WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • blondinka Nowa

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę do lekarza okaże się co i jak. Testu nie robiłam ale raczej się zdecyduje. Wczoraj od rana bolała mnie głowa i miałam mdlosci i bez powodu w sumie się rozplakalam co u mnie bardzo dziwne ale nad tym nie panowałam. Może to coś z ta pogoda. Dzis juz normalnie bol jajnika ustąpił. Zostało uczucie pełnego brzucha i dziś lekki jego bol.

Dominika :)
  • Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika i jak wyniki?? nie trzym nas dalej w niepewnosci, mam nadzije ze Wszystko OK.

Moje mocne postanowienie w pt planowany termin @ obiecalam sobie ze nie zatestuje do tego momentu, chyba apteki bede szerokim łukiem omijac ehh nie mam silnej woli:)

Mowiąc dosłownie dzis mnei zalało myslalam ze to a a tam biały wodnisty sluz, zazwyczaj przed @ mialam suchutko a tu potop:). I chyba moja podswiadomosc swiruje bo juz 3 noc z rzędu śni mi sie dzieciątko:)

Blondika ja tez tak mialam przez 2 ostatnie dni lewy jajnik lekko dawał o sobei znac i dodatkowo bole podbrzusza a dzis jak reka odjął, jedyne co to jestem ciagle gloda i jak zwykle przed @ mam ochote na slodycze wiec gdzies tam w swiadomosci mam ze pewnie bedzie jak zwykle, chociaz w tym miesiacu czuje sie kompletnie inaczej

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak labolatorium mnie trzyma w niepewności. Nawet nie mogę się zalogować. Ostatnio po 16 juz się logowałam a teraz cisza...

ckaidqk34aroni5a.png
  • blondinka Nowa

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze piersi dodatkowo urosły gdzieś o jeden rozmiar. Dopiero teraz jak się ubrałam to zwróciłam na to uwagę. I są mega nabrzmiale. Najgorsza to na niepewność. U mnie pewnie też będzie jak zawsze tylko martwię się tym bólem jajnika. Bardzo mnie to przestraszyło

Dominika :)
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny niestety beta ujemna...nie wiem co w takim razie się ze mną dzieje

ckaidqk34aroni5a.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh... przykro mi, mimo wszystko do lekarza trzeba się wybrać i dowiedzieć się dlaczego takie objawy i co się z Tobą dzieje

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    dziewczyny niestety beta ujemna...nie wiem co w takim razie się ze mną dzieje

Ojej jaka szkoda byłam pewna że wyjdzie pozytywnie.
    To musisz tak czy siak szybciutko do lekarza.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety. Mam wizytę na 1 lutego. Wcześniej nie mam szans się dostać, a nie chce zmieniać ginekologa. Zobaczymy jak bedzie z tą @

ckaidqk34aroni5a.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj znowu dostaje do głowy ... jutro mam wizytę ... zamiast się cieszyć to strasznie się boję, zdaje sobie sprawę, że przecież 3 tyg temu na wizycie lekarz wykluczył u mnie ciążę ... 1,5 tygodnia temu potwierdziła się testem nie jednym, z różnych firm... (to było i tak bardzo późno jak na pozytywny wynik), więc boję się że coś jest nie tak, dziewczyny czy ten strach jest normalny??

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia, jeżeli tyle testów wyszło Ci pozytywnych to raczej nie masz się czy martwić. A zrobiłaś wkońcu betę ? Byłabyś spokojniejsza widząc ich przyrost. Poza tym skoro wizyta już jutro to ciesz się ;) Nie możesz się tak stresować, bo to Ci tylko szkodzi :P

Wysłałam Ci zaproszenie do znajomych, chcę napisać do Ciebie na priv bo mam pytanie ;)

ckaidqk34aroni5a.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bety nie mam, dopiero od dzisiaj mam trochę wolnego od pracy, ale stwierdziłam, że w sumie nie ma sensu lecieć na badanie skoro wynik byłby dopiero jutro a jutro i tak będzie w końcu wiadomo coś więcej po długo oczekiwanej wizycie. Bardzo miło mieć tutaj w Was wsparcie :-)

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A który to twój dzień cyklu ? Bo zastanawiam się czy ginekolog już coś zobaczy u Ciebie na USG.

ckaidqk34aroni5a.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    45 juz albo dopiero ;-) a moje cykle to byly 26 dniowe i jeszcze nigdy na @ nie spóźnił mi się dłużej niż o 2 dni

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:22

Lusia_M lubi tę wiadomość

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również 3mam kciuki :) U mnie to już chyba przesądzone, choć @ nadal nie ma.

ckaidqk34aroni5a.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w samo południe ;-)

Szotka lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:22

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka jeśli czytalaś moje posty tutaj to wiesz dlaczego szans nie widzę:P Wczorajsza beta negatywna :(

ckaidqk34aroni5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane powiedzcie mi prosze, czy po zaplodnieniu przed trminem okresu bolaly was jajniki i kulo w miejscu macicy? Od kilku dni wlasnie tak dziwnie czuje, a nie przypominam sobie zebym przed okresem tak miala, jajniki zawsze dokuczaly w czasie okolo owu, a w tym miesiacu bolaly w trakcie @ i krotko po. Kuje mnie nagle i krotko , raz z jednej raz z drugiej strony, czasem tez w macicy wlasnie, i takie dziwne uczucie napiecia, moze wczesniej mialam ovu? Staramy sie ponad dwa lata , cykl taki na luzaka bez pomiarow. jestem na clo, bylam w ciazy lat temu no ale zapomnialam jak to jest. Nakrecac sie nie nakrecam, po prostu czuje sie tam inaczej niz zwykle.

• Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Czarnula ja mam podobnie w tym cyklu pare dni po @ mialam bol jajników taki jaki zwykle mam w czasie ovu, teraz o dziwo ovu bez zadnych objawów tylko test +), a od 6 dp pobolewal mnie lewy jajnik, teraz mam 9 dp i jajnik przestalam czuc ale wlasnie mam takie pulsacyjny krotki bol w macicy, dzis nawet dosc mocny, eh nie wiem czy ta sa jakies pozytywne objawy w tym przypadku napewno nigdy wczesniej ich nie mialam w tym czasie.

Do @ 3 dni a czuje sie kompletnie inaczej w tym cyklu niz w poprzednich

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ