X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela może jeszcze za wcześnie na testowanie. Trudno jest, ale trzeba czekać. Ja wyraźną (ale wciąż bardzo bladą) kreskę zobaczyłam dopiero 1 dzień przed terminem @ (12dpo, bo mam krótsze fazy lutealne). A jeśli chodzi o oszczędzanie się to na tym etapie myślę, że ciężko w ten sposób zaszkodzić zwłaszcza, że organizm przyzwyczajony do wysiłku. U mnie podejrzewam, że do zagnieżdżania doszło w nocy po... zdobyciu Rysów! Na szlaku od 9 do 22, z małymi przerwami, ponad 25km marszu, w tym ponad 2500m przewyższeń (weszliśmy polską stroną, zeszliśmy słowacką i jeszcze nad Morskie Oko do schroniska wróciliśmy). Także lekki dzień to na pewno nie był, a na co dzień nie jestem jakoś mocno aktywna fizycznie.
    Nie martw się na zapas :)

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 27 września 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki:-) a ktory tydzien jesteś i jakie objawy miałaś bądź masz?

• tutusia Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 tydzień teraz leci, a dokładnie 4+3 dziś.
    Objawów prawie brak i w większości pojawiły się dopiero po pozytywnym teście. Ból piersi (nie ciągły, głównie jak jestem bez stanika i np. wstaje, albo go dopiero ściągam + przy dotyku), delikatnie się powiększyły, ale bardziej w formie napompowania niż zwiększenia rozmiaru. Trochę wzdęcia i mi się odbija - nic szczególnie nachalnego. No i zmęczenie narasta. Wczoraj miałam 2 drzemki w ciągu dnia, bo spacer 40minut w jedną stronę i z powrotem mnie tak wykończył ;)
    Przed testem nie kojarzę chyba żadnych objawów, ale też nie skupiałam się na tym bo byliśmy na urlopie w górach.
    To co mi podpowiadało sukces przed pozytywnym testem to była podniesiona tempka (37st., a moja faza lutealna zaczęła się od 36,5-36,7) i dobre przeczucia. I tyle ;)

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Brychra Koleżanka

Wysłany: 28 września 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim;) mam pytanko. Dziś mój 28 dc i również ostatni dzień na duphastonie. Od wczoraj bol okresowy brzuca i zgaga a dziś biegunka. Czy to skutki brania tego leku? Nic mi po nim wcześniej nie było. Kiedy mam zrobić test?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 08:12

Brychta
  • Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 28 września 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zrobiła już dzis na Twoim miejscu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 15:14

• Brychra Koleżanka

Wysłany: 28 września 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1982 wrote:
    Ja bym zrobiła już dzis na Twoim miejscu
    Zrobiłam. I jedna krucha..

Brychta
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutusia, to było by tak jak u mnie 4 tyg i 3 dni.
    tak W ogóle to WITAM was....
    robiłam dzis test ciązowy ( nawet 2) i w końcu widze moje bardzo dług0 wyczekane II kreseczki, jutro z rana biegnę szybko na betę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 18:08

tutusia lubi tę wiadomość

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 28 września 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.Ana.I wrote:
    Tutusia, to było by tak jak u mnie 4 tyg i 3 dni.
    tak W ogóle to WITAM was....
    robiłam dzis test ciązowy ( nawet 2) i w końcu widze moje bardzo dług0 wyczekane II kreseczki, jutro z rana biegnę szybko na betę :)
    Gratulacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 19:20

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 29 września 2016, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać jak po becie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 05:49

• ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo was proszę o opinie. Jestem po dwóch poronieniach jedno puste jajo a drugie ciąża obumarła w 10 Tc. Teraz ostatnią @ miałam 26.08 a iui 9.09. Beta wyszła pozytywna 623,97. Bylam u gin na usg byl tylko pęcherzyk ciążowy taki jak powinien być w 4 Tc. Za dwa tygodnie kontrolne usg i tego się okropnie boje ze nie będzie zarodka z bijącym serduszkiem. Jesli chodzi o objawy to mam bole brzucha przypominające @ jednego dnia uczucie pelnego żołądka które za chwile znika. Czasem wystające brodawki sutkowe i te powiedziałabym że sa takie pelne jakby miały czasem wybuchnąć. Czasem częściej sikam. A wy jakie miałyście objawy? Kazda z was wymiotowala?
    Zazywam acard encorton duphaston asmag kwas foliowy.
    Tak bardzo się boje ze nawet w nocy sie budzę i przez dwie godziny nie spie

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , moj synus na świat przyszedl,21.09 przex cc, jest cudowny ma juz 8 dni, je spijest bardzo grzeczny my juz dawno na chodzie smigam, astaje wszystko sama ogarniam ze szpitala wysxlam w piatek ; )

A jak u was ??
    Pozdrowienia :)

bebag, ciekawa87, Pinka91 lubią tę wiadomość

• bebag Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87, spokojnie, mi mdłości i wymioty pojawiły się dopiero w 6-7 tygodniu :) teraz hormony się u Ciebie produkują i pojedyncze objawy mogą się pojawiać, mnie pobolewał brzuch i brałam nospe wtedy, ale to trochę loteria jak ciąża się rozwinie - dbaj o siebie i nie stesuj się i myśl pozytywnie - trzymam kciuki żebyś za 2 tygodnie usłyszała, że jest zarodek a nawet serduszko :)

sarcia123, świetna wiadomość :D dobrze że tak szybko doszlaś do siebie po porodzie! No i oby synek był grzeczny cały czas ;)

age.png
  • Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 30 września 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam dziewczyny? Jak Wasze zdrówka, jak brzuszki? Ja dziś znów testowałam,dwa dni przed spodziewaną @ nadal jedna krecha,objawy nadal te same. Już w sumie chcę mi się z tego śmiać, że człowiek się nakręca,myśli, nasłuchuje co mowi każdy objaw,analizuje, czyta miliony postów w poszukiwaniu odbicia swojej historii a życie i tak ma własny scenariusz. Pocieszające jest to że lada dzień wszystko się wyjaśni, a jak tam u was,staraczek,ciężarówek i całej reszty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 12:04

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 30 września 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:
    Dziewczyny bardzo was proszę o opinie. Jestem po dwóch poronieniach jedno puste jajo a drugie ciąża obumarła w 10 Tc. Teraz ostatnią @ miałam 26.08 a iui 9.09. Beta wyszła pozytywna 623,97. Bylam u gin na usg byl tylko pęcherzyk ciążowy taki jak powinien być w 4 Tc. Za dwa tygodnie kontrolne usg i tego się okropnie boje ze nie będzie zarodka z bijącym serduszkiem. Jesli chodzi o objawy to mam bole brzucha przypominające @ jednego dnia uczucie pelnego żołądka które za chwile znika. Czasem wystające brodawki sutkowe i te powiedziałabym że sa takie pelne jakby miały czasem wybuchnąć. Czasem częściej sikam. A wy jakie miałyście objawy? Kazda z was wymiotowala?
    Zazywam acard encorton duphaston asmag kwas foliowy.
    Tak bardzo się boje ze nawet w nocy sie budzę i przez dwie godziny nie spie
    Trzeba być dobrej myśli,jak już pisałam my swoje a życie i tak mą dla nas scenariusz

• Near Ekspertka

Wysłany: 30 września 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nic tak nie przyspiesza zajścia w ciążę jak pozytywne nastawienie (wiem, że za którymś razem jest ciężko), nie myślenie o tym, tylko czerpanie przyjemności z seksu naprawdę :) Wiele dziewczyn już pisało, że się długo starały, a jak przestały o tym myśleć to nagle bach i dzidzia w drodze :) Generalnie co do objawów to każda miała c innego i nie ma co gdybać, tylko czekać cierpliwie do dnia @. Wiem łatwo mówić ale wierzcie mi przeżywałam to samo :) Życzę Wam dziewuszki, abyście szybko zobaczyły upragnione 2 kreseczki :)

sarcia wielkie gratki dla Cb i dzidzi zdrówka życzę :) Jestem w szoku, że masz jeszcze czas pisać tutaj hhe ;D

sarcia123 lubi tę wiadomość

• Pinka91 Koleżanka

Wysłany: 30 września 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Hej dziewczyny , moj synus na świat przyszedl,21.09 przex cc, jest cudowny ma juz 8 dni, je spijest bardzo grzeczny my juz dawno na chodzie smigam, astaje wszystko sama ogarniam ze szpitala wysxlam w piatek ; )

A jak u was ??
    Pozdrowienia :)

Gratulacje Sarcia :) u mnie koncowka 15tyg, w poniedziałek zaczyna sie 16tydzień :) 10 października idziemy z mezem na wizyte z położna :) super ze u Ciebie wszystko ok :)

sarcia123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeeki dziewczyny za gratulacje, my rosniemy mamy juz 13 dni :)

moj syn jest tak grzeczny ze wczoraj mialam czas posprzatac w domu i sie pomalowac na zakupy :D w nocy troche wstaje kilka razy ale tragedii nie ma, to mit ze jak ma sie dziecko to sie nie ma na nic czasu bo taki noworodek 3/4 dnia je i spi ze chwilami mi sie nudzi ;)

bebag lubi tę wiadomość

• Cludi Koleżanka

Wysłany: 2 października 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

W pt bylam z wynikami u gin i z mojej strony nic nie stoi na przeszkodzie mieszcze się w normach a jest nawet i lepiej. Kwestia męża ciągle za mała ruchliwość i jakość plus żylak na sprzęcie za mies ma zabieg - no i mamy próbować do bólu. A jak się do pół roku nie uda to czeka nas inseminacja koszt na opolskie 600 zł i nie wiadomo czy sie uda za pierwszym razem nie ma pewności ..

5 nie udanych prób IUI - rok 2017
    20.12.2017 nieudana próba IVF/ ISCI
    1.05.2018 udana próba IVF/ ISCI
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal brak jakis większych objawów ciążowych co mnie zaczyna martwić...

• tutusia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu Cie to martwi?

f2w3flw1wyt7w9l7.png
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ