X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga szósty tydzień i zaczęłam mdłości także na wszystko przychodzi pora :p

aneczka1983 lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Laya Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim, którym się udało gratuluję!

Lena, podpisuję się pod tym co napisała green i najlepiej poczekać do terminu @. Ja niestety miałam trochę inaczej, bo wydawało się, ze mam wszystkie podobne objawy, ale niestety @ przyszła. Najgorsze jest to czekanie...

sarcia - trzymam kciuki i sama działam z moją ovu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 09:29

rediii, aneczka1983 lubią tę wiadomość

• zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redii kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? Pewnie jesteśmy na podobnym etapie :)
    Mi się udało w pierwszym cyklu z norprolacem i dupkiem, wcześniej brałam tylko dupek.
    Dzwoniłam do mojej gin i kazała zwiększyć dawkę dupka i nadal przyjmować norprolac pół tabletki dziennie, oczywiście jestem mądrzejsza niż lekarz i zerknełam do internetu i są dwie szkoły: jedni natychmiast przestać, drudzy nadal brać. Ja oczywiście zastosuje się do zaleceń ginekolog, ale ciekawi mnie czy któraś z Was w czasie ciąży kontynuowała leki zbijające prolaktynę?
    Wyniki bety mam jutro:)
    To mój 34 dc więc ginekolog stwierdziła, że jeszcze nie wiele zobaczy i wizytę mam 18 maja:)

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • rediii Znajoma

Wysłany: 4 maja 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zita 05.04 pierwszy dzień :))) wiec podobny czas :))) ja właśnie chce się jakoś w przedostatnim tygodniu maja umówić bo czytałam ze najlepiej około 4 tygodnie po owulacji żeby ginekolog mógł coś więcej powiedzieć ;)

Daj znać po wizycie co i jak :)))

Generalnie pod koniec czerwca mieliśmy lecieć do Czarnogóry i teraz nie wiem co z tym będzie... Bo boje się tylko jednego - żeby się niczym tam nie zatruć.

f2w3rjjggi8buwxw.png
  • Lena84 Debiutantka

Wysłany: 4 maja 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....hej hej.... powiedzcie mi czy Wy zażywacie jakiś "wspomagaczy" by się udało zajść... tzn wiesiołek, zioła cokolwiek?

• kolet Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 20 -tym tyg. ciąży i jak na razie nie mam żadnych dolegliwości z nią związanych poza rozkojarzeniem i zapominaniem różnych rzeczy. Też tak macie, czy to raczej rzadko się zdarza w ciąży?

kolet
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolet ja musze wszystko na kartce sobie pisać :-P a taka się ze mnie niezdara zrobiła jak leje kompot do szklanki to przelewam jak maluje rzęsy to szczoteczka wypada z ręki przykładów mogę podać wiele ale musiałabym sobie przypomnieć :-P

• Laya Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolet ja jak byłam w pierwszej ciąży to miałam dokładnie tak samo, choć czasem mam wrażenie ze zostało mi do teraz:p

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• Laya Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, ja póki co nic nie zażywam na wspomaganie. W pierwszej ciąży mimo długich starań tez nie brałam,a moje niepowodzenie tlumaczylam ciaglym stresem wiec i tak nic by to nie pomogło!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 23:13

• kolet Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to normalne ;) Ale uciążliwe jednak ;)

Laya lubi tę wiadomość

kolet
  • kolet Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przenoszę pytanie na temat testu Pappa tutaj, bo prenatalne robi się w pierwszym trymestrze, a nie w drugim, a tam je umieściłam wczoraj. Otóż z badań prenatalnych wyszło, że mam dziesięciokrotnie przewyższony test Pappa. Na amniopunkcje się nie zgodziłam i teraz zastanawiam się, czy to może oznaczać jakąś wadę genetyczną. Kość nosowa jest, przezierność karkowa wynosi 2,1 i to tyle, co wiem na ten temat. Jak u Was wyglądają wyniki testu Pappa? W normie, czy też ktoś ma podwyższony wynik?

kolet
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robiłam testu PAPPA przeziernosc karkowa wynosiła 0.86 mój gin jak i ginekolog u którego miałam prenatalne powiedział że nie ma potrzeby robić że robi się jak wynik jest 2 i powyżej Kolet naczytalam się o tym teście i w dużej mierze to statystyka że wychodzi nawet gorzej niż sama przeziernosc karkowa i tylko stresuje przyszłe mamy a na koniec mój gin powiedział jakby przeziernosc wynosiła 7 czy 8 to byśmy wszyscy już się martwili

• kolet Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... 26 maja mam że tak powiem drugie badanie prenatalne z oceną serca płodu. I o ile pani genetyk powiedziała mi, że test Pappa nie musi wcale nic oznaczać, o tyle, jeśli echo serca płodu wyjdzie nie tak, jak powinno, to wtedy chyba zacznę się martwić....

kolet
  • Malutka28 Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u mnie miesiączki jak nie było tak nie ma... dzisiaj 34 dc wczoraj robilam bete i negatywna. Poersi bolą mocno czuje czasami ból podobny do tego na okres ale minimalny. W grudniu jak zaszlam w ciążę która niestety po 8 tyg ppronilam testy i beta wykrywaly dopiero 2 tyg po terminie spodziewanej miesiączki. Lekarz tłumaczył to że owulacja w takim razie u mnie wystąpiła później... jestem przeziębienia teraz i nie biore żadnych leków w razie czego tylko jakies herbatki z malinami itd ;) glowa mi pęka od tygodnia i zasypiam o 21... nie wiem już co myśleć :(

f2w3rjjgw0y67e0r.png
    i81xxzdvyvkqxs2x.png
  • Yassine Debiutantka

Wysłany: 5 maja 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz 8tc. Mdlosci przeszly, oby juz nie wrocily.
    Za to jestem koszmarnie przeziebiona. Zadnych lekow nie moge stosowac i to wszystko sie ciagnie i ciagnie.

8889d70fad.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo pij wody! Koniecznie! A co lekarz powiedział?

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki bety 280 mIU/ml :)
    Więc teraz i ja opiszę swoje objawy :) 2-3 dni przed dniem spodziewanej @ czułam się tak jakbym była przeziębiona, było mi strasznie zimno i całe dnie ziewałam, raczej jestem nocnym markiem a teraz to 21.00 i śpię:) A i jeszcze te nieszczęsne zaparcia... Jeszcze zauważyłam, że np. rano jak pomyślę o kakao to mi jest niedobrze, a wieczorem mam przeogromną ochotę właśnie na kakao :)
    Nic nowego nie napisałam :) najkrócej mówiąc czułam się tak jakby na @.

Elvi, rediii lubią tę wiadomość

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zita123 wrote:
    redii kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? Pewnie jesteśmy na podobnym etapie :)
    Mi się udało w pierwszym cyklu z norprolacem i dupkiem, wcześniej brałam tylko dupek.
    Dzwoniłam do mojej gin i kazała zwiększyć dawkę dupka i nadal przyjmować norprolac pół tabletki dziennie, oczywiście jestem mądrzejsza niż lekarz i zerknełam do internetu i są dwie szkoły: jedni natychmiast przestać, drudzy nadal brać. Ja oczywiście zastosuje się do zaleceń ginekolog, ale ciekawi mnie czy któraś z Was w czasie ciąży kontynuowała leki zbijające prolaktynę?
    Wyniki bety mam jutro:)
    To mój 34 dc więc ginekolog stwierdziła, że jeszcze nie wiele zobaczy i wizytę mam 18 maja:)

Kochana jak zaszłam w ciążę z pierwszym dzieckiem to brałam norprolac, ale w dniu kiedy dowiedziałam się o ciąży, zadzwoniłam do lekarza i kazał mi go odstawić. Teraz akurat jak staram się o drugie dziecko to nie mam problemów z prolaktyną, tylko z progesteronem. Niby 5 lat minęło,a tak mogą się hormony zmienić....

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zita gratuluję :) :)

• zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elvi dziękuję :) No właśnie z tym norprolaciem to tak jest, że zdania są podzielone co do przyjmowania w ciąży. Sama nie wiem czy dobrze robię, że go przyjmuje, mam nadzieję, że już niedługo będę mogła się z nim pożegnać.
    A jaki masz wynik progesteronu? Ja miałam bardzo słabiutki.

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ