X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Asha Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rediii wrote:
    No wiec moja droga Asha nasze dzieci przyjdą na ten świat w bardzo podobnym czasie :))) hehehe, bo dokładnie 4 tyg. 3 dzień :) widzisz taki to zbieg okoliczności :)))
    aaaaaa to super :-) jqk ty sie czujesz? bo mnie brzuch tylko boli, wogole zadnych innych objawow nie mam, ale fajnie ze razem :-D

rediii lubi tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi Kochane jak mam wstawić kalendarz ciąży? :)

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawic gdzie?

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny:) długo nie pisałam bo miałam baaardzo dużo pracy, mimo tego że pracuję mniej godzin:( co u Was? jak się czujecie? U mnie powoli zaczynają się mdłości i ogólne osłabienie, kiedy tylko mogę to śpię ;P Wszystkim nowym koleżankom gratuluję serdecznie! i trzymam mocno kciuki;)

bm9yxbr.png

Asha lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Witam dziewczyny:) długo nie pisałam bo miałam baaardzo dużo pracy, mimo tego że pracuję mniej godzin:( co u Was? jak się czujecie? U mnie powoli zaczynają się mdłości i ogólne osłabienie, kiedy tylko mogę to śpię ;P Wszystkim nowym koleżankom gratuluję serdecznie! i trzymam mocno kciuki;)

bm9yxbr.png

Witaj...:-)

Glupio to zabrzmi ale z jednej strony ci zazdroszcze bo przynajmniej odczuwasz ze w ciazy jestes, ja to chodze w stresie czy mnie nie zaleje zaraz :-/ masakra jakas :-/

• Asha Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc laseczki, ledwo juz paczam na oczy :-P do jutra :-D milych snow <3

• Laya Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zita, czy chodzi ci o suwaczek? Jeśli tak to najlepiej wygooglowac;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 22:33

• rediii Znajoma

Wysłany: 6 maja 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    aaaaaa to super :-) jqk ty sie czujesz? bo mnie brzuch tylko boli, wogole zadnych innych objawow nie mam, ale fajnie ze razem :-D

Asha cały czas mam piersi takie obolałe, nabrzmiałe, czasem swędzą.
    Często chodzę do toalety, ale u mnie to normalne ;)
    Poza tym dzisiaj od rana mega mnie mdlilo, ale to na razie pierwszy dzień, wiec nie wiem czy będzie się to powtarzać.
    No i jakoś tak dziwnie bo budzę się bardzo wcześnie rano i spać nie mogę.

U każdej z nas to pewnie inaczej wyglada. Ja wiem ze moja mama miała ten sam objaw z piersiami co ja i pózniej miała mdłości.

Fajnie fajnie ze razem :))))

Asha lubi tę wiadomość

f2w3rjjggi8buwxw.png
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    źle się wyraziłam, chodziło mi o suwaczek, dziękuję :)

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rediii wrote:
    Asha cały czas mam piersi takie obolałe, nabrzmiałe, czasem swędzą.
    Często chodzę do toalety, ale u mnie to normalne ;)
    Poza tym dzisiaj od rana mega mnie mdlilo, ale to na razie pierwszy dzień, wiec nie wiem czy będzie się to powtarzać.
    No i jakoś tak dziwnie bo budzę się bardzo wcześnie rano i spać nie mogę.

U każdej z nas to pewnie inaczej wyglada. Ja wiem ze moja mama miała ten sam objaw z piersiami co ja i pózniej miała mdłości.

Fajnie fajnie ze razem :))))

Jak widac ze spaniem ja mam to samo, u mnie po 5 jest , nie wiem czemu tak ale tez spac nie moge a niby powinnismy sie walac na lozku non stop ze zmeczenia a tu nic :-P moze potem przyjdzie :-/ hahahha no u mnie nic wogole sie nie dzieje :-/ martwi mnie to z deczka :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha, nie martw sie! Niektore dziewczyny przechodza ciaze bezobjawowo ;) ja w 4 tyg tez nie mialam zadnych objawow, zaczelo sie w 5 tyg dopiero ;) takze wszystko dopiero sie zaczyna :) rosnie poziom hormonow, im wyzszy, tym zauwazysz wiecej objawow :)

Asha lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Asha, nie martw sie! Niektore dziewczyny przechodza ciaze bezobjawowo ;) ja w 4 tyg tez nie mialam zadnych objawow, zaczelo sie w 5 tyg dopiero ;) takze wszystko dopiero sie zaczyna :) rosnie poziom hormonow, im wyzszy, tym zauwazysz wiecej objawow :)
    no tym sie wlasnie martwie... tym oziomem hormonow bo tu bety ani zadnych badan mi nie zrobia niestety, jedynie testy moge robic i sprawdzac czy nie jasnieja i czekac :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha a jakos prywatnie sie nie da bety zrobic? Bo szkoda, abys sie tak denerwowala - ja pamietam, jak ja sie stresowalam i to akurat nie jest Ci teraz potrzebne - wrecz przeciwnie - potrzebujesz spokoju, relaksu, sloneczka za oknem :) staraj sie byc dobrej mysli :)

• Asha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Asha a jakos prywatnie sie nie da bety zrobic? Bo szkoda, abys sie tak denerwowala - ja pamietam, jak ja sie stresowalam i to akurat nie jest Ci teraz potrzebne - wrecz przeciwnie - potrzebujesz spokoju, relaksu, sloneczka za oknem :) staraj sie byc dobrej mysli :)

No nie da sie wlasnie :-/ pozostaje mi czekanie tylko :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh. To szkoda, ze tak. Czekanie jest straszne po prostu ;/ ale staraj sie nie denerwowac, jedz to na co masz ochote, ciesz sie i jesli robienie testow Cie uspokaja choc troszke - to rob i sprawdzaj kreseczki :) Ja i tak wiem, ze wszystko bedzie dobrze :) wizyte masz z tego, co widze za 3 tyg?

Asha lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Eh. To szkoda, ze tak. Czekanie jest straszne po prostu ;/ ale staraj sie nie denerwowac, jedz to na co masz ochote, ciesz sie i jesli robienie testow Cie uspokaja choc troszke - to rob i sprawdzaj kreseczki :) Ja i tak wiem, ze wszystko bedzie dobrze :) wizyte masz z tego, co widze za 3 tyg?

No mam usg, cud sie stal bo to z kliniki ivf, normalnie to bym miala za 2 miesiace, wiec chociaz tyle :-)
    Staram sie byc spokojna ale ciezko mi to idzie :-/ zwlaszcza ze objawow zadnych nie mam wlasnie , jakby cos sie dzialo to bym moze spokojniejsza byla a tak to tylko czekanie mi pozostaje :-/

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie typowe objawy pojawiły się dopiero w 7 tyg, także nie masz się co martwić kochana ;)) wszystko będzie dobrze napewno :)

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam objawów typowych mdłości czy wymiotów jedynie brak @ większe piersi i ogromna senność ;-)

Dodam jeszcze że ogromną niezdara się stałam :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 09:25

Asha lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    A ja nie mam objawów typowych mdłości czy wymiotów jedynie brak @ większe piersi i ogromna senność ;-)

Dodam jeszcze że ogromną niezdara się stałam :-P

Moze to jakos wszystko przyjdzie ale narazie trudno o optymizm :-/

• rediii Znajoma

Wysłany: 7 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha spoko mi na razie najbardziej te piersi się utrzymują . Już mnie nie mdlilo dzisiaj i w końcu w miarę się wyspałam. Myśle ze na wszystko przyjdzie czas :) ja tez się martwię co chwile "żeby tylko było ok" gdzieś podświadomie, ale trzeba wyluzować bo można zwariować. Na pewno wszystko będzie u nas dobrze :)))

Asha lubi tę wiadomość

f2w3rjjggi8buwxw.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ