X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • aria Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że rozwinęła się "dyskusja". Poprzednią ciążę poroniłam w 6 tygodniu. Wiedział tylko mąż, mama, i przyjaciółka. Przeżyłam koszmar mimo, że był to dopiero 6 tydzień. I może ty sarcia "padłabyś ze smiechu", albo machnęła ręką. Dla mnie była to utrata dziecka.

Wiem, że wątek jest o potwierdzonych objawach. Ja podzieliłam się z wami tymi, które towrzyszą mi w oczekiwaniu na test. Jest sporo kobiet, którym organizm daje znać o ciąży bardzo wcześnie.

• julita25 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria wrote:
    Widzę, że rozwinęła się "dyskusja". Poprzednią ciążę poroniłam w 6 tygodniu. Wiedział tylko mąż, mama, i przyjaciółka. Przeżyłam koszmar mimo, że był to dopiero 6 tydzień. I może ty sarcia "padłabyś ze smiechu", albo machnęła ręką. Dla mnie była to utrata dziecka.

Wiem, że wątek jest o potwierdzonych objawach. Ja podzieliłam się z wami tymi, które towarzyszą mi w oczekiwaniu na test. Jest sporo kobiet, którym organizm daje znać o ciąży bardzo wcześnie.

Zgadzam się z Tobą ja trzy dni przed terminem miesiączki miałam już mdłości a dwa dni przed zawroty głowy. W trzecim dniu zrobiłam test, bo uznałam,że raz może mi być niedobrze rano, ale nie trzy dni z rzędu. Gdyby nie te objawy nie zrobiłabym testu zbyt szybko bo w tym czasie miałam dużo stresu związanego z utratą pracy i brak miesiączki właśnie tym bym sobie tłumaczyła, tym bardziej,że przez dwa lata w lepiej rokujących cyklach nie udawało się Nam zaciążyć.

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znów ja, z pytaniem :)
    Dwa dni temu przed godziną 16 robiłam bhcg - 150, dzisiaj w zasadzie po 44 godzinach powtórzyłam - 401 :)
    Wiem, że taki wzrost dobrze rokuje, ale czy wynik nie jest za wysoki?
    Dziś mam umówioną wizyt u ginekologa na godzine 18, wiec dowiem sie wiecej, o ile cokolwiek już bedzie dało sie wyczytac na usg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 15:09

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • aria Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpędziła Ci się ta beta! Ale myślę że za wysoka nie jest. Musisz brac pod uwagę bliźniaki :)

• ilae Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego chłopaka ponoc w poprzednich pokoleniach było kilka par bliźniaków, ale to chyba byłby u nas zbyt duży szok ;)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • En- Natalia Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest możliwa ciąża pomimo wystąpienia krwawienia po zażyciu dawki Duphaston zaleconej na podtrzymanie ciąży? W 4 tygodniu beta hcg 297,30

• bebag Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    To ja napiszę o moich objawach :) Zanim zrobiłam test były cztery objawy:
    1. odrzuciło mnie od szklaneczki whisky z colą (jakieś 5 dni przed spodziewanym okresem podczas meczu Polska - Niemcy), no nie mogłam tego wypić, zrobiło mi się niedobrze i dobry drin poszedł do zlewu, a później 2 dni przed datą okresu to samo miałam z piwem radler 2% (grała Polska z Ukrainą) :D ,
    2. bardzo, bardzo potwornie, kilka razy (około tygodnia przed datą spodziewanego okresu )bolała mnie głowa - wcześniej nie miałam takich bóli,
    3. bekałam jak żul! To był i jest hardcore, czego bym nie zjadła, czego się nie napiła - odbijało mi się jak staremu pijaczynie po kilku butelkach wódki :D
    4. dopadło mnie potworne zmęczenie, co było trochę dziwne, biorąc pod uwagę że wróciłam z wakacji, a nie mogłam się dobudzić przez pół dnia :)

No i jak zaczęłam to łączyć kupiłam test, który zrobiłam po pracy, dzień przed spodziewaną miesiączką - dwie krechy (testowa grubsza od kontrolnej), ale nie dowierzałam więc zadzwoniłam do męża i poprosiłam, żeby kupił drugi, który również pokazał dwie krechy :D

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    To znów ja, z pytaniem :)
    Dwa dni temu przed godziną 16 robiłam bhcg - 150, dzisiaj w zasadzie po 44 godzinach powtórzyłam - 401 :)
    Wiem, że taki wzrost dobrze rokuje, ale czy wynik nie jest za wysoki?
    Dziś mam umówioną wizyt u ginekologa na godzine 18, wiec dowiem sie wiecej, o ile cokolwiek już bedzie dało sie wyczytac na usg :)

https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html

Tutaj masz kalkulator wzrostu hcg z wynikiem. Wpisuje 2x betę wynik i dzień pomiaru. Ja z niego nie korzystałam, ale z ciekawości może Ci coś podpowie :)

• ilae Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam prywatnie, widac już pecherzyk o zadziwiającej wielkości 2,6mm,ale jest! :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Poszłam prywatnie, widac już pecherzyk o zadziwiającej wielkości 2,6mm,ale jest! :)

Super:) Gratki!

• aria Znajoma

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae, gratulacje!!!

• ilae Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeeki :) a czy Wy tez mialyscie taki zerowy apetyt? Rano w ogole masakra, patrze do lodowki i kompletnie na nic nie mam ochoty. Na sile wciskam w siebie jakis jogurt i jem jak wrobelek, gdzie wczesniej niejadkiem wcale nie bylam. Mialyscie jakis sposob na radzenie sobie z brakiem apetytu? Bo slysze jak burczy mi w brzuchu, czuje ogromny glod, a nic do ust nie moge wlozyc :(

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Near Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae

Też tak miałam na początku i już nawet zastanawiałam się czy nie brać nic na pobudzenie apetytu ;) Teściowa też ciągle mi wypowiadała, że dzieciątko głodne chodzi przeze mnie ;p Natomiast lekarz stanowczo powiedział, że to nic złego a ja sama doszłam już do tego, że dzidzia je tyle ile potrzebuje. Nie ma sensu wpychać w siebie nie wiadomo ile jedzenia tylko dlatego, że jest się w ciąży. Teraz natomiast jestem w 19 tygodniu i zaczynam się bać, że za dużo jem :P

aria
    Zdecydowanie popieram. Dla mnie śmieszne jest to, że lekarze do 6 tygodnia nie traktują poważnie ciąży, bo a nuż nie wyjdzie to po co bawić się robotą papierkową?? Ja byłam państwowo u jednej ginekolog koło 6 tygodnia, to mnie zbyła i kazała przyjść za miesiąc. Poszłam ponownie (wtedy już w 10 tygodniu) i nagle się okazało, że trzeba robić tysiąc badań na sekundę... kazała mi latać po różnych lekarzach i przy każdym wypisywaniu skierowania na badanie dodawała "proszę zrobić je jak najszybciej, najlepiej jeszcze w tym tygodniu" I tak tydzień w tydzień... wydawała mi się, że 6 tydzień jest ok żeby iść do ginekologa ale cóż musiałam się pomylić...

U mnie z kolei była taka akcja, że jak zrobiłam test byłam tak w niebo wzięta, że od razu powiedziałam narzeczonemu. Ten z kolei z tej całej euforii napisał na facebooku... nie pamiętam czy to był 4 czy 5 tydzień w każdym razie bardzo się bałam, żeby nie poronić potem pisałabym na fejsie "sry jednak nie jestem w ciąży" -_- eh mój jak zwykle przesadził z euforią ale prawda jest taka, że w każdej chwili może coś nie wyjść, nie zależnie czy to jest 6 tydzień czy 20. Trzeba tylko mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze :)

Pozdrawiam Was dziewuszki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka

wybacz ale samo twoje imie dziala mi na nerwy i kojarzy z nie za madra blondynka, nasza forumowa specjalistko wszech wiedząca i udzielajaca , adrych rad sama bedac w 1 ciąży, kobieto czy ty nie masz nic w domu do roboty ? Nie pasuje ci moja wypowiedz to ja ignoruji i nie komentuj, i tyle po co prowokujesz i zmuszasz zeby ktos napisal ci cos chamskego ? Naprawde oststnimpost skietpwany bezposrednio do ciebie, jie mam zamiaru wdawac sie z toba w jakies kretynskie dyskusje, bo nie mam zamiaru sie w ciazy wkurzac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria wrote:

Wiem, że wątek jest o potwierdzonych objawach. Ja podzieliłam się z wami tymi, które towrzyszą mi w oczekiwaniu na test. Jest sporo kobiet, którym organizm daje znać o ciąży bardzo wcześnie.

Ja tez potonilam ciaze w 6 tygodniu i nie robie z tego tragedii i nikomu sie nie zale, a to była nauczka bo wtedy tez sie wszystkim pochwaliłam i teraz wiem co ludzie mysla jak die im mowi ze jedt sie w 4 tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Beatka

wybacz ale samo twoje imie dziala mi na nerwy i kojarzy z nie za madra blondynka, nasza forumowa specjalistko wszech wiedząca i udzielajaca , adrych rad sama bedac w 1 ciąży, kobieto czy ty nie masz nic w domu do roboty ? Nie pasuje ci moja wypowiedz to ja ignoruji i nie komentuj, i tyle po co prowokujesz i zmuszasz zeby ktos napisal ci cos chamskego ? Naprawde oststnimpost skietpwany bezposrednio do ciebie, jie mam zamiaru wdawac sie z toba w jakies kretynskie dyskusje, bo nie mam zamiaru sie w ciazy wkurzac.

Jak dobrze pamiętam to Ciebie usunięto z forum za robienie burdy, bycie nieuprzejemną i ciągła nieuzasadnioną krytykę. Dodatkowo uważasz, że druga ciąża dała Ci doktorat z medycyny i położnictwa! zacznij szanować innych!

Mi się imię Sara kojarzy z niemądrą dziewczyna o ciemnych włosach...

Mam nadzieje, ze dotrzymasz słów, które napisałaś i się więcej do mnie nie będziesz odzywać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 19:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za wyrazenie opini, i viceversa co mialo byc powiedziane zostalo i na tym zakonczmy :) Pozdrowienia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Dzieeeki :) a czy Wy tez mialyscie taki zerowy apetyt? Rano w ogole masakra, patrze do lodowki i kompletnie na nic nie mam ochoty. Na sile wciskam w siebie jakis jogurt i jem jak wrobelek, gdzie wczesniej niejadkiem wcale nie bylam. Mialyscie jakis sposob na radzenie sobie z brakiem apetytu? Bo slysze jak burczy mi w brzuchu, czuje ogromny glod, a nic do ust nie moge wlozyc :(

Przez tydzień w 6tc i też nic nie mogłam jeść piłam tylko wodę. Ilae Może jakieś soki naturalne np. Woda z sokiem z malin będą Ci odpowiadały, zawsze to jakieś witaminy trafia do brzuszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 20:07

• ilae Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuje pic kubusie i jest jakies chociazby herbatniki czy biszkopty, ale srednio mi to idzie :( a trzyma mnie juz z drugi tydzien, tylko zanim sie dowiedzialam to jakos latwiej bylo mi sie zmusic cokolwiek zjesc :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Próbuje pic kubusie i jest jakies chociazby herbatniki czy biszkopty, ale srednio mi to idzie :( a trzyma mnie juz z drugi tydzien, tylko zanim sie dowiedzialam to jakos latwiej bylo mi sie zmusic cokolwiek zjesc :)

2tygodnie wydaje się dość długo. Kiedy masz kolejna wizytę?

‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ