X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia123 o no to lec kochana lada chwila rozwiązanie: -) powodzenia i oby wszystko poszło tak jak należy :-)

sarcia123 lubi tę wiadomość

• bebag Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia123, czyli może być tak, że zobaczycie się szybciej niż 7.10 - kiedy by to nie było, powodzenia! :)

age.png
  • misia6684 Koleżanka

Wysłany: 19 września 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny obiecałam się nie nakręcać, ale niewiem, czy iść na bete, czy to bez sensu. Miesiączkę powinnam mieć wczoraj. Jestem w 38dc. Od wczoraj mnie mdli, boli mnie brzuch, mam wzdęcia i dreszcze. Nie mam objawów typowo chorobowych, bo nie czuję się jakbym byłą chora, ale najchętniej siedziałabym w łóżku cały dzień. Od kilku dni bolą mnie jajniki. Dzisiaj zrobiłam test i negatywny. Jest jakaś szansa, że się udało?

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia6684 Nie wiadomo nic bo masz długie cykle możliwe ze przesunął Ci się okres nie nakrecaj się bo ja tez mam takie długie cykle i czekam z testowaniem do 9 października. Od dzisiaj towarzyszą mi od popoludnia mdłości więc poczekaj jeszcze tydzień ja się nie pojawi @ to wtedy beta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 18:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia

A testami bywa różnie, ale jeśli jest negatywny to szansa na ciaze raczsj tez znikoma, ale najlepiej testuj w dniu przyblizonego okresu, a na bhcg biegac i wydawac po 30 zl to tez szkoda...spokojnie

• misia6684 Koleżanka

Wysłany: 20 września 2016, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia123 właśnie dzisiaj jest 2dzień po planowanej@ i postanowiłam, że zrobię jeszcze jeden ten rano i jak nie wyjdzie to trudno. Mam umówioną wizytę kontrolną u ginekologa na czwartek, to może wtedy coś się wyjaśni.

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia

to zatem powodzenia i daj znac co i jak , a nuz sie udalo :)

• Natuś Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuś wrote:
    Witam serdecznie koleżanki :)
    Wraz z mężem staramy się o dzidziusia, miałam pierwszy stymulowany cykl letrozolem, prawy jajnik ładnie zaskoczył i na wizycie 13dc pokazało się jedno jajo 25 mm (gin zadowolony że jedno, przy PCOS bał się hiperstymulacji).
    Na drugi dzień ból w prawym jajniku, kolejnego dnia rano odczytałam skok temperatury a więc owu wystąpiła 14dc. Oczywiście przytulanko było :)

I od tej pory zaczęły się boleści... Najpierw prawej strony przez ok. 2-3 dni w 15-17dc(czy to przeciskanie się jajeczka przez jajowód może tak boleć?), 18dc trzy ciemne kropelki krwi (czy możliwe że plamienie implantacyjne już wystąpiło? potem się już nie pokazało), a do dziś ból podbrzusza jak na okres ze wskazaniem bardziej na prawą stronę... Wcześniej był bardzo odczuwalny, nasilał się przy pełnym pęcherzu, teraz już jest coraz lżejszy. No i straszne wzdęcia od początku!

Wiem że za wcześnie na test lub betę, planujemy zrobić badanie dopiero po terminie spodziewanej miesiączki, ale nie ukrywam że jesteśmy z mężem bardzo podekscytowani że "chyba się udało" :) Czy to mogą być pierwsze objawy ciąży?

U mnie niestety w niedzielę wystąpiła miesiączka... Normalna, więc nie było to poronienie, po prostu nic tam nie było... Przed nami kolejny cykl i kolejna szansa...

8328a7ae5e.png
    a4f4f6cb77.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! W sierpniu przestałam brać tabletki anty po 3 latach, miesiäczkę z odstawienia dostałam 16 sierpnia, następnej spodziewałam się 16 września, ale wiadomo jak to jest po odstawieniu. W tym dniu zrobiłam test, nic nie wykazał, więc wrzuciłam go do torebki. W domu zobaczyłam bladą drugą kreskę. Ale wiadomo, test po jakimś czasie jest nieważny. Kupiłam drugi, to samo. Blada kreska po jakimś czasie. Dałam sobie spokój z testami ;) Ale wczoraj kupiłam nowy, bo coś mnie tknęło. Druga kreseczka po dwóch minutach :D Wieczorem pobrano mi krew na betę, jutro wyniki. A kolejny test dzisiaj, też pozytywny. Wygląda na to, że dzisiaj zaczęłam szósty tydzień :D 28 wizyta u gina. Odetchnę po pierwszym trymestrze. Eeech, jeszcze to do mnie nie dociera :D Pierwsze dzieciątko :D Pozdrawiam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 20:06

bebag lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Pinka91 Koleżanka

Wysłany: 20 września 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dewa :) ja jutro zaczynam 13 tydzien i pierwszy dzien drugiego trymestru :)

• dewa Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pinka91! :) Chociaż sama jeszcze do końca nie wierzę, że będę Mamą ;) A może testy się mylą i jutro odbiorę negatywny test bety? Tak w pierwszym cyklu po odstawieniu anty? Nastawiałam się na conajmniej kilka miesięcy :D Ale nic, wszystko się okaże jutro! A Tobie serdecznie gratuluję! Miałaś jakieś męczące objawy w pierwszym trymestrze?

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie natomiast tempka skoczyła do 37.4 brzuch czasami tylko pobolewa jak przy @ dziwi mnie jednak to ze testy owulacyjne wskazują coraz silniejsza testowa kreskę dzisiaj Robilam pod wieczór i już ciemniejsza od pozostałych jednak nadal blada czy to możliwe ze przy moich długich cyklach dopiero zbiera się na owulacje? Ostatni cykl wynosił 63 poprzedni 46 a poprzedni 39 i 35 śluz u mnie dzisiaj praktycznie zerowy jedynie takie kuleczki jakby kislu białego sama nie wiem co o tym myśleć zatestuje w czwartek tylko jak to zrobić skoro mam teraz nocki w pracy....czy jak się poloze o 8 a wstane o 12 to wystarczy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag wrote:
    Sarcia123, czyli może być tak, że zobaczycie się szybciej niż 7.10 - kiedy by to nie było, powodzenia! :)

Jutro okolo 11 mam cc , czyli jakies 12 godzin i synek bedzie ze mna super :)

bebag lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusiom i trzymam kciuki za przyszle mamusie zeby sie udalo :) w razie co to sie pochwalcie nam !!! :)

• bebag Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123, trzymamy kciuki, żeby wszystko poszło szybko i sprawnie!!! :)

sarcia123 lubi tę wiadomość

age.png
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2016, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Sarcia czesc. No juz sie dowiedzialam..lekarka mowila ,ze to niestety sa bole spojenia lonowego..niestytety po kilku godz pracy zaczynaja boles stawy w biodrach tez i stwierdzila ze za dlugo to ja nie popracuje..ah...oj cale szczescie zadnych plamien.a ty jak sie czujesz ?:)
    sarcia123 wrote:
    Niunka hej kobietko !

Hmm...ja plwiem ci ze w dole brzucha to mnie jedynie bolalo jak na @ ale dretwienia zadnego nie csulam o.O nie masz zadnych palmien przy tym ani nic takiego ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunka

A czuje sie w miare ok, tylko glowa mnie boli bo w nocy polozne co rusz przychodza tetna sluchac dziecka i wiadomo co 2 godziny człowiek rozbudza sie ale teraz juz raczej nie zasne, caekam na insteukcje to dalej i okolo 10-11 moj synek bedzie juz ze mna :)

Dzieki dziewczyny za wsparcie !

• Cludi Koleżanka

Wysłany: 21 września 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Ja w oczekiwaniu na @ pt lub sob lecę na badanie krwi pod kątem hormonalnym.

A dziś zapraszam Was do nowej grupy starających się https://www.facebook.com/groups/331058757239920/

5 nie udanych prób IUI - rok 2017
    20.12.2017 nieudana próba IVF/ ISCI
    1.05.2018 udana próba IVF/ ISCI
  • Kaczusia Koleżanka

Wysłany: 21 września 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem teraz w 8 tygodniu i nie mialam wql zadnych objawow (pierwsza ciaza)
    Nie mam zadnych mdlosci,smakow itd. Az czasem mam wrazenie ze nie jestem w zadnej ciazy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczusia ale Ci dobrze mi czas do spodziewanej miesiączki niemilosiernie się dluzy cykle mam długie wiec ostatni miałam 24 sierpnia nie sądzę żeby był w tym miesiącu wiec planowany termin miesiączki na 9 października wiec 9 dopiero zatestuje. ....ciągnie mi się strasznie. Piersi mam obolale większe temp ciągle 37.4 w tamtym tyg 37. Ciągnie mnie brzuch a raczej jajniki jak na @ a w tamtym tygodniu 3 dni bolał jakby już była....dzisiaj dopiero 27dc....tragedia. ...

‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ