X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • DorotkaZOz Debiutantka

Wysłany: 4 października 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! A ja otóż mam taką zagwozdkę w tym miesiącu.

Fakt, zdarzały mi się nieregularne cykle, brałam w marcu i kwietniu tabletki antykoncepcyjne na wyregulowanie i od tego czasu długości moich cykli to 28/27/28/31. Ostatnią miesiączkę miałam 30 sierpnia.

17 września była możliwość poczęcia, natomiast według kalendarzyka były to teoretycznie dni niepłodne, biorąc pod uwagę, że owulacja wystąpiła w połowie cyklu (nie monitoruję go).

Termin miesiączki wypadał na 27 września, już kilka dni wcześniej odczuwałam zmienność nastrojów i pobolewanie brzucha, natomiast do dnia dzisiejszego ten stan pozostał bez zmian.

Co jakiś czas mam pobolewania brzucha lub kłucia, miewam mdłości i brak apetytu, natomiast nie bolą mnie piersi, nie mam wzdętego brzucha jak zwykle przed @, nie mam też dużej ilości śluzu, raczej sucho.
    Poza tym miewam dziwny posmak w ustach i odczuwam suchość, cały czas chce mi się pić.

Pięć dni po spodziewanej @ zrobiłam test ciążowy pod wieczór i wyszedł negatywny. Nie chcę na razie iść na betę, bo mieszkam w małej miejscowości i zaraz by się rozniosło, poza tym mąż bardzo ufa testom i skoro wyszedł negatywny to tak musi być.
    Na wszelki wypadek kupiłam jeszcze zapasowe testy, zrobię może w w czwartek lub piątek rano.

Miał ktoś podobną sytuację, że na koniec wyszła ciąża?
    Szczerze to nie miałabym nic przeciwko, ale nie chcę świrować, bo generalnie nie staram się o dziecko.

DorotkaZOz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotkaZOz wrote:
    Witam! A ja otóż mam taką zagwozdkę w tym miesiącu.

Fakt, zdarzały mi się nieregularne cykle, brałam w marcu i kwietniu tabletki antykoncepcyjne na wyregulowanie i od tego czasu długości moich cykli to 28/27/28/31. Ostatnią miesiączkę miałam 30 sierpnia.

17 września była możliwość poczęcia, natomiast według kalendarzyka były to teoretycznie dni niepłodne, biorąc pod uwagę, że owulacja wystąpiła w połowie cyklu (nie monitoruję go).

Termin miesiączki wypadał na 27 września, już kilka dni wcześniej odczuwałam zmienność nastrojów i pobolewanie brzucha, natomiast do dnia dzisiejszego ten stan pozostał bez zmian.

Co jakiś czas mam pobolewania brzucha lub kłucia, miewam mdłości i brak apetytu, natomiast nie bolą mnie piersi, nie mam wzdętego brzucha jak zwykle przed @, nie mam też dużej ilości śluzu, raczej sucho.
    Poza tym miewam dziwny posmak w ustach i odczuwam suchość, cały czas chce mi się pić.

Pięć dni po spodziewanej @ zrobiłam test ciążowy pod wieczór i wyszedł negatywny. Nie chcę na razie iść na betę, bo mieszkam w małej miejscowości i zaraz by się rozniosło, poza tym mąż bardzo ufa testom i skoro wyszedł negatywny to tak musi być.
    Na wszelki wypadek kupiłam jeszcze zapasowe testy, zrobię może w w czwartek lub piątek rano.

Miał ktoś podobną sytuację, że na koniec wyszła ciąża?
    Szczerze to nie miałabym nic przeciwko, ale nie chcę świrować, bo generalnie nie staram się o dziecko.

mam podobnie .p okres 31 sierpnia (dostalam po odstawieniu tabletek) teoretycznie ok 16 wrzesnia powinna byc owulka (wtedy tez sie kochalismy). miesiaczka powinna byc teoretycznie 1 pazdziernika. testy robione we wtorek - negatywny, i w czwartek- tez negatywny ( chociaz ja widze cien cienia 2 kreski). szyjka moim zdaniem wysoko, czasem mdlosci, bole w podbrzuszu jak na @, metaiczny posmak, wrazliwe sutki, siusiu czesto, gesty bialy sluz i uczucie caly czas ze jest tam mokro i leci... a miesiaczki nadal brak. Bety nie mam jak zrobic, bo mieszkam za granica.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 19:17

• Paulisss Debiutantka

Wysłany: 10 października 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki dawno mnie tu nie było. u mnie ostatnio nic a nic się nie udawało ale odpuscilam itd. A teraz jestem 3 dzień bez okresu i zastanawiam się czy jestemw ciąży czy nie boje się zrobić test i znowu zobaczyć jedna kreskę i wogole od paru dni z rana głodna jestem strasznie a czasami az mnie mdli nie wiem dziewczynki czy robić test czy jeszcze poczekać parę dni

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulisss wrote:
    Cześć dziewczynki dawno mnie tu nie było. u mnie ostatnio nic a nic się nie udawało ale odpuscilam itd. A teraz jestem 3 dzień bez okresu i zastanawiam się czy jestemw ciąży czy nie boje się zrobić test i znowu zobaczyć jedna kreskę i wogole od paru dni z rana głodna jestem strasznie a czasami az mnie mdli nie wiem dziewczynki czy robić test czy jeszcze poczekać parę dni

poczekaj pare dni , test bedzie bardziej wiarygodny :)

Paulisss lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • DorotkaZOz Debiutantka

Wysłany: 10 października 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie bez zmian. Już 13 dni bez @,trzy negatywne testy, po 5,8 i 11 dniach od terminy spodziewanej @ więc mogę wykluczyć ciążę. Za dwa dni przyjmuje moja ginekolożka, spróbuję się do niej dostać, może coś zaradzi. Objawów ciążowych nie mam, dziś znowu pobolewał mnie brzuch ale przeszło.

DorotkaZOz
  • Paulisss Debiutantka

Wysłany: 10 października 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak zrobię poczekam parę dni chociaż będąc w pobliżu apteki miałam chęć kupić test ale noe kupilam. Oby się udało aj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) pierwszy raz udzielam się na forum .. :p
    Do okresu zostało mi 10 dni, mam cykle ok.35 dni (nieregularne), owulacja wystapiła 6.10, czyli 5 dni temu. Od 1 października występują u mnie objawy typu : senność, zawroty głowy, bóle głowy ale takie do zniesienia, miałam jednorazową wrazliwość na zapach- chciało mi się wymiotować od zapachu jakiś nowych kulek do prania a do łazienki wchodziłam z wstrzymanym oddechem (teraz juz przeszło i odpowiada mi ten zapach), kolejny jednorazowy to przez cały dzień strasznie chcialo mi się pić..zauważyłam też ,że mam ciągle zapachanynos, ado tego wszytskiego śluz biały i gęsty, oraz wodnisty i przeźroczysty na zmiane.Bóle brzucha wystepują , z tego co zauwazyłam to zazwyczaj po jakimś wysiłku lub jak np podbiegne do autobusu, i dwa razy z rzędu przed snem ból podbrzusza. Czasem też czuje jakieś kłucia, ciągniecie, ściskanie itd
    Co myślicie dziewczyny ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 13:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodam też,że temp. mierzona codziennie od 5 dni i wynosi 36.8-37.0

• Beqaditka Nowa

Wysłany: 10 października 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    pierwszy raz tutaj się udzielam. Chciałabym się zapytać, kiedy jest najlepszy czas na zrobienie testu? tydzień temu powinnam dostać miesiączkę, ale jeszcze nic na to nie zapowiada. Od kilku dniu mam ciągłe mdłości, uczucie zmęczenia i senność, ale nic w kierunku bolesnych i wrażliwych na dotyk piersi. Mój facet twierdzi, żeby jeszcze poczekać z testem z tydzień, ale ja chyba już nie mogę wytrzymać w tej niepewności. Co poradzicie?

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 10 października 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beqaditka wrote:
    Witam,
    pierwszy raz tutaj się udzielam. Chciałabym się zapytać, kiedy jest najlepszy czas na zrobienie testu? tydzień temu powinnam dostać miesiączkę, ale jeszcze nic na to nie zapowiada. Od kilku dniu mam ciągłe mdłości, uczucie zmęczenia i senność, ale nic w kierunku bolesnych i wrażliwych na dotyk piersi. Mój facet twierdzi, żeby jeszcze poczekać z testem z tydzień, ale ja chyba już nie mogę wytrzymać w tej niepewności. Co poradzicie?
    Test możesz zrobić już teraz,jego wynik będzie raczej wiarygodny.

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 10 października 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indepedent wrote:
    dodam też,że temp. mierzona codziennie od 5 dni i wynosi 36.8-37.0
    Wiesz co,ja mialam te wszystkie objawy i wiele więcej w zeszłym cyklucyklu. Strasznie się nekrecilam wtedy a im bardziej się nakręcalam tym więcej objawów zauważałam. Bylam podobnie jak Ty przed terminem @ i zrobiłam kilka testów. Nadzieja rosła z dnia na dzień, aż do momentu kiedy dostałam okres. Nawet wtedy myślałam że być może jeszcze jest szansa, że przecież są dziewczyny które plamia w ciąży... itd,itp. Wniosek jest jeden, nie ma sensu zbyt wcześnie robić testów i dopatrywać się objawów, które niestety do złudzenia przypominają objawy przedokresowe. Lepiej podejść z dystansem bo potem boli,niestety...
    Po za tym jeśli owulka wystąpiła 5 dni temu to z pewnością Twoje objawy nie są ciążowe

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie to takie pokręcone, bo będąc w ciąży w styczniu jedyny objaw to bóle głowy. Zrobiłam test 22 dni po spóźnionym okresie, bo jestem raczej przyzwyczajona do nie regularnego cyklu i wyszła ciąża. Co prawda długo się nie ma cieszyłam bo po nie całych dwóch tygodniach ciąża obumarła. Teraz objawy na każdym kroku a ciazy pewnie nie ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 15:54

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 10 października 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indepedent wrote:
    Właśnie to takie pokręcone, bo będąc w ciąży w styczniu jedyny objaw to bóle głowy. Zrobiłam test 22 dni po spóźnionym okresie, bo jestem raczej przyzwyczajona do nie regularnego cyklu i wyszła ciąża. Co prawda długo się nie ma cieszyłam bo po nie całych dwóch tygodniach ciąża obumarła. Teraz objawy na każdym kroku a ciazy pewnie nie ma
    Kazda kobieta jest inna, i nawet każda ciąża u tej samej kobiety jest inna. Ale my już takie jesteśmy, lubimy wyolbrzymiac różne rzeczy, wsluchujemy się w swoje ciało, szukając najdrobniejszych objawów, czytamy różne fora w poszukiwaniu dziewczyn z taką samą bądź podobną historią. Ehhh,kobiety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 17:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 % prawda Angela1982

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 17:15

• DorotkaZOz Debiutantka

Wysłany: 11 października 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carollx25 jak sytuacja u ciebie? U mnie nadal brak @.To już 14 dzień spóźnienia. Wczoraj ciągnęło mnie cały dzień w pachwinach. Miałam też bardzo wzdęty brzuch co może zwiastować nadchodzącą @,dziś wstałam z bólem kręgosłupa, który często miewam przed terminem @.

DorotkaZOz
  • anet90 Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczyny.no to i ja napisze . od owu caly czas pobolewa mnie podbrzusze. 2 dni po owu mocne klucie. uczucie zgagi. szyjka raczej wysoko ? straszna zadyszka . wahanie nastroju . brak apetytu . zatwardzenie, sluzu malo , i jak juz to prezroczysty. wyciszylam sie . jestem na razie 6 dni od owu . to nasz pierwszy cykl staran . i szczerze powiem ,ze dziwi mnie ten bol itd ale tak naprawde pierwszy raz tak siebie obserwuje i moze wyszukuje na sile

f2w3rjjg2qu7b2qf.png

qq873e5ekqw6f851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet90 wrote:
    czesc Dziewczyny.no to i ja napisze . od owu caly czas pobolewa mnie podbrzusze. 2 dni po owu mocne klucie. uczucie zgagi. szyjka raczej wysoko ? straszna zadyszka . wahanie nastroju . brak apetytu . zatwardzenie, sluzu malo , i jak juz to prezroczysty. wyciszylam sie . jestem na razie 6 dni od owu . to nasz pierwszy cykl staran . i szczerze powiem ,ze dziwi mnie ten bol itd ale tak naprawde pierwszy raz tak siebie obserwuje i moze wyszukuje na sile

wydaje mi sie,że im bardziej tego chcemy tym bardziej podświadomość podsuwa Nam mysli,ze się udało :) lepiej podchodzić do tego swobodnie, a zobaczysz dwie kreseczki prędzej niż Ci się wydaje :) ja mam tą samą sytuację co Ty, różne objawy i już sama niewiem czy to dlatego, bo za wiele o tym myśle czy się udało ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 12:57

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 11 października 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indepedent wrote:
    wydaje mi sie,że im bardziej tego chcemy tym bardziej podświadomość podsuwa Nam mysli,ze się udało :) lepiej podchodzić do tego swobodnie, a zobaczysz dwie kreseczki prędzej niż Ci się wydaje :) ja mam tą samą sytuację co Ty, różne objawy i już sama niewiem czy to dlatego, bo za wiele o tym myśle czy się udało ;p
    Dziewczyny, kiedy zamierzacie testować? ☺

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 11 października 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chyba właśnie owulacje, zdaje się że w zeszłym cyklu nie miałam. To było dopiero co po odstawieniu anty. Ale teraz czuję że mój cykl wraca do normy

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1982 wrote:
    Dziewczyny, kiedy zamierzacie testować? ☺

Ja mam niby termin @ za 9 dni ☺ jeśli objawy nie ustapia to 3 dni po terminie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 14:53

‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ