X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    I ja się dopisuję do grona sierpniowych mamuś :)
    Termin na 27 sierpnia
    Jak na chwilę obecną wszystko przebiega pomyślnie, oby tak dalej i tego również Wam życzę ;)

taka ja, Kasia_1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dołączamy do zacnego sierpniowego grona ;) akurat dziś na wizycie 6tc1d, kolejna wizyta 1lutego to po dokładnych pomiarach wyliczy mi dokładnie termin :) bo karmię piersią i w tym cyklu miało nie być szans :D a tu bach dwie kreski

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 19:12

taka ja lubi tę wiadomość

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wy też już macie widoczny brzuszek? Ja jestem mega zdziwiona bo to dopiero 8 tydzień a ja wyglądam jakbym ciągle miała wzięcie. Nie ma mowy o bardzo dopasowanych ubraniach do pracy bo brzuch staje się podejrzany :) (zamierzam powiedzieć o ciąży dopiero po 1 trysemestrze), spodnie tez staly sie jakby ciasniejsze.

3i492n0agf4rykt3.png
  • Eliska Debiutantka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    Dziewczyny, czy wy też już macie widoczny brzuszek? Ja jestem mega zdziwiona bo to dopiero 8 tydzień a ja wyglądam jakbym ciągle miała wzięcie. Nie ma mowy o bardzo dopasowanych ubraniach do pracy bo brzuch staje się podejrzany :) (zamierzam powiedzieć o ciąży dopiero po 1 trysemestrze), spodnie tez staly sie jakby ciasniejsze.

U mnie 10 tydzień ale na razie mieszczę się nawet w dopasowanych dżinsach, z wagi też -2 kg mimo że nie wymiotuje ale to pewnie przez brak apetytu. Mimo to widzę że brzuszek jest inny, pomoże pępka widać zaokraglenie

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia.kak, jestem w 8 tyg, a już od jakichś 2 czuje się jak balon :( nie wiem czy to ciąża, czy święta :D ale podobno woda się zbiera w organizmie i to może sprawiać wrażenie, ze brzuszek już rośnie. Chociaż piersi już mi sie co najmniej rozmiar powiększyły, są ogromne i widać dużo żył :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 23:20

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ithildin wrote:
    Chodzę prywatnie, a z racji tego, że poprzednią ciąże straciłam to na pierwszą wizytę poszłam dzień po tym, jak miał pojawić się okres a test wyszedł pozytywny, żeby dostać receptę na luteinę;) I w efekcie wypada mi wizyta raz na 2 tygodnie, zresztą najchętniej to latałabym co tydzień, żeby sprawdzać czy wszystko jest ok;) Teraz przede mną najtrudniejszy chyba tydzień, bo w poprzedniej ciąży właśnie kilka dni przed wizytą trafiłam do szpitala z plamieniami, no ale staram się myśleć o tym, że to na pewno był po prostu nieszczęśliwy przypadek i teraz musi być już dobrze :) Już nie mogę się doczekać dojścia do tego bezpieczniejszego drugiego trymestru. No i zastanawiam się, ponieważ będę zmieniać lekarza prowadzącego - mieszkam w Szczytnie, po wizycie w tutejszym szpitalu i traumie jaką zafundował mi ginekolog w nim pracujący doszłam do wniosku, że za nic na świecie nie będę w drugiej ciąży ryzykować jakiegokolwiek kontaktu z tą rzeźnią i będę prowadzić ciążę u rodziców w warszawie, na jakimś późniejszym etapie się po prostu tam przeprowadzę i tyle - ale nie wiem czy nie iść tam do lekarza dopiero po prenatalnych jak będę miała pewność, że wszystko z młodym jest ok.

Ja tez zmieniam lekarza prowadzacego.. Bardzo dobrze sie czulam u poprzedniego no ale niestety.. dopoki chodzilam tylko prywatnie bylo ok, jak przyszlo zglosic sie do szpitala to juz nie bylo tak kolorowo. ze wzgledu na nadcisnienie i to spore mialam miec rozwiazana ciaze przed terminem a tu niestety.. przetrzymali dziecko 13 dni. Wszystko sie szczesliwie skonczylo dzieki mojemu mezowi ktory wrecz zmusil lekarzy do dzialania..a moj lekarz prowadzacy? nie byl w stanie przeciwstawic sie ordynatorowi chociaz wiedzial jaka jest sytuacja

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:

ja niestety schudlam troche :/ nie moge jesc, widok jedzenia przyprawia mnie o mdlosci.. a jak juz cos wmusze to w wiekszosci przypadkow lece zaraz do wc. Mam nadzieje ze w drugim trymestrze to sie zmieni. Wg to jest dla mnie nowa reakcja bo w poprzednich 2ch ciazach jadlam jak szalona :D i oczywiscie zaraz po tym wc

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • NaszŚwiatWśródWas Nowa

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może i ja się dołączę !
    Termin na 12 Sierpień <3
    I biorę się za lekturę żeby ogarnąć co się tutaj dzieje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 17:48

f2w3skjofc5rhg6f.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, pierwsza wizyta zaliczona <3. Maluszek zdrowo się rozwija, serduszko bije prawidłowo. Lekarz mnie wybadał na dziesiątą stronę :o i zrobił bardzo obszerny wywiad. Wszystko wporządku. Dostałam całą listę badań do zrobienia na następną wizytę, która ma być za 2 tyg. Ciąża wcześniejsza niż wg @ o tydzień, więc narazie dokładnego terminu porodu jeszcze nie mam wyznaczonego

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • Kasia_1990 Nowa

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny;) Dołączam do was;) Termin 27 sierpnia 2018 :D 8t6d. Na początku były małe problemy ;( Ciąża bliźniacza. Jedno dzieciątko rozwija się dobrze a 2 puste jajo płodowe. Biorę Duphaston i USG co tydzień.... Wierzę, że będzie dobrze;)

• Kasia_1990 Nowa

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zmieniam lekarza. Moj lekarz prowadzący na wizycie pierwsze co pwoiedział to " Kończymy ciążę". Nie robiąc nawet USG tak stwierdził. Bo zrobieniu USG był w szoku że dzidzia ma już 1,5 cm i serduszko bije 167 razy na minutę. Byłam tak zła na niego za podejście do mnie. Pierwszą ciążę straciłam w 6 tygodniu więc teraz jestem na wszystko wyczulona. Jak lekarz może przywitać pacjentkę takimi słowami???. Jestem zażenowana zachowaniem lekarza.

• Kasia_1990 Nowa

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ptasiul wrote:
    Hej.
    I ja się dopisuję do grona sierpniowych mamuś :)
    Termin na 27 sierpnia
    Jak na chwilę obecną wszystko przebiega pomyślnie, oby tak dalej i tego również Wam życzę ;)
    Mamy taki sam termin ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) mój termin to 31 sierpnia :) ciąża blizniacza oba dzidziusie są widoczne, serduszka biją prawidłowo. Na samym początku ciąży trafiłam do szpitala z plamieniami. Tam starszymi poronieniem. Po wyjscu zgłosiłam się do mojego lekarza prowadzącego i okazało się ze ciąża jest prawidłowa i wszystko z nią ok tylko mam dwa torbiele na jajnikach co w szpitalu zdiagnozowano jako przestymulowanie zagrażające mojemu życiu i dzieciom. Jedna torbiel ma 3,5 cm druga 6,5 cm. Dostałam duphaston i luteina. Podobno mają się wchłonąć same w 2 trymestrze. Mam nadzieję ze wszystko będzie dobrze :) wszystkim przyszłym mamom życzę szczęśliwej ciąży i zdrowych dzieciątek :)

• Nina11 Nowa

Wysłany: 14 stycznia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam bardzo serdecznie;)

Bardzo sie ciesze,że mogę do Was dolączyć.
    Moj termin 16 sierpnia <3 9t3d;)

Pozdrawiam wszystkich ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 10:57

Nina11
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zpup wrote:
    Hej :) mój termin to 31 sierpnia :) ciąża blizniacza oba dzidziusie są widoczne, serduszka biją prawidłowo. Na samym początku ciąży trafiłam do szpitala z plamieniami. Tam starszymi poronieniem. Po wyjscu zgłosiłam się do mojego lekarza prowadzącego i okazało się ze ciąża jest prawidłowa i wszystko z nią ok tylko mam dwa torbiele na jajnikach co w szpitalu zdiagnozowano jako przestymulowanie zagrażające mojemu życiu i dzieciom. Jedna torbiel ma 3,5 cm druga 6,5 cm. Dostałam duphaston i luteina. Podobno mają się wchłonąć same w 2 trymestrze. Mam nadzieję ze wszystko będzie dobrze :) wszystkim przyszłym mamom życzę szczęśliwej ciąży i zdrowych dzieciątek :)

widze ze coraz wiecej ciaz blizniaczych :) gratuluje wszystkim nowym mamom

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • Izabelka 86 Debiutantka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Izabelka86
  • Izabelka 86 Debiutantka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i obcielo... tez dolaczam do sierpniowych mamusiek, termin mam na 31 sierpnia, jestem w 7 tyg i 3 dniu ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 09:09

Izabelka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka 86 wrote:
    No i obcielo... tez dolaczam do sierpniowych mamusiek, termin mam na 31 sierpnia, jestem w 7 tyg i 3 dniu ciazy
    Mamy tak samo!! :) gratulacje!!

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje :) chociaz z takim terminem równie dobrze, moze wpaść tez wrzesien. U mnie podobnie bo termin wg ovu to 30 sierpnia ;)

3i492n0agf4rykt3.png
  • Karolciak Debiutantka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie był prezent pod choinkę, który przyjdzie na świat 14 sierpnia :) Obecnie nudności i wymioty, a spać mogłabym cały dzień.Mam nadzieję że minie i szybko wróci dawna energia. Waga też w dół, staram się jeść jak najwięcej ale lodówka to wróg nr 1 (śmierdzi mi niemal wszystko). Niech moc będzie z nami, byle do sierpnia! :)

p19udqk3xbet2otb.png
‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ