X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Witam,

może Wy mi doradzicie, staraliśmy się z mężem już jakiś czas o dzidziusia, aż zwątpiłam, że się uda i pod koniec grudnia byłam u ginekologa, poradził mi jeszcze walczyć do lutego, a stwierdził, że jak do tego czasu się nie uda to będziemy jakoś z tym walczyć. Jednak w końcu się udało ;-) już wtedy będąc u niego musiałam być w ciąży ale wtedy to był dopiero początek 4 tc, więc nic nie mógł widzieć. Moje długo oczekiwane dwie kreski zobaczyłam w sobotę i potwierdził je później każdy kolejny test (robiłam ich wiele, bo moje przeczucie ciągle mi mówiło, że się udało a testy długo mi pokazywały, że nie). Wizytę mam umówioną na 10 lutego (wg obliczeń to będzie 10 tc) i teraz nie wiem, czy dzwonić i prosić o przyspieszenie wizyty, czy spokojnie mogę do tego czasu czekać?
    Jeśli nic się nie dzieje , nic Cię nie niepokoi to poczekaj ... chyba że zależy Ci np na zwolnieniu lekarskim ( mi np zależało bo miałam fizyczna pracę i zaczęłam plamic ) :) więc sama musisz zdecydować ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:21

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawy mam minimalne, w ogóle mi nie dokuczają: a praca może i stresująca, ale nie fizyczna - na dodatek teraz będę miała trochę wolnego, ale pewnie same wiecie jak to jest: mimo że mamy pewność, testy potwierdzają, to tak bardzo chce się jeszcze zobaczyć ten obraz na USG ;-) przemyśle jeszcze sprawę, może rzeczywiście nie ma potrzeby zawracać głowy ginekologowi, ale nie wiem, czy aż tyle wytrzymam ;-) do 10-go lutego to przecież miesiąc został ... Jest to moja pierwsza ciąża i naprawdę stwierdzam, że chyba tyle radości to mi jeszcze żadna wiadomość nie dała, co ten widok pozytywnego testu ;-) nawet jak w ciągu dnia mnie ktoś zdenerwuje, coś będzie nie po myśli to wystarczy o dziecku pomyśleć i radość mnie przepełnia całkowicie :-)))

taka ja lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia - wiem że chcesz maleństwo zobaczyć :) Ale jak tak bardzo chcesz to idź prywatnie na wizytę :) I zobaczysz malenstwo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć mamuśki:)
    właśnie dzisiaj test ciążowy potwierdził ze jestem w dzidzia jest w drodze na ten zwariowany świat(okres powinnam dostać w niedziele tj. 10 stycznia).
    co do objawów to mam zawroty głowy i mnie mdli (ale tylko jak kładę się spać)i mam to już tak od wigilii, a tak pyzatym to jestem pewna energii i szczęśliwa.
    to jest moja pierwsza ciąża wiec chyba rozumiecie moje podniecenie i euforie. jeszcze tylko wizyta w następnym tygodniu potwierdzająca ten stan i mogę zrobić mojej mamie prezent na 53 urodziny (jak myślicie dobry prezent na urodzinki?)

Skali89 lubi tę wiadomość

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezent super ;-) tylko jeżeli będziesz miała zbyt wcześnie wizytę to może jeszcze na usg dziecko być niewidoczne, ja tak miałam i nawet pożegnałam się z nadzieją ;-) ale w zeszłym tyg również ujrzałam cudowne dwie kreski ;-) i to też moja pierwsza ciąża, a rodzicom powiem na dzień babci i dziadka :-)

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Lusia - wiem że chcesz maleństwo zobaczyć :) Ale jak tak bardzo chcesz to idź prywatnie na wizytę :) I zobaczysz malenstwo :)

Tylko prywatnie, jakoś kiedyś zraziłam się do ginekologów przyjmujących w ramach NFZ (chociaż nie wrzucam wszystkich do jednego worka, bo spotkałam wyjątkowego, ale do niego mam zbyt daleko bo to było jeszcze na studiach). I nie wytrzymałam zadzwoniłam do swojego ;-), niestety przebywającego na urlopie, ale jak tylko skończy urlop to obiecał, że mnie wciśnie gdzieś po pacjentkach lub przed zapisanymi :-) ale to pod koniec tygodnia dowiem się kiedy dokładnie.

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Tylko prywatnie, jakoś kiedyś zraziłam się do ginekologów przyjmujących w ramach NFZ (chociaż nie wrzucam wszystkich do jednego worka, bo spotkałam wyjątkowego, ale do niego mam zbyt daleko bo to było jeszcze na studiach). I nie wytrzymałam zadzwoniłam do swojego ;-), niestety przebywającego na urlopie, ale jak tylko skończy urlop to obiecał, że mnie wciśnie gdzieś po pacjentkach lub przed zapisanymi :-) ale to pod koniec tygodnia dowiem się kiedy dokładnie.
    No to dobrze :) pójdziesz będziesz spokojniejsza :)

Lusia_M lubi tę wiadomość

• Marteczka86 Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczynki....tak mnie bardzo rozbolal lewy jajnik ze masakra jakas!!!Az na noge mi przeszlo...Jesli to nie ciaza to jakis dziwna @ sie zbliza....Az czuje takie dziwne klucia w posladku..heh

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Marteczka jak będzie u Ciebie, ale jak mi tak bardzo zależało, testy mówiły mi NIE, a zbliżała się data okresu to miałam też potworne kłucia w boku i aż łzy w oczach były, że to pewnie na okres ... ale z drugiej strony sobie pomyślałam "ale przed okresem nigdy mnie aż tak nie bolało"... i jednak go nie dostałam, a test tak jak pisałam już kilka razy dopiero pod koniec 5 tc pokazał mi wynik pozytywny.

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Marteczka86 Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nigdy czegos takiego nie mialam.Zazwyczaj jesli wogole brzuch mi dawal znac ze przyjdzie @,to bolalo mnie podbrzusze.Nigdy takiego klucia po bokach ani z jajnikow....

• Dalile Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Witam,

może Wy mi doradzicie, staraliśmy się z mężem już jakiś czas o dzidziusia, aż zwątpiłam, że się uda i pod koniec grudnia byłam u ginekologa, poradził mi jeszcze walczyć do lutego, a stwierdził, że jak do tego czasu się nie uda to będziemy jakoś z tym walczyć. Jednak w końcu się udało ;-) już wtedy będąc u niego musiałam być w ciąży ale wtedy to był dopiero początek 4 tc, więc nic nie mógł widzieć. Moje długo oczekiwane dwie kreski zobaczyłam w sobotę i potwierdził je później każdy kolejny test (robiłam ich wiele, bo moje przeczucie ciągle mi mówiło, że się udało a testy długo mi pokazywały, że nie). Wizytę mam umówioną na 10 lutego (wg obliczeń to będzie 10 tc) i teraz nie wiem, czy dzwonić i prosić o przyspieszenie wizyty, czy spokojnie mogę do tego czasu czekać?

A nie stracisz szansy na becikowe? 10 tc to dość późno..

"Od 1 stycznia 2012 r. do otrzymania becikowego ponownie wymagane jest przedstawienie zaświadczenia lekarskiego o pozostawaniu pod opieką medyczną przez okres co najmniej od 10 tygodnia ciąży - do porodu."

Tylko nie wiem czy to nie znaczy od 1 dnia 10 tc. Ja bym poszła szybciej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 23:18

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    A nie stracisz szansy na becikowe? 100 tc to dość późno..

"Od 1 stycznia 2012 r. do otrzymania becikowego ponownie wymagane jest przedstawienie zaświadczenia lekarskiego o pozostawaniu pod opieką medyczną przez okres co najmniej od 10 tygodnia ciąży - do porodu."

Tylko nie wiem czy to nie znaczy od 1 dnia 10 tc. Ja bym poszła szybciej.
    Dalie! !! Masz rację ! O tym becikowym zapomniałam kompletnie :/ . Co u Ciebie ??? Jak się czujecie ? Dawno Cię nie było ...

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Witam,

Moim zdaniem najlepiej iść nie prędzej jak 6-7 tydzień.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas wszystko ok dzięki Bogu! Przeszliśmy prenatalne i na usg wszystko ok, ale czekamy na szczegółołe info razem z wynikami badań krwi.

Nie pokazywałam wam boskiego filmiku?
    Mała macha ciotkom:

https://www.youtube.com/watch?v=aaHLX3WzovA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 22:26

Gagaga, Martynka30, taka ja lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    A u nas wszystko ok dzięki Bogu! Przeszliśmy prenatalne i na usg wszystko ok, ale czekamy na szczegółołe info razem z wynikami badań krwi.

Nie pokazywałam wam boskiego filmiku?
    Mała macha ciotkom:

https://www.youtube.com/watch?v=aaHLX3WzovA
    No to super ze u Was wszystko ok ;) filmik super :) też mam taki :) nasza dzidzia była nyguskiem i rączki pod główką prawie trzymała ;)

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    No to super ze u Was wszystko ok ;) filmik super :) też mam taki :) nasza dzidzia była nyguskiem i rączki pod główką prawie trzymała ;)

Ja filmiku nie mam ale jak byłam ostatnio na usg to tak dziwnie te rączki i nóżki zwisały jakby bezwładnie. Spytałam lekarki czy to normalne powiedziała że jak najbardziej bo dziecko jest w pozycji embrionalnej.

Jednak panikuję już. Lekarka skwitowała że mama się czepia :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Prezent super ;-) tylko jeżeli będziesz miała zbyt wcześnie wizytę to może jeszcze na usg dziecko być niewidoczne
    Z kalendarza ciazy na portalu wynika ze jestem w 6 tyg ciazy wiec jak w nastepnym tyg pojde do gin to powinien widziec w miare dobrze. A ponadto moze to byc ciaza mnoga bo w obu rodzinach zdazaly sie takie ciaze oraz niepokoja mnie skurcze w podbrzuszu ktore sa owiele za mocne niz jak to zawsze mam przed @.

• Marteczka86 Znajoma

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki:)
    Czy ktoras testuje za pare dni czy tylko ja?:)

• fasolkarośnie Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    śledzę Wasze wpisy już od jakiegoś czasu... Bardzo szybko udało mi się zajść w ciążę, ostatnia miesiączką 21.11.2015. W poprzednim cyklu czułam, że coś się może święcić, ale @ przyszedł. W grudniu natomiast, po owulacji, mogę śmiało powiedzieć, że czułam się dziwnie, ale miałam masę pracy więc bardzo tego nie analizowałam. Test zrobiłam dzień przed @, czyli 18.12.2015 ponieważ wstałam rano, zjadłam śniadanie i dopadły mnie straszne duszności i kołatanie serca, taki mały atak paniki. Od długiego czasu bolały mnie także piersi, trochę inaczej niż zwykle, ale ja mam je bardzo wrażliwe, więc nie zwracałam uwagi. Wyszły dwie kreseczki :) Przed testem nie miałam żadnych innych odczuć. Dopiero potem pojawiła się popołudniowa, sila senność, silne uczucie zimna (ale było także zimno na dworze:), kłucie w piersiach, wstawanie nocne do toalety, ból w macicy jak na okres, a w Nowy Rok pierwsze mdłości. Bardzo silne i wymioty do teraz.
    Mam też pytanie do Was, pisałam osobny wątek, ale spróbuję i tutaj. Czy, któraś z Was borykała się z niedoczynnością tarczycy w ciąży? Nie jestem w stanie brać leków na czczo, od razu je wymiotuję, a takie są zalecenia lekarza...
    Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka.
    m.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 12:37

3d283efdb5040aa00d3bbd0ddc5d012d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ