X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź zrób betę z krwi :)

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 14 października 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Begaditka u mnie podobnie, cały czas bym spała i też czuję pobolewanie. Właśnie robiłam drugi test, jedna kreseczka. W poniedziałek wybiorę się na betę jeśli dalej nie dostanę okresu..

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • magdalenka116 Debiutantka

Wysłany: 14 października 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej... Test zrobiony.. Nadal jedna kreska.. :( chyba nie potrzebnie sie nakrecilam.. Nic pozostaje przeczekac weekend..Jesli @ nie przyjdzie wybiore sie na krew dla pewnosci ...

• madziątko Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze objawy jakie miałam to swędzące sutki, delikatne pobolewania brzucha jak przed okresem (ale bardzo delikatne) i baaaardzo duży apetyt. Zjadłabym dosłownie wszystko. Druga kreska pojawiła się 2 dni przed spodziewanym okresem ;)

hchyskjoaba32ls1.png
  • DorotkaZOz Debiutantka

Wysłany: 14 października 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie koniec nadziei. Dostałam @ w 46 dc. :/

DorotkaZOz
  • Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 14 października 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotkaZOz wrote:
    A u mnie koniec nadziei. Dostałam @ w 46 dc. :/
    Kolejny cykl,kolejna szansa. Trzymaj się kochana

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 14 października 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka116 wrote:
    Hej hej... Test zrobiony.. Nadal jedna kreska.. :( chyba nie potrzebnie sie nakrecilam.. Nic pozostaje przeczekac weekend..Jesli @ nie przyjdzie wybiore sie na krew dla pewnosci ...
    Znam doskonale twoje odczucia, zrobiłam wiele testów w zeszłym cyklu, dwa razy betę... wszystko to przed terminem @. Teraz już wiem że nie ma sensu robić sobie nadzieji. Miałam wiele typowych objawów o czym można poczytać kilka stron wcześniej. Nawet gdy dostałam okres to miałam jeszcze nadzieję bo gdzieś wyczytałam że można plamic w ciąży. Ehhh,kobiety...Teraz już nie wsłuchuje się tak drastycznie w moje ciało. Owulacji chyba koniec, sama nie wiem... przytulanko było, teraz czekam na @. Wcześniej nie zamierzam sie nakręcać bo rozczarowanie boli

• Jolaniunia Koleżanka

Wysłany: 14 października 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, podobnie jak WY czekam z utesknieniem az wkoncu test pokaze dwie kreski. Staramy sie z mezem od czerwca no ale niestety puki co nie wychodzi. W pierwszej ciazy 4 lata temu trafilismy za pierwszym razem wiec myslam ze teraz tez tak bedzie no ale niestety.
    Jestem pelna nadzieii ze w tym cyklu sie wkoncu udalo, mam cykle bardzo krotkie 25 dniowe i jutro wypada termin @ wiec jutro rano bede testowac. Myslam ze juz wczoraj @ sie zaczyna no ale plamienie ustalo narazie cisza, zamienilo sie w kremowy sluz. Jestem bardzo nerwowa w tym cyklu, czuje ciagle ciagniecie jajnikow i pobolewanie brzucha. Zrobilam wczoraj test no ale wyszedl negatywny ( nie z porannego moczu) zobaczymy moze jutro wyjda dwie kreski. Trzymajcie dziewczynki kciuki. Bede na bierzaco meldowac :)

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 14 października 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolaniunia wrote:
    Witajcie dziewczyny, podobnie jak WY czekam z utesknieniem az wkoncu test pokaze dwie kreski. Staramy sie z mezem od czerwca no ale niestety puki co nie wychodzi. W pierwszej ciazy 4 lata temu trafilismy za pierwszym razem wiec myslam ze teraz tez tak bedzie no ale niestety.
    Jestem pelna nadzieii ze w tym cyklu sie wkoncu udalo, mam cykle bardzo krotkie 25 dniowe i jutro wypada termin @ wiec jutro rano bede testowac. Myslam ze juz wczoraj @ sie zaczyna no ale plamienie ustalo narazie cisza, zamienilo sie w kremowy sluz. Jestem bardzo nerwowa w tym cyklu, czuje ciagle ciagniecie jajnikow i pobolewanie brzucha. Zrobilam wczoraj test no ale wyszedl negatywny ( nie z porannego moczu) zobaczymy moze jutro wyjda dwie kreski. Trzymajcie dziewczynki kciuki. Bede na bierzaco meldowac :)
    Konieczne daj znać. U mnie pierwsza ciąża kilkanaście lat temu nieplanowana, druga 4 lata temu też chyba się udało od razu, teraz drugi cykl starań

• Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle 29 dniowe.owulacja 13 dc:
    -od owulacji ciezkie wrazliwe piersi
    -klucie jajnikow
    -wzdecia
    -temp ladnie piela sie w gore
    -8dpo zaczely sie mdlosci.ale myslalam ze cos nie tak zjadlam
    -nagle czulam mocno wszystkie zapachy
    -swedzace sutki
    -duzo sliny
    -uczucie goraca,mocne bicie serca
    -bol kregoslupa
    -lekkie pobolewanie pobrzusza
    -widoczne zyly na piersiach
    -25 dc pozytywny test

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • Beqaditka Nowa

Wysłany: 14 października 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba przeczekam do terminu kolejnej @ Zostały dwa tygodnie, więc co mi szkodzi, lepiej niepotrzebnie się nie nakręcać, bo kto wie, może miałam bezowulacyjny okres :P

• Fridakahlo Koleżanka

Wysłany: 14 października 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to byly bole miesiaczkowe bez miesiaczki. Zaczęły sie 11 dnia od owulki. Bol pojawial sie w nocy, po trzech dniach mialam isc do lekarza, ale pomyslalam, ze to przeciez bol jak na okres i wtedy bylam pewna nawet bez testu ;)

Frida

PCO
    Hyperprolaktynemia czynnościowa
    Hipoglikemia reaktywna
  • Pinka91 Koleżanka

Wysłany: 14 października 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) dawno mnie tu nie było ale czytam na bieżąco :) u mnie końcówka 17 tygodnia :) za tydzień zaczynamy 5 miesiąc :) brzuszek rośnie powoli, według mnie na razie jeszcze zbyt duży nie jest, ale mąż już mówi od dwóch tygodni około że już widać i że rosnę :) w poniedziałek idę na wizytę z położną, płci jeszcze nie znamy i pewnie dopiero dowiemy się na początku listopada na scanie w szpitalu :) miałam mieć już spotkanie tydzień temu, ale musiałam przesunąć na najbliższy poniedziałek.
    Martwię się że tak długo musiałam czekać bo chciałabym usłyszeć w końcu serduszko bąbelka i usłyszeć od lekarza że wszystko jest wporządku :)
    jak u was? :)

• Jolaniunia Koleżanka

Wysłany: 15 października 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety u mnie @ rozkrecila sie na dobre wiec niestety :( moze w przyszlym miesiacu sie uda.

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 15 października 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam się nie nakręcać, no właśnie, miałam... dis 16 DC,czuję się średnio, bólu mnie podbrzusze, tak dziwnie ciągnie, piersi są bolesne, wrażliwe i jeden sutek swędzi ☺
    Owulacja byla,tak myślę że była, wczoraj na papierze niteczka krwi. Co sądzicie?

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś temp utrzymuje się w granicy 37-37,1. Boli mnie głowa i samopoczucie do dupy.... czy ktoś tu zagląda?

• KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaglądam :) u mnie 42 dzień cyklu, przez ostatnie dwa dni trochę mi niedobrze i sennie. Może zrobię dziś test, a jutro wubiorę się na betę. Nie chcę się niepotrzebnie nastawiać.. ale liczę, na pozytywne potwierdzenie :)

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki moje.znowu znalazlam chwilke zeby tu zerknac i widze duzo nowych :) powie mi ktoras z was czy wasze dziecko tez wam szalalo w brzuszku calymi dniami ? Jestem w 24 tyg i dziecko od rana do nocy co chqile kopie.skacze,rusza sie a i nawet ma kolki :( powinn sie martwic ? Wczoraj mialam usg ale lekarz stwierdzil ze wszystko jak najbardziej ok. Ja czytalam ,ze dziecko powinno duzo spac a moje to non stop kopie

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaHaBe wrote:
    Ja zaglądam :) u mnie 42 dzień cyklu, przez ostatnie dwa dni trochę mi niedobrze i sennie. Może zrobię dziś test, a jutro wubiorę się na betę. Nie chcę się niepotrzebnie nastawiać.. ale liczę, na pozytywne potwierdzenie :)
    Koniecznie napisz jak test wyszedł

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 wrote:
    Hej kobitki moje.znowu znalazlam chwilke zeby tu zerknac i widze duzo nowych :) powie mi ktoras z was czy wasze dziecko tez wam szalalo w brzuszku calymi dniami ? Jestem w 24 tyg i dziecko od rana do nocy co chqile kopie.skacze,rusza sie a i nawet ma kolki :( powinn sie martwic ? Wczoraj mialam usg ale lekarz stwierdzil ze wszystko jak najbardziej ok. Ja czytalam ,ze dziecko powinno duzo spac a moje to non stop kopie
    Skoro lekarz potwierdził że wszystko ok to po co się zamartwiasz. Ja w ostatniej ciąży, cztery lata temu, pamiętam że mała szalała w brzuszku całe noce a w dzień cisza i spokój

‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ