X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... Nie wiem :/ale można spróbować, bo przy niewydolności ciałka żółtego np. można zajęć w ciążę, tyko ciężko ją utrzymać... A zaburzenia przysadki mogą na to wskazywać, z tego co dziś czytałam. Tylko LH i FSH robi się w 2-3 dc, to w poniedziałek będzie za późno :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przy badaniu lh i FSH nie przeszkadza branie dupka przed @?

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie przeszkadza, dlatego przez tyle czasu nie mogłam zrobić tego badania;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mamusiowo Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Chciałabym opowiedzieć wam moją historię. Otóż że od jakiegoś roku z mężem staraliśmy się o drugiego szkrabka choć było to trudne bo przez połowę tego czasu musiał wyjeżdżać. Przez ostatnie kilka miesięcy próbowaliśmy vbez żadnego skutku <może za bardzo chcieliśmy>. W listopadzie mąż przyjechał na ok 7 dni urlopu i postanowiliśmy ten czas wykorzystać :-) Kochaliśmy się codziennie oprócz jednego dnia :-) Ostatni nasz stosunek odbył się 19 listopada. Spózniała mi się miesiączka już kilka dni więc postanowiłam zrobić test beta HCG. 29 listopada w ten dzien zrobiłam badanie i odebrałam wynik i jakie było moje szczęśliwe zaskoczenie kiedy wynik wyszedł dodatni :-) oczywiśćie pani w laboratorium uprzedziła mnie abym za kilka dni powtórzyła test ponieważ stężenie hormonu jest bardzo niskie. Na drugi dzień zauważyłam u siebie plamienie a na kolejny dzień krew tak jakby okres lecz mniejsze bóle niż zwykle przy tym były. I oczywiście się załamałam że ten test to pomyłka i jednak nie jestem w ciąży. krwawienie trwało kilka dni zwykle tyle co okres.Lecz postanowiłam powtórzyć test z krwi i zrobiłam to 2 grudnia oczywiście wynik odebrałam znów dodatni.... po trzech dniach pełna optymizmu chciałam już wcześniej dla pewności umówić wizytę u ginekologa jednak pani przez telefon powiadomiła mnie że jest to jeszcze za wcześnie i żebym najlepiej zrobiła test z moczu. ja jednak nie mogłam się powstrzymać i już bodajże następnego dnia byłam u swojej starej pani ginekolog która oznajmiła że nie może stwierdzić ciąży bo niema USG a ciąża może być pozamaciczna. Wypisała mi więc skierowanie na szpital w celu zrobienia wszystkich badań oraz kazała na drugi dzień zrobić test z moczu. Zrobiłam i wyszedł mi negatywny. Moja gin stwierdziła że ciąży niema. Ja udałam się do szpitala tam zrobili mi beta HCG i wyszło 0.4. Uznali że ciąży albo nie było albo porobiłam. Co mam myśleć ??

mamusiowo
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj mamusiowo:) Nie byłam w takiej sytuacji, ale obstawiałabym, że ciąża była tylko po prostu się nie utrzymała:( To się podobno często zdarza w życiu kobiet i nawet o tym nie wiedzą. Ty się starasz, więc wyczekujesz, sprawdzasz bhcg itd, a kobiety często traktują taką sytuację jako zwykłe przesunięcie miesiączki, po czym przychodzi i jest po sprawie. Badałaś sobie hormony?

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mamusiowo Znajoma

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o to chodzi bardzo chciałam być w ciąży :-) no niestety miesiączka dużo razy mi się już spózniała ale teraz coś mnie tknęło i zrobiłam to badanie taka byłam ucieszona tym dodatnim wynikiem :-) nie, nie badałam. a gdzie można takie badanie wykonać ?

mamusiowo
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam ten ból:) Wszystkie tutaj czekamy, wypatrujemy najmniejszych objawów itd, no i testujemy bardzo wcześnie, stąd możemy sie dowiedzieć o potencjalnym poronieniu, którego kobieta, która się nie stara, mogłaby w ogóle nie zauważyć:)
    Badania wykonuje się w laboratorium z krwi, może się okazać np. że masz niski progesteron, dlatego ciąża się nie utrzymała. Ja z racji tego, że mam juz kupę lat problemy to badaną już miałam całą masę hormonów, ale takie podstawowe, od których się najczęściej wychodzi to TSH, prolaktyna, testosteron, tak myślę. No i progesteron, ale z racji tego, że ja w ogóle nie miesiączkowałam kilka lat, to progesteronu nie badałam nigdy. Hormony, które wymieniłam można badać w dowolnym dniu cyklu, natomiast z progesteronem to chyba w konkretnej fazie cyklu trzeba, ale to już musisz dopytac lekarza:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mamusiowo Znajoma

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie chyba pozostaje mi tylko czekać aż mąż wróci z wyjazdu i starać się :-) i trzeba zrobić badanie hormonów :-)

mamusiowo
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się Wam pochwalić, że udało mi się przybrać w końcu 3 kg na wadze. Wprawdzie zajęło mi to aż około pół roku ale mam to minimalne 50 kg. Może to zwiększy szanse ciąży.
    A i nie zrobiłam w końcu badań w tym miesiącu. Odpuszczam na maxa ten cykl.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap to świetnie:) Ja cały czas trzymam wyższą wagę, chociaż przeszkadza mi straszliwie... chciałabym do mojego kochanego 57-58kg zejść, ale coś mi to nie wychodzi ostatnio O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zła i jest mi smutno :( nawet jak będzie u mnie owulacją to muszę ten cykl odpuścić, tak mnie w kościach łypie że pewnie grypa się szykuje, jeszcze bez gorączki, ale temp już wzrosła, i niestety nie jest to wzrost owulacyjny bo na to jeszcze parę dni za wcześnie :(

Lilianap, pamiętam że jak ja ważyłam kiedyś dawno poniżej 50kg to nie miałam okresu w ogóle, żeby mieć chociaż nieregularny musiałam mieć przynajmniej to 50 i ciut, także oby u Ciebie to też zadziałało tylko zamiast okresu była ciąża :)

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka, ja bym się nie przejmowała ewentualną grypą. Raz, że nie wiadomo czy się rozwinie, dwa, że jest teraz taki okres, że wszyscy dookoła chorują i jeszcze to trochę potrwa, więc nigdy nie wiadomo kogo kiedy złapie...

My się teraz nie staramy, bo mam cykle w cały świat i tak nie wiem co i jak. No i czekam w napięciu na badanie nasienia męża, w styczniu ma zrobić... jak wyjdzie znowu źle to nici ze stymulacji... :(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt dziewuszki. Oby Mikołaj był dla nas hojny a nowy rok przyniósł upragnione II.

wszamanka, Totoro lubią tę wiadomość

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również życzę zdrowych, spokojnych i radosnych świąt, spędzonych z rodziną, a nam - staraczkom - wiary, nadziei i cierpliwości w naszych staraniach, aby wreszcie były nagrodzone wyczekiwanym małym cudem :*

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam dziewczyny u Was? ;)

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na okres... Piersi bolą mnie jakoś od 14. - 15. chyba dc a obecnie ból osiągąnł apogeum T_T I rozmiar... Jak idę to najpierw widać cycki a potem dopiero ja się wyłaniam O.o Dziś 28. dc. Ostatni cykl trwał 40 dni, ten powinien być krótszy... no bo ile ja mam sie tak męczyć O.o

A co u Ciebie Lilianap?:)

Bu nam się coś zgubiła ostatnio... Pewnie pochłonięta pracą:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mamusiowo Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znów Ja :-) wracam bo czekałam cały miesiąc na ta miesiączke a ona znów do mnie nie zawitała hmm i co mam myśleć ?

mamusiowo
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiowo pozostaje test zrobić i czekać;/ badałaś hormony? Ehhh, ile się człowiek musi namyśleć, namęczyć...;/

Ja myślałam, że w ogóle w tym cyklu nie dostanę, bo już ostatnio było w 40. dc, więc zakładałam,że znowu zanika... Tymczasem zaczęły mnie tak wcześnie piersi boleć, że stwierdzilam, że dla odmiany może za wcześnie dostanę... A tu nadal nic, a piersi bolą okrutnie.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mamusiowo Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a mi właśnie pod koniec listopada wykryto ciąże i tydzien pózniej prawdopodobnie poroniłam.... a eraz miesiączka znów się spóznia. mnie również bolą piersi

mamusiowo
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile Ci się spóźnia? Ja bym zrobiła test na Twoim miejscu,bo jakby się okazało, że się udało to wtedy gin szybciutko i może duphaston byś dostała. My teraz czekamy aż mąż zbada nasieniei jeśli się poprawiło to jedziemy ze stymulacją clo znowu, a jeśli nie to nie wiem ;(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ