X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w miescie jest taka ekipa lekarzy, ze jezdze ponad 50 km do Lublina. Bo nasz szpital nazywany jest "umieralnia" ;/ takze nie bede jechac na IP. Poczekam do soboty na wizyte. Ale tez bedzie sama wizyta bez usg, bo w luxmedzie nie maja takich laczonych gabinetow. No nic, bede lezec caly piatek w lozeczku grzecznie. Oby nic sie nie dzialo...

• walleriana Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green,
    jak studiowałam w LBN miałam wypadek i trafilam do szpitala. Moi rodzice jak przyjechali to byli zaskoczeni zachowaniem lekarzy ich prezycja i zaintersowaniem zdrowiem pacjenta. W naszej"wsi zabitej dechami" (hehe) także jest szpital "umieralnia" Wiec cie doskonale rozumiem :)

Odpoczywaj!!

Ja czekam na cud. Magda dała mi iskierkie nadzieji ze może moje malenstwo przezje. tzn narazie jest pecherzyk ale walczy. Dzisiaj sobie powiedziałam ze tylko Ten Na Górze wie co bedzie i ja nie mam na to wpływu..wiec czekam :)

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walleriana właśnie grzebałam w teczce ciąży i tak:
    OM- 4 listopada
    Test pozytywny 6 grudnia
    Beta 8 grudzień- 110
    I USG- 15 grudnia- pęcherzyk 6,5mm - 5tydz 6dzien było widać 1mmm ciałka żółtego:)
    II USG- 17 grudnia- pęcherzyk 8,5 mm, ciałko żółte 2mm (pojechałam na usg bo plamiłam i okazało się że to stan zapalny nadżerki)

Betę robiłam tylko raz na potwierdzenie, właśnie po to żeby uniknąć stresu bo nie raz laboratorium mnie nastraszyło przy innych badaniach (kiedyś białaczkę podejrzewałam przez baranów)

To wcale na początku tak szybko nie rośnie -ten pęcherzyk z ciałkiem i zarodkiem.
    Policz sobie jak u Ciebie wychodzi, myślę że jest tak jak powinno :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walleriana, a mozna wiedziec skad jestes? Ja z mlecznej krainy jesli Ci to cos podpowie ;) ja dalej studiuje w LBN, ale mam zajecia tylko w poniedzialki, wtorki, srody, takze tylko wtedy jestem w lbn.

I tez za Ciebie moooooocno trzymam kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 14:09

• magda sz Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green czy Ty przypadkiem nie pochodzisz z Chełma? :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnystaw - mleczna kraina :P

• magda sz Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha bo ja pochodzę z Chełma i często o tym szpitalu mówią wiadomościach...niestety same skandale :/ dzięki Bogu mieszkam w Wawie i tu będę rodzić. W Lublinie to polecam Kraśnickiego szpital (sporo koleżanek rodziło tam, Lubartowska podobno PRL)

A tak w ogóle to urodziłam się z szpitalu w Krasnymstawie, a właściwie pod szpitalem w karetce- sanitariusz był pijany... :) moja mama aż drży jak wspomina moje przyjście na świat

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem spod W-wy. Studiowałam 1 stopien w Lbn, mgr robiłam w Wwie :)

Ale Lublin zawsze bede darzyć sentymentem ogromnym :)

kasiasiasia28 lubi tę wiadomość

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez urodzilam sie w Krasnymstawie i moja mama tez srednio byla zadowolona ;P dlatego ja w Lublinie chce rodzic i bedzie to na Staszica, bo moja pani dr tam pracuje.

Kurcze. Zdaje mi sie, ze te plamienia, to zapalenie jakies. Znaczy oby...

• magda sz Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green może być z zapalenia, globulki dostaniesz i będzie ok. Jakbyś ciągle plamiła to nie czekaj do soboty tylko jedz. Albo jak będzie plamienie na czerwono

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonilam raz jeszcze do Pani dr, mowila, ze mam byc na 9 i zrobimy usg. Nie wiem, jak wytrzymam do tego czasu, ale postaram sie.

Te plamienia sa takie nieduze. Mialam na bieliznie normalny kremowy taki sluz i 3 kropeczki w kolorze mniej wiecej tego pierwszego kwiatuszka na Twoim suwaczku. Pozniej, przed poludniem pojawily sie dwie jeszcze mniejsze i duzo jasniejsze plameczki. A teraz nic. Znaczy nie sprawdzalam teraz. Nie chce popadac w paranoje, choc blisko mi do tego :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Green i Magda sz ale ten świat mały ;-) Magda Sz ja pochodzę z Chełma ale jak tylko dowiedziałam się że jestem w ciąży nie zawachalam się i wiedziałam że muszę szukać lekarza w Lublinie ;-) zresztą lekarz z Chełma w listopadzie miałam wizytę powiedział ze z nadzerka nic nie będziemy robić chociaż wiedział ze planuje zajść w ciążę a lekarz z Lublina był zdziwiony ze nic nie było robione.

magda sz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :) no to sasiadki jestesmy ;)
    Caramel, a do ktorego gina w Lbn chodzisz? Jesli moge wiedziec :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no jesteśmy obecnie mieszkam w połowie drogi z Chełma do Lublina:) Mój lekarz to Ireneusz Zych a Ty do kogo chodzisz??

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze do Pani Izabeli Dymanowskiej-Dyjak :-)

Eh... dziewczyny boje sie:( okropnie sie boje :(

Biedronka@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green rozumiem, że się boisz. Ja jak tylko poczuje "mokro" to tak szybko lecę do ubikacji i tylko ciągłe patrzenie i sprawdzanie. Skoro dzwoniłaś do swojej dr i umówiła się z Tobą w sobotę to może lepiej się odprężyć i poczekać a jak coś Ciebie zaniepokoi to wtedy dla świętego spokoju może IP ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam do soboty. Nasz szpital jest baaardzo slabo wyposazony i w sprzet i w lekarzy:p na razie nie bylo zadnych plamien, wzielam nospe, bo delikatnie pobolewal mnie brzuch, a nie chce ryzykowac.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green dokładnie jak masz nie spać do soboty to przejedz się na IP :) zdenerwowana będziesz napinała mięśnie i tym powodowała skurcze macicy. Więc zastanów się czy dasz radę do soboty jadąc na melisce :) bo jak nie to jedz na IP

Caramel bez kitu świat mały ! :) Dobrze że zrezygnowałaś z prowadzenia ciąży w tym mieście... kiedyś u gina Błazuckiego tam z Wołyńskiej zemdlałam na fotelu! pobierał mi cytologie nie dość że mega boleśnie to jeszcze przy tym gadał o nowotworach i nie wytrzymałam presji.
    Jakoś żaden ginekolog nie przemawiał do mnie, dopiero tu w Wawie jeden wzbudził moje zaufanie.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz ja chodziłam do tego w Demosie (jeżeli trzeba mi było wypisać receptę na kolejne plastry super lekarz szybko, kasę zgarnął i po sprawie, martwi mnie jedynie to, że nic z moją nadżerką nie zrobił niby w listopadzie było wszystko ok tak przynajmniej twierdził) Magda sz o wiek nie chce pytać ale czy chodziłaś może do gimnazjum nr 3??
    a co do rodzenia w naszym mieście to jakoś bym się tam nie dała położyć, kiedyś byłam na stażu w szpitalu to wszystkie pracujące tam kobiety stwierdziły, że nigdy by nie chciały być operowane w tym szpitalu no chyba, że masz super znajomości i jak moja znajoma spełnisz listę życzeń: wódka (żubrówka z trawką koniecznie) kilogram takich a nie innych cukierków i jeszcze innych parę punkcików....

• magda sz Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wiem o którego chodzi, ja chodzę jak jestem w chełmie do jego żony bo jest super stomatologiem, ostatnio w ciąży leczyła mi ząbki bez znieczulenia i bezboleśnie (no prawie bezboleśnie). A ten gin to właśnie taki jest znany z tego że na łapu capu odwala robotę.
    Chodziłam do gimnazjum tam przy 1 LO. A wiek nie jest tajemnicą mam 26 lat :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ