Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
Mlodaa, idź na izbę przyjęć niech Ci zrobią usg
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
nick nieaktualnymlodaaa wrote:Dzwoniłam do gin już pare razy, ale nie odbiera. W poniedziałek z rana chyba pójdę jeszcze raz zrobić betę . W 5 tym już chyba powinno być widać ciąże prawda ?
Przy 200widać pęcherzyka przy 500 nawet serduszko.
Ale tu nie ma reguły każda kobieta i ciąża jest inna.
Twoja gin albo nie ma czasu albo już się weekenduje.
Jak masz możliwość to zrób betę w niedzielę.
A jak możesz iść do szpitala się położyć to idź.
Zaoszczędzisz na kasie bo oni będą robić betę i inne badania.
Po drugie zaoszczędzisz na zdrowiu jeśli to pozamaciczna.
Nie bój się przecież nie musisz się na wszystko zgadzać a jestem pewna ze oni będą czekać żeby się upewnić gdzie jest ciąża.
Moja koleżankę trzymali tydzień nikt nie wiedział co jej jest nawet ona nie wiedziała że w ciąży jest.
Po tyg chcieli ja wypuścić i jeden z gin mówi że zrobi jej usg jeszcze przed wyjściem i znalazł ciążę dziś ma Antosie 2latke
Trzeba czasu.
Ja naprawdę chciałbym żeby twoja gin jednak się pomyliła.
Zrób jak uważasz. -
nick nieaktualnywszamanka wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/16f22f06318f.png
Wszamanka ja mam zrobione w tej samej jednostce i normy mam 0-115,00!!!!
U ciebie do 4,1:-(
Masz lekko podwyższone więc uważam(nie jestem lekarzem) że coś tam się zaczyna dziać?
Bierzesz jakieś hormony tarczycy?
-
mlodaaa wrote:Dzwoniłam do gin już pare razy, ale nie odbiera. W poniedziałek z rana chyba pójdę jeszcze raz zrobić betę . W 5 tym już chyba powinno być widać ciąże prawda ?
U mnie w 5t1dc nic nie było widać. Ginekolog stwierdził, że jest już biochemicznie, ale nie widać, czyli brak fizyczności. Cały tydzień żyłam w stresie, ciągle biegałam do toalety, źle spałam, bo jak się oczytałam, że biochemiczna usuwa się samoistnie do 6tyg., to mnie zmroziło.
A w 6t1dc - dwa piękne pęcherzyki ciążowe Też ukazały się późno, jak sama widzisz.
Myślę, że gdybyś była w c. pozamacicznej, to byś z bólu nie mogła wytrzymać...Leżałam w szpitalu z dziewczyną, którą to dopadło i od razu na stół trafiła. -
nick nieaktualnyRodzynka gratuluję
Z tym bólem to tak naprawdę bielizna wiadomo kiedy nadejdzie.
Może jutro,może za tydzień itd.
Każda z nas jest inna.
Edition.
Tu tylko beta prawdę powie.
Czy do rzeczy przerasta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 18:56
-
Żabka, nic nie biorę. Lekarze widzieli zawsze tylko prawidłowe tsh to nie zjechali innych badań
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
2 ❄❄ -
Rodzynka66 tylko, ze ja mialalam normalnie miesiączkę i cały czas utrzymuje mi się brudne brązowe plamienie , a to chyba nie jest normalne podczas zwykłej ciąży ? Ty rozumiem nie plamilas ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 18:59
-
nick nieaktualnyMłoda nie które w ciąży mają okres.
Moja mam jest przykładem przez pierwsze tezy miesiące miała normalna miesiączkę!
Wszamanka trzeba pójść do endokrynolog lub gin-endo jak takiego masz
Pokaż wyniki co ona na to.
Być może da ci hormony tsh troszkę spadnie i anty tg też?
Nie wiem może tak być ze cie oleja bo powiedzą że troszkę podwyższone -
Dodzwoniłam się do męża mojej gin, który tez jest lekarzem. Powiedział ze jeśli chodzi o wynik to napewno jest ciaza , ze do 1000 może nie być widać pęcherzyka ,ze ciężko mu coś powiedzieć o moim krwawieniu , bo nie robił mi badania osobiście , ale mówił , ze mam powtórzyć betę w poniedziałek i jeżeli wzrośnie o 100% to powinno się wszystko dobrze rozwijać.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymlodaaa wrote:Dziękuje żabka04 za wsparcie Chociaż czuje ze to będzie jedyny weekend, w którym będę czekać z niecierpliwością na poniedziałek.
Prawda jest taka że będziesz myśleć bez względu co będziesz robić.
Głowa do góry.
Myśl pozytywnie a źle myśli od razu odsuwaj i myśl o czymś pozytywnym.
Nie dopuszcza do najgorszego.
A jak twoja intuicja mówi???
Jesteś spokojna w wewnątrz??? -
Nie jestem w ogóle spokojna , ja z natury jeśli chodzi o to, ze może mi coś być , a nie daj Bóg musiałabym jechać do szpitalach to panikuje. Cały czas siedzę i o tym myśle i nie wiem już czy brzuch mnie boli z nerwów czy z innego powodu. Moja lekarka wkoncu oddzwoniła i tez kazała mi iść w poniedziałek na betę . Ona powiedziała , ze najbardziej podejrzewa poronienie , bo miałam bardzo cienka błonę macicy.
-
Wszamanka ładne wyniki co do tg się nie wypowiem, bo nie robiłam jeszcze, przy kolejnych badaniach też skontroluje. Lekarze strasznie bagatelizuja tę tarczyce TSH w normie - temat zamknięty:/
Mloda rany, ale się dzieje trzymam kciuki, żeby niesforny pęcherzyk wreszcie się pokazał tam gdzie powinien.
-
Totoro wrote:Wszamanka ładne wyniki co do tg się nie wypowiem, bo nie robiłam jeszcze, przy kolejnych badaniach też skontroluje. Lekarze strasznie bagatelizuja tę tarczyce TSH w normie - temat zamknięty:/
Mloda rany, ale się dzieje trzymam kciuki, żeby niesforny pęcherzyk wreszcie się pokazał tam gdzie powinien.
Lilianap, bez sensu te plemienia, ale każda z nas doczeka się swojego kruszynka, prędzej czy później, Ty też :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 21:14
Totoro lubi tę wiadomość
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
2 ❄❄ -
Lilianap a u Ciebie jak badania tarczycy? Bo nie pamiętam teraz;/
Ja ostatnio zaczynam się powoli godzić z tym, że nie będę mieć dziecka... Jestem na kilku innych wątkach, czytam posty dziewczyn, których faceci borykają się z tym samym problemem co mój mąż i generalnie "rokowania" nie są krzepiące. Poprawienie morfologii jest bardzo trudne, w wielu przypadkach w ogóle niemożliwe, dodatkowo ta fragmentacja... In vitro w naszym przypadku odpada, najdalszy krok jaki mieliśmy zamiar poczynić to inseminacja, tymczasem nie kwalifikujemy się do niej, więc... Adopcja - ja chętnie, mąż nie chce nawet słyszeć.
-
Mam hashimoto. Tylko i aż hashimoto. Reszta tarczycy jeszcze ok. Ja też już oswajam się z tym że nigdy nie będziemy mieć dzieci. Mam problem z plamieniami przez ktore nie mogę zajść. I nikt nie jest w stanie określić źródła problemu.Nasz cud ❤ Lilianna
-
Lilianap no tak, hashimoto, śpię chyba dziś...
Ale przynajmniej jesteś zdiagnozowana, może jakaś zmiana leku jeszcze zadziała. Kurde muszą wreszcie znaleźć przyczynę tych plamien...
U mnie znowu te cykle takie długie... Ale nie robi mi to na ten moment różnicy
-
nick nieaktualny