X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu czekamy na wieści.
    Ja od 4 dni mam temp ciała 37,1 - 37,4 stopnie. Do tego osłabienie i zawroty głowy. No masakra jakaś :/
    A i to już 4 dzień plamień i są one brązowe bez skrzepów. A zawsze już 2 dnia była krew. Chyba castagnus działa. Albo acard.
    Totoro ja zaplanowałam że jak do marca nic to klinika.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap to u mnie z kolei piersi się odezwały, bolą od spodu i sutki O.o i nie wiem o co chodzi. Może jednak będzie miesiączka tylko z dużym opóźnieniem... My się jeszcze zastanawiamy... Zobaczymy w styczniu lub na początku lutego czy poprawiło się nasienie. Jeśli tak to próbujemy z clo znowu i wtedy w wakacje klinika, gdyby nie wychodziło. A jeśli nasienie się nie poprawi to może przyspieszymy z kliniką...;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro mi cycuchy też sie odezwały. Bolą niemiłosiernie. Ostatni raz tak bolały jak byłam na dupku na początku roku.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap to może jednak coś...?

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz dopóki pojawia się u mnie plamienie na nic nie licze. Jako wyznacznik podejrzenia ciąży ustawiłam sobie brak plamień ;)

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :* Dawno mnie nie było.. Dużo się działo. u nas w skrócie - mamy azoospermię, czyli brak plemników w nasieniu. cyli z ciązy nici. przynajmniej wiem na czym stoję i się co miesiąc już nie łudzę, że a może jednak..
    ostatnio pojawily sie pojedyncze nieruchome plemniki w nasieniu - dla mnie to cudowna wiadomość po prostu, znaczy że jest szansa że będziemy mieć wspólne biologiczne dziecko. w ostateczności zostaje nam inseminacja nasieniem dawcy, ale dopoki jest szansa to będziemy walczyć :)
    teraz mamy kurację lekami i zobaczymy czy plemniki się zaczną ruszać :) jak ich nie bedzie, to będziemy ruszać z biopsją (biopsja jąder w celu pobrania plemników do invitro). tak czy inaczej plan działania jest :)
    za wszystkie trzymam kciuki. i moja rada, nie zwlekajcie z wizyta w specjalistycznej klinice bo to moze dużo przyspieszyć i poukładać :)
    buziaki i pozdrowienia, kochane :*

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap różnie może być, w każdym razie trzymam kciuki mimo wszystko :)

Bobby dobrze Cię widzieć! Przykro mi z powodu diagnozy :( ale przynajmniej wiecie co jest grane i możecie działać w tym kierunku. U nas też licho z nasieniem, tzn bardzo dużo plemników, ale 98% wadliwych :/ ciekawa jestem czy wyniki poprawią się po tych zastrzykach z pregnylu...

Dzisiaj mam właśnie lekki kryzys, bo 37. dc chyba, sutki bolą jak cholera a na okres się nie zapowiada... :/ i znowu takie czekanie nie wiadomo na co :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny, ale miałam dziś sytuację. Zrobiłam rano jeszcze jeden test (o czułości 25), bo tak mi te piersi spokoju nie dają... poza tym nie wiem czy owulka (jeśli w ogóle była) nie była czasem dużo później niż myślałam - pisałam o bardzo bolących jajnikach 22.11. Oczywiście 1 kreska, więc zostawiłam test i zajęłam się śniadaniem. Mąż wchodzi do łazienki i mnie woła, na co ja od razu warczę, żeby się nie wygłupiał i nie ważył się robić mi bez sensu nadziei. Na co on, że ok, ale, żebym zerknęła, bo coś nie tak... Patrzę na test a tam kreska kontrolna a między nią a miejscem na kreskę testową różowa plama O.O zbaraniałam, oglądamy ten test we wszystkich pomieszczeniach i przy każdym świetle w domu - no jest jakieś rozmazane różowe coś O.o A potem zniknęło O.o Niestety kupiłam później kolejny test i fakt faktem nie był robiony z porannego moczu, ale za to o czułości 10 - 1 krecha i wsio. Ehh.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dzisiaj śniło, że obudziłam się, i ktoś mi przyniósł moją córeczkę, była śliczna, zawinięta w kocyk, najpiękniejszy noworodek na świecie, ja się tylko spytałam czy to już tak szybko (w sensie że cesarka szybko, przespałam), wzięłam ją i nie mogłam się napatrzeć :)

Lilianap, Totoro lubią tę wiadomość

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanko piękny sen ;) oby jak najszybszej był rzeczywistością.
    Totoro koniecznie powtórz rano test. A te o czulosci 10 sa lekko przereklamowane. Mi w 1 ciąży 25 pokazal slaba 2 kreske a na 10 byla biel.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka, mi się śniło parę dni temu, że pojechałam na wizytę do mojego gina a on mi mówi, że ciąża... Po czym słuchamy serduszka a tu dwa, okazało się, że bliźniaki... Ehh...
    Lilianap niestety testu jutro nie zrobię, bo nie mam kolejnego... Poczekam parę dni, zobaczę co wyniknie z tego mojego bólu piersi i jeśli @ nie przyjdzie to wtedy powtórzę, ale niemożliwe, żeby się udało teraz... :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, wszystko jest możliwe :) trzymam kciuki!!!

Totoro lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby przynajmniej wiecie co Wam dolega. Miejmy nadzieję że po lekach się coś ruszy. Musi być dobrze ;)
    A u mnie już 26 dc. Zauważyłam ze zaczyna boleć mnie podbrzusze przy wysiłku albo jak długo stoję. Dziwne.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap ja cały czas trzymam kciuki, że może jednak :)

Mnie coraz mocniej piersi bolą... Żeby chociaż ten okres przyszedł...

A, i przypomniało mi się, że ostatnio mierzyłam temperaturę, chyba w czwartek i była niska, 36,3, więc... :/ wprawdzie był to jednorazowy pomiar no i wieczorem, ale gdyby się coś zadzialo to tempka byłaby wyższa przecież :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 15:40

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Totoro trzymam za Ciebie. W ogóle mam takie życzenie na święta by sie nam wszystkim udało razem. Najlepiej na już. ;)
    Z temp to dziwna sprawa bo ja już tydzień mam ponad 37 stopni. Bylam lekko przeziębienia ale aż tyle temp to nigdy nie miałam.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To by byly piekne swieta. . . :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić dziewczyny, że dostałam dziś na Mikołaja okres. Taki prawdziwy, pełnowymiarowy, bez zastanawiania się czy to się dopiero rozkręca czy już może kończy - prawdziwa miesiączka. Pierwsza od 2 lat bez żadnych leków. Nie jest to wprawdzie mój wymarzony prezent, ale doceniam gest:D No i dzięki temu wreszcie po tylu latach zbadam jutro LH i FSH. No i dorzucę pewnie profilaktycznie TSH i prolaktynę, tak dla odświeżenia. Jak już i tak będą kłuć... O.o

Wymarzonych prezentów Wam życzę kochane :)

wszamanka lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro to super wiadomości. Dobry Mikołaj heh ;) ja dziś zaszalałam z testem i oczywiście biel. Eh niech już przyjdzie ten cholerny okres i biore sie za kompleksowe badania hormonów.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaap i jak tam? Przyszła @?

Ja odebrałam własnie wyniki badań:

LH: 1,86 mIU//ml
    FSH: 4,60 mIU/ml
    TSH: 2,34 μIU/ml
    Prolaktyny w końcu nie zrobiłam.

No i lipa troszkę, bo stosunek LH do FSH powinien być ok 1 a u mnie jest 0,4, więc wskazuje na problemy z przysadką :(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przyszła @. W poniedzialek ide krew pobrać.
    Jest sens bym badala LH i FSH jesli za kazdym razem mam owulacje i cholerna @ zjawia sie bez problemow?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 21:04

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ