X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro według belly 5 tydz i 3 dni ;) ale ja byłam tak zaaferowana tym usg , ze nie spytałam lekarza jak według niego :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 14:26

Feeva lubi tę wiadomość

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa ile się staraliście? :) czy się nie staraliście? :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda, super groszek:) niech rośnie zdrowo:)

Lilianap, takie plemienia na początku podobno mogą się zdarzać, ważne żeby nie było świeżej krwi. Dobrze że masz urlop, odpoczywaj :*

Ja dzisiajmam taką senność, że nie wiem jak pójdę do pracy na 19, oby był spokój w nocy.. Spałam 9 godzin, rano z wielkim trudem zwlekłam się z łóżka bo miałam dentystę i chciałam zakupy zrobić, a jak wróciłam to od razu z powrotem do łóżka. Teraz wstałam bo chciałam coś w domu porobić, ale chyba nic z tego nie będzie..

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraliśmy się 10 miesięcy. W sierpniu zeszłego roku odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i po miesiącu zaczęliśmy starania, moje cykle były okropne wahały się między 27-50 dni. W kwietniu niestety poroniłam , bo miałam za niski progesteron o czym jeszcze wtedy nie wiedziałam . Zmieniłam teraz lekarza, bo ta moja lekarka to ciagle uważała , ze wszystko jest wporzadku , chociaż jak widać nie było ! A teraz przy drugim cyklu z duphastonem nam się udało ;) Do tego chyba dołożył się jeszcze sprzyjający czas , bo byliśmy na urlopie za granica , człowiek się wyluzował i się udało ;)

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka, mam to samo. Zasypiam za biurkiem w pracy :/ A tu jeszcze praca po pracy i skończę koło 18...

mlodaaa to i tak szybko się udało :) z tymi lekarzami tak właśnie jest niestety, niby mówią, że wszystko jest ok ufasz im a potem rozczarowanie :/
    Gratuluję, że w 2 cyklu się udało :) Ja teraz też drugi cykl i zobaczymy. Nie nastawiam się, bo w poprzednim się nastawiłam i nie wyszło. Co ma być to będzie :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi cykl z lekami , a ogólnie to 10 , ale patrząc na inne dziewczyny to i tak szybko mi to poszło , mam tylko nadzieje ,ze wszystko będzie szło prawidłowo ! A za Ciebie Feeva trzymam kciuki :*

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaaa a wiesz może którego dnia cyklu miałaś owulację? Przepraszam, że tak dopytuję, ale byłam w podobnym czasie na usg i było widać tylko pusty pęcherzyk i nic więcej :( niby wg pomiaru wyszło, że to dopiero 5 tydz +1, ale i tak mnie to martwi :( ja owulację miałam najwcześniej 16-17 dc.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro nie miałam potwierdzonej owulacji przez lekarza, ale mam zawsze bóle owulacyjne i zawsze tak jak miałam ostatni dzień boli tak zawsze ovu wyznaczał mi owulacje , wiec myśle , ze może być wyznaczone prawidłowo , w tym cyklu przypadało to na 13 dzień cyklu .

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaaa dzięki za info :) no to ja miałam na pewno później, 16 i 17 dc bolały mnie jajniki, a 19. miałam płodny śluz, gdzieś w tym przedziale była owulka, ale kiedy dokładnie to nie wiem. Dziwi mnie tylko czemu przy takiej becie już dość dużej tak malutko było widać... Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku i w piątek zobaczę już dzidzię z serduszkiem...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS

Gdybym do piątku się nie odzywała to po prostu mąż wyłączył mi internet. XD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro witam w klubie panikujacych ;) Ja tez ciagle się zastanawiam czy napewno wszystko wporzadku , jeszcze teraz muszę się umówić na ta kolposkopie, nie wiadomo co tam siedzi... My kobiety mamy przerąbane !!!

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :/ takie "kochanie jestem w ciąży!" i radość, spokój, wyczekiwanie to chyba w filmach tylko... Jak się ktoś starał długo, miał problemy to żyje od badania do badania :/ Mlodaaa a jak u Ciebie z apetytem? Ja mam co 2h takie ssanie w żołądku, że koszmar :O a jak tylko nie zjem to od razu mdłości okropne. Czuję, że nieźle przytyję w ciąży. Przejście z trybu fitness treningi 4-6 razy w tyg na tryb kanapa i jedzenie dobrze nie wróży... O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ja mam to samo z tym ssaniem. Co 2 godz jem. Mam nadzieje że to minie bo słabo to widzę.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to zależy od dnia , dzisiaj specjalnie nie miałam apetytu, ale tak to tez góra 3h i burczy mi w brzuchu jak jakiś potwór hehe Mdłości nie mam póki co w ogóle , ale za to zdarzają mi się zachcianki . Do tej pory raczej starałam się zdrowo odżywiać, a teraz jak mnie na coś weźmie ochota to choćbym miała zabić to muszę to zjeść , wczoraj był schabowy , a ostatnio szprotki z puszki w sosie pomidorowym, czego raczej nigdy nie jadłam , mój jak widział jak to jem to mu się niedobrze robiło Hahah.... a No i mam fazę na bułki maślane , jak tak dalej pójdzie to będę wielorybem , do tej pory nie jadłam w ogóle białego pieczywa ze względu na ciagle trzymanie diety :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 21:15

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap, Mlodaaa, czytałam, że podobno niebawem wilczy apetyt powinien minąć ;D mam taką nadzieję xD ja najpierw nie mam na nic ochoty, przed śniadaniem stoję godzinę przy lodówce i myślę co zjeść, ale potem jak już się rozkrecę..... I zachcianki straszliwe. Muszę jutro znowu po pieczarki marynowane pędzić. XD no i fakt, są takie silne, że w zeszłym tygodniu płakać mi się chciało taką miałam ochotę na pizzę. Dobra, koniec tematu, bo idę rano na badania na czczo, a już się zaczyna koncert żołądka. XD dobrej nocki Wam :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa dzięki :* jestem dobrej myśli :)

Haha, nie martwcie się - wieloryby też są piękne! :D <3

Totoro przykro mi, że doprowadziłam Cię do łez z tą pizzą, bo to chyba ja narobiłam Ci na nią ochoty ? :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva spoko, ulżyłam sobie w piątek xD a w najbliższy piątek mam zamiar zrobić na obiad omlety a'la pizza, żeby było zdrowo xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem okropnym pizzożercą :( Uwielbiam pizzę, czasami z moim w weekend jak wynosimy pudełka z dwóch tygodni, to by można jakąś fortecę zbudować z tych pudeł :D Haha

Kurcze codziennie łykam garść tych witamin wszystkich, czuję się jak jakiś lekoman, albo pani w podeszłym wieku :D No, ale jeśli ma to pomóc to mogę i 2x więcej tego łykać :D Zaczęliśmy już od 6 dnia cyklu, co by nic nie przegapić hahah. Nie monitoruję w tym cyklu owu, seksy spontaniczne - co ma być to będzie!!

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva takie spontaniczne seksy są najbardziej owocne. Ja to nawet nie wiem kiedy mialam owu i kiedy mojego babelka zrobiłam ;) poprzedni miesiąc to same imprezy miałam, żarcie z budek, troche % i bum II kreski.

Feeva lubi tę wiadomość

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Żabka mówiła żeby nie żyć tylko owu i się nie spinac. Trochę nie wierzyłam że to pomoże ( Żabko przepraszam :* ) ale naprawdę zadziałało. To jedyny skuteczny sposób. Mieć wyrypane a będzie Ci dane ;)

Feeva, żabka04, think_positive lubią tę wiadomość

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ