X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • aria Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że rozwinęła się "dyskusja". Poprzednią ciążę poroniłam w 6 tygodniu. Wiedział tylko mąż, mama, i przyjaciółka. Przeżyłam koszmar mimo, że był to dopiero 6 tydzień. I może ty sarcia "padłabyś ze smiechu", albo machnęła ręką. Dla mnie była to utrata dziecka.

Wiem, że wątek jest o potwierdzonych objawach. Ja podzieliłam się z wami tymi, które towrzyszą mi w oczekiwaniu na test. Jest sporo kobiet, którym organizm daje znać o ciąży bardzo wcześnie.

• julita25 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria wrote:
    Widzę, że rozwinęła się "dyskusja". Poprzednią ciążę poroniłam w 6 tygodniu. Wiedział tylko mąż, mama, i przyjaciółka. Przeżyłam koszmar mimo, że był to dopiero 6 tydzień. I może ty sarcia "padłabyś ze smiechu", albo machnęła ręką. Dla mnie była to utrata dziecka.

Wiem, że wątek jest o potwierdzonych objawach. Ja podzieliłam się z wami tymi, które towarzyszą mi w oczekiwaniu na test. Jest sporo kobiet, którym organizm daje znać o ciąży bardzo wcześnie.

Zgadzam się z Tobą ja trzy dni przed terminem miesiączki miałam już mdłości a dwa dni przed zawroty głowy. W trzecim dniu zrobiłam test, bo uznałam,że raz może mi być niedobrze rano, ale nie trzy dni z rzędu. Gdyby nie te objawy nie zrobiłabym testu zbyt szybko bo w tym czasie miałam dużo stresu związanego z utratą pracy i brak miesiączki właśnie tym bym sobie tłumaczyła, tym bardziej,że przez dwa lata w lepiej rokujących cyklach nie udawało się Nam zaciążyć.

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znów ja, z pytaniem :)
    Dwa dni temu przed godziną 16 robiłam bhcg - 150, dzisiaj w zasadzie po 44 godzinach powtórzyłam - 401 :)
    Wiem, że taki wzrost dobrze rokuje, ale czy wynik nie jest za wysoki?
    Dziś mam umówioną wizyt u ginekologa na godzine 18, wiec dowiem sie wiecej, o ile cokolwiek już bedzie dało sie wyczytac na usg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 15:09

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • aria Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpędziła Ci się ta beta! Ale myślę że za wysoka nie jest. Musisz brac pod uwagę bliźniaki :)

• ilae Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego chłopaka ponoc w poprzednich pokoleniach było kilka par bliźniaków, ale to chyba byłby u nas zbyt duży szok ;)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • En- Natalia Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest możliwa ciąża pomimo wystąpienia krwawienia po zażyciu dawki Duphaston zaleconej na podtrzymanie ciąży? W 4 tygodniu beta hcg 297,30

• bebag Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    To ja napiszę o moich objawach :) Zanim zrobiłam test były cztery objawy:
    1. odrzuciło mnie od szklaneczki whisky z colą (jakieś 5 dni przed spodziewanym okresem podczas meczu Polska - Niemcy), no nie mogłam tego wypić, zrobiło mi się niedobrze i dobry drin poszedł do zlewu, a później 2 dni przed datą okresu to samo miałam z piwem radler 2% (grała Polska z Ukrainą) :D ,
    2. bardzo, bardzo potwornie, kilka razy (około tygodnia przed datą spodziewanego okresu )bolała mnie głowa - wcześniej nie miałam takich bóli,
    3. bekałam jak żul! To był i jest hardcore, czego bym nie zjadła, czego się nie napiła - odbijało mi się jak staremu pijaczynie po kilku butelkach wódki :D
    4. dopadło mnie potworne zmęczenie, co było trochę dziwne, biorąc pod uwagę że wróciłam z wakacji, a nie mogłam się dobudzić przez pół dnia :)

No i jak zaczęłam to łączyć kupiłam test, który zrobiłam po pracy, dzień przed spodziewaną miesiączką - dwie krechy (testowa grubsza od kontrolnej), ale nie dowierzałam więc zadzwoniłam do męża i poprosiłam, żeby kupił drugi, który również pokazał dwie krechy :D

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    To znów ja, z pytaniem :)
    Dwa dni temu przed godziną 16 robiłam bhcg - 150, dzisiaj w zasadzie po 44 godzinach powtórzyłam - 401 :)
    Wiem, że taki wzrost dobrze rokuje, ale czy wynik nie jest za wysoki?
    Dziś mam umówioną wizyt u ginekologa na godzine 18, wiec dowiem sie wiecej, o ile cokolwiek już bedzie dało sie wyczytac na usg :)

https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html

Tutaj masz kalkulator wzrostu hcg z wynikiem. Wpisuje 2x betę wynik i dzień pomiaru. Ja z niego nie korzystałam, ale z ciekawości może Ci coś podpowie :)

• ilae Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam prywatnie, widac już pecherzyk o zadziwiającej wielkości 2,6mm,ale jest! :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Poszłam prywatnie, widac już pecherzyk o zadziwiającej wielkości 2,6mm,ale jest! :)

Super:) Gratki!

• aria Znajoma

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae, gratulacje!!!

• ilae Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeeki :) a czy Wy tez mialyscie taki zerowy apetyt? Rano w ogole masakra, patrze do lodowki i kompletnie na nic nie mam ochoty. Na sile wciskam w siebie jakis jogurt i jem jak wrobelek, gdzie wczesniej niejadkiem wcale nie bylam. Mialyscie jakis sposob na radzenie sobie z brakiem apetytu? Bo slysze jak burczy mi w brzuchu, czuje ogromny glod, a nic do ust nie moge wlozyc :(

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Near Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae

Też tak miałam na początku i już nawet zastanawiałam się czy nie brać nic na pobudzenie apetytu ;) Teściowa też ciągle mi wypowiadała, że dzieciątko głodne chodzi przeze mnie ;p Natomiast lekarz stanowczo powiedział, że to nic złego a ja sama doszłam już do tego, że dzidzia je tyle ile potrzebuje. Nie ma sensu wpychać w siebie nie wiadomo ile jedzenia tylko dlatego, że jest się w ciąży. Teraz natomiast jestem w 19 tygodniu i zaczynam się bać, że za dużo jem :P

aria
    Zdecydowanie popieram. Dla mnie śmieszne jest to, że lekarze do 6 tygodnia nie traktują poważnie ciąży, bo a nuż nie wyjdzie to po co bawić się robotą papierkową?? Ja byłam państwowo u jednej ginekolog koło 6 tygodnia, to mnie zbyła i kazała przyjść za miesiąc. Poszłam ponownie (wtedy już w 10 tygodniu) i nagle się okazało, że trzeba robić tysiąc badań na sekundę... kazała mi latać po różnych lekarzach i przy każdym wypisywaniu skierowania na badanie dodawała "proszę zrobić je jak najszybciej, najlepiej jeszcze w tym tygodniu" I tak tydzień w tydzień... wydawała mi się, że 6 tydzień jest ok żeby iść do ginekologa ale cóż musiałam się pomylić...

U mnie z kolei była taka akcja, że jak zrobiłam test byłam tak w niebo wzięta, że od razu powiedziałam narzeczonemu. Ten z kolei z tej całej euforii napisał na facebooku... nie pamiętam czy to był 4 czy 5 tydzień w każdym razie bardzo się bałam, żeby nie poronić potem pisałabym na fejsie "sry jednak nie jestem w ciąży" -_- eh mój jak zwykle przesadził z euforią ale prawda jest taka, że w każdej chwili może coś nie wyjść, nie zależnie czy to jest 6 tydzień czy 20. Trzeba tylko mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze :)

Pozdrawiam Was dziewuszki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka

wybacz ale samo twoje imie dziala mi na nerwy i kojarzy z nie za madra blondynka, nasza forumowa specjalistko wszech wiedząca i udzielajaca , adrych rad sama bedac w 1 ciąży, kobieto czy ty nie masz nic w domu do roboty ? Nie pasuje ci moja wypowiedz to ja ignoruji i nie komentuj, i tyle po co prowokujesz i zmuszasz zeby ktos napisal ci cos chamskego ? Naprawde oststnimpost skietpwany bezposrednio do ciebie, jie mam zamiaru wdawac sie z toba w jakies kretynskie dyskusje, bo nie mam zamiaru sie w ciazy wkurzac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria wrote:

Wiem, że wątek jest o potwierdzonych objawach. Ja podzieliłam się z wami tymi, które towrzyszą mi w oczekiwaniu na test. Jest sporo kobiet, którym organizm daje znać o ciąży bardzo wcześnie.

Ja tez potonilam ciaze w 6 tygodniu i nie robie z tego tragedii i nikomu sie nie zale, a to była nauczka bo wtedy tez sie wszystkim pochwaliłam i teraz wiem co ludzie mysla jak die im mowi ze jedt sie w 4 tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Beatka

wybacz ale samo twoje imie dziala mi na nerwy i kojarzy z nie za madra blondynka, nasza forumowa specjalistko wszech wiedząca i udzielajaca , adrych rad sama bedac w 1 ciąży, kobieto czy ty nie masz nic w domu do roboty ? Nie pasuje ci moja wypowiedz to ja ignoruji i nie komentuj, i tyle po co prowokujesz i zmuszasz zeby ktos napisal ci cos chamskego ? Naprawde oststnimpost skietpwany bezposrednio do ciebie, jie mam zamiaru wdawac sie z toba w jakies kretynskie dyskusje, bo nie mam zamiaru sie w ciazy wkurzac.

Jak dobrze pamiętam to Ciebie usunięto z forum za robienie burdy, bycie nieuprzejemną i ciągła nieuzasadnioną krytykę. Dodatkowo uważasz, że druga ciąża dała Ci doktorat z medycyny i położnictwa! zacznij szanować innych!

Mi się imię Sara kojarzy z niemądrą dziewczyna o ciemnych włosach...

Mam nadzieje, ze dotrzymasz słów, które napisałaś i się więcej do mnie nie będziesz odzywać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 19:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za wyrazenie opini, i viceversa co mialo byc powiedziane zostalo i na tym zakonczmy :) Pozdrowienia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Dzieeeki :) a czy Wy tez mialyscie taki zerowy apetyt? Rano w ogole masakra, patrze do lodowki i kompletnie na nic nie mam ochoty. Na sile wciskam w siebie jakis jogurt i jem jak wrobelek, gdzie wczesniej niejadkiem wcale nie bylam. Mialyscie jakis sposob na radzenie sobie z brakiem apetytu? Bo slysze jak burczy mi w brzuchu, czuje ogromny glod, a nic do ust nie moge wlozyc :(

Przez tydzień w 6tc i też nic nie mogłam jeść piłam tylko wodę. Ilae Może jakieś soki naturalne np. Woda z sokiem z malin będą Ci odpowiadały, zawsze to jakieś witaminy trafia do brzuszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 20:07

• ilae Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuje pic kubusie i jest jakies chociazby herbatniki czy biszkopty, ale srednio mi to idzie :( a trzyma mnie juz z drugi tydzien, tylko zanim sie dowiedzialam to jakos latwiej bylo mi sie zmusic cokolwiek zjesc :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Próbuje pic kubusie i jest jakies chociazby herbatniki czy biszkopty, ale srednio mi to idzie :( a trzyma mnie juz z drugi tydzien, tylko zanim sie dowiedzialam to jakos latwiej bylo mi sie zmusic cokolwiek zjesc :)

2tygodnie wydaje się dość długo. Kiedy masz kolejna wizytę?

‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ