Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystkim, którym się udało gratuluję!
Lena, podpisuję się pod tym co napisała green i najlepiej poczekać do terminu @. Ja niestety miałam trochę inaczej, bo wydawało się, ze mam wszystkie podobne objawy, ale niestety @ przyszła. Najgorsze jest to czekanie...
sarcia - trzymam kciuki i sama działam z moją ovu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 09:29
rediii, aneczka1983 lubią tę wiadomość
-
redii kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? Pewnie jesteśmy na podobnym etapie
Mi się udało w pierwszym cyklu z norprolacem i dupkiem, wcześniej brałam tylko dupek.
Dzwoniłam do mojej gin i kazała zwiększyć dawkę dupka i nadal przyjmować norprolac pół tabletki dziennie, oczywiście jestem mądrzejsza niż lekarz i zerknełam do internetu i są dwie szkoły: jedni natychmiast przestać, drudzy nadal brać. Ja oczywiście zastosuje się do zaleceń ginekolog, ale ciekawi mnie czy któraś z Was w czasie ciąży kontynuowała leki zbijające prolaktynę?
Wyniki bety mam jutro:)
To mój 34 dc więc ginekolog stwierdziła, że jeszcze nie wiele zobaczy i wizytę mam 18 maja:)
-
Zita 05.04 pierwszy dzień )) wiec podobny czas )) ja właśnie chce się jakoś w przedostatnim tygodniu maja umówić bo czytałam ze najlepiej około 4 tygodnie po owulacji żeby ginekolog mógł coś więcej powiedzieć
Daj znać po wizycie co i jak ))
Generalnie pod koniec czerwca mieliśmy lecieć do Czarnogóry i teraz nie wiem co z tym będzie... Bo boje się tylko jednego - żeby się niczym tam nie zatruć. -
nick nieaktualny
-
Przenoszę pytanie na temat testu Pappa tutaj, bo prenatalne robi się w pierwszym trymestrze, a nie w drugim, a tam je umieściłam wczoraj. Otóż z badań prenatalnych wyszło, że mam dziesięciokrotnie przewyższony test Pappa. Na amniopunkcje się nie zgodziłam i teraz zastanawiam się, czy to może oznaczać jakąś wadę genetyczną. Kość nosowa jest, przezierność karkowa wynosi 2,1 i to tyle, co wiem na ten temat. Jak u Was wyglądają wyniki testu Pappa? W normie, czy też ktoś ma podwyższony wynik?
kolet -
nick nieaktualnyJa nie robiłam testu PAPPA przeziernosc karkowa wynosiła 0.86 mój gin jak i ginekolog u którego miałam prenatalne powiedział że nie ma potrzeby robić że robi się jak wynik jest 2 i powyżej Kolet naczytalam się o tym teście i w dużej mierze to statystyka że wychodzi nawet gorzej niż sama przeziernosc karkowa i tylko stresuje przyszłe mamy a na koniec mój gin powiedział jakby przeziernosc wynosiła 7 czy 8 to byśmy wszyscy już się martwili
-
Hmm... 26 maja mam że tak powiem drugie badanie prenatalne z oceną serca płodu. I o ile pani genetyk powiedziała mi, że test Pappa nie musi wcale nic oznaczać, o tyle, jeśli echo serca płodu wyjdzie nie tak, jak powinno, to wtedy chyba zacznę się martwić....kolet
-
Hej u mnie miesiączki jak nie było tak nie ma... dzisiaj 34 dc wczoraj robilam bete i negatywna. Poersi bolą mocno czuje czasami ból podobny do tego na okres ale minimalny. W grudniu jak zaszlam w ciążę która niestety po 8 tyg ppronilam testy i beta wykrywaly dopiero 2 tyg po terminie spodziewanej miesiączki. Lekarz tłumaczył to że owulacja w takim razie u mnie wystąpiła później... jestem przeziębienia teraz i nie biore żadnych leków w razie czego tylko jakies herbatki z malinami itd glowa mi pęka od tygodnia i zasypiam o 21... nie wiem już co myśleć
-
Mam wyniki bety 280 mIU/ml
Więc teraz i ja opiszę swoje objawy 2-3 dni przed dniem spodziewanej @ czułam się tak jakbym była przeziębiona, było mi strasznie zimno i całe dnie ziewałam, raczej jestem nocnym markiem a teraz to 21.00 i śpię A i jeszcze te nieszczęsne zaparcia... Jeszcze zauważyłam, że np. rano jak pomyślę o kakao to mi jest niedobrze, a wieczorem mam przeogromną ochotę właśnie na kakao
Nic nowego nie napisałam najkrócej mówiąc czułam się tak jakby na @.
Elvi, rediii lubią tę wiadomość
-
zita123 wrote:redii kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? Pewnie jesteśmy na podobnym etapie
Mi się udało w pierwszym cyklu z norprolacem i dupkiem, wcześniej brałam tylko dupek.
Dzwoniłam do mojej gin i kazała zwiększyć dawkę dupka i nadal przyjmować norprolac pół tabletki dziennie, oczywiście jestem mądrzejsza niż lekarz i zerknełam do internetu i są dwie szkoły: jedni natychmiast przestać, drudzy nadal brać. Ja oczywiście zastosuje się do zaleceń ginekolog, ale ciekawi mnie czy któraś z Was w czasie ciąży kontynuowała leki zbijające prolaktynę?
Wyniki bety mam jutro:)
To mój 34 dc więc ginekolog stwierdziła, że jeszcze nie wiele zobaczy i wizytę mam 18 maja:)
Kochana jak zaszłam w ciążę z pierwszym dzieckiem to brałam norprolac, ale w dniu kiedy dowiedziałam się o ciąży, zadzwoniłam do lekarza i kazał mi go odstawić. Teraz akurat jak staram się o drugie dziecko to nie mam problemów z prolaktyną, tylko z progesteronem. Niby 5 lat minęło,a tak mogą się hormony zmienić....
-
elvi dziękuję No właśnie z tym norprolaciem to tak jest, że zdania są podzielone co do przyjmowania w ciąży. Sama nie wiem czy dobrze robię, że go przyjmuje, mam nadzieję, że już niedługo będę mogła się z nim pożegnać.
A jaki masz wynik progesteronu? Ja miałam bardzo słabiutki.