Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
Bu czekamy na wieści.
Ja od 4 dni mam temp ciała 37,1 - 37,4 stopnie. Do tego osłabienie i zawroty głowy. No masakra jakaś
A i to już 4 dzień plamień i są one brązowe bez skrzepów. A zawsze już 2 dnia była krew. Chyba castagnus działa. Albo acard.
Totoro ja zaplanowałam że jak do marca nic to klinika.Nasz cud ❤ Lilianna
-
Lilianap to u mnie z kolei piersi się odezwały, bolą od spodu i sutki i nie wiem o co chodzi. Może jednak będzie miesiączka tylko z dużym opóźnieniem... My się jeszcze zastanawiamy... Zobaczymy w styczniu lub na początku lutego czy poprawiło się nasienie. Jeśli tak to próbujemy z clo znowu i wtedy w wakacje klinika, gdyby nie wychodziło. A jeśli nasienie się nie poprawi to może przyspieszymy z kliniką...;/
-
hej dziewczynki :* Dawno mnie nie było.. Dużo się działo. u nas w skrócie - mamy azoospermię, czyli brak plemników w nasieniu. cyli z ciązy nici. przynajmniej wiem na czym stoję i się co miesiąc już nie łudzę, że a może jednak..
ostatnio pojawily sie pojedyncze nieruchome plemniki w nasieniu - dla mnie to cudowna wiadomość po prostu, znaczy że jest szansa że będziemy mieć wspólne biologiczne dziecko. w ostateczności zostaje nam inseminacja nasieniem dawcy, ale dopoki jest szansa to będziemy walczyć
teraz mamy kurację lekami i zobaczymy czy plemniki się zaczną ruszać jak ich nie bedzie, to będziemy ruszać z biopsją (biopsja jąder w celu pobrania plemników do invitro). tak czy inaczej plan działania jest
za wszystkie trzymam kciuki. i moja rada, nie zwlekajcie z wizyta w specjalistycznej klinice bo to moze dużo przyspieszyć i poukładać
buziaki i pozdrowienia, kochane :*♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Lilianap różnie może być, w każdym razie trzymam kciuki mimo wszystko
Bobby dobrze Cię widzieć! Przykro mi z powodu diagnozy ale przynajmniej wiecie co jest grane i możecie działać w tym kierunku. U nas też licho z nasieniem, tzn bardzo dużo plemników, ale 98% wadliwych ciekawa jestem czy wyniki poprawią się po tych zastrzykach z pregnylu...
Dzisiaj mam właśnie lekki kryzys, bo 37. dc chyba, sutki bolą jak cholera a na okres się nie zapowiada... i znowu takie czekanie nie wiadomo na co
-
Kurde dziewczyny, ale miałam dziś sytuację. Zrobiłam rano jeszcze jeden test (o czułości 25), bo tak mi te piersi spokoju nie dają... poza tym nie wiem czy owulka (jeśli w ogóle była) nie była czasem dużo później niż myślałam - pisałam o bardzo bolących jajnikach 22.11. Oczywiście 1 kreska, więc zostawiłam test i zajęłam się śniadaniem. Mąż wchodzi do łazienki i mnie woła, na co ja od razu warczę, żeby się nie wygłupiał i nie ważył się robić mi bez sensu nadziei. Na co on, że ok, ale, żebym zerknęła, bo coś nie tak... Patrzę na test a tam kreska kontrolna a między nią a miejscem na kreskę testową różowa plama O.O zbaraniałam, oglądamy ten test we wszystkich pomieszczeniach i przy każdym świetle w domu - no jest jakieś rozmazane różowe coś A potem zniknęło Niestety kupiłam później kolejny test i fakt faktem nie był robiony z porannego moczu, ale za to o czułości 10 - 1 krecha i wsio. Ehh.
-
A mi się dzisiaj śniło, że obudziłam się, i ktoś mi przyniósł moją córeczkę, była śliczna, zawinięta w kocyk, najpiękniejszy noworodek na świecie, ja się tylko spytałam czy to już tak szybko (w sensie że cesarka szybko, przespałam), wzięłam ją i nie mogłam się napatrzeć
Lilianap, Totoro lubią tę wiadomość
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Wszamanka, mi się śniło parę dni temu, że pojechałam na wizytę do mojego gina a on mi mówi, że ciąża... Po czym słuchamy serduszka a tu dwa, okazało się, że bliźniaki... Ehh...
Lilianap niestety testu jutro nie zrobię, bo nie mam kolejnego... Poczekam parę dni, zobaczę co wyniknie z tego mojego bólu piersi i jeśli @ nie przyjdzie to wtedy powtórzę, ale niemożliwe, żeby się udało teraz...
-
Totoro, wszystko jest możliwe trzymam kciuki!!!
Totoro lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Lilianap ja cały czas trzymam kciuki, że może jednak
Mnie coraz mocniej piersi bolą... Żeby chociaż ten okres przyszedł...
A, i przypomniało mi się, że ostatnio mierzyłam temperaturę, chyba w czwartek i była niska, 36,3, więc... wprawdzie był to jednorazowy pomiar no i wieczorem, ale gdyby się coś zadzialo to tempka byłaby wyższa przecieżWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 15:40
-
A ja Totoro trzymam za Ciebie. W ogóle mam takie życzenie na święta by sie nam wszystkim udało razem. Najlepiej na już.
Z temp to dziwna sprawa bo ja już tydzień mam ponad 37 stopni. Bylam lekko przeziębienia ale aż tyle temp to nigdy nie miałam.Nasz cud ❤ Lilianna
-
Muszę się pochwalić dziewczyny, że dostałam dziś na Mikołaja okres. Taki prawdziwy, pełnowymiarowy, bez zastanawiania się czy to się dopiero rozkręca czy już może kończy - prawdziwa miesiączka. Pierwsza od 2 lat bez żadnych leków. Nie jest to wprawdzie mój wymarzony prezent, ale doceniam gest:D No i dzięki temu wreszcie po tylu latach zbadam jutro LH i FSH. No i dorzucę pewnie profilaktycznie TSH i prolaktynę, tak dla odświeżenia. Jak już i tak będą kłuć...
Wymarzonych prezentów Wam życzę kochanewszamanka lubi tę wiadomość
-
Liliaap i jak tam? Przyszła @?
Ja odebrałam własnie wyniki badań:
LH: 1,86 mIU//ml
FSH: 4,60 mIU/ml
TSH: 2,34 μIU/ml
Prolaktyny w końcu nie zrobiłam.
No i lipa troszkę, bo stosunek LH do FSH powinien być ok 1 a u mnie jest 0,4, więc wskazuje na problemy z przysadką