Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pinka91 wrote:Witam dziewczyny dawno mnie tu nie bylo ale mam w koncu wiesci od polskiego lekarza. Jak pisalam juz kiedys ostatnia @ byla 10 maja, do tej pory mialam i mam bole w podbrzuszu, zaczely mnie bolec piersi a testy negatywne. W uk robilam badania krwi, powoedzieli mi ze wszystko jest ok. Dzisiaj wracam z urlopu z pl(siedze wlasnie na lotnisku ) i rajo bylam u mojego lekarza. Zrobil mi badania i...
Jestem w 8ryg ciazy!!! Normalnie w to nie wierze bylam pewna ze dostane cos na wywolanie @ a tu moj lekarz mowi ze serduszko bije, jest tetno i data porodu na 29.03.2017 !!!
Dalej w to nie wierze jestem meega szczesliwa lece do uk do meza by mu o wszystkim powiedziec, bardzo nie moge sie doczekac jego reakcji
Pozdrawiam dziewczyny :*
Gratulacje super wiadomość. Jej pamiętam jak się denerwowałaś. Czyli dobrze rozumiem że do tej pory 8 tydz testy wychodzą Ci negatywne czy wczesniej robiłaś i nie wyszedl?
U mnie nic z tego nie wyszło. Mimo brania inofemu nadal cykl się ciągnie (już 48dc)
owulacja nie wykryta. Byłam na badaniach, prolaktyna 11, tsh 2,35(chyba troche dużo jak na starania, wg laboratorium w normie) ogółem badania krwi i usg wyszły niby bardzo dobrze. Wiec nadal nie wiadomo dlaczego mi się tak przeciąga. Gin też stwierdziła że owulacji jeszcze nie było.
Teraz byłam na długi weekend z Mężem nad morzem i to mi dobrze zrobiło czuję się po tym rewelacyjnie, marzy mi się że może akurat miałam owulacje i bedę się mogła pochwalić pozytywnym testem za jakiś czas. No zobaczymy co ma być to będzie
-
Pinka91 wrote:Witam dziewczyny dawno mnie tu nie bylo ale mam w koncu wiesci od polskiego lekarza. Jak pisalam juz kiedys ostatnia @ byla 10 maja, do tej pory mialam i mam bole w podbrzuszu, zaczely mnie bolec piersi a testy negatywne. W uk robilam badania krwi, powoedzieli mi ze wszystko jest ok. Dzisiaj wracam z urlopu z pl(siedze wlasnie na lotnisku ) i rajo bylam u mojego lekarza. Zrobil mi badania i...
Jestem w 8ryg ciazy!!! Normalnie w to nie wierze bylam pewna ze dostane cos na wywolanie @ a tu moj lekarz mowi ze serduszko bije, jest tetno i data porodu na 29.03.2017 !!!
Dalej w to nie wierze jestem meega szczesliwa lece do uk do meza by mu o wszystkim powiedziec, bardzo nie moge sie doczekac jego reakcji
Pozdrawiam dziewczyny :*
Pinka super!! Gratulacje wielkie Takiego typu zaskoczenie to najlepsze co mogło Cię spotkać. Spokojnej ciąży Ci życzę :*
-
JustynaK90 wrote:Gratulacje super wiadomość. Jej pamiętam jak się denerwowałaś. Czyli dobrze rozumiem że do tej pory 8 tydz testy wychodzą Ci negatywne czy wczesniej robiłaś i nie wyszedl?
Dziękuję dziewczyny Cieszę się z całego serca że mimo że nie mieliśmy ostatnio parcia i powiedzieliśmy sobie co ma być to będzie i udało się tak jak zaplanowaliśmy
JustynaK, ogólnie ostatni test robiłam ok 2 tygodnie temu i wyszedł jeszcze negatywny. Dzisiaj zrobiłam tak tylko żeby uwierzyć że to nie sen
Mąż jest przeszczęśliwy Na początku myślał że żartuje ale jak pokazałam mu zdjęcie to oczy mu się zaszkliły i bardzo się ucieszył
Fasolka mierzy 1,57cm Ciężko mi ją sobie wyobrazić taką maluteńką
JA dalej dochodzę do siebie po tej informacji
Pierwszy objaw jaki zauważyłam po usłyszeniu tej nowiny to taki że cały dzień jetem śpiąca i zamykm oko na chwilę gdzie tylko się daJustynaK90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Beattkie nie masz wrażenia, że to my niedawno cieszyłyśmy, że się nam udało a tu już proszę, zaawansowane ciąże Nie wiem jak Tobie, ale mi ta ciąża leci bardzo szybko, a wydawało mi się, że ten czas będzie się ciągnął niemiłosiernie.
Sory za off topic
Ja również gratuluję wszystkim i każdej z osobna, przed nami wszystkimi piękny czas -
nick nieaktualnydiewuszka86 wrote:Beattkie nie masz wrażenia, że to my niedawno cieszyłyśmy, że się nam udało a tu już proszę, zaawansowane ciąże Nie wiem jak Tobie, ale mi ta ciąża leci bardzo szybko, a wydawało mi się, że ten czas będzie się ciągnął niemiłosiernie.
Sory za off topic
Ja również gratuluję wszystkim i każdej z osobna, przed nami wszystkimi piękny czas
Diewuszka patrząc w tył mam odczucie, że minął tydzień, a tu już 8 miesiąc. Natomiast patrząc w przód juz się nie mogę doczekać i te dni wydaje mi się, że jeszcze wieki zostały do porodu:) ale to już chyba tęsknota... -
Beattkie wrote:Diewuszka patrząc w tył mam odczucie, że minął tydzień, a tu już 8 miesiąc. Natomiast patrząc w przód juz się nie mogę doczekać i te dni wydaje mi się, że jeszcze wieki zostały do porodu:) ale to już chyba tęsknota...
Podpisuję się pod tym obiema rękoma, też już nie mogę się doczekać..Beattkie lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny!
Gratulacje dla każdej z Was, która już jest w ciazy Mam do Was pytanie:
Jak możecie opisać śluz z pierwszych dni po zapłodnieniu?
Szczerze mówiąc ja swój bardzo obserwuje, ponieważ z w obecnym cyklu of dwa razy już przestawiało mi datę owulacji i zaczynam trochę się niepokoić... Śluz wskazywał na owu w 8-9 dc a of na podstawie temp zmieniło datę na 15 dc (w tych dniach, ani poprzedzających nie miałam rozciagliwego śluzu, test owulacyjnych negatywny). Był bardziej taki "grudkowaty"... Piersi już bolą kilka dni, brzuch napęczniały i pobolewa jak na okres... Wiem, ze nie ma wróżenia z fusów na tym wątku na testy jest za wcześnie, bety nikt mi tu w Uk nie wykona...
Byłoby cudownie, gdybyście opisały mi swoje obserwacje
Ściskam!
Edit. Dodam tylko, że jutro rozpoczynam 18ty dc, średnia długość cykli to 25-26 dni z wyjątkami 21- dwukrotnie w tym roku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 23:18
Prawie rok...
-
nick nieaktualny
-
Co miesiąc miałam wszystkie objawy ciąży z mdłościami, kłuciem w brzuchu, sennoscią itp
a w cyklach w których zaszłam w ciąże bolały mnie piersi jak zawsze stwierdziłam że cokolwiek czuje to moja wyobraźnia i nic nie czułam tylko piersi i wyszło żę dzidzia .
W poprzedniej ciąży pamiętam że ok 6-8 dpo miałam śluz super płodny choć było po owulacji .W drugiej dopatrywałam się go ale się nie pojawił.
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
Baranek_Aga wrote:Dzięki Dziewczyny! Czyli wszystkie objawy znowu sobie wkręcam na siłę pozostaje dalej próbować
A jakie macie pierwsze wspomnienia z chwil zaraz po zajściu? Co najbardziej zwróciło Wasza uwagę? -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny! Jeszcze przed kilkoma dniami byłam w sierpniowych staraczkach a teraz mogę zagościc tutaj.Jestem w 14 dpo testy ciążowe od 10 dpo wychodzily już z dwoma kreskami.beta w 12 dpo wyszła 130 teraz będę powtarzać w poniedziałek.Ogolnie w przyszłym tyg wybieram się na potwierdzenie ciąży przez lekarza.A wy w którym tygodniu poszlyscie się na wizytę po pozytywnych testach i becie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 16:38