Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamusiowo, a wiesz kiedy miałaś owulację?
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
ok 4-5 dni nie duzo ale jednak. ja dopiero od pół roku z mężm zaczelismy starania i nic z tego nie wychodziło dziwiło mnie to ponieważ jedno dziecko juz mamy i to praktycznie za pierwszym razem sie udało a u ciebie co dokładnie się dzieje ?mamusiowo
-
U mnie to długa historia... tak w dużym skrócie straciłam okres na 3 lata, hormony miałam na poziomie kobiety w czasie menopauzy... potem okres zaczął się pojawiać po tabletkach z estradiolem, a jak odstawiałam to zanikał znowu. Tylko wtedy jeszcze się nie staraliśmy...a teraz już od dwóch lat próbujemy i ciągle nic. Od roku niecałego jestem u innego lekarza i działaliśmy już konkretnie - stymulacja owulacji, ale niestety najpierw ja nie zareagowałam na lek a potem okazało się, że mąż ma fatalne wyniki nasienia, więcprzestaliśmy stymulować mnie bo i tak nic z tego. Mąż wybarł 3 zastrzyki na poprawę nasienia i w tym miesiącu ma zbadać. Wszystko zależy teraz od niego;/
-
ojej to naprawde długa droga ja nawet sobie nie wyobrażam że tye czasu trzeba się meczyć ja jak sie dowiedzialam że prawdopodobnie poronilam to tak sie upłakałam bo bardzo ucieszyłam się tą ciążą a teraz sama niewiem. mam nadzieje że wkoncu wam się uda życze tego z całego sercamamusiowo
-
Mamusiowo dziękuję i życzę tego samego:) Niech Wam pójdzie sprawniej niż nam:)
I grunt to mieć dobrego lekarza. Mój pierwszy po kilku wizytach i nietrafionym leku powiedział (miałam 21 lat), że wyniki są bardzo złe, że muszę się liczyć z tym, że nigdy nie będę mieć dziecka i że mogę wziąć komórkę jajową od kogoś z rodziny... Mąż mnie wyprowadzał z gabinetu bo nie mogłam iść... Dlatego trzeba szukać "tego jedynego" haha:D
-
Skąd się to badziewie bierze... U mnie o dziwo ostatnio w ogóle nie ma plamień... tzn tak na kilka godzin przed @ dopiero. W ogóle dziwne, że mam miesiączki, bo nic nie biorę, a jeszcze kilka miesięcy temu po dupku miałam ledwie jakieś brązowe nie wiadomo co zamiast miesiączki a tu w zeszłym mies spóźniona, ale była i to normalna Bądź mądry, pisz wiersze. . .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 07:58
-
Jadę jutro na betę, w sobotę ostatni dzień dupka I muszę wiedzieć czy mogę bezpiecznie odstawić, a w sobotę nie będę mieć czasu na badanie bo cały dzień w pracy. Trzymajcie kciuki
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
2 ❄❄ -
Wszamanka, trzymam kciuki!!! Ja dziś na wszelki testowałam, bo piersi mnie tak okropnie już dawno nie bolały i przede wszystkim tak długo...;/ dziś 31 dc... Negatyw, ofc.
Lilianap o rany to niewesoło:( A jak Twoje mieszkanie/dom...? Też ucierpiały?
-
Ja wczoraj wieczór przeryczałam, negatywne testy zawsze bolały, ale jak wczoraj zobaczyłam wynik bety poniżej 1,2 to pękło coś we mnie. Może to przez to że dzień wcześniej mama mi opowiadała że 19-sto letni syn jej koleżanki z pracy zostanie tatusiem, matka dziecka jak nie urodzi przed terminem to w kilka dni przed porodem skończy 17 lat.
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
2 ❄❄