Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Angela może jeszcze za wcześnie na testowanie. Trudno jest, ale trzeba czekać. Ja wyraźną (ale wciąż bardzo bladą) kreskę zobaczyłam dopiero 1 dzień przed terminem @ (12dpo, bo mam krótsze fazy lutealne). A jeśli chodzi o oszczędzanie się to na tym etapie myślę, że ciężko w ten sposób zaszkodzić zwłaszcza, że organizm przyzwyczajony do wysiłku. U mnie podejrzewam, że do zagnieżdżania doszło w nocy po... zdobyciu Rysów! Na szlaku od 9 do 22, z małymi przerwami, ponad 25km marszu, w tym ponad 2500m przewyższeń (weszliśmy polską stroną, zeszliśmy słowacką i jeszcze nad Morskie Oko do schroniska wróciliśmy). Także lekki dzień to na pewno nie był, a na co dzień nie jestem jakoś mocno aktywna fizycznie.
Nie martw się na zapas -
5 tydzień teraz leci, a dokładnie 4+3 dziś.
Objawów prawie brak i w większości pojawiły się dopiero po pozytywnym teście. Ból piersi (nie ciągły, głównie jak jestem bez stanika i np. wstaje, albo go dopiero ściągam + przy dotyku), delikatnie się powiększyły, ale bardziej w formie napompowania niż zwiększenia rozmiaru. Trochę wzdęcia i mi się odbija - nic szczególnie nachalnego. No i zmęczenie narasta. Wczoraj miałam 2 drzemki w ciągu dnia, bo spacer 40minut w jedną stronę i z powrotem mnie tak wykończył
Przed testem nie kojarzę chyba żadnych objawów, ale też nie skupiałam się na tym bo byliśmy na urlopie w górach.
To co mi podpowiadało sukces przed pozytywnym testem to była podniesiona tempka (37st., a moja faza lutealna zaczęła się od 36,5-36,7) i dobre przeczucia. I tyle -
Cześć wszystkim;) mam pytanko. Dziś mój 28 dc i również ostatni dzień na duphastonie. Od wczoraj bol okresowy brzuca i zgaga a dziś biegunka. Czy to skutki brania tego leku? Nic mi po nim wcześniej nie było. Kiedy mam zrobić test?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 08:12
Brychta -
Tutusia, to było by tak jak u mnie 4 tyg i 3 dni.
tak W ogóle to WITAM was....
robiłam dzis test ciązowy ( nawet 2) i w końcu widze moje bardzo dług0 wyczekane II kreseczki, jutro z rana biegnę szybko na betęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 18:08
tutusia lubi tę wiadomość
-
I.Ana.I wrote:Tutusia, to było by tak jak u mnie 4 tyg i 3 dni.
tak W ogóle to WITAM was....
robiłam dzis test ciązowy ( nawet 2) i w końcu widze moje bardzo dług0 wyczekane II kreseczki, jutro z rana biegnę szybko na betęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 19:20
-
Dziewczyny bardzo was proszę o opinie. Jestem po dwóch poronieniach jedno puste jajo a drugie ciąża obumarła w 10 Tc. Teraz ostatnią @ miałam 26.08 a iui 9.09. Beta wyszła pozytywna 623,97. Bylam u gin na usg byl tylko pęcherzyk ciążowy taki jak powinien być w 4 Tc. Za dwa tygodnie kontrolne usg i tego się okropnie boje ze nie będzie zarodka z bijącym serduszkiem. Jesli chodzi o objawy to mam bole brzucha przypominające @ jednego dnia uczucie pelnego żołądka które za chwile znika. Czasem wystające brodawki sutkowe i te powiedziałabym że sa takie pelne jakby miały czasem wybuchnąć. Czasem częściej sikam. A wy jakie miałyście objawy? Kazda z was wymiotowala?
Zazywam acard encorton duphaston asmag kwas foliowy.
Tak bardzo się boje ze nawet w nocy sie budzę i przez dwie godziny nie spie -
nick nieaktualnyHej dziewczyny , moj synus na świat przyszedl,21.09 przex cc, jest cudowny ma juz 8 dni, je spijest bardzo grzeczny my juz dawno na chodzie smigam, astaje wszystko sama ogarniam ze szpitala wysxlam w piatek ; )
A jak u was ??
Pozdrowieniabebag, ciekawa87, Pinka91 lubią tę wiadomość
-
ciekawa87, spokojnie, mi mdłości i wymioty pojawiły się dopiero w 6-7 tygodniu teraz hormony się u Ciebie produkują i pojedyncze objawy mogą się pojawiać, mnie pobolewał brzuch i brałam nospe wtedy, ale to trochę loteria jak ciąża się rozwinie - dbaj o siebie i nie stesuj się i myśl pozytywnie - trzymam kciuki żebyś za 2 tygodnie usłyszała, że jest zarodek a nawet serduszko
sarcia123, świetna wiadomość dobrze że tak szybko doszlaś do siebie po porodzie! No i oby synek był grzeczny cały czas -
Co tam dziewczyny? Jak Wasze zdrówka, jak brzuszki? Ja dziś znów testowałam,dwa dni przed spodziewaną @ nadal jedna krecha,objawy nadal te same. Już w sumie chcę mi się z tego śmiać, że człowiek się nakręca,myśli, nasłuchuje co mowi każdy objaw,analizuje, czyta miliony postów w poszukiwaniu odbicia swojej historii a życie i tak ma własny scenariusz. Pocieszające jest to że lada dzień wszystko się wyjaśni, a jak tam u was,staraczek,ciężarówek i całej reszty?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 12:04
-
ciekawa87 wrote:Dziewczyny bardzo was proszę o opinie. Jestem po dwóch poronieniach jedno puste jajo a drugie ciąża obumarła w 10 Tc. Teraz ostatnią @ miałam 26.08 a iui 9.09. Beta wyszła pozytywna 623,97. Bylam u gin na usg byl tylko pęcherzyk ciążowy taki jak powinien być w 4 Tc. Za dwa tygodnie kontrolne usg i tego się okropnie boje ze nie będzie zarodka z bijącym serduszkiem. Jesli chodzi o objawy to mam bole brzucha przypominające @ jednego dnia uczucie pelnego żołądka które za chwile znika. Czasem wystające brodawki sutkowe i te powiedziałabym że sa takie pelne jakby miały czasem wybuchnąć. Czasem częściej sikam. A wy jakie miałyście objawy? Kazda z was wymiotowala?
Zazywam acard encorton duphaston asmag kwas foliowy.
Tak bardzo się boje ze nawet w nocy sie budzę i przez dwie godziny nie spie -
Dziewczyny nic tak nie przyspiesza zajścia w ciążę jak pozytywne nastawienie (wiem, że za którymś razem jest ciężko), nie myślenie o tym, tylko czerpanie przyjemności z seksu naprawdę Wiele dziewczyn już pisało, że się długo starały, a jak przestały o tym myśleć to nagle bach i dzidzia w drodze Generalnie co do objawów to każda miała c innego i nie ma co gdybać, tylko czekać cierpliwie do dnia @. Wiem łatwo mówić ale wierzcie mi przeżywałam to samo Życzę Wam dziewuszki, abyście szybko zobaczyły upragnione 2 kreseczki
sarcia wielkie gratki dla Cb i dzidzi zdrówka życzę Jestem w szoku, że masz jeszcze czas pisać tutaj hhesarcia123 lubi tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:Hej dziewczyny , moj synus na świat przyszedl,21.09 przex cc, jest cudowny ma juz 8 dni, je spijest bardzo grzeczny my juz dawno na chodzie smigam, astaje wszystko sama ogarniam ze szpitala wysxlam w piatek ; )
A jak u was ??
Pozdrowienia
Gratulacje Sarcia u mnie koncowka 15tyg, w poniedziałek zaczyna sie 16tydzień 10 października idziemy z mezem na wizyte z położna super ze u Ciebie wszystko oksarcia123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzieeeki dziewczyny za gratulacje, my rosniemy mamy juz 13 dni
moj syn jest tak grzeczny ze wczoraj mialam czas posprzatac w domu i sie pomalowac na zakupy w nocy troche wstaje kilka razy ale tragedii nie ma, to mit ze jak ma sie dziecko to sie nie ma na nic czasu bo taki noworodek 3/4 dnia je i spi ze chwilami mi sie nudzibebag lubi tę wiadomość
-
Witajcie
W pt bylam z wynikami u gin i z mojej strony nic nie stoi na przeszkodzie mieszcze się w normach a jest nawet i lepiej. Kwestia męża ciągle za mała ruchliwość i jakość plus żylak na sprzęcie za mies ma zabieg - no i mamy próbować do bólu. A jak się do pół roku nie uda to czeka nas inseminacja koszt na opolskie 600 zł i nie wiadomo czy sie uda za pierwszym razem nie ma pewności ..5 nie udanych prób IUI - rok 2017
20.12.2017 nieudana próba IVF/ ISCI
1.05.2018 udana próba IVF/ ISCI