X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje green wlasnie ja tylko zapytalam.
    I dziekuje za odpowiedz:)

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    planowana @ jutro powinnam miec wiec zobacze jak to wyjdzie miesiac temu po duphastonie po 7 dniach @ przyszla wiec zobaczymy czy jutro przyjdzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii, to musisz do jutra poczekac. Zrob rano test i wszystko bedzie jasne :) ja mialam wszystkie objawy na @, a ona nie przyszla :) a takie dodatkowe objawy zbagatelizowalam i stwierdzilam, ze moze jakas chora jestem ;p

Trzymam kciuki, oby sie udalo :)

• iloilo Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki! Śledzę wasz wątek od jakiegoś czasu :) Wszystkim przyszłym mamusiom składam GRATULACJE! Ja z mężem również staram się o dzidziusia to 2 cykl, już mamy jedno dziecko ma 5 lat :) Miałam @ 2 kwietnia a owulkę 14tego, dzień wcześniej byłam u gina i stwierdził ze pęcherzyk 25 mm będzie pękał. I co mam wielką nadzieję bo za 2 dni strasznie zaczęły boleć mnie piersi a przy tym powiększyły się, dotknąć się nie mogę, bol piersi u mnie to nic nowego ale tak kilka dni przed @ a nie tak wcześnie. Pamiętam że w mojej pierwszej ciąży również pierwszym objawem był ból piersi, aaa seks był 11 i 12 tego póżniej już mąż wyjechał. Oprócz tego 20 i 21 bolał mnie lewy jajnik (chyba) tak promieniująco na pachwinę , nogę i kręgosłup ... już zaczynam wariować robiłam test wczoraj ten o czułości 10 ale nagatyw pewnie za wcześnie, mam nadzieję że nic sobie nie wkręcam bo jeśli to nie ciąża to chyba wogóle nie znam swojego ciała. Co myślicie ???

...
  • iloilo Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA jeszcze sikam co chwila ale może to dlatego że bardzooo chce mi się pić..

...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iloilo wrote:
    AAA jeszcze sikam co chwila ale może to dlatego że bardzooo chce mi się pić..

u mnie pierwszym objawem, który dopiero później skojarzyłam było mega pragnienie jakbym na kacu wielkim była ;P i w nocy jak nigdy butelka wody przy łóżku stała ;) także trzymam kciuki za Ciebie ;)

• iloilo Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    u mnie pierwszym objawem, który dopiero później skojarzyłam było mega pragnienie jakbym na kacu wielkim była ;P i w nocy jak nigdy butelka wody przy łóżku stała ;) także trzymam kciuki za Ciebie ;)
    Więc jest nadzieja, choć mnie bardziej zastanawiają te cycki mam wrażenie że zaraz mi wybuchną i ten ból... masakra dotknąć się nie mogę

...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam ogromne i mega bolesne piersi.. myslalam, ze mam raka czy cos. Nie moglam nawet biustonosza wlozyc ;/

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Natalii, to musisz do jutra poczekac. Zrob rano test i wszystko bedzie jasne :) ja mialam wszystkie objawy na @, a ona nie przyszla :) a takie dodatkowe objawy zbagatelizowalam i stwierdzilam, ze moze jakas chora jestem ;p

Trzymam kciuki, oby sie udalo :)
    to czyli bol brzucha tak i to ile przed @ jesli moge zapytac? i mniej wiecej co jeszcze bylo objawami ze myslalas ze to @ na pewno przyjdzie

• iloilo Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Ja tez mialam ogromne i mega bolesne piersi.. myslalam, ze mam raka czy cos. Nie moglam nawet biustonosza wlozyc ;/
    Green ciebie też tak wcześnie zaczęły boleć? Mmnie zaraz po owulacji...

...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii - brzuch zaczal bolec mnie na okolo 3 dni przed terminem @. Bolalo jak jasna cholera - nawet juz chcialam po okresie jechac do gina po tabletki anty (bralam je na takie bole wlasnie). Poza tym chodzilam wsciekla, maz dostawal za wszystko, szczegolnie za to, ze wlasnie zdecydowalismy sie odstawic tabletki;p poza tym duzo jadlam i wlasciwie wszystko to, co bylo pod reka, czyli tradycyjny "smietnik" mi sie wlaczyl - jak przed kazda @. bol piersi mnie tylko dziwil - bo nigdy w zyciu az tak nie bolaly. Nie spalam w nocy, bylo mi ciezko chodzic (!!). Biustonosz - katorga.

Iloilo - piersi zaczely bolec mnie na mniej wiecej 2 tyg przed @. Takze teoretycznie od owu. Ale my wtedy olalismy starania i przytulalismy sie na teoretycznie 8 dni przed owu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 19:22

iloilo lubi tę wiadomość

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa mnie wlasnie od 4 dni tylko juz dzisiaj to masakra jakas dobrze ze ttlko od czasu d czasu bo teraz juz nic co do humorkow to hm razl zla ze wybuchne raz placze pozniej odborkam masakra i nawet ochoty na jedzenie nie mam

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości wróciłam do dawnych postów które pisałam w lutym o moich fałszywych objawach. Str 28,29,30. Łącznie 3 posty. Jednak jedna z dziewczyn nieładnie nas pytające potraktowała i potem się nie odzywałam. Teraz sama widzę, że udzielam się na różnych wątkach już typowo ciążowych typu listopadówki, gdzie codziennie sobie przekazujemy nasze objawy, badania itd więc to, że na tym wątku ktoś pyta i robi sobie nadzieje jest całkowicie normalne, a my- te obdarzone tym szczęściem, że nam się udało, możemy próbować pomóc i doradzić.

Powodzenia dziewczyny a moim objawem był brak objawów, czyli inaczej niż w poprzednich cyklach :)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogubiona to jest mój pierwszy objaw który miałam przy pierwszej ciąży i niby drugiej bo nie zagniezdzilo mi się ale test pozytyw był przez kilka dni. Testy negatywy były a zapach właśnie jako pierwszy po ok.kilku dni nawet tygodnia okazało się że ciąża ;-) więc mam takie odczucia że chyba coś się wykluje.

Ból na @ miałam bardzo nawet myślałam raz ze zaraz dostanę bo tak bolało :-) więc to tak jest.... Ból miesiączkowy przepowiada ciążę lub okres ;-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • optymistka86 Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiem Wam że ja już robiłam dwa testy, oba negatywne, a już @ spóźnia mi się 10 dni. Po majówce idę do gina jak mi się nie zjawi, bo dziwne to. Aż się boje że to coś złego się ze mną dzieje...

20140726580117.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami tak bywa...ja też tak miałam dostałam duphaston na wywołanie i tak już drugi miesiąc... Bo znowu nie mam @

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii - mocno trzymam kciuki, by na tescie byly dwie kreski :) wszystko jest mozliwe:) u mnie humorki przed kazda @, takze byl to "pewnik", ze @ nadejdzie :p

Dziewczynki, ja za wszystkie starajace sie trzymam kciuki bardzo mocno!! I czekam na dobre wiesci!! :)

Elvi lubi tę wiadomość

• pogubiona Nowa

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) dziś jest mój 46 dc a @ ani widu ani słychu.... ból brzucha co prawda mam ale trwa on już około tygodnia. piersi dzisiaj w nocy mnie bolały, był taki moment, że przez jakiś czas nie mogłam spać na brzuchu, ale potem się w miarę unormowało. aha jeszcze moja temp. to 37 stopni ciągle...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie 32 dc, @ spoznia sie 4 dni jak narzie ani sladu na jej rychle pojawienie...mialam tylko kilka razy delikatnie brazowy sluz ale nic wiecej, biust mnie okropnie boli juzv2 tydzien, wczesniej mialam zgage a teraz mnie suszy !!!!!! Jak @do poniedzialku nie przyjdzie to ide na bete z testami sue nie bede bawic wcale

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was, ja bym już dawno sikała na testy jakby się spóźniało ;)

‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ