Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie bóle jajników od 4-5 dnia po owu.
Obydwu jajników plus kłucia w podbrzuszu.
Trochę jak na owulację (ale zaczełam się domyślać ze to moze by ciaza -bo miałam monitoring i wiedziałam że już po owu)
Do tego pozniej doszły bóle jak na @ już tydzień przed terminem.
AJA_S, ColorfulLady lubią tę wiadomość
-
U mnie 5dpo złość a nawet powiedziałabym "wścieklizna" na mojego TŻ, 6 i 8dpo biegunka ( w poprzednich ciążach tak tez objawiało się u mnie zagnieżdżenie ), poza tym całkowity brak objawów zbliżającej się @, szyjka wyjątkowo wyraźnie zamknięta tak jakby zaciśnięta, spadek libido praktycznie do zera ;/ i ból lewego jajnika czasami prawego ale częściej lewy daje się we znaki. Do tej pory ani śladu po zmianach w piersiach tzn żadnego powiększenia, bólu, widocznych żyłek itp. pomimo ,że w poprzednich razach bolały dość mocno, były rozgrzane i dużo większe zaraz dzień po spodziewanej @. Co nie ukrywam,że mnie nie niepokoi .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 11:05
-
mysza1975 wrote:U mnie w pierwszych tygodniach żadnych objawów.
Monitoring wykluczył owulację, więc myślałam, że coś się pokiełbasiło i okres najnormalniej się spóźnia i stąd takie napięcie w dole brzucha.
Imię_Róży, Brychra lubią tę wiadomość
-
Moim poerwszym objawem byl zwiekszony apetyt na mieso i chec na musztarde. Nie mialam ochoty na slodycze, gdzie zazwyczaj przed okresem zajadalam sie czekolada. W tlusty czwartek zjadlam tylko pol paczka, a czasem potrafilam zjesc nawet i 5;) a i przed testem bolalo mnie w krzyzu, ale tak troszeczke inaczej niz przed @. Test zrobilam 5dni po spodziewanej @
A i tydzien po owulacji mialam dzien niemocy. Po prostu mie mialam sily na nic. Cale szczescie mialam dzien wolny i przelezalam go w lozku. Podejrzewam, ze to bylo zagniezdzanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 21:00
-
Hej Dziewczyny!
Udało nam się w pierwszym cyklu po podjeciu decyzji o dziecku. Moje objawy to :
-przeczucie
- baaaardzo bolesne piersi od samego poczatku,
- okropne wzdecia, przez co wygladalam jak w 6 miesiacu ciazy ( zastanawialam sie nawet czy nie jest to ciaza blizniacza)
- wieczorami zazwyczaj o tej samej porze podwyzszona temperatura nawet do 38 stopni
- kwasny smak.w ustach
- wypadajace garsciami wlosy
Pozniej doszly :
- mdlosci
- wymioty
- zawroty glowy
- bole krzyza
4 dni przed spodziewana miesiaczka - test ciazowy z blada druga kreska.
Oczywiscie potem potwierdzenie u ginekologa, a po tygodniu zrobilam ponownie test na ktorym kreska byla juz bardzo wyrazna.
Pozdrawiam i mam nadzieje , ze moj wpis sie przyda. -
Nie wiem, czy trafiłam do odpowiedniego wątku, ale co tam musze się podzielić, bo pęknę.
Od kilku dni przeczesuję fora internetowe - takie dziwne rzeczy się ze mną dzieją, że ciąża sama na myśl się nasuwa. 2 dni temu zrobiłam test, ale wyszedł negatywny, może za wcześnie, a może to coś innego?
- bóle głowy
- kilkudniowa biegunka (bardzo uważam na to, co jem, więc nie przypominam sobie niczego, co by mogło spowodować takie sensacje)
- delikatne mdłości
- niemoc straszna, osłabienie, senność, zawroty głowy
- bóle brzucha jak podczas @
- plamienia od 3 dni
Najgorsze jest to, że nawet nie pamiętam jaki był termin ostatniej @, nigdy nie zapisywałam, nie obliczałam, nie wiem ...ale wiem, że @ powinna się rozpocząć właśnie "jakoś teraz".
Czy myślicie, że to sa podstawy, żeby zacząć rozważać ciążę? Zrobiłam test i wyszedł negatywnie, więc się zastanawiam co ile dni robić testy.
Pozdrawiam -
Hej
Powtórz test za kilka dni, teoretycznie mogą być to objawy ciąży, ale dzisiejsze testy wykrywają ją już w dniu spodziewanej @- w moim przypadku nawet wcześniej. Twoje objawy mogą sugerować również zbliżającą się @, chociaż plamienia mialam w pierwszej ciazy wlasnie w dniu spodziewanej @, jednak bylam tak nieswiadoma niczego, ze testu nie zrobilam i nie wiem jak wtedy sprawa wygladala. Życzę sukcesu:) pozdrawiam -
U mnie pierwsze objawy:
- śluz, inny zaraz po owulacji wodnisty, potem wodnisto-kremowy, dużo;
- uczucie przeziębienia, osłabienia, zawroty głowy;
-senność i spowolnienie;
- bóle na @ jednak czulam, że jakieś inne;
-odrzucało mnie od kawy;
-kłucie jajnika;
- bóle głowy. -
Witam przyszłe Mamusie i te które już są mamusiami
Jutro mam termin miesiączki, stasznie sie denerwuje, że znowu nam nie poszło
Robilam juz 3 testy niestety negatywne
Moje objawy to:
Kłujący bol jajnika
Bol podbrzusza jak na okres
Bol glowy
Oslabienie
Wczoraj pojawił się ból pleców
Wahania nastroju
Bol piersi
Niestety objawy są równe zbliżającego się okresu. Mam nadzieje, że tym razem nam się udało -
Moje objawy:
- brak okresu
- brak bólu piersi (zawsze bolały mnie przed okresem)
- podwyższona temperatura utrzymująca się na jednym poziomie (37,1)
- ból podbrzusza
- śluz
- opryszczka
2 kreski w dniu spodziewanej miesiączki, beta HCG wynik pozytywnyLil, Tova33, Irmi lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny proszę o poradę pomoc, o ciąży dowiedziałam się dzięki piersiom - duże nabrzmiałe, gorące tak było 3 dni - następnie zrobiły się normalne, sa nadal pełne ale nie tak naciągnięte jak na samym początku, czy to normalne? zaczynam mieć stres, oprócz tego mdłości mam raz na jakiś czas i uczucie jakby "coś" stało w gardle, jestem już po 2 poronieniach i mam obawy przez te piersi.
-
Hej dziewczyny,jak kazda tutaj pisze po porade;) mam nieregularne miesiaczki wiec ciezko mi okreslic dni plodne a staramy sie o dzidziusia 2 lata... Mialam przerozne objawy ale zawsze dostawalam predzej czy pozniej miesiaczke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 21:09
Pachirka, Bira_92 lubią tę wiadomość
Lilka -
Moje objawy:
- tuż po owulacji bardzo silny ból piersi przy dotyku( nawet do męża nie mogłam się przytulić), zazwyczaj zaczynały boleć kilka dni przed @
- obecnie piersi nie bolą, za to czuję jakby rozpieranie, trudno to określić. Nigdy wcześniej tak nie miałam
-zgaga ( 3dni przed pozytywnym testem, której też nigdy nie miałam
- lekki ból podbrzusza ( trochę jak na @ + uczucie ciężkości)
- i z objawów aburdalnych to skurcze powieki, które nie ustępują po magnezie nawet ale tego raczej z ciążą nie wiążę
- brak nerwowości ( zwykle przed @ wszystkich bym najchętniej pozagryzała, a teraz nic)
- bardzo delikatne mdłości od kilku dni
Ogólnie to na większość z tych rzeczy uskarżałam się też przed @Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 21:57
-
nick nieaktualnyu mnie wszystkie objawy jakie się pojawiły po owulacji wydawały mi się bardziej na takie które zwiastowały nadejście @
-spadek temp. 2-3 dni przed spodziewaną @
-bul piersi nieznośny tydzień przed @'
- bule miesiączkowe zaczęły się wyjątkowo wcześniej około 4 dni przed spodziewaną @
-mdłości które zbagatelizowałam bo w ostatnim cyklu miałam gorsze i nic nie wyszło..
i myślałam że wszystko stracone i tak bardzo czekałam na małpe aby znów szybko ruszyć do kolejnych starań
ale była jedna nowa rzecz w tym cyklu której do tej pory nie zaobserwowałam u siebie tzn śluz.. biały wilgotny śluz i to mi dało nadziej.. (czytałam na forum że dziewczyny niektóre taki śluz miały biały, mleczny) bo na ogół śluzu przed @ nie miałam a jeśli już to dzień przed i w dodatku suchy i żółto- kremowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 08:24
-
u mnie zaraz po owu pojawił się ból żołądka, który trwał 4 dni - nie wiem czy ma to związek, ale żołądek w taki sposób boli mnie rzadko.
Później:
- głód niemiłosierny, jadłam tyle ile wcześniej, a aż ssało mnie w żołądku
- zaparcia, gdy normalnie wypróżniam się 1-2x dziennie
- gazy
- ból piersi, z boku, czasem w jednej piersi taki kłujący i promieniujący do sutka
- bliżej terminu @ ból podbrzusza, jak na okres, ćmiło mnie tak jak na okres
- 3 dni przed spodziewaną @ pojawiło się plamienie, ostatnio miewałam takie na 1 dzień przed @, tym razem trwało 3 dni, co skłoniło mnie do zrobienia testu, na którym zobaczyłam 2 kreskiLadyRuuU lubi tę wiadomość
-
To ja dorzucę coś od siebie. Jeśli chodzi o objawy przed spodziewaną @ to :
- wrażliwe sutki
- bóle a może skurcze lub jak to niektóre dziewczyny opisują ciągnięcie brzucha
- jeden dzień grypy tzn uczucie zbliżającej się choroby, które następnego dnia ustąpiło
- temp 36,8, ale nigdy nie mierzyłam dokładnie tak jak się powinno więc to może kiepski przykład
- konieczność pójścia siku w nocy, czasem pobudka nawet 2 razy
- jeden dzień totalnej nerwicy i ze dwa razy zawroty głowy
- ok. 3 lub 4 dnie mega wzdęć i gazów, z którymi nie mogłam sobie poradzić, okropieństwo
A teraz w 5tc to właściwie tylko uczucie ciężkości i czasem jakieś pobolewanie w brzuchu i nabrzmiałe i bolące od dołu piersi.
Mam nadzieję,że komuś się przyda
katastrofa lubi tę wiadomość