Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny... 12 dc miałam podany ovitrelle na pękniecię pęcherzyków - owulacja była, dziś 26 dc i beta negatywna myślicie, że jest sens jutro powtarzać?jak cykle mam 28dniowe...dodam, że przyjmuję duphaston i od 3 dni mam plamienie, które nie jest miesiączka, pojawia się raz rano raz na wieczór i koniec...to plamienie mam od 24 dc nigdy wcześniej nie miałam takich plamień...
-
optymistka86 wrote:Elvi a który cykl się starasz?
wiesz kochana pierwszy cykl obserwowany i mierzona temperatura także nie jestem specjalistką. Już koło roku się w ogóle nie zabezpieczamy, a luteinę biorę od grudnia na podniesienie poziomu progesteronu, bo miałam bliski zera. Zbadam go w 22 dc, a teraz mam 16 dc więc jeszcze kilka dni muszę poczekać.
-
Caramel wrote:A mi testy owulacyjne pomogły, owulację miałam później niż się spodziewałam.
Ja też mam taką nadzieję, że może owulację mam późniejszą niż powinno być normalnie, więc mierzę codziennie testami i obserwuję. Temperaturę nie biorę natomiast zbytnio pod uwagę, bo ciągle zapominam mierzyć rano. -
czekającanacud nie wiem czy duphaston działa podobnie jak luteina, ale jak biorę luteinę to mam takie plamienia, niestety moje zawsze kończą się miesiączką. Ale u ciebie są większe szanse na dzidziusia. Poczekałabym do dnia spodziewanej miesiączki i wtedy zrobiła test Trzymam kciuki
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny, wczoraj mialam planowany termin @, nie przyszla, zadych objawoe zeby miala byc tez nie mam , jedynie jak sie podcieram to czasem jakis braxowy sluzowy skrzepik.... hmm robilam test ale wyszedl negatywny, jedyne co mam to zgage bol glowy, otepienie i chwilami bol piersi z boku.... hmmm nie wiem czy sie nakrecsm czy co jest grane, ale chwilami mi goraco to czekanie jest najgorszem
-
basia7777 wrote:Czekająca jutro bety nie rób bez sensu, odczekaj kilka dni.
ale myślisz, że mogło tak późno dojść do owulacji mimo podania zastrzyku? ja faktycznie dopiero tydzień po jego podaniu miałam monitoring i jedynie stwierdzoną owulacje, ale kiedy była to dokładnie nie wiem. myślałam, że w ciągu 36 h od podania zastrzyku -
Mogła być owulacja ale nie koniecznie mogłaś zajść w ciążę. Poczekaj spokojnie kilka dni i sprawdź bete,jeśli będzie 0 to czekaj na okres i kolejny cykl. Leki wspomagają ale nie gwarantuje to od razu sukcesu więc na spokojnie ja po swoim przykładzie zrobiłam za szybko bete która rosła potem test i była druga kreska a skończyło się po tygodniu biochemiczym poronienieniem więc nie ma co za wcześniehttps://www.maluchy.pl/li-72635.png
-
Cześć dziewczęta. Jestem tu nowa, i proszę Was o wyrozumiałość i cierpliwość. Jeśli istnieje taki wątek już gdzieś indziej to z góry przepraszam. Chciałabym z Wami porozmawiać o moim stanie. Mianowicie jestem dzisiaj w 45 dc (średnio cykle u mnie trwają od 40-45 dni) więc dzisiaj jest ten najdłuższy dzień. Brzuch boli mnie okresowo już od kilku dni, ale @ dalej nie przychodzi. we wtorek zrobiłam test-wynik negatywny. bolą mnie piersi, ale nie tak jakoś szczególnie mocno, po prostu jak się po nich "pomacam" to je czuję..... mam jeszcze od kilku dni taki biały śluz, nie jest go dużo, ale jest zauważalny. I teraz pewnie mnie wyśmiejecie, ale nie mierzyłam sobie nigdy temperatury-tzn nie rejestrowałam w jakim dniu cyklu jaka jest temp. ale wczoraj z ciekawości zmierzyłam temp w ustach i było 37 stopni, dzisiaj z samego rana tez 36,98 stopni. Jak myślicie kiedy ponownie mogę wykonać test żeby był jak najbardziej wiarygodny. Dodam, że jeszcze od 2 dni mam jakieś dziwne odczucia węchowe. mianowicie przedwczoraj siedząc w dużym pokoju czułam mocz moje męża z pokoju do łazienki jest jakieś dobre 5 metrów i nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam. a wczoraj wieczorem czułam jakiś taki dziwy zapach nie wiem skąd jakby marynowane pieczarki ze słoika :O:O nie muszę chyba dodawać że takich nie mam w domu oczywiście........ co o tym myślicie?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i wskazówki...
Pozdrowionka
-
Czekającanacud dawno nie pisałam. Nie robiłabym bety na Twoim miejscu. Poczekałabym te kilka dni czy przyjdzie @ czy nie. Plamienie może być faktycznie od duphastonu, też o tym słyszałam. Ja żałowałam, że zrobiłam tak szybko test, że poleciałam na betę, bo potem jak nadszedł dzień @ to strasznie się bałam, że "wszystko spłynie z miesiączką" straszne uczucie. Teraz łatwo mi mówić, ale też byłam niecierpliwa. Ja pójdziesz jutro to strata pieniędzy. Kup za to lepiej witaminę E w kropelkach i cynk dla męża na mocne plemniki, wiesiołek, siemie lniane na pierwszą fazę cyklu i dobry śluz. Mówię Ci
U mnie kiepsko- miałam plamienia lekkie przez 5 dni plus ból brzucha dziwny. Okazało się wczoraj że mam krwiaka i mam się oszczędzać. Majówkowe plany i bilety lotnicze poszły sobie w pi....oruny. -
nick nieaktualnypogubiona wrote:Cześć dziewczęta. Jestem tu nowa, i proszę Was o wyrozumiałość i cierpliwość. Jeśli istnieje taki wątek już gdzieś indziej to z góry przepraszam. Chciałabym z Wami porozmawiać o moim stanie. Mianowicie jestem dzisiaj w 45 dc (średnio cykle u mnie trwają od 40-45 dni) więc dzisiaj jest ten najdłuższy dzień. Brzuch boli mnie okresowo już od kilku dni, ale @ dalej nie przychodzi. we wtorek zrobiłam test-wynik negatywny. bolą mnie piersi, ale nie tak jakoś szczególnie mocno, po prostu jak się po nich "pomacam" to je czuję..... mam jeszcze od kilku dni taki biały śluz, nie jest go dużo, ale jest zauważalny. I teraz pewnie mnie wyśmiejecie, ale nie mierzyłam sobie nigdy temperatury-tzn nie rejestrowałam w jakim dniu cyklu jaka jest temp. ale wczoraj z ciekawości zmierzyłam temp w ustach i było 37 stopni, dzisiaj z samego rana tez 36,98 stopni. Jak myślicie kiedy ponownie mogę wykonać test żeby był jak najbardziej wiarygodny. Dodam, że jeszcze od 2 dni mam jakieś dziwne odczucia węchowe. mianowicie przedwczoraj siedząc w dużym pokoju czułam mocz moje męża z pokoju do łazienki jest jakieś dobre 5 metrów i nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam. a wczoraj wieczorem czułam jakiś taki dziwy zapach nie wiem skąd jakby marynowane pieczarki ze słoika :O:O nie muszę chyba dodawać że takich nie mam w domu oczywiście........ co o tym myślicie?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i wskazówki...
Pozdrowionka -
nick nieaktualnyOlcia - omasz... no ale trzymam kciuki za Ciebie, krwiaki maja to do siebie, ze sie wchlaniaja, wiec i u Ciebie na pewno tak bedzie. Ja tez mialam plamienia we wtorek, wczoraj bylam u mojej dr - tez mam sie oszczedzac, dostalam opierdziel, ze pojechalam na uczelnie i mialam po 10 godz dziennie. Nie mam krwiaka, ani nic - po prostu zmeczylam za bardzo organizm. Dzisiaj rano jeszcze rzyg na dzien dobry. Ale leze caly dzien. Jestem glodna, ale mi niedobrze ;
-
nick nieaktualnyNatalii00 wrote:witam mam pyt czy przed @ mialyscie bole podbrzusza? i sie jednaok okazalo ze jestescie w ciazy bo od 4 dni boli mnie brzuch ale dzisiaj to juz silnie i od czasu do czasu
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatalii00 wrote:witam mam pyt czy przed @ mialyscie bole podbrzusza? i sie jednaok okazalo ze jestescie w ciazy bo od 4 dni boli mnie brzuch ale dzisiaj to juz silnie i od czasu do czasu
a ja tam żadnych bóli nie miałam, raczej wzdęta strasznie byłam