Śluz we wczesnej ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySandruska 1995 Ja nie miałam okresu 42 dni, bolały mnie piersi i sutki, miałam mdłości, bóle brzucha (czyli objawy typowo ciążowe) i okazało się, że mam cykl bezowulacyjny więc dostałam luteinę na wywołanie @.
W 1 cyklu po @ wywołanej luteiną zaszłam w ciążę z takimi samymi objawami jak w cyklu bezowulacyjnym. Zwiększona ilość śluzu w ciąży pojawiła się dopiero około 7 tygodnia ciąży. -
Dziewczyny miałam dwa razy epizod z plamieniem. Za pierwszym razem leżałam w szpitalu, drugi raz w zeszłą środę, czwartek i piątek. Na szczęście przeszło, lekarz przez tel zalecił zwiększyć dawkę lutki z 2x na 3x dziennie i aspargin z 3x1 na 3x2. Od czasu plamienia mam suchość jak na pustyni, wcześniej przy każdej wizycie w toalecie na papierze potop a teraz nic. Naet jak lutkę aplikuje to czuje, że nie ma poślizgu jaki miałam wcześniej. Martwi mnie trochę, że coś nie tak po tym plamieniu a wizyta dopiero za tydzień
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny! Jestem tu nowa.
więc od początku ostatnią @ była 5.02-10.02, później 11.03-15.03 mniej więcej 35 dni między jedną a drugą @.
dziś jest 24.04 a @ jeszcze nie ma powinna być 16.04 i nic nie ma, jest za to śluz, biały i wodnisty, boli mnie podbrzusze ( jakby na @ ) ale na razie się nie zapowiada. Kidy najlepiej zrobić test?
Oby to była ciąża
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 18:18
-
nick nieaktualnyKurcze robiłam test 25.04 i negatywny wyszedł, a @ jak nie ma tak nie ma, jest tylko śluz. Dodam że nigdy nie miałam takiego śluzu i dlatego się dopytuje
Pewnie niektóre z Was zadają sobie pytanie dlaczego nie pójdę do ginekologa? Bo tu gdzie jestem najpierw się idzie do lekarza pierwszego kontaktu i poszłam, ale On nie widzi problemu (brak @ i negatywny wynik testu) żeby dać mi skierowanie do ginekologa
Salome lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny3 tygodnie od spodziewanej @ i robiłam test a tam 1 kreska czekam na wizytę u ginekologa... bo coś jest nie tak
Oj dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę....
Tyle czasu się staramy i nam nie wychodzi
ginekolog mów że mam jeszcze czas... ale ja już jestem gotowa na dziecko i mój partner też.
Tabletek nie biorę od 8 mc i nic
Pozdrawiam
-
Czesc.
Jestem w koncówce 6tyg
Moj sluz był już gesty biały,ale krótko i na początku. Potem juz tylko żółtawy,szczegolnie jak zaschnął,a dziś mam śluz identyczny jak płodny... Skad on sie wzial? Czy to powód do zmartwień? Taki "płodny" sluz jest w stanie zaczopowac szyjkę macicy? -
Hej, wczoraj jeszcze nie wiedziałam o ciązy i czytałam o śluzie, bo mam prawie zupełnie sucho.Robiłam pare testów, wszystkie pozytywne, a śluzu nie ma, więc nie sugerujcie się tym, że od początku musi być go dużo. Moja przyjaciólka mówi, że w 1 ciąży też nie miała, dopiero w drugiej.
kitka :), BitterSweetSymphony lubią tę wiadomość
-
U mnie śluz zaraz po prawdopodobnym zagnieżdżeniu był wodnisty i było go baaaaardzo dużo. A teraz sucho jak na pustyni, ewentualnie małe ilości białego, kremowego śluzu. Przy okazji to mam pytanie... Wy też macie spory problem z nawilżeniem podczas stosunku? Nie wiem, czy jakieś nawilżacze w ciąży są bezpieczne, a bez tego to aż boję się zbliżeń, bo przepłacam to ogromnym bólem.
-
hejka. Nareszcie po poronieniu w listopadzie udało nam się zajść w ciążę bez wspomagaczy jak to było poprzednio.
Czuję się też zupełnie inaczej niż ostatnim razem. Mam sporo śluzu ... ciągle sprawdzam. Wczoraj po 7 dniach od spodziewanej miesiączki zrobiłam test i dzisiaj płytkowy. Wyszły pozytywnie. Obecnie czekam na betę. Mam nadzieję że beta będzie piękna i że tym razem nic się nie stanie. Odczuwam lekkie pobolewania jeśli tak to mozna nazwać bo nie są one problematyczne - tylko wyczuwalne. Wizytę mam teraz w piątek i zastanawiam się czy to nie będzie za wcześnie jeśli ostatnią miesiączkę miałam 21 czerwca a cykle mam 30 dniowe. -
Witam was wszystkie
W na początku sierpnia odstawiłam tabletki. 09.08 Powienno bylo przyjśc krawienie odstawienne ale nie przyszło. 17.08 mialam wizytę u swojej ginekolog i powiedziała, że jest bardzo zadowolona z tego co widzi bo to pierwszy cykl po odłożeniu tabletek a ja już mam pęcherzyk 16 mm w 9 dniu cyklu i kazała się seksić. Ona przypuszczała ze owulacja nastąpi w czwartek ale ja czulam sluz płodny juz we wtorek i silne kłucie w jajnikach. Do tego wtorek i środa miałam różowy sluz. Towarzyszł mi aż do piątku ból podrzusza bardzo odczuwalne napięcie i wrażenie jakbym miała tam balon dosłownie. a od piątku sucho i od soboty wszystkie dolegliwości ustały. Dopiero dzis czyli w poniedziałek mam kremowy sluz ale nie jest go w sumie mało. Nigdy tak silnie nie odczuwałam owulacji myslicie ze ten kremowy sluz o czymś "pozytywnym" świadczy? -
elfiona wrote:Witam was wszystkie
W na początku sierpnia odstawiłam tabletki. 09.08 Powienno bylo przyjśc krawienie odstawienne ale nie przyszło. 17.08 mialam wizytę u swojej ginekolog i powiedziała, że jest bardzo zadowolona z tego co widzi bo to pierwszy cykl po odłożeniu tabletek a ja już mam pęcherzyk 16 mm w 9 dniu cyklu i kazała się seksić. Ona przypuszczała ze owulacja nastąpi w czwartek ale ja czulam sluz płodny juz we wtorek i silne kłucie w jajnikach. Do tego wtorek i środa miałam różowy sluz. Towarzyszł mi aż do piątku ból podrzusza bardzo odczuwalne napięcie i wrażenie jakbym miała tam balon dosłownie. a od piątku sucho i od soboty wszystkie dolegliwości ustały. Dopiero dzis czyli w poniedziałek mam kremowy sluz ale nie jest go w sumie mało. Nigdy tak silnie nie odczuwałam owulacji myslicie ze ten kremowy sluz o czymś "pozytywnym" świadczy?
U mnie był jednym z objawów Nie doszukuj sie jednak zapłodnienia w intensywności odczuwania owulacji:) u mnie niestety też jest ona bolesna...polecam zrobienie bety albo po prostu testu ciążowego i trzymam kciuki!!!
-
Dziekuję za odzew.
Na test za wczesnie choc juz wariuję...staram sie wlasnie nie wmawiac sobie roznych objawow...a tego odczuwania owulacji ciesze sie bo choruje na zespol policystycznych jajnikow wiec owulacja to sukces (szczesliwie jedno dziecko juz mam mimo PCOS i endometriozy). To dało mi nadzieje przyznaje. Dziewczyny blagam trzymajcie kciuki.poprzednim razem staralm sie 2,5 roku.....nie wiem czy teraz tez bym tyle wytrzymala bez zalamki -
hej dziewczyny ale wczoraj mialam smieszna sytuacje bylam przekonana ze czuje gdzies smazone frytki... Ale zapach był wyrazny tyl e ze tylko dla mnie hahah moj luby patrzyl na mnie jakos dziwnie.Kto wie pewnie to przypadek ale przynajmniej bylo smiesznie. Zastanawia mnie coś innego. powiedzcie mi jaka roznica pomiedzy temperatura ciala i w pochwie mialyscie gdy zaszlyscie w ciaze?
bo u mnie dzis rano roznica pomiedzy pachą a pochwą to 1,8 stopnia. Ale od razu mowie ze nie mierzylam regularnie dzis z ciekawosci zmierzylamWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 09:49