X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga szósty tydzień i zaczęłam mdłości także na wszystko przychodzi pora :p

aneczka1983 lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Laya Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim, którym się udało gratuluję!

Lena, podpisuję się pod tym co napisała green i najlepiej poczekać do terminu @. Ja niestety miałam trochę inaczej, bo wydawało się, ze mam wszystkie podobne objawy, ale niestety @ przyszła. Najgorsze jest to czekanie...

sarcia - trzymam kciuki i sama działam z moją ovu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 09:29

rediii, aneczka1983 lubią tę wiadomość

• zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redii kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? Pewnie jesteśmy na podobnym etapie :)
    Mi się udało w pierwszym cyklu z norprolacem i dupkiem, wcześniej brałam tylko dupek.
    Dzwoniłam do mojej gin i kazała zwiększyć dawkę dupka i nadal przyjmować norprolac pół tabletki dziennie, oczywiście jestem mądrzejsza niż lekarz i zerknełam do internetu i są dwie szkoły: jedni natychmiast przestać, drudzy nadal brać. Ja oczywiście zastosuje się do zaleceń ginekolog, ale ciekawi mnie czy któraś z Was w czasie ciąży kontynuowała leki zbijające prolaktynę?
    Wyniki bety mam jutro:)
    To mój 34 dc więc ginekolog stwierdziła, że jeszcze nie wiele zobaczy i wizytę mam 18 maja:)

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • rediii Znajoma

Wysłany: 4 maja 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zita 05.04 pierwszy dzień :))) wiec podobny czas :))) ja właśnie chce się jakoś w przedostatnim tygodniu maja umówić bo czytałam ze najlepiej około 4 tygodnie po owulacji żeby ginekolog mógł coś więcej powiedzieć ;)

Daj znać po wizycie co i jak :)))

Generalnie pod koniec czerwca mieliśmy lecieć do Czarnogóry i teraz nie wiem co z tym będzie... Bo boje się tylko jednego - żeby się niczym tam nie zatruć.

f2w3rjjggi8buwxw.png
  • Lena84 Debiutantka

Wysłany: 4 maja 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....hej hej.... powiedzcie mi czy Wy zażywacie jakiś "wspomagaczy" by się udało zajść... tzn wiesiołek, zioła cokolwiek?

• kolet Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 20 -tym tyg. ciąży i jak na razie nie mam żadnych dolegliwości z nią związanych poza rozkojarzeniem i zapominaniem różnych rzeczy. Też tak macie, czy to raczej rzadko się zdarza w ciąży?

kolet
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolet ja musze wszystko na kartce sobie pisać :-P a taka się ze mnie niezdara zrobiła jak leje kompot do szklanki to przelewam jak maluje rzęsy to szczoteczka wypada z ręki przykładów mogę podać wiele ale musiałabym sobie przypomnieć :-P

• Laya Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolet ja jak byłam w pierwszej ciąży to miałam dokładnie tak samo, choć czasem mam wrażenie ze zostało mi do teraz:p

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• Laya Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, ja póki co nic nie zażywam na wspomaganie. W pierwszej ciąży mimo długich starań tez nie brałam,a moje niepowodzenie tlumaczylam ciaglym stresem wiec i tak nic by to nie pomogło!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 23:13

• kolet Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to normalne ;) Ale uciążliwe jednak ;)

Laya lubi tę wiadomość

kolet
  • kolet Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przenoszę pytanie na temat testu Pappa tutaj, bo prenatalne robi się w pierwszym trymestrze, a nie w drugim, a tam je umieściłam wczoraj. Otóż z badań prenatalnych wyszło, że mam dziesięciokrotnie przewyższony test Pappa. Na amniopunkcje się nie zgodziłam i teraz zastanawiam się, czy to może oznaczać jakąś wadę genetyczną. Kość nosowa jest, przezierność karkowa wynosi 2,1 i to tyle, co wiem na ten temat. Jak u Was wyglądają wyniki testu Pappa? W normie, czy też ktoś ma podwyższony wynik?

kolet
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robiłam testu PAPPA przeziernosc karkowa wynosiła 0.86 mój gin jak i ginekolog u którego miałam prenatalne powiedział że nie ma potrzeby robić że robi się jak wynik jest 2 i powyżej Kolet naczytalam się o tym teście i w dużej mierze to statystyka że wychodzi nawet gorzej niż sama przeziernosc karkowa i tylko stresuje przyszłe mamy a na koniec mój gin powiedział jakby przeziernosc wynosiła 7 czy 8 to byśmy wszyscy już się martwili

• kolet Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... 26 maja mam że tak powiem drugie badanie prenatalne z oceną serca płodu. I o ile pani genetyk powiedziała mi, że test Pappa nie musi wcale nic oznaczać, o tyle, jeśli echo serca płodu wyjdzie nie tak, jak powinno, to wtedy chyba zacznę się martwić....

kolet
  • Malutka28 Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u mnie miesiączki jak nie było tak nie ma... dzisiaj 34 dc wczoraj robilam bete i negatywna. Poersi bolą mocno czuje czasami ból podobny do tego na okres ale minimalny. W grudniu jak zaszlam w ciążę która niestety po 8 tyg ppronilam testy i beta wykrywaly dopiero 2 tyg po terminie spodziewanej miesiączki. Lekarz tłumaczył to że owulacja w takim razie u mnie wystąpiła później... jestem przeziębienia teraz i nie biore żadnych leków w razie czego tylko jakies herbatki z malinami itd ;) glowa mi pęka od tygodnia i zasypiam o 21... nie wiem już co myśleć :(

f2w3rjjgw0y67e0r.png
    i81xxzdvyvkqxs2x.png
  • Yassine Debiutantka

Wysłany: 5 maja 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz 8tc. Mdlosci przeszly, oby juz nie wrocily.
    Za to jestem koszmarnie przeziebiona. Zadnych lekow nie moge stosowac i to wszystko sie ciagnie i ciagnie.

8889d70fad.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo pij wody! Koniecznie! A co lekarz powiedział?

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki bety 280 mIU/ml :)
    Więc teraz i ja opiszę swoje objawy :) 2-3 dni przed dniem spodziewanej @ czułam się tak jakbym była przeziębiona, było mi strasznie zimno i całe dnie ziewałam, raczej jestem nocnym markiem a teraz to 21.00 i śpię:) A i jeszcze te nieszczęsne zaparcia... Jeszcze zauważyłam, że np. rano jak pomyślę o kakao to mi jest niedobrze, a wieczorem mam przeogromną ochotę właśnie na kakao :)
    Nic nowego nie napisałam :) najkrócej mówiąc czułam się tak jakby na @.

Elvi, rediii, DomiTomi lubią tę wiadomość

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zita123 wrote:
    redii kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? Pewnie jesteśmy na podobnym etapie :)
    Mi się udało w pierwszym cyklu z norprolacem i dupkiem, wcześniej brałam tylko dupek.
    Dzwoniłam do mojej gin i kazała zwiększyć dawkę dupka i nadal przyjmować norprolac pół tabletki dziennie, oczywiście jestem mądrzejsza niż lekarz i zerknełam do internetu i są dwie szkoły: jedni natychmiast przestać, drudzy nadal brać. Ja oczywiście zastosuje się do zaleceń ginekolog, ale ciekawi mnie czy któraś z Was w czasie ciąży kontynuowała leki zbijające prolaktynę?
    Wyniki bety mam jutro:)
    To mój 34 dc więc ginekolog stwierdziła, że jeszcze nie wiele zobaczy i wizytę mam 18 maja:)

Kochana jak zaszłam w ciążę z pierwszym dzieckiem to brałam norprolac, ale w dniu kiedy dowiedziałam się o ciąży, zadzwoniłam do lekarza i kazał mi go odstawić. Teraz akurat jak staram się o drugie dziecko to nie mam problemów z prolaktyną, tylko z progesteronem. Niby 5 lat minęło,a tak mogą się hormony zmienić....

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zita gratuluję :) :)

• zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elvi dziękuję :) No właśnie z tym norprolaciem to tak jest, że zdania są podzielone co do przyjmowania w ciąży. Sama nie wiem czy dobrze robię, że go przyjmuje, mam nadzieję, że już niedługo będę mogła się z nim pożegnać.
    A jaki masz wynik progesteronu? Ja miałam bardzo słabiutki.

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ