WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Hej ;) Nie testowałam dzisiaj. Jakoś się powstrzymałam, poczekam do jutra, ale @ nadal nie ma a temperaturka dziś skoczyła o 0,2 kreski do góry:)

O jak do góry to bądź dobrej myśli. :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka86 wrote:
    Hejka:) mi do @ zostal jeszcze jeden,gora dwa dni.Wszystko ladnie pieknie,ale ta temperatura mnie martwi...W sumie to nigdy nie mierzylam jej,ale widzialam wykresy innych zafasolkowanych...i byla powyzej 37...a u mnie 36.6...pewnie znowu malpa sie pojawi..:(

U mnie tez były takie temperatury a w ciąży byłam. Z tym ze przed ciąża np w okresie miesiączki miałam 35 z hakiem . To zalezy od termometru. No chyba ze w okresie @ miałaś podobną temperaturę jak teraz to możesz liczyć na @.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka86 wrote:
    Hejka:) mi do @ zostal jeszcze jeden,gora dwa dni.Wszystko ladnie pieknie,ale ta temperatura mnie martwi...W sumie to nigdy nie mierzylam jej,ale widzialam wykresy innych zafasolkowanych...i byla powyzej 37...a u mnie 36.6...pewnie znowu malpa sie pojawi..:(

Marteczka nie sugeruj się wykresami :0 Ja widziałam sporo takich ze spadkami, niskimi temperaturami a ciąża była. To chyba bardzo indywidualna sprawa. Ja normalnie przed okresem mam już poniżej 36,0 ale wiem że obecna 36,9 też może nie zwiastować ciąży. A w jakim miejscu mierzysz temp. ?

Ania po cichu jestem dobrej myśli, ale głośno mówię, że napewno franca przyjdzie spóźniona. Nie chce się nastawiać, bo potem troche płaczu :/

ckaidqk34aroni5a.png
  • Marteczka86 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis pierwszy raz mierzylam.Dopochwowo.Wiem ze nie powinnam sie tym sugerowac,ale niestety to sie samo dzieje..heh:/

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka86 wrote:
    Dzis pierwszy raz mierzylam.Dopochwowo.Wiem ze nie powinnam sie tym sugerowac,ale niestety to sie samo dzieje..heh:/

Co do zasady to przez cały cykl powinno się mierzyć tym samym termometrem i w tym samym miejscu.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze ;) A jak przyjdzie @ to w kolejnym cyklu się uda :)

Marteczka86 lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Będzie dobrze ;) A jak przyjdzie @ to w kolejnym cyklu się uda :)

To dobre nastawienie :) ja starałam się z mężem wiele miesięcy ale to właśnie w tym miesiącu gdy miałam niemal 100% pewność ze się nie uda to się udało. Także los splatał figla :)

Marteczka86 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Marteczka86 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem,ze powinno sie mierzyc caly cykl.Zaczne od dzis.By zobaczyc jak spada przed ewentualna @.

• Ma-Ruda Nowa

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - ból brzucha jak na @ + uczucie ciągnięcia + ból kręgosłupa,
    - duszności,
    - lekkie zawroty głowy,
    - obolałe piersi,
    - delikatne plamienie zamiast @,
    - uczucie wilgotności,
    - niestabilność emocjonalna ;),
    - wrażenie wzdętego brzucha,
    - senność,
    - zapalenie pęcherza,
    - niechęć do mięsa i zmniejszony apetyt,
    - oprócz tego ciągle chce mi się pić ;) (moja mama podobno też tak miała).

Generalnie, zaliczyłam chyba komplet objawów ;) Najbardziej niepokoi mnie ten ból w podbrzuszu, niby to normalne, ale mam takie głupie myśli, że się coś złego dzieje ;) I bardzo się cieszę, że są takie fora. Jakoś się z Wami mniej boję :)

8p3olqxw7ptj6k8p.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 09:18

DomiTomi lubi tę wiadomość

• Marteczka86 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow! sporo tego sie nazbieralo!:)

Ma-Ruda lubi tę wiadomość

• Ma-Ruda Nowa

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    To dobre nastawienie :) ja starałam się z mężem wiele miesięcy ale to właśnie w tym miesiącu gdy miałam niemal 100% pewność ze się nie uda to się udało. Także los splatał figla :)[/QUOT

Nam udało się w momencie, w którym stwierdziliśmy, że skoro się nie udaje to trudno i zajmiemy się raczej planowaniem wakacji :D ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 09:22

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    Ja tez ostatnio takie bole mialam (a z 2 tyg temu) bo zaczelismy gwaltowniej rosnac :) brzuch juz konkretnie poszedl do przodu ^_^ a maly juz mamie daje konkretne kopniaki. we wtorek zaczelismy ostatnia prosta <3 ah! juz tak niedaleko do spotkania z naszym upragnionym malcem.. jestem pewna ze tym razem bedzie wszystko ok

p.s. jutro sie widzimy u lekarza :) ciekawe czy bedzie USG bo dawno sie nie widzielismy z malym
    daj znać jak będzie po wizycie :). No fakt wy już zaraz się spotkacie z maluchem ehhh zazdroszcze :) Ale u mnie też szybko zleci :) zresztą zaraz polowaaaa za nami :)

taka ja lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Marteczka nie sugeruj się wykresami :0 Ja widziałam sporo takich ze spadkami, niskimi temperaturami a ciąża była. To chyba bardzo indywidualna sprawa. Ja normalnie przed okresem mam już poniżej 36,0 ale wiem że obecna 36,9 też może nie zwiastować ciąży. A w jakim miejscu mierzysz temp. ?

Ania po cichu jestem dobrej myśli, ale głośno mówię, że napewno franca przyjdzie spóźniona. Nie chce się nastawiać, bo potem troche płaczu :/
    Będzie dobrze ;)ja też nigdy się nie nastawialam :/ chociaż poczatkibyły różne :/ co miesiąc myślałam że się udało :/ A jak się udało to właśnie myślałam ze @ przyjdzie:)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma-Ruda piękne objawy :) Gratuluje <3 Kiedy zrobiłaś ten szczęśliwy test ? :)

ckaidqk34aroni5a.png
  • Anika27 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma-Ruda jesteśmy na podobnym etapie. ;) Ja też jestem panikarą, ja mam takie objawy:
    -ból piersi i wrażliwość sutków
    -dziwne uczucie podbrzuszu to nie ból ale uczy=ucie że coś tam się "dzieje"
    -lekkie wzdęcie
    -zmęczenie i senność
    -brak apetytu

1 lutego mam nadzieję na USG zobaczyć serduszko wtedy się trochę uspokoję (to będzie końcówka 8 tygodnia)

ckaiikgnj5ukd8ok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:22

• Marteczka86 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za wspacie :)

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    daj znać jak będzie po wizycie :). No fakt wy już zaraz się spotkacie z maluchem ehhh zazdroszcze :) Ale u mnie też szybko zleci :) zresztą zaraz polowaaaa za nami :)

My juz po ^_^ wszystko ok, tetno prawidlowe, krzywa cukrowa bardzo dobry wynik. Kolejne badania do zrobienia na nastepna wizyte i na nastepnej USG :p niestety jeszcze troche sobie poczekam zeby zobaczyc co slychac u malego, ale lekarz powiedzial ze jak da rade to zrobimy kilka 3D i ze w 30stym tyg juz ladnie bedzie synka widac

kamika23 lubi tę wiadomość

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:

a ktory tydz u was? :) czas tak szybko mija ze czlowiek nie zdarzy sie obrocic a tu juz mies do przodu

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam u endokrynologa. Dostałam leki i kolejne skierowanie na badania. Z wynikami mam się zgłosić za miesiąc do kontroli. Mam nadzieję ze wówczas spadnie chociaż do 3,0

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ