X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Hej ;) Nie testowałam dzisiaj. Jakoś się powstrzymałam, poczekam do jutra, ale @ nadal nie ma a temperaturka dziś skoczyła o 0,2 kreski do góry:)

O jak do góry to bądź dobrej myśli. :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka86 wrote:
    Hejka:) mi do @ zostal jeszcze jeden,gora dwa dni.Wszystko ladnie pieknie,ale ta temperatura mnie martwi...W sumie to nigdy nie mierzylam jej,ale widzialam wykresy innych zafasolkowanych...i byla powyzej 37...a u mnie 36.6...pewnie znowu malpa sie pojawi..:(

U mnie tez były takie temperatury a w ciąży byłam. Z tym ze przed ciąża np w okresie miesiączki miałam 35 z hakiem . To zalezy od termometru. No chyba ze w okresie @ miałaś podobną temperaturę jak teraz to możesz liczyć na @.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka86 wrote:
    Hejka:) mi do @ zostal jeszcze jeden,gora dwa dni.Wszystko ladnie pieknie,ale ta temperatura mnie martwi...W sumie to nigdy nie mierzylam jej,ale widzialam wykresy innych zafasolkowanych...i byla powyzej 37...a u mnie 36.6...pewnie znowu malpa sie pojawi..:(

Marteczka nie sugeruj się wykresami :0 Ja widziałam sporo takich ze spadkami, niskimi temperaturami a ciąża była. To chyba bardzo indywidualna sprawa. Ja normalnie przed okresem mam już poniżej 36,0 ale wiem że obecna 36,9 też może nie zwiastować ciąży. A w jakim miejscu mierzysz temp. ?

Ania po cichu jestem dobrej myśli, ale głośno mówię, że napewno franca przyjdzie spóźniona. Nie chce się nastawiać, bo potem troche płaczu :/

ckaidqk34aroni5a.png
  • Marteczka86 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis pierwszy raz mierzylam.Dopochwowo.Wiem ze nie powinnam sie tym sugerowac,ale niestety to sie samo dzieje..heh:/

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka86 wrote:
    Dzis pierwszy raz mierzylam.Dopochwowo.Wiem ze nie powinnam sie tym sugerowac,ale niestety to sie samo dzieje..heh:/

Co do zasady to przez cały cykl powinno się mierzyć tym samym termometrem i w tym samym miejscu.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze ;) A jak przyjdzie @ to w kolejnym cyklu się uda :)

Marteczka86 lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Będzie dobrze ;) A jak przyjdzie @ to w kolejnym cyklu się uda :)

To dobre nastawienie :) ja starałam się z mężem wiele miesięcy ale to właśnie w tym miesiącu gdy miałam niemal 100% pewność ze się nie uda to się udało. Także los splatał figla :)

Marteczka86 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Marteczka86 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem,ze powinno sie mierzyc caly cykl.Zaczne od dzis.By zobaczyc jak spada przed ewentualna @.

• Ma-Ruda Nowa

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - ból brzucha jak na @ + uczucie ciągnięcia + ból kręgosłupa,
    - duszności,
    - lekkie zawroty głowy,
    - obolałe piersi,
    - delikatne plamienie zamiast @,
    - uczucie wilgotności,
    - niestabilność emocjonalna ;),
    - wrażenie wzdętego brzucha,
    - senność,
    - zapalenie pęcherza,
    - niechęć do mięsa i zmniejszony apetyt,
    - oprócz tego ciągle chce mi się pić ;) (moja mama podobno też tak miała).

Generalnie, zaliczyłam chyba komplet objawów ;) Najbardziej niepokoi mnie ten ból w podbrzuszu, niby to normalne, ale mam takie głupie myśli, że się coś złego dzieje ;) I bardzo się cieszę, że są takie fora. Jakoś się z Wami mniej boję :)

8p3olqxw7ptj6k8p.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 09:18

• Marteczka86 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow! sporo tego sie nazbieralo!:)

Ma-Ruda lubi tę wiadomość

• Ma-Ruda Nowa

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    To dobre nastawienie :) ja starałam się z mężem wiele miesięcy ale to właśnie w tym miesiącu gdy miałam niemal 100% pewność ze się nie uda to się udało. Także los splatał figla :)[/QUOT

Nam udało się w momencie, w którym stwierdziliśmy, że skoro się nie udaje to trudno i zajmiemy się raczej planowaniem wakacji :D ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 09:22

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    Ja tez ostatnio takie bole mialam (a z 2 tyg temu) bo zaczelismy gwaltowniej rosnac :) brzuch juz konkretnie poszedl do przodu ^_^ a maly juz mamie daje konkretne kopniaki. we wtorek zaczelismy ostatnia prosta <3 ah! juz tak niedaleko do spotkania z naszym upragnionym malcem.. jestem pewna ze tym razem bedzie wszystko ok

p.s. jutro sie widzimy u lekarza :) ciekawe czy bedzie USG bo dawno sie nie widzielismy z malym
    daj znać jak będzie po wizycie :). No fakt wy już zaraz się spotkacie z maluchem ehhh zazdroszcze :) Ale u mnie też szybko zleci :) zresztą zaraz polowaaaa za nami :)

taka ja lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Marteczka nie sugeruj się wykresami :0 Ja widziałam sporo takich ze spadkami, niskimi temperaturami a ciąża była. To chyba bardzo indywidualna sprawa. Ja normalnie przed okresem mam już poniżej 36,0 ale wiem że obecna 36,9 też może nie zwiastować ciąży. A w jakim miejscu mierzysz temp. ?

Ania po cichu jestem dobrej myśli, ale głośno mówię, że napewno franca przyjdzie spóźniona. Nie chce się nastawiać, bo potem troche płaczu :/
    Będzie dobrze ;)ja też nigdy się nie nastawialam :/ chociaż poczatkibyły różne :/ co miesiąc myślałam że się udało :/ A jak się udało to właśnie myślałam ze @ przyjdzie:)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma-Ruda piękne objawy :) Gratuluje <3 Kiedy zrobiłaś ten szczęśliwy test ? :)

ckaidqk34aroni5a.png
  • Anika27 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma-Ruda jesteśmy na podobnym etapie. ;) Ja też jestem panikarą, ja mam takie objawy:
    -ból piersi i wrażliwość sutków
    -dziwne uczucie podbrzuszu to nie ból ale uczy=ucie że coś tam się "dzieje"
    -lekkie wzdęcie
    -zmęczenie i senność
    -brak apetytu

1 lutego mam nadzieję na USG zobaczyć serduszko wtedy się trochę uspokoję (to będzie końcówka 8 tygodnia)

ckaiikgnj5ukd8ok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:22

• Marteczka86 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za wspacie :)

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    daj znać jak będzie po wizycie :). No fakt wy już zaraz się spotkacie z maluchem ehhh zazdroszcze :) Ale u mnie też szybko zleci :) zresztą zaraz polowaaaa za nami :)

My juz po ^_^ wszystko ok, tetno prawidlowe, krzywa cukrowa bardzo dobry wynik. Kolejne badania do zrobienia na nastepna wizyte i na nastepnej USG :p niestety jeszcze troche sobie poczekam zeby zobaczyc co slychac u malego, ale lekarz powiedzial ze jak da rade to zrobimy kilka 3D i ze w 30stym tyg juz ladnie bedzie synka widac

kamika23 lubi tę wiadomość

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:

a ktory tydz u was? :) czas tak szybko mija ze czlowiek nie zdarzy sie obrocic a tu juz mies do przodu

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam u endokrynologa. Dostałam leki i kolejne skierowanie na badania. Z wynikami mam się zgłosić za miesiąc do kontroli. Mam nadzieję ze wówczas spadnie chociaż do 3,0

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ