X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuffinLady wrote:
    Cześć Dziewczyny,

miałam sporą przerwę w pisaniu tutaj. W lutym tego roku poronilam i musiałam trochę odczekać.

Dziś mój 26 dc i wygląda na to, że nam się udało. :-)
    Cykle mam 28 dniowe.

Wczoraj miałam "cień cienia" na teście. Dziś mam już klasycznego "bladziocha"

Objawów mam kilka:
    - zawroty głowy
    - bóle brzucha czasem jak na @, a czasem takie bulgotania
    - w dwa dni piersi bardzo się powiększyły
    - temp. na poziomie 37,1-37,3
    - od dwóch dni jestem jakby rozbita
    - w czasie , kiedy mogła być implantacja całą noc nie mogłam spać. Bolał mnie brzuch (takie kłucie i skurcze jakby) i miałam wielki ból głowy
    -wyczuwam zapach papierosów na kilometr

Gratulacje :)
    z objawami zwiazanymi z brzuchem u mnie jest bardzo podobnie. Dodatkowo ciagle bym mogla spac a wieczorami to mija :D Piersi takze mam powiększone, juz kupilam wiekszy biustonosz dla komfortu :) :D
    Teraz zapisz sie do lekarza i na bede :)
    Ja ide do gina jutro pelna obaw i nie pokoju Mam nadzieje ze bedzie wszytsko dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 12:39

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 21 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Gratulacje :)
    z objawami zwiazanymi z brzuchem u mnie jest bardzo podobnie. Dodatkowo ciagle bym mogla spac a wieczorami to mija :D Piersi takze mam powiększone, juz kupilam wiekszy biustonosz dla komfortu :) :D
    Teraz zapisz sie do lekarza i na bede :)
    Ja ide do gina jutro pelna obaw i nie pokoju Mam nadzieje ze bedzie wszytsko dobrze.

Na betę pójdę w pt lub w pon, żeby mieć pewność. A potem zapiszę się do gina. Poczekam spokojnie, zeby na USG było już coś widać.

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to w moim przypadku powinno juz byc widać 5 tydzien.
    Nawet jakbym miala pojsc znow za tydzien to chce isc teraz zeby byc spokojniejsza.

A moje obawy sa z tad ze nic nie widzac o ciazy bylam na kilku imprezach i bete mam bardzo wysoka w porównaniu z dwiema moimi koleżankami. Oraz w rodzinie meza były bliźniaki :D

MuffinLady lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 21 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Kamila, to świetnie. Na pewno wszystko u Was będzie w porządku.

U nas w rodzinie też sporo bliźniaków. Byłby niezły psikus.

Doczytalam Twoj poziom. Rzeczywiście Beta spora

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 12:55

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuffinLady wrote:
    Wow Kamila, to świetnie. Na pewno wszystko u Was będzie w porządku.

U nas w rodzinie też sporo bliźniaków. Byłby niezły psikus.

Doczytalam Twoj poziom. Rzeczywiście Beta spora

Tak pierwsza mialam w piatek bylo 783.4
    druga w poniedziałek wyszlo 1904.0 plus morfologia (wszytko prywatnie) wyniki z morfoloigi b. dobre

Z tymi bliźniakami...
    ale by bylo, bo udalo na sie w pierwszym cyklu i moze podwójnie :D

Ciekawe jak u Ciebie bedzie :)

Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 13:13

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • malacytrynka Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    A skąd ten krwiak? I jakie zrobił ci USG? bo sa dwa sposoby dlatego pytam :)
    dopochwowe ... nie wiem dlaczego. A krwiak ? stwierdził że nie pękały Mi wcześniej pęcherzyki graffa. A jakim cudem testy pokazały ciążę i lekarz zauważył widoczność jej w 2% to dla Mnie jest zdumiewające . całą resztę będe wiedziała jutro jak odbiorę na spokojnie betę i w Poniedziałek na kolejnej wizycie a w niedziele Rano biorę ostatnią tabletkę duphastonu. Strasznie mnie boli brzuch aż mam takie skurcze dziwne pomimo tego że Biorę ten lek.

Cytrynka
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem na dopochwowym lekarz widzi dlatego :) później w dalszym rozwoju dziecka jest normalne usg.
    Daj znac jak wyszly wyniki z bety!
    wszystko bedzie dobrze :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odebrałam dzisiaj wynik drugiej bety i jestem zaniepokojona.
    I beta - 27,87 (12dpo);
    II beta - 41,89 (14dpo).
    Przyrost o 51%, słaby, prawda?
    Co robić? Czekać i robić betę znów w piątek, iść jutro do lekarza? O ile gdziekolwiek mnie przyjmą tak szybko...

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mylola do lekarza raczej nie ma sensu iśc bo na usg i tak nie będzie nic widac.
    ile godzin minęło od pierwszej do drugiej bety?

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie 47h.

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wynik dość niski, powinno byc przynajmniej ponad 60%. Ja by zrobiła jeszcze jedną betę żeby zobaczyć jak rośnie.
    czasem beta rośnie wolno a dzidziuś ładnie się rozwija. nie pozostaje Ci nic innego jak czekać.
    ps. na usg widać coś przy becie ponad 1000 dopiero

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 22 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Pozdrawiamy kolejną mamusię :-)Czekamy na dalsze wieści.Kiedy wizyta u gina?
    dziękuję :-)
    Aniu-leczka jutro pierwsza wizyta u gina :-)
    Nie myślę już o niczym innym a czas strasznie się dłuży...
    Bardzo się boje, że cos będzie nie tak.

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 22 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Tak pierwsza mialam w piatek bylo 783.4
    druga w poniedziałek wyszlo 1904.0 plus morfologia (wszytko prywatnie) wyniki z morfoloigi b. dobre

Z tymi bliźniakami...
    ale by bylo, bo udalo na sie w pierwszym cyklu i moze podwójnie :D

Ciekawe jak u Ciebie bedzie :)

Miłego dnia

U mnie tez lekarz zartowal ze z takim przyrostem blizniaki beda :p ale okazalo sie ze jeden maluch sie rozwija hehe moze i lepiej na poczatek :D

Kamila ;) lubi tę wiadomość

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Jestem tu nowa, ale podczytuje już trochę temat i chciałabym się podzielić z Wami moimi wątpliwościami :)
    Jestem po drugim cyklu symulowanym clo+ pregnyl a teraz dodatkowo duphaston. 13 dni temu miałam zastrzyk i mój lekarz zalecił zrobieńie hcg w poniedziałek, ale mnie juz poniosło :) wyszła druga kreska, ale jakoś nawet nie potrafię sie z tego cieszyć, bo wydaje się, ze to mogą być pozostałości pregnylu... Objawów 1000, ale martwię sie, ze to wpływ leków. W poniedziałek zgodnie z zaleceniami pójdę na badanie krwi, wiec trzymajcie kciuki za wszystkie objawy!

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • malacytrynka Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki powiedzcie Mi ... beta Mi wyszła 155.73[+] to potwierdza ciąże czy nie ? przypominam ze ostatnia miesiączke miałam 12 września .

Cytrynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam jestem tu nowa ;-) Lekarze w ogolnie nie dawali mi szans na naturalne zajście w ciąże jestem po 3 operacjach ( dwie laparoskopie i jedna plastyka jajowodu ) liczne zrosty wodniak i ostatnia diganoza oba nie drożne jajowody plus pierwszy stopień endometriozy. 1 pazdziernika poszłam do kliniki niepłodności tam lekarz przepisał mase badań i kazał podwiązać jajowody dopiero wtedy mogłam podjąć się in vitro, ja natomiast byłam uparta i powiedziałam że nie zrobie tego, mało tego zajdę naturalnie w ciaże. Leakrz w klinice widział na lewym jajniku dużo pęcherzyków a w okolicy 20 dnia cyklu miałam owulacje od prau dni moje piersi zaczęły bardzo boleć (najbardziej sutki) czasem zakręciło mi się w głowie , pare razy zemdliło, biegunka raz była raz nie, cera zamiast być w syfach jak to zawze przed okresem -czysta i rozświetlona , i biało kremowy śluz. Skusiałam się na test 11 dpo, co ja widzę?piękny baldzioch. Jestem czystym wybrykiem natury i jeśli się czegoś bardzo chce to można to osiągnąć ;-)

malacytrynka, mloda1995, Martynka30, Kamila ;), Aniu_leczka, Paula1991, DomiTomi lubią tę wiadomość

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    U mnie tez lekarz zartowal ze z takim przyrostem blizniaki beda :p ale okazalo sie ze jeden maluch sie rozwija hehe moze i lepiej na poczatek :D

Byłam dzis na usg na chwile obecna jest dobrze następne usg mam 3 listopada wtedy sie okaze czy serduszko bije :)
    Jest jedno jajo wiec ciaze dwujajowa moge juz wykluczyć. Ale zawsze jest szansa na bliźniaki jednojajowe :D

LENALENA lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja wrote:
    dziękuję :-)
    Aniu-leczka jutro pierwsza wizyta u gina :-)
    Nie myślę już o niczym innym a czas strasznie się dłuży...
    Bardzo się boje, że cos będzie nie tak.

Tez sie bardzo bałam ale trafilam na dobrego gina uspokoil mnie. Na chwile obecna jest u mnie ok U Ciebie tez pewnie będzie :) Także spokojnie stersik nam nie służy :)
    Daj znac jak wrócisz od lekarza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 19:15

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malacytrynka wrote:
    Kobietki powiedzcie Mi ... beta Mi wyszła 155.73[+] to potwierdza ciąże czy nie ? przypominam ze ostatnia miesiączke miałam 12 września .
    Tak wynik jest dodatni na wynikach masz wyszczególnione ktory to mniej wiecej tydzien Gratulacje :)

malacytrynka lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Tez sie bardzo bałam ale trafilam na dobrego gina i na chwile obecna jest u mnie ok U Ciebie tez pewnie bedzie :) Takze spokojnie stersik nam nie służy :)
    Daj znac jak wrócisz od lekarza :)

Dam na pewno:-) Musimy być dobrej myśli i cieszyć się naszymi małymi szczęściami:-)

relg3e5e9ky1omot.png
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ