Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, Jestem po moim pierwszym USG. Ciąża to prawie 7 tydzień.Serduszko bije. Moje dotychczasowe objawy to:
- w dniu miesiączki słabe samopoczucie, uczucie mdłości, odbijało mi się cały czas i lekka zgaga. Zrobiłam test i wyszła prawie niewidoczna druga kreska. Na drugi dzień objawów już całkowity brak.
- lekki metaliczny posmak w ustach
- częstsze siku i w większych ilościach ( niestety już teraz wstaję nawet w nocy )
- GŁÓD, GŁÓD, GŁÓD - mogłam zjeść po 2 porcje obiadu
- ciągłe zmęczenie i spanie oczywiście -
nick nieaktualny
-
Witam ja jestem aktualnie w 4 tc byłam u ginekologa który potwierdził moja wczesna ciąże robiłam betę i także to potwierdziła ale mam co jakiś czas delikatne plamienia z krwią niewiem czy mam sie martwić czy tak ma poprostu być[*] Aniołek 9tc. 23.09.2016
-
Witam dziewczyny,
Chciałabym się podzielić z moimi dotychczasowymi staraniami o dzidziusia.
A więc tak.
Zaczelismy starania od stycznia tego roku, wtedy myślałam że to przeciez nic trudnego, poprostu kochac sie w dni płodne i tyle...minął pierwszy miesiąc, drugi, trzeci, czwarty a ciaży jak nie było tak nie ma...zaczęłam czytać fora, dopasowywać na siłe objawy swoje objawy-normalnie dziwy,w jednym cyklu tak bolały mnie piersi że myślałam ze na 100 % jestem w ciaży, ale oczywiście @ przyszła. Cały czas sie zastanawiałam jak czę sie kochać z mezem czy co drugi dzień czy codziennie oczywiscie w dni płodne, tylko wtedy kiedy miałam owulacje akurat średnio mi sie chciało, czułam spięcie stres i wogóle.Codziennie modliłam sie Litanią do Matki Bożej, (jak trwoga to do Boga) byłam chyba wtedy spokojniejsza. Do sedna: 2 sierpnia owulacja - raz kozie śmierć , oczywiście bez zadnego przekonania ze sie uda, po prostu tylko sama przyjeność. 19 sierpnia pojechałam z rodzinką do Zakopca imprezka i te sprawy a ja się zastanawiałam ze moge pic alko czy nie, kupiłam 2 testy ciążowe, następnego dnia testowanie i mój mąż mówi że widzi 2 kreski, a ja ze co??
Fakt druga była blada, "ale była" zrobiłam drugi- wynik identyczny, myślałam ze oszaleje ze szczescia , do tego czasu dosłaowanie nie miałam zadnych objawów, od soboty bolą mnie tylko piersi i czuje takie skurcze jak przed okresem ale troszke inne, jutro ide na bete zeby potwierdzić na 100%.Czasami jak się za bardzo chce to sie nie udaje,warto wyluzować(oczywiście łatwo sie mówi) ale to jedyna opcja...Powodzenia wszystkim staraczkom, dacie radę...tylko na spokojnie bez stresu..
-
nick nieaktualnyMonna wrote:Hej dziewczyny, Jestem po moim pierwszym USG. Ciąża to prawie 7 tydzień.Serduszko bije. Moje dotychczasowe objawy to:
- w dniu miesiączki słabe samopoczucie, uczucie mdłości, odbijało mi się cały czas i lekka zgaga. Zrobiłam test i wyszła prawie niewidoczna druga kreska. Na drugi dzień objawów już całkowity brak.
- lekki metaliczny posmak w ustach
- częstsze siku i w większych ilościach ( niestety już teraz wstaję nawet w nocy )
- GŁÓD, GŁÓD, GŁÓD - mogłam zjeść po 2 porcje obiadu
- ciągłe zmęczenie i spanie oczywiście
Gratulacje! I dużo zdrówka -
nick nieaktualnyPierzynka25 wrote:Witam ja jestem aktualnie w 4 tc byłam u ginekologa który potwierdził moja wczesna ciąże robiłam betę i także to potwierdziła ale mam co jakiś czas delikatne plamienia z krwią niewiem czy mam sie martwić czy tak ma poprostu być
Czy konsultowałas plamienia z lekarzem? Ogólnie mogą wystąpić na początku ciąży ale każde plamienie trzeba traktować ostroznie i konsultować z lekarzem. -
nick nieaktualnyBaśka gratulacje, dużo prawdy w tym co piszesz. Trzeba się wyluzować ale czasami okazuje się, że może to być najtrudniejsze na świecie:)(dzięki temu, ze olałam owulację zaszłam w ciąże:) Powodzenia z maluszkiem! Niech rośnie jak na drożdżach.
Baśka29 lubi tę wiadomość
-
Wizytę mam 7 września dopiero nie nic niebiore tylko kwas foliowy lekarz powiedział ze to normalne podczas pierwszych tyg tak wczesnej ciąży dzwoniłam właśnie w tej sprawie dziś do lekarza ale kazała unikać seksu przez jakieś 2tyg żebym niezrobila testu do tej pory bym niewiedziała ze to ciąża tak coś mnie tknęło na ten test hehe mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze[*] Aniołek 9tc. 23.09.2016
-
Hej, dziewczyny pomocy - macie jakieś swoje sposoby na mdłości. Od tygodnia ledwo żyje, nic mi nie pomaga. Imbir piję ale średnio mi idzie i też srednio pomaga. Kupiłam migdały ale też się średnio sprawdziły. Nie wymiotuję ale mdłości mi żyć nie dają i funkcjonować normalnie:(Filipek - 09.03.17
-
nick nieaktualnyGakin wrote:Hej, dziewczyny pomocy - macie jakieś swoje sposoby na mdłości. Od tygodnia ledwo żyje, nic mi nie pomaga. Imbir piję ale średnio mi idzie i też srednio pomaga. Kupiłam migdały ale też się średnio sprawdziły. Nie wymiotuję ale mdłości mi żyć nie dają i funkcjonować normalnie:(
Moja koleżanka musiała mieć lizaki z Coli.
Ja piłam z butelki, a tak to nie... Musze przyznać, ze pomagało mi głównie liczenie i głębokie oddechy. -
nick nieaktualnyPierzynka25 wrote:Wizytę mam 7 września dopiero nie nic niebiore tylko kwas foliowy lekarz powiedział ze to normalne podczas pierwszych tyg tak wczesnej ciąży dzwoniłam właśnie w tej sprawie dziś do lekarza ale kazała unikać seksu przez jakieś 2tyg żebym niezrobila testu do tej pory bym niewiedziała ze to ciąża tak coś mnie tknęło na ten test hehe mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze
Najważniejsze, że lekarz zna sprawę. Pamiętam, że u innych ciężarnych plamienia, tez występowały i jest ok. Ale wiadomo każdy organizm ma swój urok.
Jak test?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 16:56
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEn- Natalia wrote:hej, 1 sierpnia beta wynosiła 297.5 a 11 siepnia 11.6...
Dlaczego spada?
Prawdopodobnie zarodek sie prawidlowo nie zagniezdzil i stad spadek bety, ja mialam tez tak 2 lata temu no i wtedy zaczelo sie krwawienie, wiec podejrzewam ze u ciebie moze byc tak samo, bo beta powinna rosnac a nie spadac -
Witam dziewczyny dawno mnie tu nie bylo ale mam w koncu wiesci od polskiego lekarza. Jak pisalam juz kiedys ostatnia @ byla 10 maja, do tej pory mialam i mam bole w podbrzuszu, zaczely mnie bolec piersi a testy negatywne. W uk robilam badania krwi, powoedzieli mi ze wszystko jest ok. Dzisiaj wracam z urlopu z pl(siedze wlasnie na lotnisku ) i rajo bylam u mojego lekarza. Zrobil mi badania i...
Jestem w 8tyg ciazy!!! Normalnie w to nie wierze bylam pewna ze dostane cos na wywolanie @ a tu moj lekarz mowi ze serduszko bije, jest tetno i data porodu na 29.03.2017 !!!
Dalej w to nie wierze jestem meega szczesliwa lece do uk do meza by mu o wszystkim powiedziec, bardzo nie moge sie doczekac jego reakcji
Pozdrawiam dziewczyny :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 19:52
JustynaK90, diewuszka86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPinka91 wrote:Witam dziewczyny dawno mnie tu nie bylo ale mam w koncu wiesci od polskiego lekarza. Jak pisalam juz kiedys ostatnia @ byla 10 maja, do tej pory mialam i mam bole w podbrzuszu, zaczely mnie bolec piersi a testy negatywne. W uk robilam badania krwi, powoedzieli mi ze wszystko jest ok. Dzisiaj wracam z urlopu z pl(siedze wlasnie na lotnisku ) i rajo bylam u mojego lekarza. Zrobil mi badania i...
Jestem w 8ryg ciazy!!! Normalnie w to nie wierze bylam pewna ze dostane cos na wywolanie @ a tu moj lekarz mowi ze serduszko bije, jest tetno i data porodu na 29.03.2017 !!!
Dalej w to nie wierze jestem meega szczesliwa lece do uk do meza by mu o wszystkim powiedziec, bardzo nie moge sie doczekac jego reakcji
Pozdrawiam dziewczyny :*
Gratulacje, pamiętam Pinka, że się denerwowałas objawami teraz już bądź wesoła i szczęsliwa, a przede wszystkim zdrowa:)