Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Jestem tu pełna nadziei jak Wy wszystkie.Mam 45 lat i od kilku miesięcy staramy się z moim TZ o dzidzie.Dwa tygodnie temu robiłam wszystkie badania hormonalne i są po prostu ksiązkowe.Co prawda cykl zaczyna mi się trochę rozjeżdżać i czasem ma 28 dni , innym razem 32, ale wciąz mamy nadzieję, ze się uda. Ostatni okres miałam 12 lipca, od dwóch dni czuje potworną huśtawkę nastrojów,w jednej chwili zartuję a za moment, jedno zasłyszane , czy przeczytane słowo powoduje u mnie łzy.Do tego doszedł jakiś dziwny ból podbrzusza, po prostu czuję jajnik, sam brzuch jest wzdęty i twardy.Zmęczenie i senność i uczucie wilgotności "tam" plus latanie siku co kilka minut i ból kręgosłupa, nisko w odcinku lędźwiowym.
Czytam Wasze wpisy i wiem, ze to moze być "to" ale wiem też, że być może głowa płata mi figle, bo za bardzo oboje chcemy tego dzidziusia.
Niestety na test jeszcze za wcześnie
Pozdrawiam i liczę na Wasze porady, wsparte Waszym doswiadczeniem. Ja niestety nie pamiętam już jakie są najwcześniejsze objawy ciązy, moja córka ma teraz 24 lata
-
Agita wrote:Cześć dziewczyny
Jestem tu pełna nadziei jak Wy wszystkie.Mam 45 lat i od kilku miesięcy staramy się z moim TZ o dzidzie.Dwa tygodnie temu robiłam wszystkie badania hormonalne i są po prostu ksiązkowe.Co prawda cykl zaczyna mi się trochę rozjeżdżać i czasem ma 28 dni , innym razem 32, ale wciąz mamy nadzieję, ze się uda. Ostatni okres miałam 12 lipca, od dwóch dni czuje potworną huśtawkę nastrojów,w jednej chwili zartuję a za moment, jedno zasłyszane , czy przeczytane słowo powoduje u mnie łzy.Do tego doszedł jakiś dziwny ból podbrzusza, po prostu czuję jajnik, sam brzuch jest wzdęty i twardy.Zmęczenie i senność i uczucie wilgotności "tam" plus latanie siku co kilka minut i ból kręgosłupa, nisko w odcinku lędźwiowym.
Czytam Wasze wpisy i wiem, ze to moze być "to" ale wiem też, że być może głowa płata mi figle, bo za bardzo oboje chcemy tego dzidziusia.
Niestety na test jeszcze za wcześnie
Pozdrawiam i liczę na Wasze porady, wsparte Waszym doswiadczeniem. Ja niestety nie pamiętam już jakie są najwcześniejsze objawy ciązy, moja córka ma teraz 24 lata
Na test jeszcze za wcześnie, więc poczekaj do dnia spodziewanej miesiączki jeżeli się nie pojawi zrób test a potem bete.
Nic straconego kochana póki zegar biologiczny tyka, trzymam kciukiLideczka 38 -
Dzięki Lideczka ,
Mieszkam w kraju gdzie wszystko leczy się Sprite'm i nurofenem (Irlandia) i kiedy byłam ostatnio u mojej GP, prosząc o receptę na Clomid, to popatrzyła na mnie jak na chorą i powiedziała - nie widze potrzeby, w twoim wieku w ciażę już się nie zachodzi.
Potem kiedy zobaczyła wyniki hormonów, trochę spuściła z tonu ale Clomidu dalej nie przypisała ... -
MaGo wrote:Czy któraś was orientuje się jaki jest mniej więcej koszt badań tych początkowych np morfologia, HIV itd??? Pytam, bo zastanawiam się czy robić je pojedynczo, czy wykupić pakiet typu "kobieta w ciąży" itp?
MaGo nie mam pojęcia,, ale zadzwoń do laboratorium i tam Ci powiedzą co i ile.. Bo Ja niestety nie wiem..Lideczka 38 -
Humorki..hihi no to do jutra będzie wszystko wiadomo rano ja mam tak brzuch wysadzony dziwnie i cały czas pobolewa i takie napięcie czuje i taki spokój wewnętrzny jak nie ja nawet mojego faceta nie ochrzaniam chociaż zasłużył dziwna jakaś jestem sama siebie nie poznaje i brak ochoty na sex do mnie nie podobne....hihi no cóż to raczej nie są urojone objawy
-
Jolanta 85 wrote:Ja myślę że ginekolog da skierowanie i nie trzeba płacić tak miałam w pierwszej ciąży
Lideczko i jak tam u ciebie z objawami? Mnie pobolewa brzuch i temp 37,2 rano test nie nastawiam się .to moja pierwsza ciąża, a do najmłodszych nie należę i boję się strasznie, dlatego chcę mieć ten komfort psychiczny, że w każdej chwili mogę zadzwonić lub przyjść na wizytę
Jeszcze nie byłam na wizycie bo jeszcze ciut za wcześnie, ale do 17 sierpnia chciałabym już to załatwić bo idziemy z mężem ma wesele i nie wiem co mogę, a czego nie
Marcel❤
-
Jolanta 85 wrote:Ja też prowadziłam prywatnie pierwszą ciążę i dawał skierowanie . Dzień rano test i nic ...pod kątem to coś tam może w oddali widać nie wiem co myśleć lideczko a u ciebie?
hmmm Jola to dziwne, przeciez jestes tyle czasu po dacie okresu... moze idz do lekarza? na usg byloby juz cos widac.