Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
casteam wrote:Dopiero co sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy i spodziewalam sie wielkich objawow a tu prawie nic
We wtorek piersi jak nie moje byly, ciezki i wylewaly sie z biustonosza, szyjka macicy wysoko i zamknieta, w czwartek kawa mi nie smakowala wiec zrobilam test wieczorem - od razu dwie krechy, nie jakies cienie cieni. Aktualnie jestem zmeczona, czuje niemoc i w brzuchu czuje ciagle bulgotanie.
Gratuluję.
Mnie trzy dni temu wyszły odrazu dwie krechy, ale zanim zrobiłam test to przechodzilam meczarnie.
Tak liczę że to jest 4-5 tydzień.Lideczka 38 -
nick nieaktualny
-
Cześć, to mój pierwszy post na forum
Swojego czasu sama przetrząsałam internet w poszukiwaniu interesujących mnie informacji na temat pierwszych objawów, dlatego mam nadzieję, że mój wpis będzie pomocny.
Moje objawy to... brak objawów Można tak powiedzieć.
Zawsze na kilka dni przed okresem bolały mnie piersi i brzuch. Tym razem, choć termin przewidywanej miesiączki zbliżał się, a w końcu minął - nie bolało zupełnie nic. Pomijając częste wizyty w toalecie, nie działo się nic, co miałoby wskazywać nadejście miesiączki czy ciąże. Test zrobiłam wieczorem, 3 dni po terminie spodziewanej miesiączki i pokazał 2 kreski Zawsze myślałam, że będę miała mnóstwo objawów, a czułam się świetnie.
W poniedziałek czeka mnie beta (w weekendy niestety punkt pobrań nie działa w mojej przychodni), a pierwsze USG 21.08. Ten termin akurat mi pasuje, ale zastanawiam się czy to nie za późno. (Początek ostatniej miesiączki 2.07).
Ciąża nie była planowana, ale z partnerem bardzo się cieszymy. To moja pierwsza ciąża. Trochę się boję, naczytałam się o tym I trymestrze niepotrzebnie. Chwilami lekko pobolewa mnie brzuch i często biegam do toalety. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządkuedwarda20 lubi tę wiadomość
-
Jolanta 85 wrote:Lideczko jestem po pracy brzuch dziś mocno kłuje z lewej strony bardziej głodna jestem jak wilk i ciągle słodkie bym jadła .MaGo odpoczywaj mono twój mąż chyba zadowolony z nowych większych piersi hihi
Zadowolony, ale co mu z tego jak ja dotknąć nie pozwalam haha Ale mąż za to bardzo przejął się rolą Co dzień mi "zdrowo" gotuje i sprząta, a ja mam się nie przemęczać Nakupił mi soków tłoczonych i takich 100%, warzyw, owoców, a nawet wynalazł specjalny keczupy bez octu i konserwantów bo przecież w ciąż nie wolno hahaha Co dzień każe jeść albo szpinak, albo brokuły... zwariował Cieszy się bardzo i przeżywaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 15:44
edwarda20 lubi tę wiadomość
Marcel ❤
-
MaGo wrote:Zadowolony, ale co mu z tego jak ja dotknąć nie pozwalam haha Ale mąż za to bardzo przejął się rolą Co dzień mi "zdrowo" gotuje i sprząta, a ja mam się nie przemęczać Nakupił mi soków tłoczonych i takich 100%, warzyw, owoców, a nawet wynalazł specjalny keczupy bez octu i konserwantów bo przecież w ciąż nie wolno hahaha Co dzień każe jeść albo szpinak, albo brokuły... zwariował Cieszy się bardzo i przeżywa
MaGo kochana to się ciesz bo 9 miesięcy będziesz się czuć jak królowa ha ha.
Mój to jest w takim szoku rozumiesz że się mnie zapytał 3 dni temu jak mu pokazałam II kreski na teście czy to będą bliźniaki i czy dziewczynka czy chłopiec, takiego szoku dostał.MaGo lubi tę wiadomość
Lideczka 38 -
edwarda20 wrote:Moja siostra byla tylko ciut bardziej wsciekla niż przed okresem i bolaly ja bardzo piersi. Za to moja koleżanka w obu ciążach zero objawow- w dniu spodziewanej miesiączki bolal ja brzuch na okres, który się nie pojawił.
Ja w pierwszej ciąży byłam cicha i spokojna, zrobiłam test wyszedł pozytywny.
A w tej zanim spóźnił mi się okres to bez kija nie podchodz ha ha teraz dopiero mi się unormowaly nastrojeLideczka 38 -
Sassy wrote:Cześć, to mój pierwszy post na forum
Swojego czasu sama przetrząsałam internet w poszukiwaniu interesujących mnie informacji na temat pierwszych objawów, dlatego mam nadzieję, że mój wpis będzie pomocny.
Moje objawy to... brak objawów Można tak powiedzieć.
Zawsze na kilka dni przed okresem bolały mnie piersi i brzuch. Tym razem, choć termin przewidywanej miesiączki zbliżał się, a w końcu minął - nie bolało zupełnie nic. Pomijając częste wizyty w toalecie, nie działo się nic, co miałoby wskazywać nadejście miesiączki czy ciąże. Test zrobiłam wieczorem, 3 dni po terminie spodziewanej miesiączki i pokazał 2 kreski Zawsze myślałam, że będę miała mnóstwo objawów, a czułam się świetnie.
W poniedziałek czeka mnie beta (w weekendy niestety punkt pobrań nie działa w mojej przychodni), a pierwsze USG 21.08. Ten termin akurat mi pasuje, ale zastanawiam się czy to nie za późno. (Początek ostatniej miesiączki 2.07).
Ciąża nie była planowana, ale z partnerem bardzo się cieszymy. To moja pierwsza ciąża. Trochę się boję, naczytałam się o tym I trymestrze niepotrzebnie. Chwilami lekko pobolewa mnie brzuch i często biegam do toalety. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku
Gratuluję.
Ja w pierwszej ciąży usg miałam dopiero robione 2 czy 3 miesiącu kochana także nie wydaje mi się aby było za późno..Lideczka 38 -
Jolanta 85 wrote:MaGo to korzystaj hihi no później tylko dziadzia będzie na celowniku ...widzę że tylko ja tu biedna jeszcze tych wymarzonych dwóch kresek nie widziałam... strasznie się cieszę waszym szczęściem dziewczyny .
Nie martw się ujrzysz i to prędzej niż myśliszLideczka 38