Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyoptymistka86 wrote:Dziewczyny, pewnie macie już mnie dość, ale powiem Wam że coś się dzieje.
Spóźnia mi się już 8 dni, robiłam test (5 dni po spodziewanym @)i był negatywny, ale moim błędem było to że nie zrobiłam go rano. Doliczyłam się tego dnia że to już tyle dni i szybko zrobiłam bo myślałam że coś wyjdzie. Za parę dni muszę powtórzyć, tym razem z rana.
Boje się tylko że już tak się nakręciłam że mam urojoną, bo oprócz tego że mi się spóźnia nie dostrzegam innych objawów. -
nick nieaktualnyoptymistka86 wrote:Dziewczyny, pewnie macie już mnie dość, ale powiem Wam że coś się dzieje.
Spóźnia mi się już 8 dni, robiłam test (5 dni po spodziewanym @)i był negatywny, ale moim błędem było to że nie zrobiłam go rano. Doliczyłam się tego dnia że to już tyle dni i szybko zrobiłam bo myślałam że coś wyjdzie. Za parę dni muszę powtórzyć, tym razem z rana.
Boje się tylko że już tak się nakręciłam że mam urojoną, bo oprócz tego że mi się spóźnia nie dostrzegam innych objawów.
Mi dzień przed spodziewaną @ pokazała się druga blada kreska (test robiłam z rana) około tygodnia (nie pamiętam dokładnie ile ale max 7 dni) po spodziewanej @ zrobiłam test na pamiątkę w ciągu dnia i dwie grube krechy.
Ja bym nie czekała dłużej tylko robiła test jeszcze raz Powodzenia! -
Mam betę:
15.04 - 838,30 (17 dpo)
17.04 - 2232,00 (19 dpo)
21.04 - 7717,00 (23 dpo)
Myślicie, że wszystko ok? Wg OM niby 5t2d.
A progesteronu nie mam na wyniku online. Wkurzyłam się, bo badania odpłatne, a tu kurde takie coś. Reklamacja poszła, będę walczyć.
13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*] -
Cześć dziewczyny jutro wizyta u lekarza, oczywiście jak zwykle się stresuje powiedzcie czy cokolwiek będzie już widać na usg? Dzisiaj zaczął się 6 tydzień i jak myślicie czy poprosić lekarza o zaświadczenie o ciąży? Bo potrzebuję do pracy, a niestety mam prace bardzo stresującą i jeszcze szykuje mi się remont sklepu więc będę narażona na dźwiganie kartonow i prace stojącą oraz wspinanie się po drabinach itd. Do lekarza chodzę prywatnie. Jak myślicie?
-
No ja właśnie chciałabym wziąć te zaświadczenie bo wtedy wiadomo szef inaczej będzie na to patrzyl, tylko czy lekarz tak na moją prośbę wystawi mi to zaświadczenie? Bo przyjaciółka mówiła mi ze lekarze wystawiają takie zaświadczenie dopiero ok 12 tygodnia a ja tyle nie mogę czekać
-
Prywatnie idę. No ja też właśnie tak myślę że nie powinien odmówić. Tym bardziej ze poinformuje go o wszystkich zagrożeniach w pracy i wymiarze pracy, a pracuje prawie po 200h w miesiącu ;/
-
A mi chyba w tym miesiącu wystąpił jeden dzień płodny, gdy test mi wyszedł pozytywny. Jestem załamana... sprawdzam dalej testami, bo może mam późną owulację, już sama nie wiem. I tak ten cykl jest stracony, bo nie ma męża. Jakoś mi się smutno zrobiło, bo coś mi się wydaje, że ciężko będzie mi zaciążyć...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 14:29
-
nick nieaktualny
-
Odebrałam progesteron - 39,86. Taka średnia norma
A jak dzisiaj się nadźwigałam w pracy i wstawałam z kucania, to tak mi się biało przed oczami zrobiło - aż się bałam, żeby nikt nie zauważył i nie sugerował, czy czasem w ciąży nie jestem
13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*]