X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia123 o no to lec kochana lada chwila rozwiązanie: -) powodzenia i oby wszystko poszło tak jak należy :-)

sarcia123 lubi tę wiadomość

• bebag Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia123, czyli może być tak, że zobaczycie się szybciej niż 7.10 - kiedy by to nie było, powodzenia! :)

age.png
  • misia6684 Koleżanka

Wysłany: 19 września 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny obiecałam się nie nakręcać, ale niewiem, czy iść na bete, czy to bez sensu. Miesiączkę powinnam mieć wczoraj. Jestem w 38dc. Od wczoraj mnie mdli, boli mnie brzuch, mam wzdęcia i dreszcze. Nie mam objawów typowo chorobowych, bo nie czuję się jakbym byłą chora, ale najchętniej siedziałabym w łóżku cały dzień. Od kilku dni bolą mnie jajniki. Dzisiaj zrobiłam test i negatywny. Jest jakaś szansa, że się udało?

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia6684 Nie wiadomo nic bo masz długie cykle możliwe ze przesunął Ci się okres nie nakrecaj się bo ja tez mam takie długie cykle i czekam z testowaniem do 9 października. Od dzisiaj towarzyszą mi od popoludnia mdłości więc poczekaj jeszcze tydzień ja się nie pojawi @ to wtedy beta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 18:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia

A testami bywa różnie, ale jeśli jest negatywny to szansa na ciaze raczsj tez znikoma, ale najlepiej testuj w dniu przyblizonego okresu, a na bhcg biegac i wydawac po 30 zl to tez szkoda...spokojnie

• misia6684 Koleżanka

Wysłany: 20 września 2016, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia123 właśnie dzisiaj jest 2dzień po planowanej@ i postanowiłam, że zrobię jeszcze jeden ten rano i jak nie wyjdzie to trudno. Mam umówioną wizytę kontrolną u ginekologa na czwartek, to może wtedy coś się wyjaśni.

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia

to zatem powodzenia i daj znac co i jak , a nuz sie udalo :)

• Natuś Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuś wrote:
    Witam serdecznie koleżanki :)
    Wraz z mężem staramy się o dzidziusia, miałam pierwszy stymulowany cykl letrozolem, prawy jajnik ładnie zaskoczył i na wizycie 13dc pokazało się jedno jajo 25 mm (gin zadowolony że jedno, przy PCOS bał się hiperstymulacji).
    Na drugi dzień ból w prawym jajniku, kolejnego dnia rano odczytałam skok temperatury a więc owu wystąpiła 14dc. Oczywiście przytulanko było :)

I od tej pory zaczęły się boleści... Najpierw prawej strony przez ok. 2-3 dni w 15-17dc(czy to przeciskanie się jajeczka przez jajowód może tak boleć?), 18dc trzy ciemne kropelki krwi (czy możliwe że plamienie implantacyjne już wystąpiło? potem się już nie pokazało), a do dziś ból podbrzusza jak na okres ze wskazaniem bardziej na prawą stronę... Wcześniej był bardzo odczuwalny, nasilał się przy pełnym pęcherzu, teraz już jest coraz lżejszy. No i straszne wzdęcia od początku!

Wiem że za wcześnie na test lub betę, planujemy zrobić badanie dopiero po terminie spodziewanej miesiączki, ale nie ukrywam że jesteśmy z mężem bardzo podekscytowani że "chyba się udało" :) Czy to mogą być pierwsze objawy ciąży?

U mnie niestety w niedzielę wystąpiła miesiączka... Normalna, więc nie było to poronienie, po prostu nic tam nie było... Przed nami kolejny cykl i kolejna szansa...

8328a7ae5e.png
    a4f4f6cb77.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! W sierpniu przestałam brać tabletki anty po 3 latach, miesiäczkę z odstawienia dostałam 16 sierpnia, następnej spodziewałam się 16 września, ale wiadomo jak to jest po odstawieniu. W tym dniu zrobiłam test, nic nie wykazał, więc wrzuciłam go do torebki. W domu zobaczyłam bladą drugą kreskę. Ale wiadomo, test po jakimś czasie jest nieważny. Kupiłam drugi, to samo. Blada kreska po jakimś czasie. Dałam sobie spokój z testami ;) Ale wczoraj kupiłam nowy, bo coś mnie tknęło. Druga kreseczka po dwóch minutach :D Wieczorem pobrano mi krew na betę, jutro wyniki. A kolejny test dzisiaj, też pozytywny. Wygląda na to, że dzisiaj zaczęłam szósty tydzień :D 28 wizyta u gina. Odetchnę po pierwszym trymestrze. Eeech, jeszcze to do mnie nie dociera :D Pierwsze dzieciątko :D Pozdrawiam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 20:06

bebag, DomiTomi lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Pinka91 Koleżanka

Wysłany: 20 września 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dewa :) ja jutro zaczynam 13 tydzien i pierwszy dzien drugiego trymestru :)

• dewa Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pinka91! :) Chociaż sama jeszcze do końca nie wierzę, że będę Mamą ;) A może testy się mylą i jutro odbiorę negatywny test bety? Tak w pierwszym cyklu po odstawieniu anty? Nastawiałam się na conajmniej kilka miesięcy :D Ale nic, wszystko się okaże jutro! A Tobie serdecznie gratuluję! Miałaś jakieś męczące objawy w pierwszym trymestrze?

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie natomiast tempka skoczyła do 37.4 brzuch czasami tylko pobolewa jak przy @ dziwi mnie jednak to ze testy owulacyjne wskazują coraz silniejsza testowa kreskę dzisiaj Robilam pod wieczór i już ciemniejsza od pozostałych jednak nadal blada czy to możliwe ze przy moich długich cyklach dopiero zbiera się na owulacje? Ostatni cykl wynosił 63 poprzedni 46 a poprzedni 39 i 35 śluz u mnie dzisiaj praktycznie zerowy jedynie takie kuleczki jakby kislu białego sama nie wiem co o tym myśleć zatestuje w czwartek tylko jak to zrobić skoro mam teraz nocki w pracy....czy jak się poloze o 8 a wstane o 12 to wystarczy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag wrote:
    Sarcia123, czyli może być tak, że zobaczycie się szybciej niż 7.10 - kiedy by to nie było, powodzenia! :)

Jutro okolo 11 mam cc , czyli jakies 12 godzin i synek bedzie ze mna super :)

bebag lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusiom i trzymam kciuki za przyszle mamusie zeby sie udalo :) w razie co to sie pochwalcie nam !!! :)

• bebag Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123, trzymamy kciuki, żeby wszystko poszło szybko i sprawnie!!! :)

sarcia123 lubi tę wiadomość

age.png
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2016, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Sarcia czesc. No juz sie dowiedzialam..lekarka mowila ,ze to niestety sa bole spojenia lonowego..niestytety po kilku godz pracy zaczynaja boles stawy w biodrach tez i stwierdzila ze za dlugo to ja nie popracuje..ah...oj cale szczescie zadnych plamien.a ty jak sie czujesz ?:)
    sarcia123 wrote:
    Niunka hej kobietko !

Hmm...ja plwiem ci ze w dole brzucha to mnie jedynie bolalo jak na @ ale dretwienia zadnego nie csulam o.O nie masz zadnych palmien przy tym ani nic takiego ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunka

A czuje sie w miare ok, tylko glowa mnie boli bo w nocy polozne co rusz przychodza tetna sluchac dziecka i wiadomo co 2 godziny człowiek rozbudza sie ale teraz juz raczej nie zasne, caekam na insteukcje to dalej i okolo 10-11 moj synek bedzie juz ze mna :)

Dzieki dziewczyny za wsparcie !

• Cludi Koleżanka

Wysłany: 21 września 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Ja w oczekiwaniu na @ pt lub sob lecę na badanie krwi pod kątem hormonalnym.

A dziś zapraszam Was do nowej grupy starających się https://www.facebook.com/groups/331058757239920/

5 nie udanych prób IUI - rok 2017
    20.12.2017 nieudana próba IVF/ ISCI
    1.05.2018 udana próba IVF/ ISCI
  • Kaczusia Koleżanka

Wysłany: 21 września 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem teraz w 8 tygodniu i nie mialam wql zadnych objawow (pierwsza ciaza)
    Nie mam zadnych mdlosci,smakow itd. Az czasem mam wrazenie ze nie jestem w zadnej ciazy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczusia ale Ci dobrze mi czas do spodziewanej miesiączki niemilosiernie się dluzy cykle mam długie wiec ostatni miałam 24 sierpnia nie sądzę żeby był w tym miesiącu wiec planowany termin miesiączki na 9 października wiec 9 dopiero zatestuje. ....ciągnie mi się strasznie. Piersi mam obolale większe temp ciągle 37.4 w tamtym tyg 37. Ciągnie mnie brzuch a raczej jajniki jak na @ a w tamtym tygodniu 3 dni bolał jakby już była....dzisiaj dopiero 27dc....tragedia. ...

‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ