X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • JustynaK90 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinka91 wrote:
    Witam dziewczyny :) dawno mnie tu nie bylo ale mam w koncu wiesci od polskiego lekarza. Jak pisalam juz kiedys ostatnia @ byla 10 maja, do tej pory mialam i mam bole w podbrzuszu, zaczely mnie bolec piersi a testy negatywne. W uk robilam badania krwi, powoedzieli mi ze wszystko jest ok. Dzisiaj wracam z urlopu z pl(siedze wlasnie na lotnisku :) ) i rajo bylam u mojego lekarza. Zrobil mi badania i...

Jestem w 8ryg ciazy!!! Normalnie w to nie wierze ;) bylam pewna ze dostane cos na wywolanie @ a tu moj lekarz mowi ze serduszko bije, jest tetno i data porodu na 29.03.2017 :) !!!
    Dalej w to nie wierze ;) jestem meega szczesliwa :) lece do uk do meza by mu o wszystkim powiedziec, bardzo nie moge sie doczekac jego reakcji :)

Pozdrawiam dziewczyny ;) :*

Gratulacje :) super wiadomość. Jej pamiętam jak się denerwowałaś. Czyli dobrze rozumiem że do tej pory 8 tydz testy wychodzą Ci negatywne czy wczesniej robiłaś i nie wyszedl?
    U mnie nic z tego nie wyszło. Mimo brania inofemu nadal cykl się ciągnie (już 48dc)
    owulacja nie wykryta. Byłam na badaniach, prolaktyna 11, tsh 2,35(chyba troche dużo jak na starania, wg laboratorium w normie) ogółem badania krwi i usg wyszły niby bardzo dobrze. Wiec nadal nie wiadomo dlaczego mi się tak przeciąga. Gin też stwierdziła że owulacji jeszcze nie było.
    Teraz byłam na długi weekend z Mężem nad morzem i to mi dobrze zrobiło czuję się po tym rewelacyjnie, marzy mi się że może akurat miałam owulacje i bedę się mogła pochwalić pozytywnym testem za jakiś czas. No zobaczymy co ma być to będzie :)

<3
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinka91 wrote:
    Witam dziewczyny :) dawno mnie tu nie bylo ale mam w koncu wiesci od polskiego lekarza. Jak pisalam juz kiedys ostatnia @ byla 10 maja, do tej pory mialam i mam bole w podbrzuszu, zaczely mnie bolec piersi a testy negatywne. W uk robilam badania krwi, powoedzieli mi ze wszystko jest ok. Dzisiaj wracam z urlopu z pl(siedze wlasnie na lotnisku :) ) i rajo bylam u mojego lekarza. Zrobil mi badania i...

Jestem w 8ryg ciazy!!! Normalnie w to nie wierze ;) bylam pewna ze dostane cos na wywolanie @ a tu moj lekarz mowi ze serduszko bije, jest tetno i data porodu na 29.03.2017 :) !!!
    Dalej w to nie wierze ;) jestem meega szczesliwa :) lece do uk do meza by mu o wszystkim powiedziec, bardzo nie moge sie doczekac jego reakcji :)

Pozdrawiam dziewczyny ;) :*

Pinka super!! Gratulacje wielkie :) Takiego typu zaskoczenie to najlepsze co mogło Cię spotkać. Spokojnej ciąży Ci życzę :*

l54t4dr.png
  • Pinka91 Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaK90 wrote:
    Gratulacje :) super wiadomość. Jej pamiętam jak się denerwowałaś. Czyli dobrze rozumiem że do tej pory 8 tydz testy wychodzą Ci negatywne czy wczesniej robiłaś i nie wyszedl?

Dziękuję dziewczyny :) Cieszę się z całego serca że mimo że nie mieliśmy ostatnio parcia i powiedzieliśmy sobie co ma być to będzie i udało się tak jak zaplanowaliśmy :)
    JustynaK, ogólnie ostatni test robiłam ok 2 tygodnie temu i wyszedł jeszcze negatywny. Dzisiaj zrobiłam tak tylko żeby uwierzyć że to nie sen :)
    Mąż jest przeszczęśliwy :) Na początku myślał że żartuje ale jak pokazałam mu zdjęcie to oczy mu się zaszkliły i bardzo się ucieszył :)
    Fasolka mierzy 1,57cm :) Ciężko mi ją sobie wyobrazić taką maluteńką :)
    JA dalej dochodzę do siebie po tej informacji :)
    Pierwszy objaw jaki zauważyłam po usłyszeniu tej nowiny to taki że cały dzień jetem śpiąca i zamykm oko na chwilę gdzie tylko się da :)

JustynaK90 lubi tę wiadomość

• Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinka gratulacje :) ja koncze 6 tydzień i tez juz widziałam serduszko po 7 latach staran...

diewuszka86 lubi tę wiadomość

Aneczka80

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego meza kuzynka sie 11 lat starala i w koncu w maju urodzila corke :)

• Pinka91 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Aneczka80 :) jak się czujesz? :)

• Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze :) rano mam lekkie mdłości ale na razie bez wymiotów. Najgorsza jest senność zaczynająca się od 13 - przestaje funkcjonować. Kolejna wizyta 29 sierpnia, mam zrobić do tego czasu badania i założyć kartę ciazy

Aneczka80

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie dziewczyny przeczytać, że udało Wam się:)

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie nie masz wrażenia, że to my niedawno cieszyłyśmy, że się nam udało a tu już proszę, zaawansowane ciąże :) Nie wiem jak Tobie, ale mi ta ciąża leci bardzo szybko, a wydawało mi się, że ten czas będzie się ciągnął niemiłosiernie.

Sory za off topic :)

Ja również gratuluję wszystkim i każdej z osobna, przed nami wszystkimi piękny czas :)

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Beattkie nie masz wrażenia, że to my niedawno cieszyłyśmy, że się nam udało a tu już proszę, zaawansowane ciąże :) Nie wiem jak Tobie, ale mi ta ciąża leci bardzo szybko, a wydawało mi się, że ten czas będzie się ciągnął niemiłosiernie.

Sory za off topic :)

Ja również gratuluję wszystkim i każdej z osobna, przed nami wszystkimi piękny czas :)

Diewuszka patrząc w tył mam odczucie, że minął tydzień, a tu już 8 miesiąc. Natomiast patrząc w przód juz się nie mogę doczekać i te dni wydaje mi się, że jeszcze wieki zostały do porodu:) ale to już chyba tęsknota... ;)

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Diewuszka patrząc w tył mam odczucie, że minął tydzień, a tu już 8 miesiąc. Natomiast patrząc w przód juz się nie mogę doczekać i te dni wydaje mi się, że jeszcze wieki zostały do porodu:) ale to już chyba tęsknota... ;)

Podpisuję się pod tym obiema rękoma, też już nie mogę się doczekać..

Beattkie lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Baranek_Aga Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Gratulacje dla każdej z Was, która już jest w ciazy :) Mam do Was pytanie:
    Jak możecie opisać śluz z pierwszych dni po zapłodnieniu?

Szczerze mówiąc ja swój bardzo obserwuje, ponieważ z w obecnym cyklu of dwa razy już przestawiało mi datę owulacji i zaczynam trochę się niepokoić... Śluz wskazywał na owu w 8-9 dc a of na podstawie temp zmieniło datę na 15 dc (w tych dniach, ani poprzedzających nie miałam rozciagliwego śluzu, test owulacyjnych negatywny). Był bardziej taki "grudkowaty"... Piersi już bolą kilka dni, brzuch napęczniały i pobolewa jak na okres... Wiem, ze nie ma wróżenia z fusów na tym wątku ;) na testy jest za wcześnie, bety nikt mi tu w Uk nie wykona...

Byłoby cudownie, gdybyście opisały mi swoje obserwacje :)

Ściskam!

Edit. Dodam tylko, że jutro rozpoczynam 18ty dc, średnia długość cykli to 25-26 dni z wyjątkami 21- dwukrotnie w tym roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 23:18

Prawie rok...
    0d1ygzu3oe39es4j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga u mnie różnicy w śluzie nie było. Szukałam jej ale nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 12:32

• Pinka91 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki powiedzcie mi jak wkleić suwaczek by pojawiał się pod postami? :)
    Skopiowałam już BBC code ale ie wiem jak i gdzie go wkleić by był widoczny po każdym postem :)

w4sqdqk3gfmnrhge.png

• Pinka91 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz wkleiłam go pod postem, ale jest jakaś możliwość by wklejał się automatycznie pod każdym postem? :)

w4sqdqk3gfmnrhge.png

• Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co miesiąc miałam wszystkie objawy ciąży z mdłościami, kłuciem w brzuchu, sennoscią itp
    a w cyklach w których zaszłam w ciąże bolały mnie piersi jak zawsze stwierdziłam że cokolwiek czuje to moja wyobraźnia i nic nie czułam tylko piersi i wyszło żę dzidzia .
    W poprzedniej ciąży pamiętam że ok 6-8 dpo miałam śluz super płodny choć było po owulacji .W drugiej dopatrywałam się go ale się nie pojawił.

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • Baranek_Aga Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny! Czyli wszystkie objawy znowu sobie wkręcam na siłę ;) pozostaje dalej próbować :)

A jakie macie pierwsze wspomnienia z chwil zaraz po zajściu? Co najbardziej zwróciło Wasza uwagę?

Prawie rok...
    0d1ygzu3oe39es4j.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranek_Aga wrote:
    Dzięki Dziewczyny! Czyli wszystkie objawy znowu sobie wkręcam na siłę ;) pozostaje dalej próbować :)

A jakie macie pierwsze wspomnienia z chwil zaraz po zajściu? Co najbardziej zwróciło Wasza uwagę?
    Ból żył na nogach i przeogromne zajady w kącikach ust ;) organizm był w szoku ;)

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinka91 wrote:
    Teraz wkleiłam go pod postem, ale jest jakaś możliwość by wklejał się automatycznie pod każdym postem? :)

w4sqdqk3gfmnrhge.png

W ustawieniach u gory, klikasz w spolecznosc i tam w stopce wklejesz linka dajesz ok i gotowe

• madlene88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jeszcze przed kilkoma dniami byłam w sierpniowych staraczkach a teraz mogę zagościc tutaj.Jestem w 14 dpo testy ciążowe od 10 dpo wychodzily już z dwoma kreskami.beta w 12 dpo wyszła 130 teraz będę powtarzać w poniedziałek.Ogolnie w przyszłym tyg wybieram się na potwierdzenie ciąży przez lekarza.A wy w którym tygodniu poszlyscie się na wizytę po pozytywnych testach i becie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 16:38

ckai9n73kv974yz0.png
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ