X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Malutka28 Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochana oby się udało :)

f2w3rjjgw0y67e0r.png
    i81xxzdvyvkqxs2x.png
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka, Eneska, Elvi dziękuję za wsparcie, jutro zrobię test z rana a w poniedziałek lecę na bete :)

Malutka daj znać jak poszło testowanie, trzymam kciuki za 2 krechy :)
    Eneska gratuluję fasolki :)

Malutka28 lubi tę wiadomość

zita123 8p3odqk30jbhwasq.png
  • Kathieen Znajoma

Wysłany: 1 maja 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie pisałam :-)

Gratuluję dziewczyny tym którym się udało, a tym które czekają życzę powodzenia :-) ja 6 lat czekałam, warto :-)

Leci mi już 19 tydzień, od zajścia schudłam 10 kg, nic nie tyje ale brzuszek dopiero zaczął rosnąć, zaznaczam że jestem puszysta, a zresztą każda z nas jest inna :-) ale muszę się przyznać że zgaga cały czas jak meczyla tak meczy ;-)

Pozdrawiam :-)

Renia7910, pasazerka, magda sz lubią tę wiadomość

xnw4skjojykgrumx.png
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dzisiaj rano test- negatywny, nie wiem co mam myśleć, głupie testy!

• Malutka28 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż dziwne :/ A tej samej firmy? Ja też zrobilam test i negatywny wyszedł. . Dzisiaj jest 31 dzien i powinnam dostać @ ale nie czuje nic żeby miała przyjść. Tylko piersi mam obolałe bardzo :(

f2w3rjjgw0y67e0r.png
    i81xxzdvyvkqxs2x.png
  • zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam testy różnych firm pierwszy Quixx i po 1 minucie pokazała się ta druga kreska, a drugi bobo-test i bez wątpliwości wyszedł negatywny.
    To mój 32 dc. i czuję się jakbym już miała @ tylko krwawienia brak.
    Mimo, tych głupich testów mam nadzieję, że nam się jednak udało :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zita123 wrote:
    Zrobiłam testy różnych firm pierwszy Quixx i po 1 minucie pokazała się ta druga kreska, a drugi bobo-test i bez wątpliwości wyszedł negatywny.
    leć na betę :) w szpitalu zrobią Ci nawet dzisiaj, a jeśli masz cierpliwość, to poczekaj do poniedziałku :)

• Biedron Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zita123 wrote:

Ja w 10dpo miałam słabiutką kreseczkę, lekko widoczną...chyba nawet pojawiła się dopiero po czasie - no taki cień cienia. Ale po dwóch dniach zrobiłam test znów i już się pojawiła ładna druga krecha, a po kolejnych dwóch znów mocniejsza :)! A to, że czujesz się jak na @ to podobno norma...ja mam już teoretycznie 41dc i ciągle czuję jakby @ miała przyjść i żadnych innych objawów, tylko ten ból podbrzusza raz mocniejszy, a raz słabszy, a raz wcale. A jednak jestem w ciąży :)!

"Trzeba sobie jakoś radzić w życiu" - powiedział Baca, zawiązując but dżdżownicą.

c55fflw1qoryx2is.png
  • Biedron Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    że wtedy odbyła się implantacja i od tego momentu na piersi pojawiły się widoczne żyły, szczególnie na prawej - gruuuba żyła :) piersi zaczęły boleć, powiększyły się, sutki wrażliwe. W środę (wczoraj) zaczęły się mdłości i ciągłe odbijania. Dzisiaj test z piękną drugą kreseczką :) Śluz cały czas kremowy, w średniej ilości. I lekkie zaparcia - chcę, ale nie potrafię haha:)))
    Wieczorami mam uczucia zimna. Jak widzicie, żadnych specjalnych objawów. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.
    Trzymam za Was kciuki! <3

eneska, a te powiększenie piersi to tak serio zauważyłaś, bez większego przypatrywania się? Moje się ani trochę nie zmieniły :(! A śluz to mam różnie. Czytałam też, że szyjka macicy się rozpulchnia...zaobserwowałaś coś takiego u siebie?

"Trzeba sobie jakoś radzić w życiu" - powiedział Baca, zawiązując but dżdżownicą.

c55fflw1qoryx2is.png
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katheen!! :) cieszę się, że u Was dobrze :)

my też rośniemy, wizytę mam 8 maja, zobaczymy co skrywa między nogami - mam nadzieję ;)

zita, dziwne to to...

skoro o 16, kiedy jest mniejsze stężenie hormonu w moczu wyszła druga kreska, a z rana nic, to radzę zmienić test. Słyszałam o popsutych testach, np źle przechowywanych i już nie pokaże prawidłowego wyniku. Leć dziś do apteki, powinny być normalnie otwarte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 14:26

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • sikorka@ Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka28 wrote:
    Sikorka nic nie mów... po pierwsze beta to strach był a po drugie każde usg :/ a powiedz mi Kochana teraz masz dzidzisia? I ciążą odbyła się bez problemu? Znalas przyczyne tamtych poronien? Bardzo bym chciała zeby już mi się udało ale wiem że bedzie to 9 miesięcy nie tylko w szczesciu ale i w strachu.
    Pozdrawiam :)
    mam synka ale urodzilam go przed poronieniami,jedno bylo samoistne a przy drugiej niestety musialam miec lyzeczkownie, dlatego sie taraz tak martwie ze nie mam zadnych objawow.
    nie znaja przyczyny poronienien wiec teraz kazdy sie modli zeby bylo dobrze, Jestem na heparynie, aspirynie I progesteronie. Na nastepna bete ide we wtorek a potem usg w 7 tyg..ehhh zazdroszcze kobietom dla ktorych ciaza to szczsliwy czas

sikorka_
    m3sxskjoe9kewgnp.png
  • Malutka28 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sikorka@ wrote:
    mam synka ale urodzilam go przed poronieniami,jedno bylo samoistne a przy drugiej niestety musialam miec lyzeczkownie, dlatego sie taraz tak martwie ze nie mam zadnych objawow.
    nie znaja przyczyny poronienien wiec teraz kazdy sie modli zeby bylo dobrze, Jestem na heparynie, aspirynie I progesteronie. Na nastepna bete ide we wtorek a potem usg w 7 tyg..ehhh zazdroszcze kobietom dla ktorych ciaza to szczsliwy czas

U mnie przyczyną poronien był zespół antyfosfolipidowy który dopiero po drugim ppronieniu mi wykryli :/ Teraz biore acard i jak zajde w ciążę też od razu heparyna. .. mam nadzieje że wtedy wszydtko będzie dobrze. Dzisiaj powinnam dostać @ ale nie widać jej brzuch mnie nawet nie boli. Robilam test rano ale negatywny :( zobaczymy jutro... wiem co czujesz, niestety ale trzeba wierzyć że tym razem bedzie ok. Trzymam kciuki i daj znać we wtorek jak beta.

f2w3rjjgw0y67e0r.png
    i81xxzdvyvkqxs2x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka i sikorka a w ktorych tygodniach jesli mozna wiedziec byly u Was te poronienia?

• Malutka28 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsze i drugie w 8 tyg :(

f2w3rjjgw0y67e0r.png
    i81xxzdvyvkqxs2x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedron wrote:
    eneska, a te powiększenie piersi to tak serio zauważyłaś, bez większego przypatrywania się? Moje się ani trochę nie zmieniły :(! A śluz to mam różnie. Czytałam też, że szyjka macicy się rozpulchnia...zaobserwowałaś coś takiego u siebie?
    Spokojnie.. ja jestem juz w 11 tygodniu i piersi mi nie rosna wcale jakos nie wiadomo jak, nie bola tez jak na poczatku ciazy, mdlosci mialam przez tydzien i ateraz jedyny objaw to zmeczenie i szybkie meczenie sie.. a jednak brzuszek rosnie i wszysto jest ok.. nie mozemy dopatrywac sie objawow ciazy takich samych u siebie jak u innych bo kazda jest z nas inna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka28 wrote:
    U mnie pierwsze i drugie w 8 tyg :(
    Przyrko mi :(( ale teraz juz bedzie dobrze:)) ale dobilas juz do 8 czy 7 i ktorys tam dzien?

Lolaa lubi tę wiadomość

• Malutka28 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobilam do 8 :(

f2w3rjjgw0y67e0r.png
    i81xxzdvyvkqxs2x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka28 wrote:
    Dobilam do 8 :(
    ech ja sie tego bałam tez starsznie, bo d-dimery mi starsznie skoczyly na poczaktku ciazy i lekarka chciala podac heparyne ale kazala wyprobowac z sokiem pomidorowym i pilam sok i po 1,5 tygdonia bardzo spadly te d-dimery.. chociaz wiem ze zespol antyfoslipidowy to na podstawie d-dimerow sie nie okresla i ze ona czasem sama z siebie w ciazy sie podnosza..

• zita123 Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam jeszcze jeden test i wyszły dwie kreski, przy czym ta druga już nie jest taka blada jak wczoraj, jest dwa razy mocniejsza niż wczoraj :)
    Nie wiem dlaczego test robiony z rana był negatywny a teraz po południu dwie kreski. W poniedziałek idę na betę, więc będę już pewna.

Malutka28, Elvi, green lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny dawno nie zaglądałam, urlopujemy się z mężem ale jutro powrót do rzeczywistości i zimnej Polski...

Zita trzymam kciuki :) Oby się udało w końcu :) Totoro a jak u Ciebie?

Co do piersi to ja mimo 26 tygodnia jakoś wcale nie zauważyłam żeby meega urosły, fakt no rozmiar większe ale bardziej się wypełniły, to chyba przez to że zaczyna się mleczarnia i dlatego puchną. Ale sutki rosną i ciemnieją, możecie sobie zrobić fotkę i porównać za 2-3 tyg. zapewne zobaczycie różnicę

Dziewczynki trzymam kciuki za Was, cierpliwość popłaca, jak już byłam załamana i wysyłałam męża na badania nasienia to okazało się że już nie trzeba :) Czekam z niecierpliwością na wspaniałe informacje, w maju wszystko kwitnie także to dobry miesiąc na stworzenie nowego życia :)

Elvi lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ