X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Dbam dbam :) ajak powiemy rodzinie to i tesciowa bedzie o mnie dbala :)

no u mnie z apetytem czesto byl problem ale musze jesc systematycznie chociaz sjadanie i obiad poniewaz po jedzeniu lykam metformax ;/

co do teściowej to ja mam swojej dość ciągle "ubierz się ciepło", jak tylko kichne to "a gardło Ciebie nie boli", weź coś zjedz, nie za cienkie spodnie ubrałaś i tak w kółko może to jest fajne na początku ale teraz robi się bardzo męczące bo potrafię o siebie zadbać głodna nie chodzę i zimno też mi nie jest z mężem dużo podróżujemy samochodem to ostatnio awanturę zrobiła mężowi że jak to ja mam wracać (byliśmy na weselu ponad 300km od domu) dobrze że moja mama jest spokojna :) może to hormony tylko ale czasami wychodzę z siebie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to faktycznie zwariowac mozna ;/

Nie moja to mam nadzieje ze az tak to nie ale jest bardzo pomocna i wiem ze bede mogla na nialiczyc :)

• Asha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty mieszkasz w uk? mialam tam jechac na wakacje do meza siostry ale nie wiem czy w obecnej sytuacji wypali:/
    ano tak jakos wyszlo ze juz 12 lat :-D

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja tesciowa jak sie dowie to tez oszaleje, tylko ona daleko ode mnie jest wiec na glowe mi nie wejdzie :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Matko 12 lat...moj wytrzymal niecaly rok i wrocil...:P na szczescie dla mnie bojak by nie wrocil to bysmy sie nie poznali:P

• Asha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swojego meza titaj poznalam wiec nie musialam wracac, zreszta wcale mnie do pl nie ciagnie :-D

• zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi wrote:
    Kochana nie pisałam, wybacz, jestem w trakcie @ i tyle zajęć na działce, że nie mam kiedy. Progesteron bliski zeru, około 0, \82, coś takiego, ale badania nie mogę znaleźć. Niby robiłam tak jak trzeba w 23 dc, ale muszę go powtórzyć, aby zobaczyć co daje przyjmowanie luteiny, a już kilka miesięcy biorę go dopochwowo....

Ja miałam ok. 0,45, więc podobnie jak u Ciebie. Jako 20-latka brałam luteinę i miałam straszne krosty na plecach, po czym lekarz uznał, że to uczulenie i odstawiłam. Mi super pomógł duphaston, nie miałam skutków ubocznych. W trzecim cyklu z dupkiem się udało. Tak, jak mówisz, powtórz badanie, będziesz wiedziała jak działa na Ciebie. Trzymam kciuki, żeby wynik był OK:)

Elvi lubi tę wiadomość

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro jak tam sprawy u Ciebie??
    Walleriana tak dzisiaj o Tobie pomyślałam jesteś jeszcze?? Co u Ciebie??

• zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś z Was pracuje w szkole? Ja uczę w klasie I i zastanawiam się czy zaraz po usg nie wziąć zwolnienia. Jestem na stażu, więc niestety nie mam prawa do żadnych świadczeń. Pracuję od 7.45 do 15 w ciągu dnia czuję się dobrze, ale ok. 17 zaczyna mnie pobolewać brzuch, nie wiem czy to przypadek, czy po prostu jestem przemęczona po pracy. Jeszcze koleżanka mnie nastraszyła, bo w ciąży pracowała w przedszkolu i złapała rumień zakaźny.

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zita przede wszystkim zdrowie maluszka jest najważniejsze!!! Jeżeli uważasz że powinnaś iść na zwolnienie to idź i się nie przejmuj!!! Moja praca związana była ze środkami ochrony roślin,nawozami a sezon w pełni, lekarz bez żadnego ale dał mi zwolnienie. Na zwolnieniu jestem od 8 tygodnia ciąży wcześniej jak się tylko dowiedziałam o ciąży wzięłam zaległy urlop. Koleżanka z pracy też mówiła żebym jak najszybciej szła na zwolnienie i nie wdychała tego wszystkiego.
    Na początku miałam wyrzuty sumienia że za szybko, co będę w domu robiła, jakieś obawy przed pracodawcą ale teraz nie możemy myśleć o sobie ale o naszych Bąbelkach!!!
    Jest jeszcze jedna kwestia ... finansowa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 15:56

• Asha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz z pracy odeszlam ze wzgledu na bezpieczenstwo na maluszka, nigdy nie jest za wczesnie, za to moze byc za pozno :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha swieta slowa lepiej wczesnij niz za pozno...
    Ja tez w domku siedze na urlopie a w pon mam nadzieje ze dostane zwolnienie:)

Asha lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha swieta slowa lepiej wczesnij niz za pozno...
    Ja tez w domku siedze na urlopie a w pon mam nadzieje ze dostane zwolnienie:)

No to w takim razie tego ci zycze , zebys ten urlop dostala kochana <3 ja jak tylko test wyszedl pozytywny to do pracy zadzwonilam ze nie przyjde przez tydzien a potem podjelismy decyzje ze juz nie wroce...za dlugo czekalismy zeby teraz to wszystko zaryzykowac ot tak :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie dostane jeszcze zwolnienia od gina to pojde do internisty bo do pracy juz napewno nie wroce tak samo dlugo czekalismy i nie chce ryzykowac :/a jeszcze teraz miala bym nocne zmiany...

Asha lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie dostane jeszcze zwolnienia od gina to pojde do internisty bo do pracy juz napewno nie wroce tak samo dlugo czekalismy i nie chce ryzykowac :/a jeszcze teraz miala bym nocne zmiany...

Oj to koniecznie mus cos kombinowac...trzeba na lezanke i pachniec :-D a nie tam jakies "do pracy" :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U gina nie powinno być problemu ze zwolnieniem na pewno jak mu powiesz że to długo wyczekiwana ciąża i się bardzo stresujesz to zwolnienie dostaniesz :)

Asha lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    U gina nie powinno być problemu ze zwolnieniem na pewno jak mu powiesz że to długo wyczekiwana ciąża i się bardzo stresujesz to zwolnienie dostaniesz :)

O prosze :-) to dobra wiadomosc :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze lekarz okaże sie czlowiekiem wie jak pracuje...i bede lezec :)

Asha lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze lekarz okaże sie czlowiekiem wie jak pracuje...i bede lezec :)

No z tego co mowia...to lekarz niby tez czlowiek hahah :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe:) ale wiesz w polsce z tymi lekarzami zadrzaja sie wyjatki osobiscie znam 3 baranow pracujacych jako ginekolog...moja kolezanka z pracy zaszla w ciaze poszla panstwowo do gina i ten jej powiedzial ze zwolnienie to dopiero po 6 tygodniu jesli bedzie taka potrzeba;/

‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ