Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dalile wrote:Dzień dobry!
Ależ mam marny dzień... obudzić się nie mogłam.
To tak jak i ja i do tego, że cały czas zmęczona jestem - wszystko mnie martwi, przygnębia i mogłabym płakać na zawołanie - a chce jeszcze tydzień chociaż wiadomość o ciąży zostawić w tajemnicy, a mój stan dzisiejszy mi to bardzo utrudnia.
-
Lusia_M wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was może miała prowadzoną ciążę prywatnie, ale skierowanie na wszelkie badania dostawała w ramach funduszu??
Kiedyś tak miałam, ale chodząc do zupełnie innego specjalisty... U ginekologów zawsze wszelkie recepty 100% płatne i brak skierowań na badania i tylko informację jakie muszę zrobić na własną rękę i powoli zaczynam się martwić, że z płaceniem za wizyty to jeszcze dam radę, ale jak dojdą jeszcze te badania ...
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Lusia_M wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was może miała prowadzoną ciążę prywatnie, ale skierowanie na wszelkie badania dostawała w ramach funduszu??
Kiedyś tak miałam, ale chodząc do zupełnie innego specjalisty... U ginekologów zawsze wszelkie recepty 100% płatne i brak skierowań na badania i tylko informację jakie muszę zrobić na własną rękę i powoli zaczynam się martwić, że z płaceniem za wizyty to jeszcze dam radę, ale jak dojdą jeszcze te badania ...
Lusia ja prowadzę dwutorowo ciążę- w przychodni przyszpitalnej, obok szpitala gdzie chcę rodzić (pacjentki przyszpitalne mają pierwszeństwo zwykle) plus w Lux Medzie gdzie mamy pakiet z pracy. Z tego powodu dostają skierowanie na badania i tu i tu.. Na razie robiłam podwójnie (mam też dzięki temu podwójnie wszystkie usg), ale późniejsze badania mam zamiar robić tylko w jednym miejscu.
Może również gdzieś na kasę się zapisz i badania rób za free? Tym bardziej, że pakiet badań dla kobiet w ciąży na NFZ jest mocno rozbudowany. -
już znalazłam informację... jeżeli lekarz przyjmuje i prywatnie i na NFZ to ma prawo do wystawiania skierowań na NFZ, jeśli jednak przyjmuje tylko prywatnie to już nie...
najgorsze jest to, że nie wyobrażam sobie, że mogłabym iść do innego lekarza... (wydaje mi się, że przyjmuje tylko prywatnie) a dzisiaj do tego najchętniej chciałabym przestać o tym myśleć - hormony mi tak szaleją, że jak chociażby o tym myślę to ze łzami w oczach - takiego dnia jeszcze nie miałam - wszystkim się przejmuje, wszystko doprowadza mnie do łezCludi lubi tę wiadomość
-
kamika23 wrote:[...] Brzuch czuje, ale nie tak jak na @, bardziej jajniki i takie chwilowe skurcze, piersi przy dotyku trochę bolą z każdej strony i sutki jakieś takie bardziej napuchnięte. Co chwila biegam sprawdzać, bo czuje że coś płynie a tam śluz. No ale zobaczymy. Beta zrobiona to jutro się wszystko okaże.
Czuję się identycznie . A co najlepsze w ovufriend DETEKTOR OZNAK CIĄŻY pokazuje: Pozytywny test:35 % z dnia na dzień więcej % .. Do @ jakieś 3 dni więc może jest jeszcze jakaś nadzieja no i jak do 20-stego nie dostane to umówię się do ginaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 17:35
Ulfenstein lubi tę wiadomość
5 nie udanych prób IUI - rok 2017
20.12.2017 nieudana próba IVF/ ISCI
1.05.2018 udana próba IVF/ ISCI
-
kamika23 wrote:Lusia dałaś mi troszkę nadziei Jakie to jest śmieszne, że aż tak długo testy mogą nie wychodzić No cóż, taki niedoskonały wynalazek z tego testu.
Dlatego ja testowalam dopiero jak miesiacmi sie @ spoznial :pSkali89 lubi tę wiadomość
-
taka ja wrote:Dlatego ja testowalam dopiero jak miesiacmi sie @ spoznial :p
Ja bym chyba zbzikowała jakbym czekala miesiąc.
Ja test zrobiłam tydzień po spodziewanej @ następny 3 dni później. Oba pozytywne. Ale to byl szok i ten widok gdy pasek się przesuwa i pojawia się druga kreska nigdy tego nie zapomnęWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 01:01
-
Witam, ten wątek przeczytałam od deski do deski w poszukiwaniu objawów ciąży u siebie, wiec kiedy dowiedziałam sie, ze jestem w ciąży postanowilam napisac. A wiec tak: testy zrobilam 3 różnych firm, wszystkie bezwzglednie pozytywne w 3 tyg i 6 dniu ciąży. Kalendarz pokazywał, ze 7 dni temu miałam owulacje, ale ja mysle, ze nastapila ona kilka dni szybciej. Najmocniejszym objawem bylo potworne zmeczenie, wrecz wyczerpanie. Do tego bylo mi strasznie zimno, nie moglam sie rozgrzac. Czulam dyskomfort w okolicy jaknika, takjakby mi cos tam bulgotalo,dzien przed zrobieniem testu przy kucaniu bolala mnie bardzo delikatnie macica, ale nigdy nie byly to bole takie jak na okres( przynajmniej na razie). Dzien po zrobieniu testu zaczely bolec mnie piersi ale nie jest to bol ktory kiedykolwiek czułam. Ogolnie to czuje ciężar w brzuchu.Lusia87
-
Lusia87 gratuluje Bardzo szybko Ci wyszedł test. Mi niestety nie wychodzi nawet cień a @ spóźnia się już 4 dzień. Wczoraj poszłam na bete i dalej nie mam wyniku Chyba bedę musiala czekać do poniedziałku. Mam nadzieję, że w tym czasie @ nie zdecyduje się wpaść.
-
Kobiety pomocy!!!!
Od kilku dni odczuwam ze coś dziwnego się ze mną dzieje, np. Delikatne mdłości, ciągła chęć skorzystania z Wc, biegunka, ból w krzyżu jak przed @, bardzo gesty biały śluz, dziwne uczucie w pochwie choćby rozciąganie. ..
Pomocy czy to może być ciąża? Czy któraś z was miała takie objawy?Patrycja.Da -
dolegliwości wskazują na ciąże, ale też mogą wskazywać na wiele innych rzeczy, poza tym jak się bardzo boisz, że mogłaś zajść w ciąże to objawy mogę być spowodowane tylko strachem i stresem z tym związanym, najlepiej zrobić test, kiedy powinnaś mieć @?