Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie w miescie jest taka ekipa lekarzy, ze jezdze ponad 50 km do Lublina. Bo nasz szpital nazywany jest "umieralnia" ;/ takze nie bede jechac na IP. Poczekam do soboty na wizyte. Ale tez bedzie sama wizyta bez usg, bo w luxmedzie nie maja takich laczonych gabinetow. No nic, bede lezec caly piatek w lozeczku grzecznie. Oby nic sie nie dzialo...
-
Green,
jak studiowałam w LBN miałam wypadek i trafilam do szpitala. Moi rodzice jak przyjechali to byli zaskoczeni zachowaniem lekarzy ich prezycja i zaintersowaniem zdrowiem pacjenta. W naszej"wsi zabitej dechami" (hehe) także jest szpital "umieralnia" Wiec cie doskonale rozumiem
Odpoczywaj!!
Ja czekam na cud. Magda dała mi iskierkie nadzieji ze może moje malenstwo przezje. tzn narazie jest pecherzyk ale walczy. Dzisiaj sobie powiedziałam ze tylko Ten Na Górze wie co bedzie i ja nie mam na to wpływu..wiec czekam
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
Walleriana właśnie grzebałam w teczce ciąży i tak:
OM- 4 listopada
Test pozytywny 6 grudnia
Beta 8 grudzień- 110
I USG- 15 grudnia- pęcherzyk 6,5mm - 5tydz 6dzien było widać 1mmm ciałka żółtego:)
II USG- 17 grudnia- pęcherzyk 8,5 mm, ciałko żółte 2mm (pojechałam na usg bo plamiłam i okazało się że to stan zapalny nadżerki)
Betę robiłam tylko raz na potwierdzenie, właśnie po to żeby uniknąć stresu bo nie raz laboratorium mnie nastraszyło przy innych badaniach (kiedyś białaczkę podejrzewałam przez baranów)
To wcale na początku tak szybko nie rośnie -ten pęcherzyk z ciałkiem i zarodkiem.
Policz sobie jak u Ciebie wychodzi, myślę że jest tak jak powinno
-
nick nieaktualnyWalleriana, a mozna wiedziec skad jestes? Ja z mlecznej krainy jesli Ci to cos podpowie ja dalej studiuje w LBN, ale mam zajecia tylko w poniedzialki, wtorki, srody, takze tylko wtedy jestem w lbn.
I tez za Ciebie moooooocno trzymam kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 14:09
-
nick nieaktualny
-
haha bo ja pochodzę z Chełma i często o tym szpitalu mówią wiadomościach...niestety same skandale dzięki Bogu mieszkam w Wawie i tu będę rodzić. W Lublinie to polecam Kraśnickiego szpital (sporo koleżanek rodziło tam, Lubartowska podobno PRL)
A tak w ogóle to urodziłam się z szpitalu w Krasnymstawie, a właściwie pod szpitalem w karetce- sanitariusz był pijany... moja mama aż drży jak wspomina moje przyjście na świat -
Ja jestem spod W-wy. Studiowałam 1 stopien w Lbn, mgr robiłam w Wwie
Ale Lublin zawsze bede darzyć sentymentem ogromnymkasiasiasia28 lubi tę wiadomość
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZadzwonilam raz jeszcze do Pani dr, mowila, ze mam byc na 9 i zrobimy usg. Nie wiem, jak wytrzymam do tego czasu, ale postaram sie.
Te plamienia sa takie nieduze. Mialam na bieliznie normalny kremowy taki sluz i 3 kropeczki w kolorze mniej wiecej tego pierwszego kwiatuszka na Twoim suwaczku. Pozniej, przed poludniem pojawily sie dwie jeszcze mniejsze i duzo jasniejsze plameczki. A teraz nic. Znaczy nie sprawdzalam teraz. Nie chce popadac w paranoje, choc blisko mi do tego -
nick nieaktualnyHehe Green i Magda sz ale ten świat mały Magda Sz ja pochodzę z Chełma ale jak tylko dowiedziałam się że jestem w ciąży nie zawachalam się i wiedziałam że muszę szukać lekarza w Lublinie zresztą lekarz z Chełma w listopadzie miałam wizytę powiedział ze z nadzerka nic nie będziemy robić chociaż wiedział ze planuje zajść w ciążę a lekarz z Lublina był zdziwiony ze nic nie było robione.
magda sz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGreen rozumiem, że się boisz. Ja jak tylko poczuje "mokro" to tak szybko lecę do ubikacji i tylko ciągłe patrzenie i sprawdzanie. Skoro dzwoniłaś do swojej dr i umówiła się z Tobą w sobotę to może lepiej się odprężyć i poczekać a jak coś Ciebie zaniepokoi to wtedy dla świętego spokoju może IP ??
-
nick nieaktualny
-
Green dokładnie jak masz nie spać do soboty to przejedz się na IP zdenerwowana będziesz napinała mięśnie i tym powodowała skurcze macicy. Więc zastanów się czy dasz radę do soboty jadąc na melisce bo jak nie to jedz na IP
Caramel bez kitu świat mały ! Dobrze że zrezygnowałaś z prowadzenia ciąży w tym mieście... kiedyś u gina Błazuckiego tam z Wołyńskiej zemdlałam na fotelu! pobierał mi cytologie nie dość że mega boleśnie to jeszcze przy tym gadał o nowotworach i nie wytrzymałam presji.
Jakoś żaden ginekolog nie przemawiał do mnie, dopiero tu w Wawie jeden wzbudził moje zaufanie. -
nick nieaktualnyMagda sz ja chodziłam do tego w Demosie (jeżeli trzeba mi było wypisać receptę na kolejne plastry super lekarz szybko, kasę zgarnął i po sprawie, martwi mnie jedynie to, że nic z moją nadżerką nie zrobił niby w listopadzie było wszystko ok tak przynajmniej twierdził) Magda sz o wiek nie chce pytać ale czy chodziłaś może do gimnazjum nr 3??
a co do rodzenia w naszym mieście to jakoś bym się tam nie dała położyć, kiedyś byłam na stażu w szpitalu to wszystkie pracujące tam kobiety stwierdziły, że nigdy by nie chciały być operowane w tym szpitalu no chyba, że masz super znajomości i jak moja znajoma spełnisz listę życzeń: wódka (żubrówka z trawką koniecznie) kilogram takich a nie innych cukierków i jeszcze innych parę punkcików.... -
Caramel wiem o którego chodzi, ja chodzę jak jestem w chełmie do jego żony bo jest super stomatologiem, ostatnio w ciąży leczyła mi ząbki bez znieczulenia i bezboleśnie (no prawie bezboleśnie). A ten gin to właśnie taki jest znany z tego że na łapu capu odwala robotę.
Chodziłam do gimnazjum tam przy 1 LO. A wiek nie jest tajemnicą mam 26 lat