Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Asha ale ponoć toksoplazmoza jest wtedy kiedy odchody kota sprząta się nie używając rękawiczek, wiec od okładów z kota (jakkolwiek dziwnie to brzmi Hehehehe ) nie powinno nic być .
Poza tym kochana Ty się tak nie martw. Wszystko będzie ok tylko musisz przestać się tym tak przejmować bo więcej szkody sobie narobisz ciągłym zamartwianiem niż tego warte. Pomedytuj, włącz muzykę relaksacyjna )) poczytaj coś. Będzie dobrze tylko nakręć się pozytywnie to działa cuda !Asha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyToksoplazmoza można się zarazić również jak zje się surowe mięso czy wypije mleko niepasteryzowane (takie od krowy), gotując potrawy z surowego mięsa dokładnie trzeba myć ręce, nie próbować surowego mięsa jak się je doprawia, najlepiej sparzyć deskę do krojenia, należy pamiętać również o myciu warzyw i owoców i najlepiej nie grzebać w ziemi bez rękawic
Asha lubi tę wiadomość
-
redi.. moze z tym kotem i masz racje bo ja tam sie bardziej nigdy tym nie interesowalam a kota tez nie mialam nigdy leze leze i staram sie nie myslec ale sama wiesz jak to jest teraz ale mam nadzieje ze bedzie dobrze ony ten tydzien pierwzsy skonczyc i troche sie pewnie uspokoje
-
nick nieaktualnyKochana mam dwie kocice, są niewychodzące i po konsultacjach z wetami wystarczy, że to mąż sprząta kuwety Koty tylko przez 14 dni w roku wydalają bakterie toxo o ile są nosicielami. Więc to taki zabobon, że od kotów łapie się toxo. Najgorsze są futerka wychodzące na dwór - bo mogą mieć kontakt z innymi chorymi futrami, a właściwie ich odchodami. Bo od kota się nie zarazisz, tylko od jego kupy
Prędzej złapiesz jedząc niedomytego pomidora z ogródka, czy ogórka niż od kota. Radzę też unikać dotykania surowego mięsa - bo i tutaj jest większe prawdopodobieństwo zarażenia. Znaczy weci mi takie informacje podali (oparte na ich wiedzy medycznej).
A skolioza, to krzywy kręgosłup -
nick nieaktualny
-
nie wiem skad mi ta skolioza sie wziela jak mowie jaa kotach die nie znam mowie tylko tyle co slyszalam, a slyszalam tyle ze kota w ciazy lepiej nie miec ale skoro mowicie ze to bzdura to teraz juz bede wiedziec . skolioza to my wszystkie bedziemy miec pod koniec ciazy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 19:49
green lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy się chyba uspokoimy jak maleństwa będą już z nami, najpierw czekanie do pierwszej wizyty czy coś będzie widać, później do kolejnej czy już zobaczę serduszko później prenatalne czy wszystko wporzadku i tak do samego końca to ze się martwimy to jest normalne ja do tej pory sprawdzam papier toaletowy po każdej wizycie w toalecie chociaż teraz bardziej spokojnie do tego podchodzę, jak już zobaczysz serduszko to będziesz bardziej spokojniejsza
Asha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCaramel wrote:Co do kota mój gin mówił że do tej pory kot był bogu ducha winny za ta całą toksoplazmoze gorzej jest z mięsem surowym
A pochwalę się moimi dwiema kocicami, co mają dwa ogony i trzy oka
http://zapodaj.net/aa263ad18d682.jpg.html100krotka:), Asha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
zita123 wrote:elvi dziękuję No właśnie z tym norprolaciem to tak jest, że zdania są podzielone co do przyjmowania w ciąży. Sama nie wiem czy dobrze robię, że go przyjmuje, mam nadzieję, że już niedługo będę mogła się z nim pożegnać.
A jaki masz wynik progesteronu? Ja miałam bardzo słabiutki.
Kochana nie pisałam, wybacz, jestem w trakcie @ i tyle zajęć na działce, że nie mam kiedy. Progesteron bliski zeru, około 0, \82, coś takiego, ale badania nie mogę znaleźć. Niby robiłam tak jak trzeba w 23 dc, ale muszę go powtórzyć, aby zobaczyć co daje przyjmowanie luteiny, a już kilka miesięcy biorę go dopochwowo....