Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Walleriana, to jest dowód na to, że każdy ma w innym czasie zagnieżdżenie. Robiłyśmy betę w ten sam dzień. Ja byłam 3 dni przed @.Beta sobie urosła w poniedziałek 10tego do 466 a we wtorek u gina pęcherzyka nie było. Też mam płyn w zatoce, ale moja gin nie wiedziała co to oznacza w tym wypadku, nie przypisała tego do zagnieżdżenia Miałam powiekszony jajnik więc ostrzegła, że płyn i powiększony jajnik mogą wskazywać na ciążę pozamaciczną, choć przyrost bety i progesteron 58 są wysokie więc jest "małe" prawdopodobienstwo. Dlatego jestem niespokojna i jutro znów lecę na betę.
Dziewczyny czy którąś z Was zaczęły boleć stawy ?? Ja mam problemy autoimmunologiczne i dostałam odczynowego zapalenia stawów ( kolana i biodra ) tak się organizm broni przed zmianami... Ledwo łaże...
Walleriana będzie dobrze ! Jest pęcherzyk !! ))))Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 19:10
-
nick nieaktualnyDokładnie więcej niż 5 min nie siedziałam u niego no może jak mnie badał to max 10 min. a ten mój z Lublina pierwsza wizyta i siedziałam 50 min jak mnie zbadał to nadżerka trochę krwawiła, wytłumaczył na spokojnie co i jak, że nie jest tutaj po to żeby mnie straszyć, tak luźno się czułam strasznie a na koniec wizyty zapytał czy chcę żeby zbadał mnie jeszcze raz powiedział tak dla świętego spokoju i nadżerka już nie krwawiła. Pytałam bo mimo, że masz słabe zdjęcie od razu skojarzyłaś mi się z taką dziewczyną, chodziła ze mną do gimnazjum, znam ją z widzenia ale wiek i gimnazjum nie te ja mam 28
Dziewczyny czy miałyście takie lekkie kłucia raz po lewej raz po prawej stronie, czasami mnie zakłuje, coś podobnego do kolki nie zdarza się często, kilka razy w ciągu dnia... -
Caramel kłucie to i wiązadła i jajniki. Progesteron tam sie produkuje i aż boli od produkcji Będzie co raz bardziej boleć bo macica szybko się powiększa. No ale to znak że wszystko rozwija się dobrze. Ja brałam do 14 tyg dupka to trochę mniej bolało.
Szok że w końcu ktoś z okolic na forum bo i w mojej grupie sierpniówek nie ma nikogo ani z Wawy ani z Chełma
Olcia dokładnie zagnieżdżenie mogło być pózniej i dlatego takie akcje. Widzicie jak to z tym dawaniem komuś życia- im dalej w las tym więcej drzew. Baaardzo skomplikowana machina -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny u mnie na razie bez dalszego plamienia. Wczoraj latalam jak poparzona do wc i sprawdzalam, w nocy tez wstawalam ze dwa razy, dzisiaj rano bylam raz i czysciutko. Wiecie co, moze to przez to, ze powinnam miec okres mniej wiecej od 5 marca przez okolo 5-6 dni. Albo to znow mi zapalenie wrocilo. Jutro rano sie dowiem.
Co do klucia i boli, no u mnie wystepuja. Jestem drobna, mala, mam 165 i przed zajsciem wazylam 48 kg, wiec nawet moja Pani dr mowila, ze moze mnie nieco bardziej bolec, bo organizm szykuje miejsce dla malenstwa i ze u mnie malo go jest, to prace nad tym musza byc intensywne.
Dziewczyny ja bardzo chetnie, hehe w chelmie szylam swoja suknie slubna u pani Wajrak takze przez ostatni rok bywalam tam czesto a jeszcze jak bylam w gimnazjum, to chodzilam do empiku na angielski A przyjezdzacie czasem na chmielaki do Krasnego? ;P za rok to obowiazkowo po balonika musicie przyjechac hehemagda sz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobrze ze juz nie plamisz!!! Ja jeszcze jak kicham to wszystko tak w dole czuje nie wiem czy to normalne:-P
Green ja mam 164 i na pierwszej wizycie lekarz mnie ważył to 49 kg ale czuje juz w jedne spodnie ciężko mi się dopiąć a najgorzej jest wieczorem tak mi brzuch wywala ja też szylam suknie u Wajrakowej super kobieta co do chmielakow to kiedyś jeździłam ale już z 5 lat nie byłamWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 08:54
-
O bardzo chętnie spacerek z wózeczkami:) na macierzyńskim zapewne będę częściej w rodzinnych stronach, niech sie dziadki nacieszą wnusią.
Green ufff, dobrze że przeszło
Szyłam u Wajrakowej kilka sukienek na różne okazje, ślubną też miałam szyć ale jak jej powiedziałam jaką chcę i ile kosztuje w wawie na wyprzedażach to powiedziałam że mam brać oryginalną bo za takie pieniądze i jakość materiału to u niej wyjdzie tak samo albo i drożej. Słyszałam że miała problemy nowotworowe ale silna z niej babka i się wykaraskała
Daaawno na chmielakach nie byłam, ostatni raz chyba z rodzicami 20 lat temu aż wstyd się przyznać
Ja mam 175, ważę 68, ale waga stoi w miejscu co mnie cieszy Za to koleżanka ma 154, waga 43 kg (duża ryba) a urodziła synka 4,200 56cm - naturalnie.. -
nick nieaktualnyMamuski, chyba u mnie wszystko ok, bo wymiotuje jak kot od rana. Jest mi niedobrze, wiec dzidzia pewnie sie czuje dobrze
Ja wlasnie jak szylam suknie, to ona po szpitalach jezdzila ;/ takze jak w czerwcu na tydzien przed slubem odbieralam suknie, to ta druga Pani mi w jej imieniu takze zyczenia skladala. Ale jak oddawalam do czyszczenia, to juz byla wesola i wszystko bylo jak dawniej -
Witajcie mamusie ...
prosze was o rade... Otóż w niedziele 1 marca kochałam sie wieczorem z chłopakiem , zaraz w środę miałąm owulke - potwierdzona testami i mikroskopem owulacyjnym... kilka dni po owu straszny ból jajników większości lewy ... nie miałam takiego bólu nawet podczas owulki... dziwnie się czuje,,, ciągle mdłości, bóle głowy ...
Dziś robiłam test ciążowy do wczesnego wykrycia ciązy o czułosci 10 mlU/ml i negtywny ,,, miesiaczka planowana jest na 16 marca ale martwie sie co to moze byc jesli nie ciaza? prosze waso rad i odrazu dziękujeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 13:40
nikol -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Niul ja też robiłam "super czułym" 4 dni przed spodziewaną @ i nic, parę dni pózniej były dwie Koleżanka z kolei robiła 4 testy począwszy dnia spodziewanej @ przez 4 kolejne dni i nic, miała objawy i nie wierzyła testom, poszła na betę tydzień jak się spóźniał i dziś ma 3 letnią Zosię. Czekaj do dnia spodziewanej i wtedy porannym moczem sprawdz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 14:38
niul^ lubi tę wiadomość
-
Cześć jestem tu nowa,ale tak naprawdę już od jakiegoś czasu odwiedzam tę stronkę
Jestem w 24 dc, zrobiłam dziś rano test, ponieważ już praktycznie od 2,3 dnia od owulacji czułam się jakoś inaczej niż zwykle, to dziwne ale miałam jakieś przeczucie,że jest coś na rzeczy, dziś dwie kreski,ta druga taka słabsza,do okresu 4 dni, powtórze test w dniu spodziewanej @ -
Powiem Wam szczerze, może nie jestem jakas mega doswiadczona w tej kwestii ale po tym co teraz przechodze najpewniejszym objawem jest brak miesiaczki oraz wizyta u ginekologa ok 2 tygodnia po tym terminie (gdy nie ma zadnych niepokojących objawów)
Ja jestem teoretycznie w 4 tygodniu ciazy a i tak dopiero za 2 tygodnie dowiem sie czy ciaza sie rozwija i czy pojawi się zarodek.
Dla wszystkich przyszłych matek - nie szukajcie objawów bo mozna naprawde nieźle sie rozczarować. Jezeli jest nam cos dane to podchodzmy do tego spokojniej bo objawy typu zabolał mnie jajnik, dziwne uczucie w podbrzuszu itp naprawde nie sprawdza sie. (Ja nie mialam zadnych objawów procz wyraźnej wyższej tempretury oraz braku @)
A robienie testu przed terminem @ to jest najwieksza krzywda jaka mozna sobie wyrzadzic gdy przyjdzie jednak okres i sie nakrecamy ze poronienie, że trzeba isc na badania, że jest cos nie tak.
Szczerze i nie złośliwie od serca Wam to pisze.olcia88 lubi tę wiadomość
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
Dokładnie, ale każda z nas musi albo nie musi przynajmniej raz twardo wylądować żeby się przekonać, takie już jesteśmy. Ja byłam pewna we wrześniu że ciąża bo okres 16 dni się spóźniał, testy negatywne, no i beta też. Ale nawet wymioty miałam, ból piersi itp. tak sobie wmówiłam tą ciążę że mało nie miałam urojonej. Same sobie krzywdę robimy takim wmawianiem. A podświadomość działa jak szalona.
-
nick nieaktualnyDokładnie zgadzam się z wami dziewczyny moja pierwsza wizyta według kalendarza była w 6 tyg (5t+0d) nie było nic widać w sumie tego się spodziewałam bo wiedziałam że jest za wcześnie ale żyję w takiej niepewności czy wszystko jest wporzadku wizytę mam 19 będzie to 9 tydz (8t+0d) i tak się boje ze masakra... Owulacje miałam ok 16-17 dc.
A co do objawów to nie wiem czy parę dni po owu można coś czuć ja nic nie czułam przed spodziewana @ na piersiach zauważyłam niebieskie żyłki ale pomyślałam sobie ze pewnie zawsze tam były a teraz to się bardziej przyglądam.
Zastanawiam się jaka może być największa różnica w tygodniach ciąży patrząc na ten kalendarz a biorąc pod uwagę rzeczywistość czy może być to różnica tygodni czy paru dni...?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 16:30
-
Podpisuję się pod dziewczynami. Ja sprawdziłam 3 dni przed @ i od tego czasu stres.... czy "nie spłynie" z miesiączką itd. Teraz jedynie mogę innym radzić, żeby nie robiły wczesniej testów... wiem, że łatwo mówić, ale to większy stres... dłuższe czekanie na pojawienie się pęcherzyka itd.
Ja nie miałam żadnych objawów. Wcześniejsze cykle miałam, a w tym zupełnie nie... I nadal nie mam. Piersi normalne, zero bólu, zero powiększenia czy napięcia. jedynie kłucie było, a teraz ból jak na miesiączke. Senna nie jestem, choć ziewam dużo to śpie mniej niż zawsze. ok 6h dziennie. Mam ochotę sobie odpocząć, ale mam za dużo na głowie.