
    27 idę do gina, zobaczymy...nie chciałam się zapisywać wcześniej bo mi sie wydawało, że jeszcze za wcześnie.
    Jak wrócisz od gina koniecznie napisz co i jak!!
    PS. mój facet chce iść ze mną na pierwszą wizytę, nie wiem czy go brać :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo bóli brzucha, moja mama mi powiedziała, że ciąża nie boli i nie powinnam nic czuć...
    Bzdura w pierwszym tygodniu miałam takie skurcze brzucha, że myślałam, że ciotka przyjdzie wszechczasów.

Teraz zaboli mnie jak szybko wstanę, za mocno kaszlnę i tak od czasu do czasu coś poczuje. To normalne podobnież macica się rozciąga.

No i jestem wzdęta jak balon...

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENALENA wrote:
    Według belly 5 tydzień i jakoś tak będzie wypadać... Bete robiłam jedną na początku 4 tyg i dzisiaj idę powtórzyć, niestety mam takie godziny pracy, że nie mam jak jej zrobić :)
    27 idę do gina, zobaczymy...nie chciałam się zapisywać wcześniej bo mi sie wydawało, że jeszcze za wcześnie.
    Jak wrócisz od gina koniecznie napisz co i jak!!
    PS. mój facet chce iść ze mną na pierwszą wizytę, nie wiem czy go brać :P

U mnie końcówka piątego tygodnia, byłam 2 tygodnie temu u gina ale jeszcze wtedy nic nie podejrzewałam a na wykrycie ciazy przez lekarza było za wcześnie. Teraz jak pojde w czwartek biore meza ze soba (prosiłam zeby specjalnie wzial urlop). Zapewne bede miec standardowe badanie ale przeciez jest "parawan" a na usg bedzie juz widac 2mm malenstwo i jego puls (jesli wszystko jest ok). To nasze pierwsze maleństwo i sadze ze wspaniała, wazna chwila dla nas obojga :)
    Takze jak Twoj chce isc to bierz go ;) (moim zdaniem)

Co do bólu brzucha dzis u mnie jest ok, przestałam nosić obcisłe dżiny i pewnie to ma duzy wpływ.
    I dzis zero jakichkolwiek objawów.

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Pisałam miesiąc temu, niestety wtedy @ przyszła i ciąży nie było. Dzisiaj jednak 2 dni po dniu spodziewanej @ dwa testy pozytywne :)
    W koncu się udało po 3 latach starań :)
    Wciąż trudno w to uwierzyć :)
    Objawy : senność, na szczęście odrzuca mnie od słodkiego !, zgaga no i często chodzę na siku.
    Był to drugi cykl z bromergonem i się udało :)
    Nie poddawajcie sie. Nam się zapewne udało bo zaczęliśmy myśleć o ślubie kościelnym, planować, obliczać, spisywać. No i hop.
    Powodzenia dziewczyny :)

Kamila ;), DomiTomi lubią tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png

Wysłany: 20 października 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    Hej dziewczyny
    Pisałam miesiąc temu, niestety wtedy @ przyszła i ciąży nie było. Dzisiaj jednak 2 dni po dniu spodziewanej @ dwa testy pozytywne :)
    W koncu się udało po 3 latach starań :)
    Wciąż trudno w to uwierzyć :)
    Objawy : senność, na szczęście odrzuca mnie od słodkiego !, zgaga no i często chodzę na siku.
    Był to drugi cykl z bromergonem i się udało :)
    Nie poddawajcie sie. Nam się zapewne udało bo zaczęliśmy myśleć o ślubie kościelnym, planować, obliczać, spisywać. No i hop.
    Powodzenia dziewczyny :)

Gratuluje :)

Paula1991 lubi tę wiadomość

• mylola Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie uspokoić moje nerwy ;) (mam nadzieję, że piszę w dobrym temacie).
    W poniedziałek zrobiłam o godz.13 test z moczu, wyszła druga, bladziutka kreska, ale widoczna. Godzinę później byłam w laboratorium :) wieczorem wyniki - beta 27,87 wg. norm z laboratorium 4tydz., co zgadzało się z moimi obliczeniami. Dzisiaj rano zrobiłam test z porannego moczu i nie było drugiej kreski :o (tzn. ja coś widziałam, jakiś ślad, ale obawiam się że to tylko moje przewidzenia. Dzisiaj po południu idę drugi raz na betę, chcę zobaczyć czy przyrasta i strasznie się denerwuję. Czy ten negatywny test z moczu może oznaczać coś złego? W poniedziałek był 12dpo, dzisiaj 14dpo, na wykresie temperatur było widać skok na owulację i spadek jakby na implantację. Z leków biorę tylko euthyrox i bromergon, który z resztą już zaczęłam odstawiać zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami z panią endokrynolog. Co myślicie?

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mylola wrote:
    Dziewczyny pomóżcie uspokoić moje nerwy ;) (mam nadzieję, że piszę w dobrym temacie).
    W poniedziałek zrobiłam o godz.13 test z moczu, wyszła druga, bladziutka kreska, ale widoczna. Godzinę później byłam w laboratorium :) wieczorem wyniki - beta 27,87 wg. norm z laboratorium 4tydz., co zgadzało się z moimi obliczeniami. Dzisiaj rano zrobiłam test z porannego moczu i nie było drugiej kreski :o (tzn. ja coś widziałam, jakiś ślad, ale obawiam się że to tylko moje przewidzenia. Dzisiaj po południu idę drugi raz na betę, chcę zobaczyć czy przyrasta i strasznie się denerwuję. Czy ten negatywny test z moczu może oznaczać coś złego? W poniedziałek był 12dpo, dzisiaj 14dpo, na wykresie temperatur było widać skok na owulację i spadek jakby na implantację. Z leków biorę tylko euthyrox i bromergon, który z resztą już zaczęłam odstawiać zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami z panią endokrynolog. Co myślicie?

a test byl tej samej firmy? ja zauwazylam ze niektore sa bardziej wrazliwe i wczesniej cos na nich widac

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, test tej samej firmy, oba kupione na allegro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 10:53

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • malacytrynka Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Jak po wizycie opowiadaj?Węch zawsze miałam psi ale teraz to już masakra.Wczoraj weszłam do sklepu,ogrzewali gazem,domyślasz się, że szybciej wychodziłam niż wchodziłam.Ble

aniuleczka. U mnie trochę się porobiło. Jak narazie biorę duphaston . Mam ogromnego krwiaka testy jedne pozytywne drugie ujemne lekarz stwierdził ze ciązy widocznej jest tylko 2% i nie wiadomo czy się wogóle rozwija itd.jezeli sie nie rozwija to i tak musze czekac do Poniedziałku. Boję się że Serduszko nie bije :( jestem przybita strasznie tym bardziej że to by było już drugi raz kiedy musze się pogodzić z taką sytuacją . I już chyba nie będziemy się starać o dzidzie bo to nie na moje Nerwy :( mam dosyc .

Cytrynka
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mylola wrote:

Ja te apteczne testy robiłam co tydzien ciągle miałąm jedna kreske Nawet w pierwszym i 3 dniu spozniania @!!
    dopiero 5 dnia kiedy dalej nie było @ zrobilam dwa różne testy i druga kreska wyszla słaba. Wiec na te testy trzeba brac poprawke.
    A to był juz 4 tydzien ciazy!! Nastepnego dnia to był piatek zorbilam bete mialam 783.4 w poniedzialek powtorzylam bete plus morologia (prywatnie) beta skoczyla na 1904.0 Według wyników jest ok bo beta rośnie. Zapisz sie do gina i rozchwieje Twoje wątpliwości :)
    Ja ide jutro, czas ciagnie sie wyjatkowo!

Pozdrawiam

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malacytrynka wrote:
    aniuleczka. U mnie trochę się porobiło. Jak narazie biorę duphaston . Mam ogromnego krwiaka testy jedne pozytywne drugie ujemne lekarz stwierdził ze ciązy widocznej jest tylko 2% i nie wiadomo czy się wogóle rozwija itd.jezeli sie nie rozwija to i tak musze czekac do Poniedziałku. Boję się że Serduszko nie bije :( jestem przybita strasznie tym bardziej że to by było już drugi raz kiedy musze się pogodzić z taką sytuacją . I już chyba nie będziemy się starać o dzidzie bo to nie na moje Nerwy :( mam dosyc .

Mam nadzieje ze bedzie wszytsko w porzadku, lekarz skierował Cie na jakies dodatkowe badania?
    Oraz który to tydzień ze jeszcze nic nie widac według niego?

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • malacytrynka Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Mam nadzieje ze bedzie wszytsko w porzadku, lekarz skierował Cie na jakies dodatkowe badania?
    Oraz który to tydzień ze jeszcze nic nie widac według niego?

Ostatnią @ miałam 12 września . no i według kalendarza od dnia @ to 6 tydzień. u lekarza byłam w 5 tyg. przy czym zobaczył wielkiego krwiaka a ciąży widocznej 2 % tak mi powiedział.

Cytrynka
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malacytrynka wrote:
    Ostatnią @ miałam 12 września . no i według kalendarza od dnia @ to 6 tydzień. u lekarza byłam w 5 tyg. przy czym zobaczył wielkiego krwiaka a ciąży widocznej 2 % tak mi powiedział.

A skąd ten krwiak? I jakie zrobił ci USG? bo sa dwa sposoby dlatego pytam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 12:12

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 21 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

miałam sporą przerwę w pisaniu tutaj. W lutym tego roku poronilam i musiałam trochę odczekać.

Dziś mój 26 dc i wygląda na to, że nam się udało. :-)
    Cykle mam 28 dniowe.

Wczoraj miałam "cień cienia" na teście. Dziś mam już klasycznego "bladziocha"

Objawów mam kilka:
    - zawroty głowy
    - bóle brzucha czasem jak na @, a czasem takie bulgotania
    - w dwa dni piersi bardzo się powiększyły
    - temp. na poziomie 37,1-37,3
    - od dwóch dni jestem jakby rozbita
    - w czasie , kiedy mogła być implantacja całą noc nie mogłam spać. Bolał mnie brzuch (takie kłucie i skurcze jakby) i miałam wielki ból głowy
    -wyczuwam zapach papierosów na kilometr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 12:32

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ