X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Asha Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rediii wrote:
    No wiec moja droga Asha nasze dzieci przyjdą na ten świat w bardzo podobnym czasie :))) hehehe, bo dokładnie 4 tyg. 3 dzień :) widzisz taki to zbieg okoliczności :)))
    aaaaaa to super :-) jqk ty sie czujesz? bo mnie brzuch tylko boli, wogole zadnych innych objawow nie mam, ale fajnie ze razem :-D

rediii lubi tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi Kochane jak mam wstawić kalendarz ciąży? :)

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawic gdzie?

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny:) długo nie pisałam bo miałam baaardzo dużo pracy, mimo tego że pracuję mniej godzin:( co u Was? jak się czujecie? U mnie powoli zaczynają się mdłości i ogólne osłabienie, kiedy tylko mogę to śpię ;P Wszystkim nowym koleżankom gratuluję serdecznie! i trzymam mocno kciuki;)

bm9yxbr.png

Asha lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Asha Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Witam dziewczyny:) długo nie pisałam bo miałam baaardzo dużo pracy, mimo tego że pracuję mniej godzin:( co u Was? jak się czujecie? U mnie powoli zaczynają się mdłości i ogólne osłabienie, kiedy tylko mogę to śpię ;P Wszystkim nowym koleżankom gratuluję serdecznie! i trzymam mocno kciuki;)

bm9yxbr.png

Witaj...:-)

Glupio to zabrzmi ale z jednej strony ci zazdroszcze bo przynajmniej odczuwasz ze w ciazy jestes, ja to chodze w stresie czy mnie nie zaleje zaraz :-/ masakra jakas :-/

• Asha Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc laseczki, ledwo juz paczam na oczy :-P do jutra :-D milych snow <3

• Laya Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zita, czy chodzi ci o suwaczek? Jeśli tak to najlepiej wygooglowac;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 22:33

• rediii Znajoma

Wysłany: 6 maja 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    aaaaaa to super :-) jqk ty sie czujesz? bo mnie brzuch tylko boli, wogole zadnych innych objawow nie mam, ale fajnie ze razem :-D

Asha cały czas mam piersi takie obolałe, nabrzmiałe, czasem swędzą.
    Często chodzę do toalety, ale u mnie to normalne ;)
    Poza tym dzisiaj od rana mega mnie mdlilo, ale to na razie pierwszy dzień, wiec nie wiem czy będzie się to powtarzać.
    No i jakoś tak dziwnie bo budzę się bardzo wcześnie rano i spać nie mogę.

U każdej z nas to pewnie inaczej wyglada. Ja wiem ze moja mama miała ten sam objaw z piersiami co ja i pózniej miała mdłości.

Fajnie fajnie ze razem :))))

Asha lubi tę wiadomość

f2w3rjjggi8buwxw.png
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    źle się wyraziłam, chodziło mi o suwaczek, dziękuję :)

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rediii wrote:
    Asha cały czas mam piersi takie obolałe, nabrzmiałe, czasem swędzą.
    Często chodzę do toalety, ale u mnie to normalne ;)
    Poza tym dzisiaj od rana mega mnie mdlilo, ale to na razie pierwszy dzień, wiec nie wiem czy będzie się to powtarzać.
    No i jakoś tak dziwnie bo budzę się bardzo wcześnie rano i spać nie mogę.

U każdej z nas to pewnie inaczej wyglada. Ja wiem ze moja mama miała ten sam objaw z piersiami co ja i pózniej miała mdłości.

Fajnie fajnie ze razem :))))

Jak widac ze spaniem ja mam to samo, u mnie po 5 jest , nie wiem czemu tak ale tez spac nie moge a niby powinnismy sie walac na lozku non stop ze zmeczenia a tu nic :-P moze potem przyjdzie :-/ hahahha no u mnie nic wogole sie nie dzieje :-/ martwi mnie to z deczka :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha, nie martw sie! Niektore dziewczyny przechodza ciaze bezobjawowo ;) ja w 4 tyg tez nie mialam zadnych objawow, zaczelo sie w 5 tyg dopiero ;) takze wszystko dopiero sie zaczyna :) rosnie poziom hormonow, im wyzszy, tym zauwazysz wiecej objawow :)

Asha lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Asha, nie martw sie! Niektore dziewczyny przechodza ciaze bezobjawowo ;) ja w 4 tyg tez nie mialam zadnych objawow, zaczelo sie w 5 tyg dopiero ;) takze wszystko dopiero sie zaczyna :) rosnie poziom hormonow, im wyzszy, tym zauwazysz wiecej objawow :)
    no tym sie wlasnie martwie... tym oziomem hormonow bo tu bety ani zadnych badan mi nie zrobia niestety, jedynie testy moge robic i sprawdzac czy nie jasnieja i czekac :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha a jakos prywatnie sie nie da bety zrobic? Bo szkoda, abys sie tak denerwowala - ja pamietam, jak ja sie stresowalam i to akurat nie jest Ci teraz potrzebne - wrecz przeciwnie - potrzebujesz spokoju, relaksu, sloneczka za oknem :) staraj sie byc dobrej mysli :)

• Asha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Asha a jakos prywatnie sie nie da bety zrobic? Bo szkoda, abys sie tak denerwowala - ja pamietam, jak ja sie stresowalam i to akurat nie jest Ci teraz potrzebne - wrecz przeciwnie - potrzebujesz spokoju, relaksu, sloneczka za oknem :) staraj sie byc dobrej mysli :)

No nie da sie wlasnie :-/ pozostaje mi czekanie tylko :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh. To szkoda, ze tak. Czekanie jest straszne po prostu ;/ ale staraj sie nie denerwowac, jedz to na co masz ochote, ciesz sie i jesli robienie testow Cie uspokaja choc troszke - to rob i sprawdzaj kreseczki :) Ja i tak wiem, ze wszystko bedzie dobrze :) wizyte masz z tego, co widze za 3 tyg?

Asha lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Eh. To szkoda, ze tak. Czekanie jest straszne po prostu ;/ ale staraj sie nie denerwowac, jedz to na co masz ochote, ciesz sie i jesli robienie testow Cie uspokaja choc troszke - to rob i sprawdzaj kreseczki :) Ja i tak wiem, ze wszystko bedzie dobrze :) wizyte masz z tego, co widze za 3 tyg?

No mam usg, cud sie stal bo to z kliniki ivf, normalnie to bym miala za 2 miesiace, wiec chociaz tyle :-)
    Staram sie byc spokojna ale ciezko mi to idzie :-/ zwlaszcza ze objawow zadnych nie mam wlasnie , jakby cos sie dzialo to bym moze spokojniejsza byla a tak to tylko czekanie mi pozostaje :-/

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie typowe objawy pojawiły się dopiero w 7 tyg, także nie masz się co martwić kochana ;)) wszystko będzie dobrze napewno :)

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam objawów typowych mdłości czy wymiotów jedynie brak @ większe piersi i ogromna senność ;-)

Dodam jeszcze że ogromną niezdara się stałam :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 09:25

Asha lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    A ja nie mam objawów typowych mdłości czy wymiotów jedynie brak @ większe piersi i ogromna senność ;-)

Dodam jeszcze że ogromną niezdara się stałam :-P

Moze to jakos wszystko przyjdzie ale narazie trudno o optymizm :-/

• rediii Znajoma

Wysłany: 7 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha spoko mi na razie najbardziej te piersi się utrzymują . Już mnie nie mdlilo dzisiaj i w końcu w miarę się wyspałam. Myśle ze na wszystko przyjdzie czas :) ja tez się martwię co chwile "żeby tylko było ok" gdzieś podświadomie, ale trzeba wyluzować bo można zwariować. Na pewno wszystko będzie u nas dobrze :)))

Asha lubi tę wiadomość

f2w3rjjggi8buwxw.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ