X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź zrób betę z krwi :)

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 14 października 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Begaditka u mnie podobnie, cały czas bym spała i też czuję pobolewanie. Właśnie robiłam drugi test, jedna kreseczka. W poniedziałek wybiorę się na betę jeśli dalej nie dostanę okresu..

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • magdalenka116 Debiutantka

Wysłany: 14 października 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej... Test zrobiony.. Nadal jedna kreska.. :( chyba nie potrzebnie sie nakrecilam.. Nic pozostaje przeczekac weekend..Jesli @ nie przyjdzie wybiore sie na krew dla pewnosci ...

• madziątko Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze objawy jakie miałam to swędzące sutki, delikatne pobolewania brzucha jak przed okresem (ale bardzo delikatne) i baaaardzo duży apetyt. Zjadłabym dosłownie wszystko. Druga kreska pojawiła się 2 dni przed spodziewanym okresem ;)

hchyskjoaba32ls1.png
  • DorotkaZOz Debiutantka

Wysłany: 14 października 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie koniec nadziei. Dostałam @ w 46 dc. :/

DorotkaZOz
  • Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 14 października 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotkaZOz wrote:
    A u mnie koniec nadziei. Dostałam @ w 46 dc. :/
    Kolejny cykl,kolejna szansa. Trzymaj się kochana

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 14 października 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka116 wrote:
    Hej hej... Test zrobiony.. Nadal jedna kreska.. :( chyba nie potrzebnie sie nakrecilam.. Nic pozostaje przeczekac weekend..Jesli @ nie przyjdzie wybiore sie na krew dla pewnosci ...
    Znam doskonale twoje odczucia, zrobiłam wiele testów w zeszłym cyklu, dwa razy betę... wszystko to przed terminem @. Teraz już wiem że nie ma sensu robić sobie nadzieji. Miałam wiele typowych objawów o czym można poczytać kilka stron wcześniej. Nawet gdy dostałam okres to miałam jeszcze nadzieję bo gdzieś wyczytałam że można plamic w ciąży. Ehhh,kobiety...Teraz już nie wsłuchuje się tak drastycznie w moje ciało. Owulacji chyba koniec, sama nie wiem... przytulanko było, teraz czekam na @. Wcześniej nie zamierzam sie nakręcać bo rozczarowanie boli

• Jolaniunia Koleżanka

Wysłany: 14 października 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, podobnie jak WY czekam z utesknieniem az wkoncu test pokaze dwie kreski. Staramy sie z mezem od czerwca no ale niestety puki co nie wychodzi. W pierwszej ciazy 4 lata temu trafilismy za pierwszym razem wiec myslam ze teraz tez tak bedzie no ale niestety.
    Jestem pelna nadzieii ze w tym cyklu sie wkoncu udalo, mam cykle bardzo krotkie 25 dniowe i jutro wypada termin @ wiec jutro rano bede testowac. Myslam ze juz wczoraj @ sie zaczyna no ale plamienie ustalo narazie cisza, zamienilo sie w kremowy sluz. Jestem bardzo nerwowa w tym cyklu, czuje ciagle ciagniecie jajnikow i pobolewanie brzucha. Zrobilam wczoraj test no ale wyszedl negatywny ( nie z porannego moczu) zobaczymy moze jutro wyjda dwie kreski. Trzymajcie dziewczynki kciuki. Bede na bierzaco meldowac :)

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 14 października 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolaniunia wrote:
    Witajcie dziewczyny, podobnie jak WY czekam z utesknieniem az wkoncu test pokaze dwie kreski. Staramy sie z mezem od czerwca no ale niestety puki co nie wychodzi. W pierwszej ciazy 4 lata temu trafilismy za pierwszym razem wiec myslam ze teraz tez tak bedzie no ale niestety.
    Jestem pelna nadzieii ze w tym cyklu sie wkoncu udalo, mam cykle bardzo krotkie 25 dniowe i jutro wypada termin @ wiec jutro rano bede testowac. Myslam ze juz wczoraj @ sie zaczyna no ale plamienie ustalo narazie cisza, zamienilo sie w kremowy sluz. Jestem bardzo nerwowa w tym cyklu, czuje ciagle ciagniecie jajnikow i pobolewanie brzucha. Zrobilam wczoraj test no ale wyszedl negatywny ( nie z porannego moczu) zobaczymy moze jutro wyjda dwie kreski. Trzymajcie dziewczynki kciuki. Bede na bierzaco meldowac :)
    Konieczne daj znać. U mnie pierwsza ciąża kilkanaście lat temu nieplanowana, druga 4 lata temu też chyba się udało od razu, teraz drugi cykl starań

• Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle 29 dniowe.owulacja 13 dc:
    -od owulacji ciezkie wrazliwe piersi
    -klucie jajnikow
    -wzdecia
    -temp ladnie piela sie w gore
    -8dpo zaczely sie mdlosci.ale myslalam ze cos nie tak zjadlam
    -nagle czulam mocno wszystkie zapachy
    -swedzace sutki
    -duzo sliny
    -uczucie goraca,mocne bicie serca
    -bol kregoslupa
    -lekkie pobolewanie pobrzusza
    -widoczne zyly na piersiach
    -25 dc pozytywny test

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • Beqaditka Nowa

Wysłany: 14 października 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba przeczekam do terminu kolejnej @ Zostały dwa tygodnie, więc co mi szkodzi, lepiej niepotrzebnie się nie nakręcać, bo kto wie, może miałam bezowulacyjny okres :P

• Fridakahlo Koleżanka

Wysłany: 14 października 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to byly bole miesiaczkowe bez miesiaczki. Zaczęły sie 11 dnia od owulki. Bol pojawial sie w nocy, po trzech dniach mialam isc do lekarza, ale pomyslalam, ze to przeciez bol jak na okres i wtedy bylam pewna nawet bez testu ;)

Frida

PCO
    Hyperprolaktynemia czynnościowa
    Hipoglikemia reaktywna
  • Pinka91 Koleżanka

Wysłany: 14 października 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) dawno mnie tu nie było ale czytam na bieżąco :) u mnie końcówka 17 tygodnia :) za tydzień zaczynamy 5 miesiąc :) brzuszek rośnie powoli, według mnie na razie jeszcze zbyt duży nie jest, ale mąż już mówi od dwóch tygodni około że już widać i że rosnę :) w poniedziałek idę na wizytę z położną, płci jeszcze nie znamy i pewnie dopiero dowiemy się na początku listopada na scanie w szpitalu :) miałam mieć już spotkanie tydzień temu, ale musiałam przesunąć na najbliższy poniedziałek.
    Martwię się że tak długo musiałam czekać bo chciałabym usłyszeć w końcu serduszko bąbelka i usłyszeć od lekarza że wszystko jest wporządku :)
    jak u was? :)

• Jolaniunia Koleżanka

Wysłany: 15 października 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety u mnie @ rozkrecila sie na dobre wiec niestety :( moze w przyszlym miesiacu sie uda.

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 15 października 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam się nie nakręcać, no właśnie, miałam... dis 16 DC,czuję się średnio, bólu mnie podbrzusze, tak dziwnie ciągnie, piersi są bolesne, wrażliwe i jeden sutek swędzi ☺
    Owulacja byla,tak myślę że była, wczoraj na papierze niteczka krwi. Co sądzicie?

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś temp utrzymuje się w granicy 37-37,1. Boli mnie głowa i samopoczucie do dupy.... czy ktoś tu zagląda?

• KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaglądam :) u mnie 42 dzień cyklu, przez ostatnie dwa dni trochę mi niedobrze i sennie. Może zrobię dziś test, a jutro wubiorę się na betę. Nie chcę się niepotrzebnie nastawiać.. ale liczę, na pozytywne potwierdzenie :)

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki moje.znowu znalazlam chwilke zeby tu zerknac i widze duzo nowych :) powie mi ktoras z was czy wasze dziecko tez wam szalalo w brzuszku calymi dniami ? Jestem w 24 tyg i dziecko od rana do nocy co chqile kopie.skacze,rusza sie a i nawet ma kolki :( powinn sie martwic ? Wczoraj mialam usg ale lekarz stwierdzil ze wszystko jak najbardziej ok. Ja czytalam ,ze dziecko powinno duzo spac a moje to non stop kopie

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaHaBe wrote:
    Ja zaglądam :) u mnie 42 dzień cyklu, przez ostatnie dwa dni trochę mi niedobrze i sennie. Może zrobię dziś test, a jutro wubiorę się na betę. Nie chcę się niepotrzebnie nastawiać.. ale liczę, na pozytywne potwierdzenie :)
    Koniecznie napisz jak test wyszedł

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 wrote:
    Hej kobitki moje.znowu znalazlam chwilke zeby tu zerknac i widze duzo nowych :) powie mi ktoras z was czy wasze dziecko tez wam szalalo w brzuszku calymi dniami ? Jestem w 24 tyg i dziecko od rana do nocy co chqile kopie.skacze,rusza sie a i nawet ma kolki :( powinn sie martwic ? Wczoraj mialam usg ale lekarz stwierdzil ze wszystko jak najbardziej ok. Ja czytalam ,ze dziecko powinno duzo spac a moje to non stop kopie
    Skoro lekarz potwierdził że wszystko ok to po co się zamartwiasz. Ja w ostatniej ciąży, cztery lata temu, pamiętam że mała szalała w brzuszku całe noce a w dzień cisza i spokój

‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ