X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro według belly 5 tydz i 3 dni ;) ale ja byłam tak zaaferowana tym usg , ze nie spytałam lekarza jak według niego :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 14:26

Feeva lubi tę wiadomość

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa ile się staraliście? :) czy się nie staraliście? :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda, super groszek:) niech rośnie zdrowo:)

Lilianap, takie plemienia na początku podobno mogą się zdarzać, ważne żeby nie było świeżej krwi. Dobrze że masz urlop, odpoczywaj :*

Ja dzisiajmam taką senność, że nie wiem jak pójdę do pracy na 19, oby był spokój w nocy.. Spałam 9 godzin, rano z wielkim trudem zwlekłam się z łóżka bo miałam dentystę i chciałam zakupy zrobić, a jak wróciłam to od razu z powrotem do łóżka. Teraz wstałam bo chciałam coś w domu porobić, ale chyba nic z tego nie będzie..

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraliśmy się 10 miesięcy. W sierpniu zeszłego roku odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i po miesiącu zaczęliśmy starania, moje cykle były okropne wahały się między 27-50 dni. W kwietniu niestety poroniłam , bo miałam za niski progesteron o czym jeszcze wtedy nie wiedziałam . Zmieniłam teraz lekarza, bo ta moja lekarka to ciagle uważała , ze wszystko jest wporzadku , chociaż jak widać nie było ! A teraz przy drugim cyklu z duphastonem nam się udało ;) Do tego chyba dołożył się jeszcze sprzyjający czas , bo byliśmy na urlopie za granica , człowiek się wyluzował i się udało ;)

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka, mam to samo. Zasypiam za biurkiem w pracy :/ A tu jeszcze praca po pracy i skończę koło 18...

mlodaaa to i tak szybko się udało :) z tymi lekarzami tak właśnie jest niestety, niby mówią, że wszystko jest ok ufasz im a potem rozczarowanie :/
    Gratuluję, że w 2 cyklu się udało :) Ja teraz też drugi cykl i zobaczymy. Nie nastawiam się, bo w poprzednim się nastawiłam i nie wyszło. Co ma być to będzie :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi cykl z lekami , a ogólnie to 10 , ale patrząc na inne dziewczyny to i tak szybko mi to poszło , mam tylko nadzieje ,ze wszystko będzie szło prawidłowo ! A za Ciebie Feeva trzymam kciuki :*

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaaa a wiesz może którego dnia cyklu miałaś owulację? Przepraszam, że tak dopytuję, ale byłam w podobnym czasie na usg i było widać tylko pusty pęcherzyk i nic więcej :( niby wg pomiaru wyszło, że to dopiero 5 tydz +1, ale i tak mnie to martwi :( ja owulację miałam najwcześniej 16-17 dc.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro nie miałam potwierdzonej owulacji przez lekarza, ale mam zawsze bóle owulacyjne i zawsze tak jak miałam ostatni dzień boli tak zawsze ovu wyznaczał mi owulacje , wiec myśle , ze może być wyznaczone prawidłowo , w tym cyklu przypadało to na 13 dzień cyklu .

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaaa dzięki za info :) no to ja miałam na pewno później, 16 i 17 dc bolały mnie jajniki, a 19. miałam płodny śluz, gdzieś w tym przedziale była owulka, ale kiedy dokładnie to nie wiem. Dziwi mnie tylko czemu przy takiej becie już dość dużej tak malutko było widać... Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku i w piątek zobaczę już dzidzię z serduszkiem...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS

Gdybym do piątku się nie odzywała to po prostu mąż wyłączył mi internet. XD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro witam w klubie panikujacych ;) Ja tez ciagle się zastanawiam czy napewno wszystko wporzadku , jeszcze teraz muszę się umówić na ta kolposkopie, nie wiadomo co tam siedzi... My kobiety mamy przerąbane !!!

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :/ takie "kochanie jestem w ciąży!" i radość, spokój, wyczekiwanie to chyba w filmach tylko... Jak się ktoś starał długo, miał problemy to żyje od badania do badania :/ Mlodaaa a jak u Ciebie z apetytem? Ja mam co 2h takie ssanie w żołądku, że koszmar :O a jak tylko nie zjem to od razu mdłości okropne. Czuję, że nieźle przytyję w ciąży. Przejście z trybu fitness treningi 4-6 razy w tyg na tryb kanapa i jedzenie dobrze nie wróży... O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ja mam to samo z tym ssaniem. Co 2 godz jem. Mam nadzieje że to minie bo słabo to widzę.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to zależy od dnia , dzisiaj specjalnie nie miałam apetytu, ale tak to tez góra 3h i burczy mi w brzuchu jak jakiś potwór hehe Mdłości nie mam póki co w ogóle , ale za to zdarzają mi się zachcianki . Do tej pory raczej starałam się zdrowo odżywiać, a teraz jak mnie na coś weźmie ochota to choćbym miała zabić to muszę to zjeść , wczoraj był schabowy , a ostatnio szprotki z puszki w sosie pomidorowym, czego raczej nigdy nie jadłam , mój jak widział jak to jem to mu się niedobrze robiło Hahah.... a No i mam fazę na bułki maślane , jak tak dalej pójdzie to będę wielorybem , do tej pory nie jadłam w ogóle białego pieczywa ze względu na ciagle trzymanie diety :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 21:15

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap, Mlodaaa, czytałam, że podobno niebawem wilczy apetyt powinien minąć ;D mam taką nadzieję xD ja najpierw nie mam na nic ochoty, przed śniadaniem stoję godzinę przy lodówce i myślę co zjeść, ale potem jak już się rozkrecę..... I zachcianki straszliwe. Muszę jutro znowu po pieczarki marynowane pędzić. XD no i fakt, są takie silne, że w zeszłym tygodniu płakać mi się chciało taką miałam ochotę na pizzę. Dobra, koniec tematu, bo idę rano na badania na czczo, a już się zaczyna koncert żołądka. XD dobrej nocki Wam :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa dzięki :* jestem dobrej myśli :)

Haha, nie martwcie się - wieloryby też są piękne! :D <3

Totoro przykro mi, że doprowadziłam Cię do łez z tą pizzą, bo to chyba ja narobiłam Ci na nią ochoty ? :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva spoko, ulżyłam sobie w piątek xD a w najbliższy piątek mam zamiar zrobić na obiad omlety a'la pizza, żeby było zdrowo xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem okropnym pizzożercą :( Uwielbiam pizzę, czasami z moim w weekend jak wynosimy pudełka z dwóch tygodni, to by można jakąś fortecę zbudować z tych pudeł :D Haha

Kurcze codziennie łykam garść tych witamin wszystkich, czuję się jak jakiś lekoman, albo pani w podeszłym wieku :D No, ale jeśli ma to pomóc to mogę i 2x więcej tego łykać :D Zaczęliśmy już od 6 dnia cyklu, co by nic nie przegapić hahah. Nie monitoruję w tym cyklu owu, seksy spontaniczne - co ma być to będzie!!

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva takie spontaniczne seksy są najbardziej owocne. Ja to nawet nie wiem kiedy mialam owu i kiedy mojego babelka zrobiłam ;) poprzedni miesiąc to same imprezy miałam, żarcie z budek, troche % i bum II kreski.

Feeva lubi tę wiadomość

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Żabka mówiła żeby nie żyć tylko owu i się nie spinac. Trochę nie wierzyłam że to pomoże ( Żabko przepraszam :* ) ale naprawdę zadziałało. To jedyny skuteczny sposób. Mieć wyrypane a będzie Ci dane ;)

Feeva, żabka04, think_positive lubią tę wiadomość

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ