Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam! A ja otóż mam taką zagwozdkę w tym miesiącu.
Fakt, zdarzały mi się nieregularne cykle, brałam w marcu i kwietniu tabletki antykoncepcyjne na wyregulowanie i od tego czasu długości moich cykli to 28/27/28/31. Ostatnią miesiączkę miałam 30 sierpnia.
17 września była możliwość poczęcia, natomiast według kalendarzyka były to teoretycznie dni niepłodne, biorąc pod uwagę, że owulacja wystąpiła w połowie cyklu (nie monitoruję go).
Termin miesiączki wypadał na 27 września, już kilka dni wcześniej odczuwałam zmienność nastrojów i pobolewanie brzucha, natomiast do dnia dzisiejszego ten stan pozostał bez zmian.
Co jakiś czas mam pobolewania brzucha lub kłucia, miewam mdłości i brak apetytu, natomiast nie bolą mnie piersi, nie mam wzdętego brzucha jak zwykle przed @, nie mam też dużej ilości śluzu, raczej sucho.
Poza tym miewam dziwny posmak w ustach i odczuwam suchość, cały czas chce mi się pić.
Pięć dni po spodziewanej @ zrobiłam test ciążowy pod wieczór i wyszedł negatywny. Nie chcę na razie iść na betę, bo mieszkam w małej miejscowości i zaraz by się rozniosło, poza tym mąż bardzo ufa testom i skoro wyszedł negatywny to tak musi być.
Na wszelki wypadek kupiłam jeszcze zapasowe testy, zrobię może w w czwartek lub piątek rano.
Miał ktoś podobną sytuację, że na koniec wyszła ciąża?
Szczerze to nie miałabym nic przeciwko, ale nie chcę świrować, bo generalnie nie staram się o dziecko.DorotkaZOz -
nick nieaktualnyDorotkaZOz wrote:Witam! A ja otóż mam taką zagwozdkę w tym miesiącu.
Fakt, zdarzały mi się nieregularne cykle, brałam w marcu i kwietniu tabletki antykoncepcyjne na wyregulowanie i od tego czasu długości moich cykli to 28/27/28/31. Ostatnią miesiączkę miałam 30 sierpnia.
17 września była możliwość poczęcia, natomiast według kalendarzyka były to teoretycznie dni niepłodne, biorąc pod uwagę, że owulacja wystąpiła w połowie cyklu (nie monitoruję go).
Termin miesiączki wypadał na 27 września, już kilka dni wcześniej odczuwałam zmienność nastrojów i pobolewanie brzucha, natomiast do dnia dzisiejszego ten stan pozostał bez zmian.
Co jakiś czas mam pobolewania brzucha lub kłucia, miewam mdłości i brak apetytu, natomiast nie bolą mnie piersi, nie mam wzdętego brzucha jak zwykle przed @, nie mam też dużej ilości śluzu, raczej sucho.
Poza tym miewam dziwny posmak w ustach i odczuwam suchość, cały czas chce mi się pić.
Pięć dni po spodziewanej @ zrobiłam test ciążowy pod wieczór i wyszedł negatywny. Nie chcę na razie iść na betę, bo mieszkam w małej miejscowości i zaraz by się rozniosło, poza tym mąż bardzo ufa testom i skoro wyszedł negatywny to tak musi być.
Na wszelki wypadek kupiłam jeszcze zapasowe testy, zrobię może w w czwartek lub piątek rano.
Miał ktoś podobną sytuację, że na koniec wyszła ciąża?
Szczerze to nie miałabym nic przeciwko, ale nie chcę świrować, bo generalnie nie staram się o dziecko.
mam podobnie .p okres 31 sierpnia (dostalam po odstawieniu tabletek) teoretycznie ok 16 wrzesnia powinna byc owulka (wtedy tez sie kochalismy). miesiaczka powinna byc teoretycznie 1 pazdziernika. testy robione we wtorek - negatywny, i w czwartek- tez negatywny ( chociaz ja widze cien cienia 2 kreski). szyjka moim zdaniem wysoko, czasem mdlosci, bole w podbrzuszu jak na @, metaiczny posmak, wrazliwe sutki, siusiu czesto, gesty bialy sluz i uczucie caly czas ze jest tam mokro i leci... a miesiaczki nadal brak. Bety nie mam jak zrobic, bo mieszkam za granica.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 19:17
-
Cześć dziewczynki dawno mnie tu nie było. u mnie ostatnio nic a nic się nie udawało ale odpuscilam itd. A teraz jestem 3 dzień bez okresu i zastanawiam się czy jestemw ciąży czy nie boje się zrobić test i znowu zobaczyć jedna kreskę i wogole od paru dni z rana głodna jestem strasznie a czasami az mnie mdli nie wiem dziewczynki czy robić test czy jeszcze poczekać parę dni
-
Paulisss wrote:Cześć dziewczynki dawno mnie tu nie było. u mnie ostatnio nic a nic się nie udawało ale odpuscilam itd. A teraz jestem 3 dzień bez okresu i zastanawiam się czy jestemw ciąży czy nie boje się zrobić test i znowu zobaczyć jedna kreskę i wogole od paru dni z rana głodna jestem strasznie a czasami az mnie mdli nie wiem dziewczynki czy robić test czy jeszcze poczekać parę dni
poczekaj pare dni , test bedzie bardziej wiarygodnyPaulisss lubi tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
A u mnie bez zmian. Już 13 dni bez @,trzy negatywne testy, po 5,8 i 11 dniach od terminy spodziewanej @ więc mogę wykluczyć ciążę. Za dwa dni przyjmuje moja ginekolożka, spróbuję się do niej dostać, może coś zaradzi. Objawów ciążowych nie mam, dziś znowu pobolewał mnie brzuch ale przeszło.DorotkaZOz
-
nick nieaktualnyHej pierwszy raz udzielam się na forum .. :p
Do okresu zostało mi 10 dni, mam cykle ok.35 dni (nieregularne), owulacja wystapiła 6.10, czyli 5 dni temu. Od 1 października występują u mnie objawy typu : senność, zawroty głowy, bóle głowy ale takie do zniesienia, miałam jednorazową wrazliwość na zapach- chciało mi się wymiotować od zapachu jakiś nowych kulek do prania a do łazienki wchodziłam z wstrzymanym oddechem (teraz juz przeszło i odpowiada mi ten zapach), kolejny jednorazowy to przez cały dzień strasznie chcialo mi się pić..zauważyłam też ,że mam ciągle zapachanynos, ado tego wszytskiego śluz biały i gęsty, oraz wodnisty i przeźroczysty na zmiane.Bóle brzucha wystepują , z tego co zauwazyłam to zazwyczaj po jakimś wysiłku lub jak np podbiegne do autobusu, i dwa razy z rzędu przed snem ból podbrzusza. Czasem też czuje jakieś kłucia, ciągniecie, ściskanie itd
Co myślicie dziewczyny ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 13:22
-
nick nieaktualny
-
Witam,
pierwszy raz tutaj się udzielam. Chciałabym się zapytać, kiedy jest najlepszy czas na zrobienie testu? tydzień temu powinnam dostać miesiączkę, ale jeszcze nic na to nie zapowiada. Od kilku dniu mam ciągłe mdłości, uczucie zmęczenia i senność, ale nic w kierunku bolesnych i wrażliwych na dotyk piersi. Mój facet twierdzi, żeby jeszcze poczekać z testem z tydzień, ale ja chyba już nie mogę wytrzymać w tej niepewności. Co poradzicie? -
Beqaditka wrote:Witam,
pierwszy raz tutaj się udzielam. Chciałabym się zapytać, kiedy jest najlepszy czas na zrobienie testu? tydzień temu powinnam dostać miesiączkę, ale jeszcze nic na to nie zapowiada. Od kilku dniu mam ciągłe mdłości, uczucie zmęczenia i senność, ale nic w kierunku bolesnych i wrażliwych na dotyk piersi. Mój facet twierdzi, żeby jeszcze poczekać z testem z tydzień, ale ja chyba już nie mogę wytrzymać w tej niepewności. Co poradzicie? -
indepedent wrote:dodam też,że temp. mierzona codziennie od 5 dni i wynosi 36.8-37.0
Po za tym jeśli owulka wystąpiła 5 dni temu to z pewnością Twoje objawy nie są ciążowe -
nick nieaktualnyWłaśnie to takie pokręcone, bo będąc w ciąży w styczniu jedyny objaw to bóle głowy. Zrobiłam test 22 dni po spóźnionym okresie, bo jestem raczej przyzwyczajona do nie regularnego cyklu i wyszła ciąża. Co prawda długo się nie ma cieszyłam bo po nie całych dwóch tygodniach ciąża obumarła. Teraz objawy na każdym kroku a ciazy pewnie nie ma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 15:54
-
indepedent wrote:Właśnie to takie pokręcone, bo będąc w ciąży w styczniu jedyny objaw to bóle głowy. Zrobiłam test 22 dni po spóźnionym okresie, bo jestem raczej przyzwyczajona do nie regularnego cyklu i wyszła ciąża. Co prawda długo się nie ma cieszyłam bo po nie całych dwóch tygodniach ciąża obumarła. Teraz objawy na każdym kroku a ciazy pewnie nie ma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 17:11
-
nick nieaktualny
-
Carollx25 jak sytuacja u ciebie? U mnie nadal brak @.To już 14 dzień spóźnienia. Wczoraj ciągnęło mnie cały dzień w pachwinach. Miałam też bardzo wzdęty brzuch co może zwiastować nadchodzącą @,dziś wstałam z bólem kręgosłupa, który często miewam przed terminem @.DorotkaZOz
-
czesc Dziewczyny.no to i ja napisze . od owu caly czas pobolewa mnie podbrzusze. 2 dni po owu mocne klucie. uczucie zgagi. szyjka raczej wysoko ? straszna zadyszka . wahanie nastroju . brak apetytu . zatwardzenie, sluzu malo , i jak juz to prezroczysty. wyciszylam sie . jestem na razie 6 dni od owu . to nasz pierwszy cykl staran . i szczerze powiem ,ze dziwi mnie ten bol itd ale tak naprawde pierwszy raz tak siebie obserwuje i moze wyszukuje na sile
-
nick nieaktualnyanet90 wrote:czesc Dziewczyny.no to i ja napisze . od owu caly czas pobolewa mnie podbrzusze. 2 dni po owu mocne klucie. uczucie zgagi. szyjka raczej wysoko ? straszna zadyszka . wahanie nastroju . brak apetytu . zatwardzenie, sluzu malo , i jak juz to prezroczysty. wyciszylam sie . jestem na razie 6 dni od owu . to nasz pierwszy cykl staran . i szczerze powiem ,ze dziwi mnie ten bol itd ale tak naprawde pierwszy raz tak siebie obserwuje i moze wyszukuje na sile
wydaje mi sie,że im bardziej tego chcemy tym bardziej podświadomość podsuwa Nam mysli,ze się udało lepiej podchodzić do tego swobodnie, a zobaczysz dwie kreseczki prędzej niż Ci się wydaje ja mam tą samą sytuację co Ty, różne objawy i już sama niewiem czy to dlatego, bo za wiele o tym myśle czy się udało ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 12:57
-
indepedent wrote:wydaje mi sie,że im bardziej tego chcemy tym bardziej podświadomość podsuwa Nam mysli,ze się udało lepiej podchodzić do tego swobodnie, a zobaczysz dwie kreseczki prędzej niż Ci się wydaje ja mam tą samą sytuację co Ty, różne objawy i już sama niewiem czy to dlatego, bo za wiele o tym myśle czy się udało ;p
-
nick nieaktualny