Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MuffinLady wrote:Cześć Dziewczyny,
miałam sporą przerwę w pisaniu tutaj. W lutym tego roku poronilam i musiałam trochę odczekać.
Dziś mój 26 dc i wygląda na to, że nam się udało.
Cykle mam 28 dniowe.
Wczoraj miałam "cień cienia" na teście. Dziś mam już klasycznego "bladziocha"
Objawów mam kilka:
- zawroty głowy
- bóle brzucha czasem jak na @, a czasem takie bulgotania
- w dwa dni piersi bardzo się powiększyły
- temp. na poziomie 37,1-37,3
- od dwóch dni jestem jakby rozbita
- w czasie , kiedy mogła być implantacja całą noc nie mogłam spać. Bolał mnie brzuch (takie kłucie i skurcze jakby) i miałam wielki ból głowy
-wyczuwam zapach papierosów na kilometr
Gratulacje
z objawami zwiazanymi z brzuchem u mnie jest bardzo podobnie. Dodatkowo ciagle bym mogla spac a wieczorami to mija Piersi takze mam powiększone, juz kupilam wiekszy biustonosz dla komfortu
Teraz zapisz sie do lekarza i na bede
Ja ide do gina jutro pelna obaw i nie pokoju Mam nadzieje ze bedzie wszytsko dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 12:39
-
Kamila ;) wrote:Gratulacje
z objawami zwiazanymi z brzuchem u mnie jest bardzo podobnie. Dodatkowo ciagle bym mogla spac a wieczorami to mija Piersi takze mam powiększone, juz kupilam wiekszy biustonosz dla komfortu
Teraz zapisz sie do lekarza i na bede
Ja ide do gina jutro pelna obaw i nie pokoju Mam nadzieje ze bedzie wszytsko dobrze.
Na betę pójdę w pt lub w pon, żeby mieć pewność. A potem zapiszę się do gina. Poczekam spokojnie, zeby na USG było już coś widać. -
Z tego co wiem to w moim przypadku powinno juz byc widać 5 tydzien.
Nawet jakbym miala pojsc znow za tydzien to chce isc teraz zeby byc spokojniejsza.
A moje obawy sa z tad ze nic nie widzac o ciazy bylam na kilku imprezach i bete mam bardzo wysoka w porównaniu z dwiema moimi koleżankami. Oraz w rodzinie meza były bliźniakiMuffinLady lubi tę wiadomość
-
Wow Kamila, to świetnie. Na pewno wszystko u Was będzie w porządku.
U nas w rodzinie też sporo bliźniaków. Byłby niezły psikus.
Doczytalam Twoj poziom. Rzeczywiście Beta sporaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 12:55
-
MuffinLady wrote:Wow Kamila, to świetnie. Na pewno wszystko u Was będzie w porządku.
U nas w rodzinie też sporo bliźniaków. Byłby niezły psikus.
Doczytalam Twoj poziom. Rzeczywiście Beta spora
Tak pierwsza mialam w piatek bylo 783.4
druga w poniedziałek wyszlo 1904.0 plus morfologia (wszytko prywatnie) wyniki z morfoloigi b. dobre
Z tymi bliźniakami...
ale by bylo, bo udalo na sie w pierwszym cyklu i moze podwójnie
Ciekawe jak u Ciebie bedzie
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 13:13
-
Kamila ;) wrote:A skąd ten krwiak? I jakie zrobił ci USG? bo sa dwa sposoby dlatego pytamCytrynka
-
Dziewczyny, odebrałam dzisiaj wynik drugiej bety i jestem zaniepokojona.
I beta - 27,87 (12dpo);
II beta - 41,89 (14dpo).
Przyrost o 51%, słaby, prawda?
Co robić? Czekać i robić betę znów w piątek, iść jutro do lekarza? O ile gdziekolwiek mnie przyjmą tak szybko...
-
wynik dość niski, powinno byc przynajmniej ponad 60%. Ja by zrobiła jeszcze jedną betę żeby zobaczyć jak rośnie.
czasem beta rośnie wolno a dzidziuś ładnie się rozwija. nie pozostaje Ci nic innego jak czekać.
ps. na usg widać coś przy becie ponad 1000 dopiero13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Aniu_leczka wrote:Pozdrawiamy kolejną mamusię :-)Czekamy na dalsze wieści.Kiedy wizyta u gina?
Aniu-leczka jutro pierwsza wizyta u gina
Nie myślę już o niczym innym a czas strasznie się dłuży...
Bardzo się boje, że cos będzie nie tak.
18.11.2015 Aniołek - W -
Kamila ;) wrote:Tak pierwsza mialam w piatek bylo 783.4
druga w poniedziałek wyszlo 1904.0 plus morfologia (wszytko prywatnie) wyniki z morfoloigi b. dobre
Z tymi bliźniakami...
ale by bylo, bo udalo na sie w pierwszym cyklu i moze podwójnie
Ciekawe jak u Ciebie bedzie
Miłego dnia
U mnie tez lekarz zartowal ze z takim przyrostem blizniaki beda :p ale okazalo sie ze jeden maluch sie rozwija hehe moze i lepiej na poczatekKamila ;) lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny! Jestem tu nowa, ale podczytuje już trochę temat i chciałabym się podzielić z Wami moimi wątpliwościami
Jestem po drugim cyklu symulowanym clo+ pregnyl a teraz dodatkowo duphaston. 13 dni temu miałam zastrzyk i mój lekarz zalecił zrobieńie hcg w poniedziałek, ale mnie juz poniosło wyszła druga kreska, ale jakoś nawet nie potrafię sie z tego cieszyć, bo wydaje się, ze to mogą być pozostałości pregnylu... Objawów 1000, ale martwię sie, ze to wpływ leków. W poniedziałek zgodnie z zaleceniami pójdę na badanie krwi, wiec trzymajcie kciuki za wszystkie objawy! -
nick nieaktualnywitam jestem tu nowa Lekarze w ogolnie nie dawali mi szans na naturalne zajście w ciąże jestem po 3 operacjach ( dwie laparoskopie i jedna plastyka jajowodu ) liczne zrosty wodniak i ostatnia diganoza oba nie drożne jajowody plus pierwszy stopień endometriozy. 1 pazdziernika poszłam do kliniki niepłodności tam lekarz przepisał mase badań i kazał podwiązać jajowody dopiero wtedy mogłam podjąć się in vitro, ja natomiast byłam uparta i powiedziałam że nie zrobie tego, mało tego zajdę naturalnie w ciaże. Leakrz w klinice widział na lewym jajniku dużo pęcherzyków a w okolicy 20 dnia cyklu miałam owulacje od prau dni moje piersi zaczęły bardzo boleć (najbardziej sutki) czasem zakręciło mi się w głowie , pare razy zemdliło, biegunka raz była raz nie, cera zamiast być w syfach jak to zawze przed okresem -czysta i rozświetlona , i biało kremowy śluz. Skusiałam się na test 11 dpo, co ja widzę?piękny baldzioch. Jestem czystym wybrykiem natury i jeśli się czegoś bardzo chce to można to osiągnąć
malacytrynka, mloda1995, Martynka30, Kamila ;), Aniu_leczka, Paula1991 lubią tę wiadomość
-
taka ja wrote:U mnie tez lekarz zartowal ze z takim przyrostem blizniaki beda :p ale okazalo sie ze jeden maluch sie rozwija hehe moze i lepiej na poczatek
Byłam dzis na usg na chwile obecna jest dobrze następne usg mam 3 listopada wtedy sie okaze czy serduszko bije
Jest jedno jajo wiec ciaze dwujajowa moge juz wykluczyć. Ale zawsze jest szansa na bliźniaki jednojajoweLENALENA lubi tę wiadomość
-
Zoja wrote:dziękuję
Aniu-leczka jutro pierwsza wizyta u gina
Nie myślę już o niczym innym a czas strasznie się dłuży...
Bardzo się boje, że cos będzie nie tak.
Tez sie bardzo bałam ale trafilam na dobrego gina uspokoil mnie. Na chwile obecna jest u mnie ok U Ciebie tez pewnie będzie Także spokojnie stersik nam nie służy
Daj znac jak wrócisz od lekarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 19:15
-
malacytrynka wrote:Kobietki powiedzcie Mi ... beta Mi wyszła 155.73[+] to potwierdza ciąże czy nie ? przypominam ze ostatnia miesiączke miałam 12 września .
malacytrynka lubi tę wiadomość
-
Kamila ;) wrote:Tez sie bardzo bałam ale trafilam na dobrego gina i na chwile obecna jest u mnie ok U Ciebie tez pewnie bedzie Takze spokojnie stersik nam nie służy
Daj znac jak wrócisz od lekarza
Dam na pewno:-) Musimy być dobrej myśli i cieszyć się naszymi małymi szczęściami:-)Kamila ;) lubi tę wiadomość