X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 22 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jestem po becie. Wynik około 16. Test rano negatywny, samopoczucie nadal średnie, temp w granicach 37. Wiem że 23 dc to wcześnie ale wydaje mi się że owulacja była szybko w tym cyklu. To jest mój drugi cykl po odstawieniu anty. Wydaje mi sie że zeszły cykl był bezowulacyjny. Mam nadzieję że popołudniu się coś dowiem, w sumie może bym nie robiła tej bety ale mam dziś ważną imprezę i wolę wiedzieć czy mogę pić alko, a jak u was dziewczyny?

• Beqaditka Nowa

Wysłany: 22 października 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    jestem już w 48dc, zrobiłam ten drugi test i dalej ani śladu drugiej kreseczki :S
    Teraz oczekiwanie do terminu kolejnej miesiączki, bo chyba miałam dość sporego pecha trafiając akurat na bezowulacyjny cykl :( Dodam, że mój facet jest w Hiszpanii i widzimy się co kilka miesięcy..

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 22 października 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh no to masz nieciekawą sytuację... ale najważniejsze to sie nie poddawać

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 22 października 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indepedent wrote:
    ok będą wieści na bieżąco :D
    co do testów,to oglądałam kiedyś taki filmik z czego się składa taki teścik. płytkowe oraz strumieniowe mają taki wkład który barwi się przy ciąży, a jak nie ma ciąży to zwyczajnie się nie barwi, więc oglądany pod światło ten wkładzik wygląda właśnie jak słabo widoczna druga kreska.. ;/
    sama się na to kiedyś nabrałam :D
    Jak tam beta?

• madzialenaa Ekspertka

Wysłany: 22 października 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Ja jestem w drugiej ciąży (pierwsza niestety poroniona...),tyle że objawy mam całkiem inne,a nawet nazwałabym to, że mam je "okazyjnie". Co kobieta,co inny organizm, to inaczej. Czasem pobolewają mnie piersi, no i jestem wrażliwa na smaki i zapachy,nie wspominając już o senności,ale gdybym nie poszła na betę z krwi to pewnie nawet nie wiedziałabym o ciąży, ponieważ u mnie powiedzenie, ze cykle mam nieregularne to za mało :O a jeśli chodzi o testy to ja też padłam kiedyś ofiarą :D

thgf43r8f6d704ya.png
  • madzialenaa Ekspertka

Wysłany: 22 października 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W każdym razie dziewczyny cierpliwości, mi testy wykazały ciążę dopiero w 3 tyg...będzie dobrze trzymam mocno kciuki;)

thgf43r8f6d704ya.png
  • Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 22 października 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik bety 0,438. Rozumiem że brak ciąży ale czy jest szansa? Czy może się pospieszylam z beta? Czy raczej w 23 dc ( cykle przed braniem anty 28-dniowe )już klamka zapadla i nie ma już nadzieji?

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 22 października 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy naprawdę nikt tu nie zagląda?

• paulak90 Nowa

Wysłany: 22 października 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Mam pytanko.Przy poprzednim cyklu, 3 dni przed @ dostałam plamień bardzo skąpych.W tym cyklu doszło do stosunku z moim mężem w dni płodne, był to stosunek przerywany (tak, wiem nie jest to metoda antykoncepcyjna,nawet tak nie uważamy :) ). W obecnym cyklu, 5 dni po owulacji (przedwczoraj) dostałam jednodniowego krwawienia. Dnia następnego (wczoraj) bolało mnie podbrzusze, trochę kłuło (ale nie tak, żebym się miała zwijać z bólu czy coś).Teraz mam tylko ból piersi.Czy któraś z Was tak miała? I pytanie czy to może zwiastować ciążę?

• Julka0001 Nowa

Wysłany: 23 października 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Staramy sie z mężem o dzidziusia od lutego. Lekarz przepisal mi duphaston od 16 do 25dc. Dzis jestem w 14 dc i dostalam obfitego plamienia, okropny ból glowy, okropne zmęczenie, apetyt jak nigdy, ciagle bym cos jadła. Temeratura 36,9 st. Z moich obserwacji owu jeszcze nie bylo. Nigdy nie mialam zadnych boli na owu ani tym bardziej takiego plamienia. Dodam, że @ miałam normalnie, tzn. wystapila w 29 dc i byla ze tam powiem skromna bo tylko 3 dniowa... czy któraś z Was kobietki miala podobnie?

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 24 października 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie drastycznie spadła temperatura. 36,1 już sie spodziewam że okres lada chwila, brzuch boli, piersi masakra i mimo że teoretycznie do @ 5 dni to myślę że będzie wcześniej. Wczoraj miałam nerwy, żal i smutek ale wiem że to nic nie da, trzeba próbować dalej

• Summer Air Debiutantka

Wysłany: 24 października 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Moim pierwszym objawem ciązy było jednodniowe okropne kłucie jajnika (oczywiscie myslalam, ze okres sie zbliza) Byla to jednak implantacja zarodka.
    Potem nie dostałam okresu w terminie. Chciałam zrobic leczo. Pokroilam warzywa, przy probie krojenia kiełbasy praktycznie zwymiotowałam. JA męsozerca! Zostawiłam ją, zeby maz po pracy pokroił. Nastepnie gdy gotował leczo tak strasznie smierdzialo (kuchnie mamy na patrterze a sypialnie na 1-szym pietrze) musialam posciel zmienic. Nie wytrzymywalam tego smrodu.
    Doszły migreny. Gdzie mnie naprawdę baaaardzo rzadko boli głowa.

Gdy kilka dni okres nie przychodził zrobiłam test.
    A tam cień cienia.
    Mimo to myslalam, ze okres niebawem przyjdzie.
    Ale nie przychodził. Kazdy kolejny test pokazywal coraz bardziej wyrazistą drugą krechę.
    Teraz jestem w 7 tygodniu i zmagam się z okropną zgagą!
    I przeOGROMNYMI huśtawkami nastrojów.

Pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 11:13

c77208e42f8023c839e32b741819dab4.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny !
    Pomóżcie..27.09 miałam miesiączkę owu ok 13.10. Od 19-stego miałam mdłości (bez wymiotów), lekki ból podbrzusza z uderzaniem gorąca, ból żołądka. Niestety w piątek test wyszedł negatywny- myślę że to po prostu za wcześnie bo 5 dni przed miesiączką..do dnia dzisiejszego mam lekkie bóle brzucha i dzisiaj znów czasami uderzanie ciepła. Mieliście podobne objawy i wyszło, że to ciąża?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1982 wrote:
    Jak tam beta?

wyszła 2081 :)

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 24 października 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indepedent wrote:
    wyszła 2081 :)
    Bardzo się cieszę ☺

• madzialenaa Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia092 ja bym zrobiła bete z krwi po spodziewanej miesiączce. Testy z krwi dają jak najbardziej miarodajny wynik.

Angela1982 i jak,co z okresem? Nie lam sie kochana, będzie dobrze!! Jesli nie dostaniesz okresu powtorz bete ;)

Independent gratulacje!!

SummerAir gratuluje!! Ja za tydzień ide do ginka mam nadzieje juz cos zobaczyc;) poki co beta rosnie;)

thgf43r8f6d704ya.png
  • Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 24 października 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenaa wrote:
    Andzia092 ja bym zrobiła bete z krwi po spodziewanej miesiączce. Testy z krwi dają jak najbardziej miarodajny wynik.

Angela1982 i jak,co z okresem? Nie lam sie kochana, będzie dobrze!! Jesli nie dostaniesz okresu powtorz bete ;)

Independent gratulacje!!

SummerAir gratuluje!! Ja za tydzień ide do ginka mam nadzieje juz cos zobaczyc;) poki co beta rosnie;)
    Kochana samopoczucie takie jak @ miałaby być lada chwila, masakryczne uczucie mokrosci, że co chwilę chodzę do łazienki i sprawdzam jak sie sprawy mają. Narazie nic, ogólnie termin na piątek i chyba nigdy nie zdarzyło mi się dostać tyle wcześniej. Się okaże, temp na tą chwilę 37. Można zwariować od tego wszystkiego

• Stokrotka37 Nowa

Wysłany: 24 października 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, do tej pory tylko czytałam Wasze wpisy a dziś sama postanowiłam coś napisać. Dwie kreski pojawiły się pod koniec 4 tc (4 dni przed przewidywanym terminem okresu).
    Od samej owulacji już coś czułam i nie pomyliłam się. To moja trzecia ciąża więc co nieco wiedziałam już jednak każda jest inna. U mnie z objawów to ból podbrzusza od samej owulacji a potem cos jak skurcze macicy w ciąży. Brzuch nadęty i właściwie tyle. Po pozytywnym teście doszły jeszcze bóle piersi ale nie jakieś dramatyczne tylko trochę pełniejsze i obolałe. Aha no i trochę nastroje zmienne -raz płakałam nawet że paznokieć mi krzywo z palca wyrasta i jestem beznadziejna:) także po czymś takim wiedziałam że coś musi się dziać już na pewno! Co do temp to nie wiem bo nie mierzę ale przez parę dni dreszcze zimno, w domu leżałam pod kocem. Apetyt też jakby większy. Na razie tyle ale to dopiero piąty tydzień.......

w57vkrntbcziu2ar.png
  • madzialenaa Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka37 gratulacje!! Ja też jestem w 5 tygodniu, o ciąży dowiedziałam się kilkanaście dni temu, niespodziewana w sumie;d duzo odpoczywaj;*

thgf43r8f6d704ya.png
  • madzialenaa Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1982 zastanawiające jest to Twoje uczucie mokrości...u mnie zawsze przed @ występowała suchość, ewentualnie śluź mętny,gęsty. Poczekaj jeszcze troszkę ;)

thgf43r8f6d704ya.png
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ