X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuffinLady wrote:
    Cześć Dziewczyny,

miałam sporą przerwę w pisaniu tutaj. W lutym tego roku poronilam i musiałam trochę odczekać.

Dziś mój 26 dc i wygląda na to, że nam się udało. :-)
    Cykle mam 28 dniowe.

Wczoraj miałam "cień cienia" na teście. Dziś mam już klasycznego "bladziocha"

Objawów mam kilka:
    - zawroty głowy
    - bóle brzucha czasem jak na @, a czasem takie bulgotania
    - w dwa dni piersi bardzo się powiększyły
    - temp. na poziomie 37,1-37,3
    - od dwóch dni jestem jakby rozbita
    - w czasie , kiedy mogła być implantacja całą noc nie mogłam spać. Bolał mnie brzuch (takie kłucie i skurcze jakby) i miałam wielki ból głowy
    -wyczuwam zapach papierosów na kilometr

Gratulacje :)
    z objawami zwiazanymi z brzuchem u mnie jest bardzo podobnie. Dodatkowo ciagle bym mogla spac a wieczorami to mija :D Piersi takze mam powiększone, juz kupilam wiekszy biustonosz dla komfortu :) :D
    Teraz zapisz sie do lekarza i na bede :)
    Ja ide do gina jutro pelna obaw i nie pokoju Mam nadzieje ze bedzie wszytsko dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 12:39

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 21 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Gratulacje :)
    z objawami zwiazanymi z brzuchem u mnie jest bardzo podobnie. Dodatkowo ciagle bym mogla spac a wieczorami to mija :D Piersi takze mam powiększone, juz kupilam wiekszy biustonosz dla komfortu :) :D
    Teraz zapisz sie do lekarza i na bede :)
    Ja ide do gina jutro pelna obaw i nie pokoju Mam nadzieje ze bedzie wszytsko dobrze.

Na betę pójdę w pt lub w pon, żeby mieć pewność. A potem zapiszę się do gina. Poczekam spokojnie, zeby na USG było już coś widać.

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to w moim przypadku powinno juz byc widać 5 tydzien.
    Nawet jakbym miala pojsc znow za tydzien to chce isc teraz zeby byc spokojniejsza.

A moje obawy sa z tad ze nic nie widzac o ciazy bylam na kilku imprezach i bete mam bardzo wysoka w porównaniu z dwiema moimi koleżankami. Oraz w rodzinie meza były bliźniaki :D

MuffinLady lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • MuffinLady Koleżanka

Wysłany: 21 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Kamila, to świetnie. Na pewno wszystko u Was będzie w porządku.

U nas w rodzinie też sporo bliźniaków. Byłby niezły psikus.

Doczytalam Twoj poziom. Rzeczywiście Beta spora

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 12:55

Aniołek 8tc. [*]
    l22nio4pzsikiq7m.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuffinLady wrote:
    Wow Kamila, to świetnie. Na pewno wszystko u Was będzie w porządku.

U nas w rodzinie też sporo bliźniaków. Byłby niezły psikus.

Doczytalam Twoj poziom. Rzeczywiście Beta spora

Tak pierwsza mialam w piatek bylo 783.4
    druga w poniedziałek wyszlo 1904.0 plus morfologia (wszytko prywatnie) wyniki z morfoloigi b. dobre

Z tymi bliźniakami...
    ale by bylo, bo udalo na sie w pierwszym cyklu i moze podwójnie :D

Ciekawe jak u Ciebie bedzie :)

Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 13:13

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • malacytrynka Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    A skąd ten krwiak? I jakie zrobił ci USG? bo sa dwa sposoby dlatego pytam :)
    dopochwowe ... nie wiem dlaczego. A krwiak ? stwierdził że nie pękały Mi wcześniej pęcherzyki graffa. A jakim cudem testy pokazały ciążę i lekarz zauważył widoczność jej w 2% to dla Mnie jest zdumiewające . całą resztę będe wiedziała jutro jak odbiorę na spokojnie betę i w Poniedziałek na kolejnej wizycie a w niedziele Rano biorę ostatnią tabletkę duphastonu. Strasznie mnie boli brzuch aż mam takie skurcze dziwne pomimo tego że Biorę ten lek.

Cytrynka
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem na dopochwowym lekarz widzi dlatego :) później w dalszym rozwoju dziecka jest normalne usg.
    Daj znac jak wyszly wyniki z bety!
    wszystko bedzie dobrze :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odebrałam dzisiaj wynik drugiej bety i jestem zaniepokojona.
    I beta - 27,87 (12dpo);
    II beta - 41,89 (14dpo).
    Przyrost o 51%, słaby, prawda?
    Co robić? Czekać i robić betę znów w piątek, iść jutro do lekarza? O ile gdziekolwiek mnie przyjmą tak szybko...

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mylola do lekarza raczej nie ma sensu iśc bo na usg i tak nie będzie nic widac.
    ile godzin minęło od pierwszej do drugiej bety?

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie 47h.

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wynik dość niski, powinno byc przynajmniej ponad 60%. Ja by zrobiła jeszcze jedną betę żeby zobaczyć jak rośnie.
    czasem beta rośnie wolno a dzidziuś ładnie się rozwija. nie pozostaje Ci nic innego jak czekać.
    ps. na usg widać coś przy becie ponad 1000 dopiero

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 22 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Pozdrawiamy kolejną mamusię :-)Czekamy na dalsze wieści.Kiedy wizyta u gina?
    dziękuję :-)
    Aniu-leczka jutro pierwsza wizyta u gina :-)
    Nie myślę już o niczym innym a czas strasznie się dłuży...
    Bardzo się boje, że cos będzie nie tak.

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 22 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Tak pierwsza mialam w piatek bylo 783.4
    druga w poniedziałek wyszlo 1904.0 plus morfologia (wszytko prywatnie) wyniki z morfoloigi b. dobre

Z tymi bliźniakami...
    ale by bylo, bo udalo na sie w pierwszym cyklu i moze podwójnie :D

Ciekawe jak u Ciebie bedzie :)

Miłego dnia

U mnie tez lekarz zartowal ze z takim przyrostem blizniaki beda :p ale okazalo sie ze jeden maluch sie rozwija hehe moze i lepiej na poczatek :D

Kamila ;) lubi tę wiadomość

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Jestem tu nowa, ale podczytuje już trochę temat i chciałabym się podzielić z Wami moimi wątpliwościami :)
    Jestem po drugim cyklu symulowanym clo+ pregnyl a teraz dodatkowo duphaston. 13 dni temu miałam zastrzyk i mój lekarz zalecił zrobieńie hcg w poniedziałek, ale mnie juz poniosło :) wyszła druga kreska, ale jakoś nawet nie potrafię sie z tego cieszyć, bo wydaje się, ze to mogą być pozostałości pregnylu... Objawów 1000, ale martwię sie, ze to wpływ leków. W poniedziałek zgodnie z zaleceniami pójdę na badanie krwi, wiec trzymajcie kciuki za wszystkie objawy!

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • malacytrynka Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki powiedzcie Mi ... beta Mi wyszła 155.73[+] to potwierdza ciąże czy nie ? przypominam ze ostatnia miesiączke miałam 12 września .

Cytrynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam jestem tu nowa ;-) Lekarze w ogolnie nie dawali mi szans na naturalne zajście w ciąże jestem po 3 operacjach ( dwie laparoskopie i jedna plastyka jajowodu ) liczne zrosty wodniak i ostatnia diganoza oba nie drożne jajowody plus pierwszy stopień endometriozy. 1 pazdziernika poszłam do kliniki niepłodności tam lekarz przepisał mase badań i kazał podwiązać jajowody dopiero wtedy mogłam podjąć się in vitro, ja natomiast byłam uparta i powiedziałam że nie zrobie tego, mało tego zajdę naturalnie w ciaże. Leakrz w klinice widział na lewym jajniku dużo pęcherzyków a w okolicy 20 dnia cyklu miałam owulacje od prau dni moje piersi zaczęły bardzo boleć (najbardziej sutki) czasem zakręciło mi się w głowie , pare razy zemdliło, biegunka raz była raz nie, cera zamiast być w syfach jak to zawze przed okresem -czysta i rozświetlona , i biało kremowy śluz. Skusiałam się na test 11 dpo, co ja widzę?piękny baldzioch. Jestem czystym wybrykiem natury i jeśli się czegoś bardzo chce to można to osiągnąć ;-)

malacytrynka, mloda1995, Martynka30, Kamila ;), Aniu_leczka, Paula1991 lubią tę wiadomość

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    U mnie tez lekarz zartowal ze z takim przyrostem blizniaki beda :p ale okazalo sie ze jeden maluch sie rozwija hehe moze i lepiej na poczatek :D

Byłam dzis na usg na chwile obecna jest dobrze następne usg mam 3 listopada wtedy sie okaze czy serduszko bije :)
    Jest jedno jajo wiec ciaze dwujajowa moge juz wykluczyć. Ale zawsze jest szansa na bliźniaki jednojajowe :D

LENALENA lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja wrote:
    dziękuję :-)
    Aniu-leczka jutro pierwsza wizyta u gina :-)
    Nie myślę już o niczym innym a czas strasznie się dłuży...
    Bardzo się boje, że cos będzie nie tak.

Tez sie bardzo bałam ale trafilam na dobrego gina uspokoil mnie. Na chwile obecna jest u mnie ok U Ciebie tez pewnie będzie :) Także spokojnie stersik nam nie służy :)
    Daj znac jak wrócisz od lekarza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 19:15

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malacytrynka wrote:
    Kobietki powiedzcie Mi ... beta Mi wyszła 155.73[+] to potwierdza ciąże czy nie ? przypominam ze ostatnia miesiączke miałam 12 września .
    Tak wynik jest dodatni na wynikach masz wyszczególnione ktory to mniej wiecej tydzien Gratulacje :)

malacytrynka lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Tez sie bardzo bałam ale trafilam na dobrego gina i na chwile obecna jest u mnie ok U Ciebie tez pewnie bedzie :) Takze spokojnie stersik nam nie służy :)
    Daj znac jak wrócisz od lekarza :)

Dam na pewno:-) Musimy być dobrej myśli i cieszyć się naszymi małymi szczęściami:-)

relg3e5e9ky1omot.png
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ