X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • gosc123 Nowa

Wysłany: 5 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) czy moze mi ktos doradzić czy jestem w ciązy ? Długośc mojego cyklu wynosi 27-28 dni. Kochalismy sie co 2 dzien w dni płodne. zrobiłam 3 testy: 01.05, 03.05 i dzisiaj rano (05.05) wszystkie sa negatywne niestety. moje piersi sa nabrzmiałe i pojawiły sie widoczne niebieskie zyłki. Kolo południa zaobserwowałam sluz z krwia jasna i ciemna. Czy moge byc w ciaży? co myslicie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 21:35

• magda sz Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gość123 jak testy takie wychodzą to tylko beta. Po samych objawach to można wróżyć jak z fusów :) Leć rano na betę, trzymam kciuki

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • rediii Znajoma

Wysłany: 6 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gość123 rownież trzymam kciuki. Mi wszystko zaczęło się od piersi :) także może może. Ale na to nie ma gwarancji.
    Najlepiej tak jak napisala magda sz zrób sobie badania.

f2w3rjjggi8buwxw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gość123 trzymam kciuki, czasem testy nie pokazują.

Dziewczyny z Lublina: bezpłatne usg 3d/4d w galerii Orkana 9 maja:
    https://www.facebook.com/events/851721764883418/

W Zamościu także - w Twierdzy 10 maja:
    https://www.facebook.com/events/819389638126366/

• madzia88l Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, obserwuję Was od jakiegoś czasu i chyba nadszedł moment, żeby podzielić się moimi wrażeniami.
    O dzidziusia staramy się od 4 cykli. Niby niedługo, ale byłam już załamana, kiedy okres pojawił się kolejny raz. Po trzecim cyklu stwierdziłam, że trzeba wrzucić na luz. Co ma być to będzie.
    No i tak też starałam się robić, chociaż wszystkie starajce się wiemy, że nie da się tak do końca.
    Rozpoczął się 4 cykl i zbliżały siė dni płodne. Nie myślałam o tym i nie mówiłam mojemu ukochanemu, że to już. A nawet zaliczyliśmy sprzeczkę i byłam wściekła, że kolejny miesiąc zmarnowany bo ominęliśmy owulację. Ale wiecie co? Dzisiaj termin miesiączki, wczoraj kupiłam spontanicznie test i zrobiłam po południu jak tylko wróciłam ze sklepu. Wrzuciłam do torebki i poszłam się przebierać. Po chwili wyciągam a tam delikatna druga kreska. Zrobiłam po 3 godzinach drugi i to samo. Moje serce zaczęło bić jak szalone. Zaczęłam kojarzyć fakty, które chyba wcześniej wypierałam, żeby nie zapeszyć lub dlatego, że obiecałam wrzucić na luz.
    A więc dni płodne niby ominięte wskazywała moja aplikacja na telefonie. Ale po cichu myślałam sobie, że musiała być 4 dni wcześniej według obserwacji śluzu, no a wtedy mieliśmy wspaniały, wyluzowany weekend ;)
    Ponadto:
    - praktycznie od samej owulacji bardzo wrażliwe piersi, zawsze przed miesiączką mam, ale jakieś 4 dni wcześniej, a nie dwa tygodnie
    - w okolicach 10 dni przed terminem @ kłujący ból jajnika
    - skurcze żołądka też od około 10 dni
    - w piątek w pracy rano zawroty głowy i ciemnienie przed oczami, do tego straszny ból głowy, ból minął po jakiś 3 godzinach
    - sobota straszna nerwowość, niepokój
    - niedziela nieustannie bolące piersi,swędzenie piersi, wrażliwe sutki
    - poniedziałek to samo
    - wtorek rano opryszczka! Po południu test na totalnym luzie i totalne zaskoczenia
    - dzisiaj termin @ dalej nie ma i liczę, że nie będzie
    Za chwilę zmykam do sklepu po kolejny test. Trzymajcie kciuki!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 12:34

aneczka1983, green, Laya lubią tę wiadomość

• zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja wiem po sobie, że test pokazywał jasną drugą kreskę, następny nie pokazał nic a jednak się udało. Więc w większości przypadków jest tak, że jeśli ta druga kreska w ogóle się pojawia to coś znaczy :) Mi w tym cyklu testy owulacyjne wychodziły negatywne, więc umówiłam się już nawet na monitoring a tu proszę udało się.
    Trzymam kciuki!

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • madzia88l Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To gratuluję! Ja już po trzecim teście, tym razem z innej firmy i znów jest jaśniejsza druga kreska :)

zita123 lubi tę wiadomość

• Laya Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia88l- to można już chyba Ci pogratulować!

• rediii Znajoma

Wysłany: 6 maja 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia88l rozumiem Cię z tym wyluzowaniem... Cieżko się nie przejmować. Gdzieś w podświadomości zawsze to siedzi :) a ja z moim mężem tez zaliczyliśmy mega kłótnie przed zajściem hehe. Wzięłam swoją kołdrę do salonu, ale powróciłam i to naszczescie bo to była najprawdopodobniej ta noc ;) Test LH około 12h wcześniej wyszedł pozytywny.

Ja na początku tez miałam dosyć blada ta druga kreskę, powtórzyłam test po 2 dniach i była już wyraźniejsza. Także zgadzam się z Zita ze jeżeli ta kreseczka druga się pojawia to najprawdopodobniej będziemy mogły Ci składać gratulacje :)))

f2w3rjjggi8buwxw.png
  • rediii Znajoma

Wysłany: 6 maja 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Madzia88l mnie tez piersi, a w zasadzie sutki swedzialy. Nawet raz podrapałem się przy mamie bo już nie mogłam wytrzymać, a ona do mnie "w ciąży pewnie jesteś, mnie tez swedzialy piersi w ciąży". Oczywiście wymijająco odpowiedziałam, ze to na pewno przed okresem ;)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 15:56

Laya lubi tę wiadomość

f2w3rjjggi8buwxw.png
  • madzia88l Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh ale się cieszę! :) dziękuję,jestem taka podekscytowana :) szkoda tylko, że jestem tak daleko od mamy i nie będę mogła przeżywać tej ciąży z nią. Zawsze tak bardzo tego chciałam

• rediii Znajoma

Wysłany: 6 maja 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No te chwile są wspaniałe gdy pojawia się ta druga kreseczka :))) ja niedowierzałam ;))

My na razie jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy. Czekam na pierwsza wizytę u ginekologa.

f2w3rjjggi8buwxw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam praktycznie niewidoczną (tylko w dobrym świetle i pod odpowiednim kątem) drugą kreseczkę i jestem w ciąży :) Gratuluję!

• madzia88l Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz zaczynam zmianę i kończę w niedzielę. Zaraz po weekendzie wybiorę się do lekarza. Jeśli wszystko siė potwierdzi pierwsza dowie się moja mama w jej urodziny :)

• madzia88l Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam jeszcze napisać, że w ubiegłym tygodniu chyna z czwartku na piątek śniło mi się pierwszy raz, że jestem w ciąży. A czy sądzicie, że te piątkowe zawroty głowy mogą być związane z zagnieżdżeniem? Powiem Wam, że e momencie kiedy się to działo w głebi serca wierzyłam, że to to. Po czym żeby nie zapeszać aż do wtorku powtarzałam eeee na bank nie... przecież ten miesiąc w ogóle mogę spisać na straty ;)

• Asha Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie panie :-)
    Ja nowa nie jestem zdecydowanie na of, juz 5 lat sie staralismy...dlugo by opowiadac :-/ w kazdym razie...pol roku temu sie poddalismy i w tym miesiacu mielismy zaczac ivf i...jak widac jestem w ciazy...zaszlam naturalnie :-) zrobilam test , tak dla jaj w sumie hahha...nie mialam zadnych kompletnie objawow , bolal mnie jajnik pare dni po owu ale nie przywiazywalam do tego wiekszej uwagi bo to sie juz wczesniej zdarzalo....tak jakos intuicyjnie zatestowalam i w sobote zobaczylam dwie kreski i nie moglam za jasna cholere uwierzyc, myslalam ze test jest stary, bo juz nie testowalam tak dlugo hahha....wiec ok 18 zrobilam drugi i tez byl odrazu pozytywny, ale mimo to wyslalam mojego do sklepu bo bylam pewna ze sa stare :-D no i z samego rana wyszedl jak byk...odrazu pozytywny...ale powiem wam ze nadal nie wierze :-)

Gratuluje wszystkim tym ktorym sie udalo :-) i zycze powodzenia z calego serca dla starajacych sie nadal <3

rediii, justa1234, zita123 lubią tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • rediii Znajoma

Wysłany: 6 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha gratulacje !!!! Super

Asha lubi tę wiadomość

f2w3rjjggi8buwxw.png
  • rediii Znajoma

Wysłany: 6 maja 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę Twoim szczęściem :))) Ja tez cały czas nie mogę w to uwierzyć ze mała fasolka we mnie dojrzewa :)))

Asha lubi tę wiadomość

f2w3rjjggi8buwxw.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rediii wrote:
    Bardzo się cieszę Twoim szczęściem :))) Ja tez cały czas nie mogę w to uwierzyć ze mała fasolka we mnie dojrzewa :)))

Dziekuje bardzo....a ty w ktorym tygodniu jestes, bo bez suwaka to mi trudno ogarnac? Ja tobie rowniez gratuluje serdecznie <3

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • rediii Znajoma

Wysłany: 6 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec moja droga Asha nasze dzieci przyjdą na ten świat w bardzo podobnym czasie :))) hehehe, bo dokładnie 4 tyg. 3 dzień :) widzisz taki to zbieg okoliczności :)))

f2w3rjjggi8buwxw.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ