X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogubiona idź na bete ;-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • pogubiona Nowa

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    planuje jutro kupić jeszcze ze 2 testy i po niedzieli zrobię, bo już będzie 50 dc... jak nic nie wyjdzie to idę do gina we wtorek.... na razie czekam no chyba że wcześniej pojawi się @ wtedy wszystko zaczynamy od nowa....
    na bete to dzisiaj i tak już po faworach, jutro sobota i niedziela to też dupa, jeszcze zobaczę co wykażą testy, muszę być cierpliwa ;) staramy się już od lipca zeszłego roku więc cierpliwość mam wyćwiczoną ;)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwróć uwagę na testy od ilu odczytuje hcg bo pisze na każdym

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • pogubiona Nowa

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie testy polecacie? jakie mają największą czułość?

• optymistka86 Znajoma

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba te strumieniowe

20140726580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja polecam AMIL mi pokazal ciaze 10 dni po owulacji ;)

• optymistka86 Znajoma

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam dwa różne i nic nie wykazały, a @ jak nie było tak nie ma, to już 11 dni

20140726580117.png
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iloilo wrote:
    Więc jest nadzieja, choć mnie bardziej zastanawiają te cycki mam wrażenie że zaraz mi wybuchną i ten ból... masakra dotknąć się nie mogę

iloilo u mnie było podobnie, wrażenie rychłego nagłego wybuchu piersi :D i ból jajnika, ale prawego. Jednak to zależy z którego jajnika była owulacja.

magda_sz?? jesteś?? jak u Ciebie? wszystko w porządku??

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • pogubiona Nowa

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję jutro zrobię małe zakupy i jak coś to dam znać po niedzieli jak mi poszło :) oczywiście jeśli @ nie przyjdzie wcześniej, a dzisiaj się czuję dosłownie tak jakby zaraz miała przyjść więc może nic z tego jednak :(

• iloilo Znajoma

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasazerka wrote:
    iloilo u mnie było podobnie, wrażenie rychłego nagłego wybuchu piersi :D i ból jajnika, ale prawego. Jednak to zależy z którego jajnika była owulacja.

magda_sz?? jesteś?? jak u Ciebie? wszystko w porządku??
    Z prawego jajnika bo akurat byłam u gina dzień wcześniej, a po lewej stronie nie wiem dokładnie czy to był jajnik bo ból bardziej odczuwałam w pachwinie... cycki dalej chcą wybuchnąć, w nocy czułam przez sen jak mnie boli podbrzusze teraz spokój... rano oczywiści nie wytrzymałam i zrobiłam test ten o czułości 10 oczywiście negatyw, ale to dopiero 23dc ech ale jestem niecierpliwa przewidywany termin @ 30 kwiecień, cykle mam 28dn ... ech czekam

...
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iloilo,

stracisz fortunę na testach :) Poczekaj do @. Wcześniej mało kiedy siusiane testy pokazują pozytywny wynik. Mi nawet beta nie wykazała ciąży przed @. Czekaj, wsłuchuj się w swoje ciało. I nie rób testów :)

6 dni wytrzymasz, choć wiem, że to meeega trudne :) wcześniej po prostu będziesz się denerwować, a to nie jest zdrowe :)

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • iloilo Znajoma

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochana za wsparcie :* ech nawet z moim nie mogę o tym pogadać, wiesz faceci tego nigdy nie zrozumieją co my przeżywamy, ja już zaczynam świrować nerwy mam takie że bym ... ech właśnie mnie wkurzył chyba mam pms buuu

...
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj powinna @ przyjsc a nie ma oby to cos dobrego znaczylo hihi :)

• pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iloilo, stres teraz najgorszym wrogiem :) porób coś :) zajmij się czymś :) nie myśl ciągle, że jeszcze tyle i tle dni :) wyjdź na spacer, taka piękna pogoda :)

i pozytywne myślenie!!! :)

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry Paniom :)
    U nas wszystko ok, ale taka zabiegana jestem ostatnio że mało czasu na forum (wyprawka, meble, wózki i te sprawy).
    Dziś mieliśmy 4D, widziałam moją kosmitkę w całej okazałości :) teraz nie mogę spać bo mimo że lekarz mówił że dziewczynka to ja dostrzegłam jajka i musiałam sprawdzić nagranie jeszcze raz :D no ale chyba jednak to nie jajka co widziałam.

Tu wklejam filmiki co ta mała robi z moim brzuchem i w moim brzuchu :)
    https://www.youtube.com/watch?v=03psG-3wlgM&feature=youtu.be
    https://www.youtube.com/watch?v=GuNQCjDd59M

Podziwiam Was że macie tyle cierpliwości czekać na testy:) ja to max do dnia miesiączki bym wytrzymała, ale cierpliwość popłaca także trzymam kciuki :)

Elvi, Caramel lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba mnie nie lubicie bo nikt na moje posty nie odpowiada ;( mam takie pytanie.... od tygodnia mam dziwnie brudzaxa papier brazowa wydzieline ale to nie jest okres... dziwi mnie to bo trwa to od poniedzialku, 2 x mialammlekko wkladke przybrudzona a tak to tylko jak sie wyciaram a okres powjnnam miec 21... hmmm poradzcie

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, robilas testy? Jesli to ciaza, to juz powinno byc widac druga kreske. Jesli test wyjdzie negatywny, to do gina lec. Albo zeby wiedziec na 100% co sie dzieje, to zrob badanie beta hcg. Jesli beta bedzie wskazywala na ciaze, to po 48h powtorz badanie, by sprawdzic przyrost. A ja chyba gdzies przeoczylam Twoje posty ;)

• minnie_ Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia - ja bym zrobiła betę, da największą pewność.

13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*]
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wystarczy zrobić sam test? Beta to już dużo i może niepotrzebnie emocje może wzmagać... Ja na początku ciąży nie miałam takich zabarwień... ale kto wie... może to zagnieżdżanie się jajeczka? Ja bym raczej test zrobiła. Spokojniejsze i powinien być już prawidłowy wynik

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia!!! I bez mówienia, że ktoś nie lubi!!! Bo tu kozłów ofiarnych nie ma tylko starające się lub mające dzidzie. Mam nadzieję, że to hormony :P (co może dobrze świadczyć jeśli czekasz na dzidzię).

Po prostu jest bardzo wcześnie i troszkę to tak jakbyśmy "z fusów wróżyły". Trzeba zrobić badania/test... :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 10:31

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ