Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wierzę że się udało,, że to ten moment.
Też byłam kiedyś strasznie nie cierpliwa sama sobie wmawialam że to napewno ciąża, szukałam objawów, cycki tarmosilam szukając jakichkolwiek zylek.
Na szybko test i zonk jedna kreska, za dwa dni okres i nie samowita złość.
Ale odpuscilam...
Jako że oboje z partnerem chcemy dziecko to nigdy nie uwazalismy zawsze na pełny gwizdek he he
I z miesiąca na miesiąc nic, myślę kurcze może my już za starzy Ja 38 on 40 lat.
A że mam już 16 letnią córkę to powtarzalam skoro nie dane jest mi mieć drugiego dziecka to poczekam parę lat na wnuki.
I odpuscilam..
I nagle jak nigdy w dzień spodziewanej miesiączki jej nie ma, myślę a pewnie przyjdzie jutro albo najpóźniej pojutrze i nie ma jej do dziś a miała być 22 lipca.
edwarda20 lubi tę wiadomość
Lideczka 38 -
Lideczka, jestem dopiero w 6 dpo. Okres powinien przyjść za jakieś 6-7 dni. Póki co też jestem cierpliwa, nie nastawiam się, nie szukam objawów tak jak miesiąc temu - miałam wszystkie ;p detektor ciązy wskazywał 94 punkty na 100 haha a tu okres. Więc teraz na luzie
-
Dziewczyny tak czytam i niedowierzam, 11dpo czy 12 dpo i już macie tyle objawów??? Ja 21 dni po owulacji i jedynie wrażliwe bolące piersi i pobolewanie od czasu do czasu jak na @ ale lżejsze lub kłucie No dobra nie wiem czy to objaw, alw po zjedzeniu czegoś, co zawiera białko np twarożek, jajka itp. to automatycznie dostaje rewolucji żołądkowych:O A wy już macie nawet parcie na pęcherz, tak szybko???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 13:10
Marcel ❤
-
MaGo kochana powiem Ci szczerze ze Ja parę dni po owu to strasznie czułam się rozdrazniona wszystko mnie denerwowalo nie potrafiłam nad tym zapanować.
Do tego dwa tyg przed okresem piersi to mnie tak bolały łącznie ze sutkami że myślałam że oszaleje, strasznie chciało mi się pić a o spaniu już nie wspomnę.
Dlatego myślę kurcze dwa tyg do okresu a mnie już cycki bolą co mnie nigdy nie bolały.
Okres miałam dostać 22 lipca więc tłumaczyłam sobie ze to okres się zbliża.
Nadszedł dzień 22 lipca cicho zero okresu a cycki jak bolą tak bolą, no nic może przyjdzie jutro bądź pojutrze, oczywiście też cisza.
Zaczął mnie boleć brzuch kluc lewy jajnik, w pochwie też momentami coś zakłuło, ale w dalszym ciągu zwalałam winę na okres.
31 lipca dalej nic zero objawów prócz czestomoczu, sennosci i braku apetytu.
Pomyślałam wtedy cóż może to już menopauza albo stres zatrzymał mi okres i czekam na niego do dziś.
Tak myślę czy nie zrobić jeszcze dziś testu, w końcu już tyle czasu okres się spóźnia że jeżeli to ciąża to i tak wykryje.Lideczka 38 -
MaGo wrote:Dziewczyny tak czytam i niedowierzam, 11dpo czy 12 dpo i już macie tyle objawów??? Ja 21 dni po owulacji i jedynie wrażliwe bolące piersi i pobolewanie od czasu do czasu jak na @ ale lżejsze lub kłucie No dobra nie wiem czy to objaw, alw po zjedzeniu czegoś, co zawiera białko np twarożek, jajka itp. to automatycznie dostaje rewolucji żołądkowych:O A wy już macie nawet parcie na pęcherz, tak szybko???
Kochana ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów, prócz braku okresu,
Zrobiłam test i II kreski, poszłam potwierdzić do lekarza i gdyby nie rosnący brzuch to bym nie wiedziała wgl że w ciąży jestem.
Także nie zawsze musi się mieć symptomy ciąży żeby w niej być.MaGo lubi tę wiadomość
Lideczka 38 -
Lideczka wrote:Oli gratuluję.
Mnie też się spóźnia 12 dni okres jutro testuje, miałam te same objawy co ty po owu. Teraz trochę ustąpiły,, jedynie to utrzymuje się czestomocz,, klucie lewej strony.
Jutro testuje zobaczę co i jak. -
MaGo wrote:Dziewczyny tak czytam i niedowierzam, 11dpo czy 12 dpo i już macie tyle objawów??? Ja 21 dni po owulacji i jedynie wrażliwe bolące piersi i pobolewanie od czasu do czasu jak na @ ale lżejsze lub kłucie No dobra nie wiem czy to objaw, alw po zjedzeniu czegoś, co zawiera białko np twarożek, jajka itp. to automatycznie dostaje rewolucji żołądkowych:O A wy już macie nawet parcie na pęcherz, tak szybko???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 14:57
-
Lideczka wrote:Edwarda więc bądź cierpliwa jeżeli nie przyjdzie okres za 7 dni to zrób test dzień po spodziewanej miesiączce.
Trzymam kciuki bardzo mocno.
Ja na spokojnie w tym miesiącu. Od 14.08 mam urlop i co by się nie działo - jadę! z kropeczką lub bez
-
Jolanta 85 wrote:Lideczko i co jednak dziś testujesz? Daj znać ja kłucia w brzuchu teraz z prawej strony byłam na spacerze z pieskiem energia mnie rozpiera wciąż bym coś robiła to do mnie niepodobne ogólnie jestem leń...
Chciałam Jolus ale jednak zrobię jutro z rana.
W sumie to szansę są że rośnie w Tobie potomek, ale póki co nie nakrecaj się. Trzymam kciuki.Lideczka 38 -
edwarda20 wrote:Ja na spokojnie w tym miesiącu. Od 14.08 mam urlop i co by się nie działo - jadę! z kropeczką lub bez
I to mi się podoba grunt to robić swoje i nie myśleć czy tak czy nie. Tymbardziej urlop to trzeba wykorzystać na pełnym relaxie , wierzę że się udało.Lideczka 38 -
Mnie za każdym razem ciąża zaskakiwała nieco. Niby wiedziałam, że jest możliwa, ale myślałam, że x miesięcy się staramy to dlaczego akurat w tym cyklu miałoby być inaczej.
1 ciąża - 2016 - pierwszy cykl stymulowany clo:
- ze 2-3 dni przed terminem miesiączki byłam bardzo senna i zmęczona, ale zwalałam
to na stres w pracy
- uderzenia gorąca - ta okropna klimatyzacja w pracy
- miałam straszną ochotę na mięso np. kotlety mielone a normalnie to nie jestem
jakąś wielką fanką mięs i wędlin
- wydawało mi się, że częściej chodziłam do wc
- po teście zrobionym w 28 dc (przy cyklach 30-31 dni) powoli doszła reszta objawów:
ból i swędzenie piersi, nadwrażliwość brodawek, mdłości
Ciąża niestety nie zakończyła się dobrze - córka była chora. Obecnie jestem w drugiej ciąży, o którą w zasadzie się nie staraliśmy. Planowaliśmy zacząć starania na jesieni.
2 ciąża - obecnie - pierwszy cykl na ziołach ojca Sroki:
- poprawa stanu mojej astmy oskrzelowej
- rzuciłam się na kiełbasę wiejską - to mnie zastanowiło
- lekka senność i zmęczenie
- dreszcze
- częstomocz - ciężko wytrwać noc bez wycieczki do wc
- w dniu spodziewanej miesiączki silny ból w okolicy jajnika - czekałam wytrwale na
miesiączkę
Po zrobieniu testu (w 30 dc z popołudniowego moczu) doszły mdłości, zawroty głowy, lekkie zasłabnięcia, niewielki ból piersi.12.09.2016 Łucja 💔 31 tc - nowotwór, stan przedrzucawkowy, cukrzyca
12.03.2018 Marcel 💙 -
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny dwa dni temu ujrzalam swoje wymarzone dwie kreseczki. Czego się totalnie nie spodziewałam bo to był cykl na mega luzie bez spiny. U mnie objawy od 1,5 tygodnia to metaliczny posmak w ustach, początkowo myślałam że to po zielonej herbacie a okazało się że to fasolka. Poza tym praktycznie 0 objawow, a i zapomniałam od czasu do czasu takie lekkie pobolewanie brzucha jak na @ no i też raz na jakis czas piersi swędza.