X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie boje troche, bo u mnie dzisiaj byly takie szybkie nudnosci z rana, moze ze 4 odruchy wymiotne i tyle ;/ gdzie normalnie mam rano seriami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green kochana a nie powinnaś się cieszyć?? Ja nie wiem jak to jest bo oprócz większych piersi i trochę bolących no i senności w dzień nie mam żadnych objawów nie wiem co to wymioty, nudności. Ale nie panikuję każda ciąża jest inna niektóre mają objawy inne nie i na siłę nie będę się ich doszukiwała. Czuję się normalnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz... w sumie to juz ze 4 tygodnie tak mnie meczylo, zdazylam przywyknac. I dziwnie mi dzisiaj, ze czuje sie cos lepiej. Choc wczorajszy wieczor byl mega ciezki. Wystarczylo, ze delikatnie sie ruszylam i od razu odruch wymiotny;/
    No i cos mnie jajnik pobolewa. Ale to miewalam wczesniej.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BUM, twarde lądowanie:( nic z tego:( teraz niech dziadówa przychodzi, bo ja chcę kolejny cykl...:(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro bardzo mi przykro ;( ale są kolejne cykle więc głowa do góry, spróbuj z testami owulacyjnymi!!!

Green pewnie już czas mdłości i wymiotów mija u Ciebie z czego powinnaś się cieszyc ;)

• magda sz Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro kup te paski owulacyjne, będziesz pewna że owulacja była. Oby się udało w następnym cyku :) !

Dziewczyny ja myślę że jeszcze mogą Wam się nasilić objawy właśnie ok. 9 tygodnia. Wtedy poziom hormonów jest meega duży i przez to.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy w tym cyklu sobie nie dam siana, bo widać jeszcze nie uregulowały mi się na tyle na ile myślałam...;/ Oleję obserwację płodnych, niepłodnych, zacznę brać Inofolic i w kolejnym spróbuję z testami. A w maju i tak mnie czeka wizyta i jeśli do tego czasu nic nie ruszy to oddam się w ręce mojej gin;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba tez klapa :( przezylam to bardzo ryczalam cale popoludnie.
    W czwartek beta 85 wponiedzialek 126.
    Za szybko sie ucieszylismy.

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walerian rośnie po malu ale rośnie poczekaj jeszcze chwilę i zrób bete ponownie. Gorzej jak spada...

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka jest duża niesprawiedliwość są tutaj dziewczyny które marzą o dziecku są na nie gotowe starają się długi czas i tyle przeszkód przed Nami (ja sama nie potrafię się cieszyć odliczam tylko do wizyty i różne scenariusze mam przed sobą...) ile widzi się dziewczyn w sumie sama znam kilka które w ciąży piją palą szkodzą dziecku później oddają nie są gotowe być mamą a mają zdrowe brzdace ciążę przechodzą bez problemów, stresu sprawdzania za każdym razem papieru w toalecie... Tak mnie jakoś wzięło ehh

Walleriana trzymam mocno kciuki!!!

• walleriana Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie obawiam pozamacicznej przy takim przyroscie.
    Niestety
    Co i raz lza po policzku splywa
    Życzę wam wszystkiego najlepszego i zdrowej ciazy. Wroce do was jak u mnie sie ponownie ulozy :(

Przez 4 dni cieszylismy sie malenstwem o ktorym marzylismy ponad rok. Kiedy ujrzalam wkoncu II kreski...taka sytuacja.

Buziaki kochane. Trzymajcie sie cieplo!

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka miała pozamaciczna i miała zbyt duży przyrost... możliwe że się nie zagniezdzilo jeszcze.. U mnie właśnie tak jest...A piersi bolą... Masakra

• magda sz Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Walleriana co za paskudny dzień dziś :(
    Może powtórz jeszcze ze jakiś czas, różne sytuacje się zdarzały laskom na forum i kończyły się happyendem. Czasem to laboratorium boleśnie się pomyli.

Mam nadzieję że uda Wam się szczęśliwe zostać mamami :*

Caramel mi się nóż z kuchennej szuflady wysuwa jak słyszę w wiadomościach o tragediach dziecięcych, zwyrodnialcach którzy nie szanują życia swoich dzieci. Też się zastanawiam gdzie ta sprawiedliwość, dlaczego kobiety czasem płacą dziesiątki tysięcy na invitro żeby zostać mamą i nie zawsze się udaje a głupie pizdy rodzą bez problemu i wyrzucają dzieci lub i gorzej :(

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ci basia lekarz powiedzial?

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po usg endometrium mam trochę za małe aby się zagniezdzil zarodek i dlatego tam nie dotarł... Nic nie widać oraz pozamacicznej ciąży też. Powiem ci tak sprawdź progesteron jutro jeśli jest niski to powinnaś dostać duphaston na zwiększenie i utrzymanie ciąży. Ja go biorę teraz ale na wywołanie okresu... Bo też się go do tego używa.Czasami ciąża jest podtrzymywania przez niego a organizm i tak nie pozwala i go usuwa bo np.są wady zarodka więc w sumie....nigdy nie wiesz

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walleriana, kochana, moze jakos u Ciebie wolniej rosnie. Oby :* trzymam mocno za Ciebie kciuki :* bardzo dlugo sie staraliscie, oby wszystko bylo ok :*

Boze, az mi glupio teraz, ze my tak naprawde raz dwa zrobilismy dzidziusia i to jeszcze, gdy wywalilismy wszystkie kalendarze i po prostu kochalismy sie, gdy mielismy ochote. Ale i tak sie boje o malenstwo, chuchamy, dmuchamy, a za kazdy kolejny dzien normalnie dziekujemy.
    I nie wiem, jak mozna oddac wlasne dziecko. Jak mozna nie dbac o siebie w ciazy, pic i palic...
    Basia, za Ciebie tez trzymam kciuki :*

walleriana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green ja mam podobną sytuację przez 5 lat stosowałam antykoncepcję bez żadnych przerw wszystkie koleżanki mi mówily ze to się odbije na tym ze ciężko mi będzie zajść w ciążę a tu po drugim miesiącu starań się udało i właśnie dlatego nie za bardzo umiem cieszyć się ciąża nie widziałam jeszcze babelka na usg i tak się boje różne scenariusze mam przed sobą... Może wszystko się zmieni jak zobaczę na usg ze wszystko wporzadku...

Znam przypadek kiedy dzieci postanowiły mieć dzieci przyszła mama paliła do końca papierosy urodziły im się dwa ładne zdrowe brzdace a ona siedzi i płacze ze chciała mieć jedno dziecko :-/ masakra!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel, ja bralam tabletki od 17 roku zycia. W kwietniu bede miala 24 lata. Wiec nasluchalam sie tak jak i Ty ;p a na naukach przedmalzenskich jaka reprymende dostalam.. :p zostalam zmieszana z blotem, a to, ze tabletki bralam na mega bolesne miesiaczki ich nie obchodzilo - uznali, ze jestem zestresowana i dlatego tak sie dzieje. No i to malzenstwo prowadzace nauki dodalo, ze na pewno bedzie problem z zajsciem. Tabletki odstawilam na przelomie pazdziernika i listopada. W listopadzie sie nie udalo, w grudniu mialam usuwana osemke, wiec staralismy sie tylko w plodne i tez sie nie udalo. W styczniu kalendarz wyladowal w smieciach ;p i udalo sie ;)

A ja znam przypadek, ze dziewczyna poprosila przyjaciolke mieszkajaca w szkocji o zalatwienie jej tam tabletek wczesnoporonnych i wyslanie do Polski. Cale szczescie nie udalo im sie to.. a dziewczyna urodzila blizniaki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje objawy to:
    Zimno na ustach w 5dpo, bolące piersi od 5dpo (od dołu a nie od boku jak zwykle), ciągle miałam wilgotno po owulce, a zazwyczaj było suchawo, i po ovu po jakimś odstępie czasu pobolewały mnie jajniki ;)
    no i koleżanka powiedział do mnie,że jakoś inaczej wyglądam, więc to też dało mi dużo do myślenia ;)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej bez okresu i co gorsza coś się na niego nie zapowiada:( Dziś mnie bolał krzyż cały ranek wprawdzie i piersi bolą ale mam wrażenie, że mniej niż np.wczoraj:( dodatkowo mam dużo śluzu takiego ciągnącego przezroczystego jak przy płodnych:( Nie wiem o co chodzi:( już wolałabym dostać szybko i mieć przynajmniej pewność, że nie zniknął znowu na ileś tam..:(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ