X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • tAnia Koleżanka

Wysłany: 16 października 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,dopiero do Was dołączyłam :) Dziś rano test pokazał mi dwie grube krechy,dwa dni po terminie planowanej @. Więc chyba się udało :D W środę potwierdzę betą czy wszystko ok, ale tak na świeżo napiszę o moich objawach i co dało mi nadzieję,że to ten szczęśliwy cykl :) Po pierwsze to co nie wiązałam wcale z ciążą to przeziębienie,ale całkiem inne niż do tej pory. Niby miałam katar ,ale tak jakby nie mógł się "rozkręcić",do tego gorączka,raz 37,za chwile 35, do tego ból gardła.Dwa dni przed planowym okresem pojawił się ból brzucha,podobny jak ten na @ ale taki łagodniejszy i do tego biały ,kremowy śluz zamiast plamień ,które zawsze miałam do tej pory. Co jakiś czas uderzenia gorąca i ból piersi ale ten miałam zawsze przed okresem, więc tym się za bardzo nie nakręcałam . To tyle z moich objawów,lekkie mdłości pojawiły się dopiero dziś,ale takie lekkie :) Pozdrawiam Was wszystkie :)

KasiaHaBe lubi tę wiadomość

w4sqyx8dav9hzzbh.png
  • Jolaniunia Koleżanka

Wysłany: 16 października 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tAnia wrote:
    Hej dziewczyny ,dopiero do Was dołączyłam :) Dziś rano test pokazał mi dwie grube krechy,dwa dni po terminie planowanej @. Więc chyba się udało :D W środę potwierdzę betą czy wszystko ok, ale tak na świeżo napiszę o moich objawach i co dało mi nadzieję,że to ten szczęśliwy cykl :) Po pierwsze to co nie wiązałam wcale z ciążą to przeziębienie,ale całkiem inne niż do tej pory. Niby miałam katar ,ale tak jakby nie mógł się "rozkręcić",do tego gorączka,raz 37,za chwile 35, do tego ból gardła.Dwa dni przed planowym okresem pojawił się ból brzucha,podobny jak ten na @ ale taki łagodniejszy i do tego biały ,kremowy śluz zamiast plamień ,które zawsze miałam do tej pory. Co jakiś czas uderzenia gorąca i ból piersi ale ten miałam zawsze przed okresem, więc tym się za bardzo nie nakręcałam . To tyle z moich objawów,lekkie mdłości pojawiły się dopiero dziś,ale takie lekkie :) Pozdrawiam Was wszystkie :)
    Gratuluję i zazdroszczę jednocześnie.
    Dlugo staraliscie się o maleństwo?
    U nas w pierwszej ciąży wyszło obrazu w pierwszym cyklu a teraz już 4 miesiące i nadal nic :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 20:52

tAnia lubi tę wiadomość

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tAnia wrote:
    Gratulacje kochana. Ja od Wczoraj czuję się tak jakby na chorobę. Mam dreszcze, niby mi zimno a jak się przykryje to gorąco, mega pragnienie mam, dużo pije, temp ok 37 i totalne osłabienie jak początek przeziębienia ale bez objawów chorobowych. Dziś 17 dc. Czy mogę mieć nadzieję...?

• Pinka91 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 wrote:
    Hej kobitki moje.znowu znalazlam chwilke zeby tu zerknac i widze duzo nowych :) powie mi ktoras z was czy wasze dziecko tez wam szalalo w brzuszku calymi dniami ? Jestem w 24 tyg i dziecko od rana do nocy co chqile kopie.skacze,rusza sie a i nawet ma kolki :( powinn sie martwic ? Wczoraj mialam usg ale lekarz stwierdzil ze wszystko jak najbardziej ok. Ja czytalam ,ze dziecko powinno duzo spac a moje to non stop kopie

Hej niuunka28, niestety nie pomogę Ci z Twoim pytaniem ale wydaje mi się że jeśli lekarz powiedział że wszystko jest w porządku to nie ma co się zamartwiać bo maleństwo to czuje pamiętaj :) mam znajomą która jest w ok 26tyg bo powiedziała mi że zaczyta jej się zaraz 7miesiąc że jej maluszek też jest cały czas bardzo aktywny :)
    A takie małe pytanie ode mnie, ponieważ pamiętam że to pierwszy Twój maluszek :) powiedz mi w którym tygodniu zaczęłaś czuć ruchy dziecka i w którym były odczuwalne dla innych, a nie tylko dla Ciebie?? :) pytam bo to moja pierwsza ciąża również, jutro zaczyna się 18tc a ja czuje tylko bulgotami ale dopiero gdy się położę spać, przez cały dzień nawet jak siedzę to nic nie czuję, i zastanawia mnie to troszkę. Zdaję sobie sprawę że mogę później poczuć bo przed ciążą nie byłam bardzo szczupła, wagę miałam w normie, ale tłuszczyk w okolicy brzucha też był i z tego co czytałam to może być powód przez który mogę czuć później ruchy malucha a nie tylko uczucie przelewania się w żołądku :)
    Z góry dziękuję za odpowiedź Tobie jak i innym Paniom :)

• KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1982 wrote:
    Koniecznie napisz jak test wyszedł
    Angela1982 test dzisiaj wyszedł negatywny, już nie wiem co o tym myśleć i czy robić jutro betę.

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • tAnia Koleżanka

Wysłany: 18 października 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolaniunia wrote:
    Gratuluję i zazdroszczę jednocześnie.
    Dlugo staraliscie się o maleństwo?
    U nas w pierwszej ciąży wyszło obrazu w pierwszym cyklu a teraz już 4 miesiące i nadal nic :-(

Witam :) W listopadzie minąłby rok odkąd zaczęliśmy się starać :) Dla mnie to strasznie długo,bałam się już ,że coś jest nie tak. To będzie nasze pierwsze dziecko, a ja skończyłam 35 lat. Zrobiłam najważniejsze badania,które wszystkie wyszły dobrze, dowiedziałam się też ,że mam mięśniaka, który na szczęście jest w takim miejscu,że nie przeszkadza w niczym :) Tak więc chociaż to niełatwe , trzeba czasem po prostu poczekać:) Jeżeli nie miałaś problemów z zajściem z pierwszym dzieckiem to teraz też na pewno nie dzieje się nic niepokojącego :) Pozdrawiam Cie cieplutko i życzę szybkiej ciąży :*

w4sqyx8dav9hzzbh.png
  • tAnia Koleżanka

Wysłany: 18 października 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1982 wrote:
    Gratulacje kochana. Ja od Wczoraj czuję się tak jakby na chorobę. Mam dreszcze, niby mi zimno a jak się przykryje to gorąco, mega pragnienie mam, dużo pije, temp ok 37 i totalne osłabienie jak początek przeziębienia ale bez objawów chorobowych. Dziś 17 dc. Czy mogę mieć nadzieję...?

Witam Cię :) Wiesz tak na prawdę to trudno powiedzieć. U każdego organizm reaguje inaczej.Nie wiem jak długie masz cykle. Ja chorobę zaczęłam odczuwać w tygodniu poprzedzającym termin okresu.Jedno jest pewne i wiem ze swojego doświadczenia,jeżeli czujesz coś czego nie miałaś do tej pory to może to być akurat TO :) ja co miesiąc dopatrywałam się objawów ciążowych ,ale wszystkie te rzeczy jak ból piersi,zmęczenie,rozdrażnienie miałam tez wcześniej, wtedy kiedy jeszcze nie staraliśmy się o dzidziusia :)Teraz wychodzi ,że jestem już w 5 tygodniu a jakiś wielkich objawów brak. Ciągle mam bardzo wrażliwe piersi,czasami czuję też ból brzucha, tak jakby coś się rozpychało :D leciutkie mdłości. Wiem,że niektóre kobiety mają ta objawy dużo szybciej ,czasem zaraz po ovu, więc nic nie ma reguły. Trzymam kciuki ,żeby Twoje objawy zwiastowały ciążę :) Pozdrawiam :)

w4sqyx8dav9hzzbh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :-) wczoraj szukając objawów ciąży tu zawitalam :-) przeczytałam od deski do deski wszystkie wpisy.Przeżywałam wszystkie starania i sukcesy każdej z Was.No i się odwazylam żeby napisać.. Nigdy nie myślałam że będę szukać takich tematów i porad bo mam już duże dzieci ale los i życie płata figla :-) :-) ostatnio okropnie się czuję piersi zrobily się wieksze i jakby gorące od środka,brzuch pobolewa jak na okres ale ten się w tym miesiącu nie pojawil... ostatnio ciągle miałam mokro a dwa razy nawet śluz był tak wodnisty że pociekl mi po nogach.. myślałam że okres przyszedł.. mam zespół policystcznych jajników więc i cykle o różnej długości. Tydzień temu robiłam test wyszła jedna kreska a piersi jeszcze pełniejsze i bolące ,podbrzusze ciagnie jak na okres.. Dzisiaj jestem totalnie rozbita glowa mnie boli,katar i dziwna suchość w gardle..juz sama nie wiem co o tym myśleć.. eh.. pozdrawiam Was wszystkie goraco i chyba pójdę zakupić nowy test...

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 18 października 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinka91 wrote:
    Hej niuunka28, niestety nie pomogę Ci z Twoim pytaniem ale wydaje mi się że jeśli lekarz powiedział że wszystko jest w porządku to nie ma co się zamartwiać bo maleństwo to czuje pamiętaj :) mam znajomą która jest w ok 26tyg bo powiedziała mi że zaczyta jej się zaraz 7miesiąc że jej maluszek też jest cały czas bardzo aktywny :)
    A takie małe pytanie ode mnie, ponieważ pamiętam że to pierwszy Twój maluszek :) powiedz mi w którym tygodniu zaczęłaś czuć ruchy dziecka i w którym były odczuwalne dla innych, a nie tylko dla Ciebie?? :) pytam bo to moja pierwsza ciąża również, jutro zaczyna się 18tc a ja czuje tylko bulgotami ale dopiero gdy się położę spać, przez cały dzień nawet jak siedzę to nic nie czuję, i zastanawia mnie to troszkę. Zdaję sobie sprawę że mogę później poczuć bo przed ciążą nie byłam bardzo szczupła, wagę miałam w normie, ale tłuszczyk w okolicy brzucha też był i z tego co czytałam to może być powód przez który mogę czuć później ruchy malucha a nie tylko uczucie przelewania się w żołądku :)

Hej:) ja pierwsze ruchy tak okolo 16.5 tyg. Czulam je tak z dwa tyg I potem kilka dni ciszy. Potem juz czulam je bardzo regularnie:) moj poczul niby cos okolo 22.5 tyg ale bardzo lekutko.teraz jakos 23.5 tyg czuje I to mocne kopniaki. Obecnie jestem 25 tyg I az brzuch might sie rusza ale najlepiej czuc jak sie poloze na lewym boku.nie marty sie poczujesz2 lada dzien :)

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 18 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinka91 wrote:

Zapomnilam dopisac ze jeśli lozysko masz z przodu to tez tak szybko nie poczujesz.ja znim zaszlam w ciaze wazylam 69 kg przy 170 cm I tłuszczyk miałam troszkę na brzucha. Teraz mam go wiecej ha ha. Mi lekarka polecila wypic szklanke bardzo zimnej wody na raz klasc sie na lewym boku. To budzi dziecko I zaczyna kopac I u mnie sie srawdzalo :) ale mowia ze srednio ruchy dziewczyny zaczyna czuc okolo 19/20 tydz wiec juz niedlugo ci zostalo :)

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 18 października 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki, u mnie samopoczucie nadal średnie, 19 dc, bóle podbrzusza i kręgosłupa i do tego jakieś dziwne przeziębienie tylko nie dokońca nazwałabym tego chorobą...

• KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1982 wrote:
    Hej kobietki, u mnie samopoczucie nadal średnie, 19 dc, bóle podbrzusza i kręgosłupa i do tego jakieś dziwne przeziębienie tylko nie dokońca nazwałabym tego chorobą...
    Angela1982 może akurat się udało :) musisz cierpliwie czekać. Ja właśnie odebrałam wyniki bety i jest <0,1 więc czekam na okres.

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U pierwsze objawy to tydzień po owulacji mocny ból - takie krótkie dźgnięcie, ale promieniujące. A la ból owulacyjny, tyle że nie z boku, ale po środku. Myślałam że to już jakieś nietypowe skurcze na @.

Innym objawem był brak objawu - tzn zawsze w PMS bolą mnie piersi, teraz nie. Poza tym miałam pełny pakiet PMS, czyli bóle, skurcze i przelewanie w brzuchu, wzdęcia, pryszcze na brodzie i rozdrażnienie. Nic nietypowego. Pozytywny test bardzo mnie zaskoczył.
    Do 5tc zero objawów, teraz: spore :( wzdęcia, bolesne sutki, trochę mdłości, nadwrażliwość na zapach. Na szczęście bez osłabienia i senności (jeszcze).

tb7382c324e9cpbx.png
  • Brychra Koleżanka

Wysłany: 18 października 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U mnie cuda wianki jak to się mówi;) byłam na monitoringu 13 10. Lekarz stwierdził że albo była owulacja wcześniej i on już nie widzi albo cykl bezowulacyjny. Tylko że dziwnie bolą mnie piersi. Najpierw całe bardziej po bokach a teraz same sutki.do tego dzisiaj po zapaleniu papierosa zgagi dostałam że masakra. Kawa dzisiaj była taka wstrętna że aż mnie zemdlilo. Do okresu 7 dni bo biorę dupka. Bez dupka wypadałoby by 24 10. Mam nadzieję że owu jednak była. Jeżeli w tym cyklu nie będzie ciąży to będę brała clo. To już 12 cykl..

Brychta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dwie keseczki dwa dni przed spodziewanym terminem juuhuu ;p jednak objawy byly wskazujące :d

tAnia lubi tę wiadomość

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 18 października 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaHaBe wrote:
    Angela1982 może akurat się udało :) musisz cierpliwie czekać. Ja właśnie odebrałam wyniki bety i jest <0,1 więc czekam na okres.
    Kto wie, muszę cierpliwe czekać. Wiem co czujesz, ja w zeszłym cyklu też tak żyłam od testu do bety, od bety do testu... potem kolejny cykl i kolejne nadzieje.

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 18 października 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indepedent wrote:
    U mnie dwie keseczki dwa dni przed spodziewanym terminem juuhuu ;p jednak objawy byly wskazujące :d
    Gratulacje!!!

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 19 października 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam pytanie, głupie dość ale tutaj nie boję się zapytać bo wiem że wiele z was oglądało swoje testy pod każdym kątem, wzdłuż i wszesz w poszukiwaniu drugiej kreski. Otóż zrobiłam sobie test dzis (tak wiem, za wcześnie ) i po przyjrzeniu się tzn po ułożeniu go pod pewnym kątem dojrzałam tam kreske. I zaraz na myśl mi przyszło stwierdzenie niejednej z Was "cień cienia " . co ono tak naprawde oznacza?I tak się zastanawiam czy to co widzę to kreska wyznaczająca miejsce ewentualnej drugiej krechy przy teście pozytywnym? Bo szczerze mówiąc nigdy nie przyglądałam się nowemu testowi .czy fasolka daje znaki że się wprowadza? Oczywiście będę pewnie powtarzać za jakiś czas (dziś dopiero 20dc) i z powodów ekonomicznych zamówiłam testy na allegro za 1 zł. Pozdrawiam was i czekam na jakiś komentarz

• Niki69 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tydzień temu w czwartek wyszedł mi pozytywny test Potem robiłam Bhcg 3 razy i cały czas się podwaja ale czy to normalne że dalej co jakiś czas pojawia się u mnie ból jak na miesiączkę czasem lekki a czasem trochę bardziej daje o sobie znać że aż mi niedobrze Nie wiem czy to normalne czy Ten objaw powinien być tylko przed miesiączką i kilka dni po jej terminie czy może utrzymywać się dłużej?

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Kasia_1977 Znajoma

Wysłany: 19 października 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam ze już nigdy nie uda mi się tutaj napisać nic ciekawego, a już na pewno nic na temat! Ale w piątek 14 pojawiły mi się 2 krechy na teście! Oczywiście pełna niedowierzania pojechałam po kolejne 3 i na każdym wielka grube 2 krechy! Pojechałam na betę i była już 348 a po 2 dniach 933

tAnia lubi tę wiadomość

‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ