X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Lideczka Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Dopiero co sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy i spodziewalam sie wielkich objawow a tu prawie nic ;)
    We wtorek piersi jak nie moje byly, ciezki i wylewaly sie z biustonosza, szyjka macicy wysoko i zamknieta, w czwartek kawa mi nie smakowala wiec zrobilam test wieczorem - od razu dwie krechy, nie jakies cienie cieni. Aktualnie jestem zmeczona, czuje niemoc i w brzuchu czuje ciagle bulgotanie.

Gratuluję.
    Mnie trzy dni temu wyszły odrazu dwie krechy, ale zanim zrobiłam test to przechodzilam meczarnie.
    Tak liczę że to jest 4-5 tydzień.

Lideczka 38
  • Lideczka Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolanta 85 wrote:
    Poczekam do wypłaty i zrobię test a jak nie to idę do mojego gina no coś ewidentnie jest nie tak .

No Ja Ci powiem co jest na rzeczy II kreski ha ha

Lideczka 38
  • Jolanta 85 Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lideczko oby tak było jak mówisz
    .ale by był szok niedowierzanie i radość ..

• Jolanta 85 Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam..
    Gratulacje

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny ;)

• Lideczka Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na tyle odpusciłam że do dziś w to nie wierzę tak szczerze, dojdzie do mnie dopiero jak mi gin potwierdzi ha ha

Lideczka 38
  • Jolanta 85 Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No domyślam się lideczko że nie możesz nadal uwierzyć .też bym nie mogła aż nie zobaczę na USG hihi

• Sassy Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, to mój pierwszy post na forum :)

Swojego czasu sama przetrząsałam internet w poszukiwaniu interesujących mnie informacji na temat pierwszych objawów, dlatego mam nadzieję, że mój wpis będzie pomocny.

Moje objawy to... brak objawów :D Można tak powiedzieć.

Zawsze na kilka dni przed okresem bolały mnie piersi i brzuch. Tym razem, choć termin przewidywanej miesiączki zbliżał się, a w końcu minął - nie bolało zupełnie nic. Pomijając częste wizyty w toalecie, nie działo się nic, co miałoby wskazywać nadejście miesiączki czy ciąże. Test zrobiłam wieczorem, 3 dni po terminie spodziewanej miesiączki i pokazał 2 kreski :) Zawsze myślałam, że będę miała mnóstwo objawów, a czułam się świetnie.

W poniedziałek czeka mnie beta (w weekendy niestety punkt pobrań nie działa w mojej przychodni), a pierwsze USG 21.08. Ten termin akurat mi pasuje, ale zastanawiam się czy to nie za późno. (Początek ostatniej miesiączki 2.07).

Ciąża nie była planowana, ale z partnerem bardzo się cieszymy. To moja pierwsza ciąża. Trochę się boję, naczytałam się o tym I trymestrze niepotrzebnie. Chwilami lekko pobolewa mnie brzuch i często biegam do toalety. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolanta 85 wrote:
    Lideczko jestem po pracy brzuch dziś mocno kłuje z lewej strony bardziej głodna jestem jak wilk i ciągle słodkie bym jadła .MaGo odpoczywaj mono twój mąż chyba zadowolony z nowych większych piersi hihi

Zadowolony, ale co mu z tego jak ja dotknąć nie pozwalam haha :D Ale mąż za to bardzo przejął się rolą :O Co dzień mi "zdrowo" gotuje i sprząta, a ja mam się nie przemęczać :O Nakupił mi soków tłoczonych i takich 100%, warzyw, owoców, a nawet wynalazł specjalny keczupy bez octu i konserwantów bo przecież w ciąż nie wolno hahaha :D Co dzień każe jeść albo szpinak, albo brokuły... zwariował :D Cieszy się bardzo i przeżywa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 15:44

edwarda20 lubi tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra byla tylko ciut bardziej wsciekla niż przed okresem i bolaly ja bardzo piersi. Za to moja koleżanka w obu ciążach zero objawow- w dniu spodziewanej miesiączki bolal ja brzuch na okres, który się nie pojawił.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Lideczka Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Zadowolony, ale co mu z tego jak ja dotknąć nie pozwalam haha :D Ale mąż za to bardzo przejął się rolą :O Co dzień mi "zdrowo" gotuje i sprząta, a ja mam się nie przemęczać :O Nakupił mi soków tłoczonych i takich 100%, warzyw, owoców, a nawet wynalazł specjalny keczupy bez octu i konserwantów bo przecież w ciąż nie wolno hahaha :D Co dzień każe jeść albo szpinak, albo brokuły... zwariował :D Cieszy się bardzo i przeżywa ;)

MaGo kochana to się ciesz bo 9 miesięcy będziesz się czuć jak królowa ha ha.
    Mój to jest w takim szoku rozumiesz że się mnie zapytał 3 dni temu jak mu pokazałam II kreski na teście czy to będą bliźniaki i czy dziewczynka czy chłopiec, takiego szoku dostał.

MaGo lubi tę wiadomość

Lideczka 38
  • Lideczka Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Moja siostra byla tylko ciut bardziej wsciekla niż przed okresem i bolaly ja bardzo piersi. Za to moja koleżanka w obu ciążach zero objawow- w dniu spodziewanej miesiączki bolal ja brzuch na okres, który się nie pojawił.

Ja w pierwszej ciąży byłam cicha i spokojna, zrobiłam test wyszedł pozytywny.
    A w tej zanim spóźnił mi się okres to bez kija nie podchodz ha ha teraz dopiero mi się unormowaly nastroje

Lideczka 38
  • Lideczka Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:
    Cześć, to mój pierwszy post na forum :)

Swojego czasu sama przetrząsałam internet w poszukiwaniu interesujących mnie informacji na temat pierwszych objawów, dlatego mam nadzieję, że mój wpis będzie pomocny.

Moje objawy to... brak objawów :D Można tak powiedzieć.

Zawsze na kilka dni przed okresem bolały mnie piersi i brzuch. Tym razem, choć termin przewidywanej miesiączki zbliżał się, a w końcu minął - nie bolało zupełnie nic. Pomijając częste wizyty w toalecie, nie działo się nic, co miałoby wskazywać nadejście miesiączki czy ciąże. Test zrobiłam wieczorem, 3 dni po terminie spodziewanej miesiączki i pokazał 2 kreski :) Zawsze myślałam, że będę miała mnóstwo objawów, a czułam się świetnie.

W poniedziałek czeka mnie beta (w weekendy niestety punkt pobrań nie działa w mojej przychodni), a pierwsze USG 21.08. Ten termin akurat mi pasuje, ale zastanawiam się czy to nie za późno. (Początek ostatniej miesiączki 2.07).

Ciąża nie była planowana, ale z partnerem bardzo się cieszymy. To moja pierwsza ciąża. Trochę się boję, naczytałam się o tym I trymestrze niepotrzebnie. Chwilami lekko pobolewa mnie brzuch i często biegam do toalety. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku :)

Gratuluję.
    Ja w pierwszej ciąży usg miałam dopiero robione 2 czy 3 miesiącu kochana także nie wydaje mi się aby było za późno..

Lideczka 38
  • Jolanta 85 Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo to korzystaj hihi no później tylko dziadzia będzie na celowniku ...widzę że tylko ja tu biedna jeszcze tych wymarzonych dwóch kresek nie widziałam... strasznie się cieszę waszym szczęściem dziewczyny .

• Lideczka Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolanta 85 wrote:
    MaGo to korzystaj hihi no później tylko dziadzia będzie na celowniku ...widzę że tylko ja tu biedna jeszcze tych wymarzonych dwóch kresek nie widziałam... strasznie się cieszę waszym szczęściem dziewczyny .

Nie martw się ujrzysz i to prędzej niż myślisz

Lideczka 38
  • Jolanta 85 Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lideczko naprawdę dziękuję za wsparcie.:-*

• MaGo Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lideczka rozbawiłaś mnie tym swoim mężem hahaha :D

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Lideczka Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Lideczka rozbawiłaś mnie tym swoim mężem hahaha :D

No taki jelop z niego ha ha ha on chyba sądzi ilość dzieci po ilości kresek na teście ha ha ha

MaGo lubi tę wiadomość

Lideczka 38
  • Lideczka Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolanta 85 wrote:
    Lideczko naprawdę dziękuję za wsparcie.:-*

Nie ma za co..
    Znam ten ból tej nie pewności buziaki

Lideczka 38
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lideczka to całe szczęście, że testy pokazują tylko dwie kreski hahahahaha :D

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ