X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • magdalenka116 Debiutantka

Wysłany: 11 października 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moze teraz ja :)
    Zaczne od poczatku:)
    Z moim partnerem nie uzywamy zabezpieczen (nie czujemy takiej potrzeby)
    Wiec ze tak powiem jak bede w ciazy to bedziemy sie cieszyc a nie plakac... Ale ze tak powiem na sile sie nie staramy :P

No i własnie od jakis 2 tyg mam objawy ?? :
    po pierwsze nie mam okresu , fakt spoznia sie tylko 4 dni jak narazie ale zawsze pojawiał sie jak w zegareczku
    Po drugie siku siku jeszcze raz siku- latam do talety jak opetana , nawet wychodzac zniej mam wrazenie jak by mi sie znowu chciało
    Po trzecie od ok. 2 tyg ból jajnika prawego przez 2 dni nie mogłam z bólu z łozka wstac

W sumie 2 testy zrobione ale negatywne...Ciekawe czy to ciaża czy nie potrzebnioe sie nakrecam ://

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 12 października 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka116 wrote:
    No to moze teraz ja :)
    Zaczne od poczatku:)
    Z moim partnerem nie uzywamy zabezpieczen (nie czujemy takiej potrzeby)
    Wiec ze tak powiem jak bede w ciazy to bedziemy sie cieszyc a nie plakac... Ale ze tak powiem na sile sie nie staramy :P

No i własnie od jakis 2 tyg mam objawy ?? :
    po pierwsze nie mam okresu , fakt spoznia sie tylko 4 dni jak narazie ale zawsze pojawiał sie jak w zegareczku
    Po drugie siku siku jeszcze raz siku- latam do talety jak opetana , nawet wychodzac zniej mam wrazenie jak by mi sie znowu chciało
    Po trzecie od ok. 2 tyg ból jajnika prawego przez 2 dni nie mogłam z bólu z łozka wstac

W sumie 2 testy zrobione ale negatywne...Ciekawe czy to ciaża czy nie potrzebnioe sie nakrecam ://
    I jak sprawy się mają u Ciebie?

• DorotkaZOz Debiutantka

Wysłany: 12 października 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam u ginekologa, oczywiście nadal nie mam @, a to już mój 44 dc. Dostałam luteinę na wywołanie,ale po badaniu pani dr nie potwierdziła braku ciąży, ani też jej istnienia. Raczej była w tym temacie oszczędna w słowach i kazała czekać co przyniosą kolejne dni. Luteinę mam brać 5x1 dopochwowo ,po czym czekać na @, jak po 10 dniach się nie pojawi to z powrotem do lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 13:56

DorotkaZOz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotkaZoz to pisz koniecznie jak wygląda sytuacja w kolejnych dniach ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 21:32

• DorotkaZOz Debiutantka

Wysłany: 13 października 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    independent szczerze to ja bym wolała nie dostać tej @,od pewnego czasu włącza mi się tryb dzidziuś, ale mam już dwoje dzieci i mąż nie chce więcej. Na razie biorę luteinę i zobaczymy, rano wstałam z lekkim pobolewaniem brzucha i nudnościami, ale wiadomo jak to jest, objawy przedokresowe są prawie takie same jak ciążowe. A poza tym nie chce mi się wierzyć że tyle testów by mi nie wyszło choć ostatnie trzy to były Pepino paskowe, nie wiem czy są dobre. Trochę się chyba łudzę i będę zawiedziona jak dostanę @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 09:25

DorotkaZOz

Wysłany: 13 października 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1982 u mnie sytuacja nadal nie wyjasniona :/ okresu jak nie było tak nie ma... Zrobiłam test kolejny ale nadal nic :/ Juz w sumie sama nie wiem co robic... To czekanie mnie dobija...
    W sumie chcialabym zeby sie to wyjasnilo bo zwariuje...:/

Wysłany: 13 października 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie mam wrazenie ze objawów wskazujących ciąże jest co raz wicej....Albo juz moja głowa mnie sama nakreca... ehhh
    Pozostaje nadal czekac

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie doszedł kolejny objaw. Ból piersi ale jednej hihihi

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja opowiem jak bylo u mnie :D 2 dni przed planowana @ zaczęło się latanie do WC na siku , tak jak w nocy nie chodzilam wgl to w tedy z 3 razy chodzilam jak nie lepiej . Tak samo jak chciałam zrobić sobie jajecznice i poczułam jej zapach na patelni to zrobiło mi się niedobrze o słabo i musiałam ją szybko wyrzucić :D takie głupie ale dały do myślenia :D ale ogólnie byłam przekonana że dostanę okres bo brzuch mnie bolal tak jak zawsze i w jajniku ciągnęło okropnie :D testy zrobilam 4 dni po dniu planowanej miesiączki i po minucie już były widoczne kreski :D Dla pewności zrobiłam 3... :D

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem po dwóch nieudanych ciążach - pozamaciczna w 2010 roku oraz biochemiczna w sierpniu tego roku. Zazwyczaj mój cykl trwał 30 dni, ale po biochemicznej nieco się wydłużył. Poprzedni trwał 33 dni. Od sierpnia wykonałam podstawowe badania i jestem na euthyroxie 25. Lekarz zalecił monitorowanie cyklu i ponowne starania. Ostatni okres dostalam 5 września. Podczas wizyty 23 września lekarz stwierdził, że nie było jeszcze owulacji. Na następnej wizycie 1 października (27 dc) stwierdził, że owulacja będzie w ciągu najbliższych dni, więc je wykorzystaliśmy jak najlepiej :) Dzisiaj mija 39 dzień cyklu, miesiączki nie dostałam, odczuwam lekkie ciągniecie w brzuchu, czasem kłucie jajników, wczoraj robiłam test - jedna kreska. Czy według Was jest szansa? Kiedy robić kolejny test / iść na betę? Pozdrawiam!

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • DorotkaZOz Debiutantka

Wysłany: 13 października 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaHaBe podobno testy wychodzą najbardziej wiarygodne dwa tygodnie po zapłodnieniu, nie wiem czy dobrze piszę, dziewczyny które się długo starają wiedzą najlepiej, ja bym jeszcze na twoim miejscu zaczekała ze trzy dni albo nawet więcej skoro owulacja była tak późno.
    Kurcze mam nadzieję że ja też miałam taką późną ostatnio.

Klaudia0727 to gratulacje!! Takim to dobrze jak od razu testy wychodzą pozytywne i nie trzeba się zastanawiać co i jak ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 13:55

Klaudia0727 lubi tę wiadomość

DorotkaZOz

Wysłany: 13 października 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1982- wiesz co tkneło mnie i zajrzałam przed chwila jeszcze raz do pudełka z testem przed wyrzuceniem...i druga kreska zaczeła sie pojawiac....Tak dziwnie bo jest jej pół i jest słabo widoczna ale jest ....Chyba ze zwariowałam :D
    Mam nadzieje ze zaraz pojawi sie gruuba i wyrazna przy nastemnym tescie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 15:03

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 13 października 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka116 wrote:
    Angela1982- wiesz co tkneło mnie i zajrzałam przed chwila jeszcze raz do pudełka z testem przed wyrzuceniem...i druga kreska zaczeła sie pojawiac....Tak dziwnie bo jest jej pół i jest słabo widoczna ale jest ....Chyba ze zwariowałam :D
    I co? Próbowałaś jeszcze jeden test?

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotkaZOz wrote:
    KasiaHaBe podobno testy wychodzą najbardziej wiarygodne dwa tygodnie po zapłodnieniu, nie wiem czy dobrze piszę, dziewczyny które się długo starają wiedzą najlepiej, ja bym jeszcze na twoim miejscu zaczekała ze trzy dni albo nawet więcej skoro owulacja była tak późno.
    Kurcze mam nadzieję że ja też miałam taką późną ostatnio.

Klaudia0727 to gratulacje!! Takim to dobrze jak od razu testy wychodzą pozytywne i nie trzeba się zastanawiać co i jak ☺

I tak betę zrobilam :D ...

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka116 wrote:

Może poczekaj z 2 dni i dopiero test zrób a potem betę

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • DorotkaZOz Debiutantka

Wysłany: 13 października 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 3 testy i beta, pewności nigdy za wiele ☺☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 16:45

DorotkaZOz

Wysłany: 13 października 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuje jutro rano zobaczymy co wyjdzie... Mam nadzieje ze jednak fasolka rosnie ;) Dam znac jutro jaki wynik :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekamy na odpowiedź co wyszło z powtórki testowania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:34

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 13 października 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka116 wrote:
    Sprobuje jutro rano zobaczymy co wyjdzie... Mam nadzieje ze jednak fasolka rosnie ;) Dam znac jutro jaki wynik :)
    Koniecznie zrób test z pierwszego moczu, będzie wiarygodniejszy, życzę Ci upragnionej kreseczki ☺
    No i oczywiscie czekam na wieści.

• Beqaditka Nowa

Wysłany: 14 października 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie test zrobiony i drugiej kreseczki nie było :S @ jak nie było tak nie ma, mam tylko od czasu do czasu pobolewanie w podbrzuszu i jakaś senna jestem, ale już nie wiem, czy to wynik przepracowania, czy może tej jesiennej aury. Nie wiem, czy robić drugi test, czy jeszcze czekać, w poniedziałek miną dwa tygodnie od terminu @.
    Objawy, nudności, wymiotowanie jakby cudem ustąpiło xD

‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ