X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Asha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo skolioza czy jak to tam sie nazywa, nie nie skolioza cholera jak to sie nazywamo, ta choroba od kotow co kobiety w ciazy sa zagrizone?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 19:02

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zita123 wrote:
    kota nie mam, ale z tego wszystkiego to sama zaraz kota dostanę :D
    o to to to :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha chodzi Ci o toksoplazmozme?

• Asha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Asha chodzi Ci o toksoplazmozme?
    o to to to, mozg mi sie zlasowal juz :-/

• rediii Znajoma

Wysłany: 7 maja 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha ale ponoć toksoplazmoza jest wtedy kiedy odchody kota sprząta się nie używając rękawiczek, wiec od okładów z kota (jakkolwiek dziwnie to brzmi Hehehehe ) nie powinno nic być .

Poza tym kochana Ty się tak nie martw. Wszystko będzie ok tylko musisz przestać się tym tak przejmować bo więcej szkody sobie narobisz ciągłym zamartwianiem niż tego warte. Pomedytuj, włącz muzykę relaksacyjna :))) poczytaj coś. Będzie dobrze tylko nakręć się pozytywnie :) to działa cuda !

Asha lubi tę wiadomość

f2w3rjjggi8buwxw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj posmarować Amolem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toksoplazmoza można się zarazić również jak zje się surowe mięso czy wypije mleko niepasteryzowane (takie od krowy), gotując potrawy z surowego mięsa dokładnie trzeba myć ręce, nie próbować surowego mięsa jak się je doprawia, najlepiej sparzyć deskę do krojenia, należy pamiętać również o myciu warzyw i owoców i najlepiej nie grzebać w ziemi bez rękawic

Asha lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redi.. moze z tym kotem i masz racje bo ja tam sie bardziej nigdy tym nie interesowalam a kota tez nie mialam nigdy :-P leze leze i staram sie nie myslec ale sama wiesz jak to jest teraz :-P ale mam nadzieje ze bedzie dobrze ony ten tydzien pierwzsy skonczyc i troche sie pewnie uspokoje :-) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana mam dwie kocice, są niewychodzące i po konsultacjach z wetami wystarczy, że to mąż sprząta kuwety :P Koty tylko przez 14 dni w roku wydalają bakterie toxo o ile są nosicielami. Więc to taki zabobon, że od kotów łapie się toxo. Najgorsze są futerka wychodzące na dwór - bo mogą mieć kontakt z innymi chorymi futrami, a właściwie ich odchodami. Bo od kota się nie zarazisz, tylko od jego kupy :P

Prędzej złapiesz jedząc niedomytego pomidora z ogródka, czy ogórka niż od kota. Radzę też unikać dotykania surowego mięsa - bo i tutaj jest większe prawdopodobieństwo zarażenia. Znaczy weci mi takie informacje podali (oparte na ich wiedzy medycznej).
    A skolioza, to krzywy kręgosłup :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka ma persa (chyba) i nic jej sie nie stalo podczas ciazy i jej cora tez zdrowz a jaka piekna :)

• Asha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem skad mi ta skolioza sie wziela :-P jak mowie jaa kotach die nie znam mowie tylko tyle co slyszalam, a slyszalam tyle ze kota w ciazy lepiej nie miec ale skoro mowicie ze to bzdura to teraz juz bede wiedziec :-D. skolioza to my wszystkie bedziemy miec pod koniec ciazy :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 19:49

green lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się chyba uspokoimy jak maleństwa będą już z nami, najpierw czekanie do pierwszej wizyty czy coś będzie widać, później do kolejnej czy już zobaczę serduszko później prenatalne czy wszystko wporzadku i tak do samego końca to ze się martwimy to jest normalne ja do tej pory sprawdzam papier toaletowy po każdej wizycie w toalecie chociaż teraz bardziej spokojnie do tego podchodzę, jak już zobaczysz serduszko to będziesz bardziej spokojniejsza :-)

Asha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kota mój gin mówił że do tej pory kot był bogu ducha winny za ta całą toksoplazmoze gorzej jest z mięsem surowym

Asha, green lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze troche :-P ale tak jak mowisz nowy powod sie znajdzie hahahah

• Asha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    Co do kota mój gin mówił że do tej pory kot był bogu ducha winny za ta całą toksoplazmoze gorzej jest z mięsem surowym
    no z miesem to wiem ze trzeba uwazac ;-) caly czas sie mus kontrolowac :-/ :-P

• zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Spróbuj posmarować Amolem :)

nie pomyślałam o tym, dziękuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 19:59

eneska lubi tę wiadomość

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    Mi to samo mówili właśnie. I żeby uważać na warzywa i owoce z ogródków.
    A pochwalę się moimi dwiema kocicami, co mają dwa ogony i trzy oka :D
    http://zapodaj.net/aa263ad18d682.jpg.html

100krotka:), Asha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodziaki :)

Przepraszam ze tak sie wtracam w rozmowe :) ale milo tu u was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 20:24

green, Asha, zita123 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green mimo że nie przepadam za kotami są świetne ;-)

green lubi tę wiadomość

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zita123 wrote:
    elvi dziękuję :) No właśnie z tym norprolaciem to tak jest, że zdania są podzielone co do przyjmowania w ciąży. Sama nie wiem czy dobrze robię, że go przyjmuje, mam nadzieję, że już niedługo będę mogła się z nim pożegnać.
    A jaki masz wynik progesteronu? Ja miałam bardzo słabiutki.

Kochana nie pisałam, wybacz, jestem w trakcie @ i tyle zajęć na działce, że nie mam kiedy. Progesteron bliski zeru, około 0, \82, coś takiego, ale badania nie mogę znaleźć. Niby robiłam tak jak trzeba w 23 dc, ale muszę go powtórzyć, aby zobaczyć co daje przyjmowanie luteiny, a już kilka miesięcy biorę go dopochwowo....

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ