X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki wrociłam od ginekologa (Sa zalety wizyty prywatnej, od razu zapis na badanie..troche drogo ale teraz pieniadze dla mnie nie grają roli)

Co powiedział ginekolog (i co zobaczyła)
    -Nie mam ciazy pozamacicznej. Widoczny jest jeden pecherzyk w macicy (przy innych ujeciach pokazywał się rowniez drugi...)
    -Pecherzyk jest mały 2,7mm (co wskazuje dopiero na 4 tydzien ciazy!)
    -Pani doktor poinformowala mnie rowniez ze jeszcze nigdy nie widziała tak łądnego ciałka zoltego (nie wiem co mam mysle ? bylam tak zestresowana ze sie nie dopytywałam)
    -Pecherzyk jest umiejscowiony nisko (doktor swietrdzila ze powinien byc wyzej, aczkolwiek mama moja dzis mi powiedziala ze akze miala nisko pecherzyki- ze mną i moją siostrą...)
    -Mam troche wody w zatoce douglasa co moze swiadczyc ze niedawno sie dopiero zagnieździło
    -Absolutnie mam się nie przejmowac wyniki bety. Doktor swietrdziła ze gdyby wszystko przebiegało ksiazkowo to ludzie leczyliby się z ulotek...
    -Nie kazała robic zadnych badan zeby nie stresowac organizmu
    -Zapisana luteina i odpoczynek 2 tyg
    -Za 2 tygodnie wizyta

U mnie pojawia sie coraz wiecej sluzu (wodnisto kremowego) i nadal wysoka temperatura.
    Zobaczymy co bedzie za 2 tygodnie. Wiara moze czyni cuda?

Kasia1986, Blondik lubią tę wiadomość

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Walleriana głowa do góry :) Wszystko będzie dobrze :):) Odpoczywaj teraz :) a i wiara czyni cuda !!!

• Totoro Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walleriana świetnie!:) To teraz bez stresu, będzie dobrze:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz brawo pozazdroscic!

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się na fioletowej stronie! (w końcu :) )

Mnie do zrobienia testu skłoniły bóle podbrzusza / jajników / macicy, zupełnie jak przy 2-3 dniu @, chociaż trochę lżejsze. W 9dc zobaczyłam cień cienia.

Piersi bolały mnie zawsze przed @, ale teraz była tragedia i to już od dnia owulacji. Potrafiłam obudzić się i płakać, jak wstawałam z bólu.

Dodatkowo od owu przez półtora tygodnia miałam totalnie durne, dziwne, pokręcone sny. Nie wiem czy to ma jakikolwiek związek z ciążą :).

I w zasadzie to wszystko :). Spodziewałam się wielu objawów :P

No ale jeszcze nie wiem, czy wszystko ok - w piątek robię powtórkę bety po 72h (tak lekarz kazał). Dopiero po wizycie z USG się chyba uspokoję.

@walleriana - lekarz dobrze mówi! :DD Też bym odpoczywała 2 tyg, ale akurat teraz mnie nosi z energii...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 19:16

Paolka_25 lubi tę wiadomość

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 ja też uspokoje się dopiero po usg ;-)
    Walleriana ja uważam tylko prywatne wizyty lekarz nie ma limitu 10 min czasu na każdego pacjenta, daje Tobie prywatny nr i możesz dzwonić o każdej porze dnia i tylko przykre w naszym kraju jest to ze żeby lekarz się Tobą zajął trzeba iść prywatnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja mam nietypowe pytanie staram się o drugie dziecko przy pierwszym miałam linie na brzuchu wiadomo po porodzie znikła .. a teraz staram sie o drugie leczyłam sie na endometrioze 6 miesięcy i od 2 miesięcy po odstawieniu nie mam wogóle okresu czuje jajniki nawet miałam jeden taki dzien że myślałam że pojade do szpitala z bólu ale na drugi dzien przeszło tylko miałam mdłosci i głowa bolała i teraz ostatnio czesto mnie boli i brzuch i co chwile jajniki bolą i cycki po owulacji ponad tydzien bolały bardzo !!
    Teraz wywołuje @ luteiną dziś jest pierwszy dzien jak czekam na przyjscie @

robiłam Bete hcg tylko zaraz po owulacji i wyszła mi 1,20 wiadomo nawet 7 dni nie mineło od serduszkowania ;p wiem nie wytrzymałam za wczesnie zrobiłam nawet pogodziłam się ze nie jestem napewno w ciąży . ale nie daje mi spokoju moja temp. zawsze miałam temp od np 35,4 góra do 36,4 a teraz jak na mnie to temp wysokie 36,8 a wciagu dnia to ponad 37

i włąsnie dotego pytania dziwnego wracam nie jestem pewna czy moze mi się wydaje ale na piersiach a zwłąszcza lewej mam widoczne żyły bardziej i ta najwazniejsza obserwacja pod pępkiem widze tą linie bardzo słaba ale jest i nie wiem czy ona wogóle nie znika po porodzie jest bardzo blada i ja nigdy jej nie widziałam czy naprawde coś jest ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie pochwalilam, ze nie wymiotuje od tygodnia... no i sie zaczelo znow. Eh.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walleriana a nie mówiłam? Nie wolno tracić nadziei :) Bardzo się cieszę,
    Green ja miałam tak samo, dziewczyny z mojej grupy pisały jak to rzygają a ja nic i napisałam- że jestem szczęściarą i następnego dnia rano zaczęło się na kolejne 8 tyg :D

Ja się dziś dowiedziałam że będę miała córeczkę, jestem dalej w szoku bo byłam pewna że synek:) bardzo się cieszę bo przed ciążą marzyłam o dziewczynce :) Czas tak leci! Dopiero robiłam test a już prawie połóweczka :) Ile stresów miałam, ile wizyt na IP ale teraz już wszystko książkowo. W końcu chyba odetchnę

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz gratuluję dziewczynki ;-) ile bym dała żeby odetchnąć juz i zacząć się cieszyć ciąża ;-)

• walleriana Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednego nie rozumiem. Wszedzie mowia ze pecherzyk jest widoczny gdy beta jest owyzej 1000. Ostatnia wykonana beta byla 126... A na usg bardzo dobrze było widac pecherzyk...

To jakos spac mi nie daje.
    Myslicie ze jest szansa by "raptem" beta ruszyła do góry?? przy początkowym wzroscie zaledwie 60% w przeciagu 4 dni?

Czytałam dzis artykuł w ktorym byla mowa ze niski wzrost bety mozliwy jest po zagnieżdzeniu dwoch zarodkow przy czym jeden obumiera..
    (btw, na usg bylo widac chwilami drugi pecherzyk choc mało dokladnie...)

Poradzcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 08:31

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana wrote:
    Jednego nie rozumiem. Wszedzie mowia ze pecherzyk jest widoczny gdy beta jest owyzej 1000. Ostatnia wykonana beta byla 126... A na usg bardzo dobrze było widac pecherzyk...

Walleriana 25.02 robiłam betę wynik 2454,6 mUI/ml, 26.02 miałam wizytę i na usg nic nie było widać lekarz kazał przyjść za 3 tygodnie, 02.03 robiłam zlecone badania beta 18815,9 mUI/ml, progesteron 32,22 ng/ml (Ciąża: 1 trymestr:9,3-33,2, 2 trymestr: 29,5-50, 3 trymestr: 83,1 - 160) czyli wyniki dobre i teraz czekam do wizyty jeszcze tydzień...
    Myślę że najlepiej jest ograniczyć czytanie tego co piszą w internecie każda z nas jest inna, każda z nas urodzi większe lub mniejsze dziecko, jedne wymiotują mają mdłości a inne nie wiedzą co to jest ;) jedne mają śluz inne nie jest to indywidualna sprawa każdej z nas...
    Rada mniej czytać więcej odpoczywać i nie doszukiwać się różnych rzeczy ;)i spokojnie czekać do kolejnej wizyty (choć to ostatnie trudne jest ;P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 08:52

• MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny nasze starania siegaja od listopada 2013 i w zeszlym tyg ujrzalam pozytyw testy, dodam ze w styczniu mialam histeroskopie podczas ktorej usunieto przegrode jamy macicy i polipa, no i stalo sie w marcu poki co nie dostalam okresu. ostatni byl 5 lutego :) mam nadzieję że wszystko będzie ok, czekam na wizytę do poniedziałku choć dopadaja mnie takie watpliwosci ze to nierealne bo tyle razy widzialam negat testy. Poza tym moj lekarz poradzil jeszcze zazywac duphaston i luteine dopochwowo tak "na wszelki". .. nie mam wielkich mdlosci w zasadzie nie czuje ich. bolaly mnie piersi ale to wczesniej, a poki co cisza... to bylby 1 dzien 6 tyg czy tez tak macie???

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wallerian a wysoka beta nie jest do zobaczenia serduszka. Pęcherzyk widoczny to już sukces a teraz czy będzie żył :-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z Was na poczatku ciazy tak miala ze piersi nie dosc ze sie powiekszyly to bylo przez nie widac takie zylki ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Dziewczyny czy ktoras z Was na poczatku ciazy tak miala ze piersi nie dosc ze sie powiekszyly to bylo przez nie widac takie zylki ?

Ja mam sieć żyłek nie tylko na piersiach ale i po obu stronach brzucha są mega widoczne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh :( u mnie na bieliznie 3 lekko brazowe krople :( mam nadzerke, wiec mam nadzieje, ze to z niej.... strasznie sie boje :( do gina jade w sobote z samego rana.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green to moze byc z nadzerki, ale ja bym nie czekala i pojchala na IP, bierzesz Dupka?
    Po co masz się stresować? Przy okazji podejrzysz na usg dzidzie :) w 9 tyg fajnie już wygląda

Walleriana mi lekarz mówił że pęcherzyk widać jak beta jest większa niż 1000, myślę że laboratorium spieprzyło sprawę. Na pewno nie było o 126 :) chyba zgubili jedno zero..
    Te pomyłki są częste niestety :/ tylko zestresują człowieka

Ailatan mi w 4 tyg ciąży wyskoczyły żyłki z dwóch stron brzucha- od serca do macicy szły z jednej i z drugiej. Na piersiach zaczęły się robić jakoś koło 11 tyg, teraz mam aż sine piersi z żylnej pajęczyny wokół sutka. Koleżance wcześniej się robiły to zależy od organizmu chiba :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • paulin Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Green. Ja miałam plamienie w 7 tyg ciazy okazało się że to nadżerka nie ma co panikować bo to bardziej szkodzi niż coś pomoże. Ja bym poczekała do soboty chyba że masz duże plamienia. Moja gin przepisała mi luteine i teraz wszystko w porządku. Głowa do góry będzie dobrze. Leż i odpoczywaj nie przemęczaj się i pozytywne myślenie to podstawa.

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz,
    jestes pewna?

Robiłam beta 5 marca wyszła 85,05, 9 marca wyszła 126,5 a 11 marca tj wczoraj u gina widziałam pecherzyk 2,7mm.

Myslisz ze mogla to byc pomyłska w labo? ta nadzieje moze jakos pozwoli mi przetrzymac te 2 tygodnie w oczekiwaniu na kolejne USG

Ja nadzerki nigdy nie miałam wiec moge tylko Greem trzymac kciuki i podpisac sie pod słowami paulin. :)

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ