Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Spróbuję odpuścić nie myśleć nie starać się tylko poprostu robić to dla przyjemności nie dla ciąży tylko gdy będę umiała nie myśleć...
Dziś kłuje dość mocno mnie brzuch tak pośrodku i temperatura nadal 37,2milego wieczoru dziewczyny poglaszczcie brzuszki odemnie -
Jolus kochana skoro tak długo utrzymuje się tempka u Ciebie to są dwie opcje..
Albo ciąża albo jakaś infekcja zapalna..
Ale wytrzymaj jeszcze parę dni i zrób ponowny test, jeżeli w dalszym ciągu będzie słaby i mało widoczny to zrób betę ona rozwieje za i przeciw.
Ja wierzę że Ci się udało.Lideczka 38 -
Zanim zrobiłam test to miałam takie wzdęcia że co chwilę się odpowietrzałam ha ha ha.
Taką miałam rewolucję w jelitach.
Mnie już szwagier wyliczył że poród będzie w kwietniu nie mając wgl zielonego pojęcia o sprawach ginekologicznych.
Lideczka 38 -
Jak dotąd piersi 2 razy większe, a tak bolą (po bokach i od dołu), że nie mogę się schylić bo jak przycisnę do kolana hahaha to aż jęczę A tak poza tym co jakiś czas leciutkie pobolewanie podbrzusza i uwaga... doszło zmęczenie i ogólna niemoc Zjem i muszę się położyć by przymknąć na chwilę oczy. Nic mi się nie chce, za to mam częste napady głodu i w tym samym momencie ślinotok taki POTOP dosłownie, że muszę zjeść cokolwiek, bo wpadam przez to w taką złość, że biedny maż obrywa za byle co Dzisiaj od rana leciutki ból w dole pleców, ale na razie lekko znośnie, np przy wstawaniu z łóżka Całkowicie odrzuciło mnie od słodyczy!!! Ogólnie nigdy nie byłam jakąś maniaczką, ale teraz cukierek w buzi "rośnie mi" i na nic słodkiego w ogóle nie mam ochoty, za to pomidory gryzłabym jak jabłko i pasta jajeczna MNIAMMarcel ❤
-
MaGo wrote:Jak dotąd piersi 2 razy większe, a tak bolą (po bokach i od dołu), że nie mogę się schylić bo jak przycisnę do kolana hahaha to aż jęczę A tak poza tym co jakiś czas leciutkie pobolewanie podbrzusza i uwaga... doszło zmęczenie i ogólna niemoc Zjem i muszę się położyć by przymknąć na chwilę oczy. Nic mi się nie chce, za to mam częste napady głodu i w tym samym momencie ślinotok taki POTOP dosłownie, że muszę zjeść cokolwiek, bo wpadam przez to w taką złość, że biedny maż obrywa za byle co Dzisiaj od rana leciutki ból w dole pleców, ale na razie lekko znośnie, np przy wstawaniu z łóżka Całkowicie odrzuciło mnie od słodyczy!!! Ogólnie nigdy nie byłam jakąś maniaczką, ale teraz cukierek w buzi "rośnie mi" i na nic słodkiego w ogóle nie mam ochoty, za to pomidory gryzłabym jak jabłko i pasta jajeczna MNIAM
MaGo kochana Ja takie objawy miałam zanim zrobiłam test, jak dostawałam szału nie wiadomo dlaczego to mój mi kazał się iść leczyć psychiatrycznie ha ha ha bo Ja nad tym nie potrafiłam zapanować a ten nie wiedział dlaczego go bez powodu atakuje.
No teraz już wiadomo o co chodzi.
Ja od przedwczoraj biorę kwas foliowy po jednej tabletce dziennie póki nie pójdę na wizytę, i odziwo odpukac w nie malowane czuje się super.
Piersi wiadomo bolą ale już nie aż tak, brzuch czasami gdzieś tam zacmi, głowa nie boli, ogromna senność przeszła jeszcze mnie łapie że oczy mi się kleją i czuje się nie do życia ale jak to przetrzymam to przechodzi.
Z apetytem bywa różnie raz nie czuje głodu wogole a raz mnie ssie po żołądku, zjem i jest ok.
Zero mdłości zresztą tak jak pisałam wcześniej w pierwszej ciąży też nie miałam żadnych mdłości wymiotów itd.
W nocy wiem że zezarlam całą czekoladę ale z reguły ja słodkie zawsze lubiałam a jeszcze jak byłam przed okresem to na około mnie walało się pełno papierkow.
Jedynie co mi doszło to jedzenie pasztetu bez chleba, jogurtów za którymi nigdy nie przepadalam,. To tyle na dzisiejszy dzień, zobaczymy co przyniosą kolejne dni.
Lideczka 38 -
Jolanta 85 wrote:Lideczko jestem po pracy brzuch dziś mocno kłuje z lewej strony bardziej głodna jestem jak wilk i ciągle słodkie bym jadła .MaGo odpoczywaj mono twój mąż chyba zadowolony z nowych większych piersi hihi
No Jolus im bliżej zrobienia testu tym bardziej rośnie we mnie przekonanie że coś się dzieje dobrego w Twoim organizmieLideczka 38 -
nick nieaktualnyDopiero co sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy i spodziewalam sie wielkich objawow a tu prawie nic
We wtorek piersi jak nie moje byly, ciezki i wylewaly sie z biustonosza, szyjka macicy wysoko i zamknieta, w czwartek kawa mi nie smakowala wiec zrobilam test wieczorem - od razu dwie krechy, nie jakies cienie cieni. Aktualnie jestem zmeczona, czuje niemoc i w brzuchu czuje ciagle bulgotanie.