Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Staraliśmy się o drugie dziecko już półtora roku. 23 marca miałam okres po rozregulowaniu.Normalnie okresy miałam co 28 dni. w tym roku było co 17, 17, 24 a kiedy w 28 dniu nie przyszła @ a zaczęły się bóle piersi pomyślałam,że się spóźni. Zrobiłam test wyszedł negatywny. Kolejny test zrobiłam w zeszłą niedzielę czyli w 36 dniu pokazała się druga kreska.
Objawy:
bóle piersi,
ból brzucha jak przed @,
wzdęcia, gazy, zaparcia,
wielka senność i zmęczenie,
lekkie przeziębienie,
częstomocz,
ślinotok,
i wielka chęć na słodkie.
Wizyta u lekarza zaplanowana na 13-ego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 21:27
Izka112 lubi tę wiadomość
-
Ja jutro chce zrobic test,dzisiaj byl termin @. Poki co to mam dziwnie,nietypowe jak dla mnei na @ objawy.
- kilka dni ogromny apetyt ( po 3 obiady dziennie:O)
- silny bol jajnika jak przy owu
- bol jak na @(ale zazwyczaj nei boli mnei przed @ tylko jak sie zacznie)
- sennosc,
-placzliwosc
- bol glowy
Nie chce się nakrecać...jutro sie okazr -
nick nieaktualnyhej
ostatnią miesiączkę miałam 04.04 w maju zaczęły mi dokuczać pierwsze objawy
mdłości
zgaga
bóle głowy
omdlenia
zawroty głowy
ogromny apetyt - do tej pory byłam niejadkiem
brak okresu
metaliczny posmak na ustach
ból piersi
Więc postanowiłam gdzieś około 6 maja wykonać dwa testy z różnych firm i oba pokazały mi wynik pozytywny , a objawy z czasem się nasilają.Więc dla pewnosci po tygodniu wykonałam kolejny test a na nim dwie piękne czerwone mocne kreski Pracuję na linii produkcyjnej i boje się żeby nie zaszkodziło to maleństwu..
Jutro pierwsza wizyta mam nadzieję że będzie wszystko w porządkuWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 20:53
-
nick nieaktualnyMadleine wrote:Ja jutro chce zrobic test,dzisiaj byl termin @. Poki co to mam dziwnie,nietypowe jak dla mnei na @ objawy.
- kilka dni ogromny apetyt ( po 3 obiady dziennie:O)
- silny bol jajnika jak przy owu
- bol jak na @(ale zazwyczaj nei boli mnei przed @ tylko jak sie zacznie)
- sennosc,
-placzliwosc
- bol glowy
Nie chce się nakrecać...jutro sie okazr
I jak? -
nick nieaktualny
-
Ja miałam wstręt do seksu od razu po dniu owulacji, chodziłam siku średnio co 30 - 40 minut bałam się, że się odwodnię , ból piersi mocny ale zawsze przed okresem mijał a ten trwa do dziś... Przed tym częstym sikaniem miałam plamienie implantacyjne. Temperatura mierzona pod pachą 36,9 stC.
Tosia80 lubi tę wiadomość
-
może i ja się wypowiem:)dzień przed spodziewaną @ miałam bardzo obolałe piersi i wrażliwe sutki, jakoś tak dziwnie mi było, sikanie-katastrofa co 30 minut, myślałam,ze znów złapałam zapalenie pęcherza, w niedziele test, ale byłam pewna,że wyjdzie pozytywnie.
maczka32 lubi tę wiadomość
-
A u mnie przed terminem @ żadnych objawów "piersiowych", żadnego częstomoczu, tylko pobolewanie podbrzusza trochę jak na @, a jednak jakieś takie...inne.
Dzień lub dwa przed testem, dokładnie w drugi dzień Świąt dwa razy przeszył mnie ostry ból podbrzusza, nieporównywalny z niczym innym.
Dopiero potem, w 6 tygodniu pojawiły się mdłości (+ wymioty), gazy, senność i... masakryczny ślinotok!
Piersi nie zmieniły mi się do dzisiaj, do toalety chodzę nadal normalnie.
-
Moje objawy ciążowe zaczęły się w sumie pare dni po owulacji. Czułam ciągnięcie w jajniku nie mocne, ale czułam. Gdy przeszło myślałam, ze znów się nie udało.
Ale u mamy na obiedzie nie mogłam zjeść obiadu. Byłam jakby pełna i mnie mdliło. Wróciłam do domu zrobiłam test i dwie kreski Następnego dnia (dzień przed spodziewaną @) ciągnęła mnie pachwina tak mocno że mam problem z chodzeniem no i powrócił ból jajnika A tak to wrażliwe sutki i czuje uwieranie gdy mam ubrane majtoski Po domu musze chodzić bez -
kiniaczek84 wrote:hej:) u mnie było podobnie całe szczescie teraz juz troszke ból odpuscił ale nadal je czuje mam wrazenie ze sa potfornie ciezkie i napomnowane jak balony:)
Kiniaczek, a w którym jesteś tygodniu? Bo zastanawiam się, jak długo mogę się spodziewć tego bólu...
-
wiesz co tak na dobra sprawe to jeszcze dokładnie nie wiem byłąm juz u gina i poki co powiedział mi ze to bardzo młodziutka ciąża i tyle sie dowiedziałam teraz kolejna wizyte mam 11.06 mam nadzieje ze jak bedzie wszystko w porzadku to juz wszystkiego sie dowiem
-
kiniaczek84 wrote:wiesz co tak na dobra sprawe to jeszcze dokładnie nie wiem byłąm juz u gina i poki co powiedział mi ze to bardzo młodziutka ciąża i tyle sie dowiedziałam teraz kolejna wizyte mam 11.06 mam nadzieje ze jak bedzie wszystko w porzadku to juz wszystkiego sie dowiem
11.06. 10 dni zleci szybko:)
kiniaczek84 lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny jestem w bardzo wczesnej ciąży, wczoraj zrobiłam test beta hcg (8-9 dni po owulacji) - wynik 31,6. Można powiedzieć, że to był złoty strzał od razu wiedziałam, że coś jest na rzeczy. Test paskowy prawie nic nie pokazał, uznałabym go za negatywny. Po owulacji odczuwałam:
- przelewanie się w podbrzuszu (wieczorem)
- ciągnięcie od strony jajnika w kierunku pachwiny
- delikatne skurcze/rozpychanie (czasem nawet kłucie)
- pełny brzuch non stop
- uczucie zimna mimo podwyższonej temperatury (ok. 37)
- raczej brak energii ale tak mam zawsze
- co jakiś czas ból głowy (wczoraj dość silny)
- mam wrażenie opuchniętej macicy
Mam nadzieję, że pomogłam wiem, że nie ma wiele osób, które mają tak wczesne objawy. Pozdrawiam