X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap dokładnie:D U nas ten cykl był taki fajny, mieliśmy dużo na głowie w związku z budową, ale wszystko szło gładko, humor dopisywał, kochaliśmy się codziennie akurat jak się okazało w okolicach owulki i bum:D

żabka04 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowione - bez spiny :D Ja też mam w tym miesiącu dużo pracy, więc od rana do wieczora samego będę miała zajęty łeb :)
    Także mówię, co ma być to będzie... Kupiłam 50sztuk tych testów owu z allegro, ale pierdziele nie używam :D Bez kontroli w tym miesiącu. I tak zaczęliśmy wcześnie, więc zobaczymy :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi dzień biorę luteinę podjęzykowa 3x2 tabletki i już mam dosyć , smak ma tak okropny, ze nie wiem jak ja to długo wytrzymam , jeszcze rozpuszczają się chyba z 20min :( chyba jak skończy mi się infekcja , poproszę o luteinę dopochwowa... Czy Wybdziewczymy tez jesteście na "wspomagaczach"?

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dupka 2×1. Luteina jest okropna w smaku :/ tą pod język możesz stosować dopochwowo ale nigdy na odwrót ;)

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie ssanie, moj zoladek wrecz krzyczy jesc. Ale nie mam prawie na nic ochoty i też zjeść duzo nie mogę.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki drugiej bety
    07.08 - 1098.3
    09.08 - 2648.8
    Chyba jest dobrze? ;) Więcej bety juz nie robię

wszamanka, żabka04, Feeva lubią tę wiadomość

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap, bardzo dobrze :)

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Bu Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę teraz luteinę 2x2 podjęzykowa w drugiej fazie w razie gdyby się udało. Prosiłam lekarza o dupka, bo nie lubię luteiny, ale sie uparł, że jest lepsza. Dodatkowo pierwszy raz biorę ten acard i dzisiaj jest mi strasznie niedobrze... czytałam, że to może być skutek uboczny tego leku. Dzisiaj zrobiłam test (wiem, że wcześnie, ale kupowaliśmy wakacje na Santorini, wylot 5 września i dla świetego spokoju zrobiłam), negatywny jak sie można domyślać.

Pocieszeniem będą podwójne wakacje! :D cieszę się z tych wyjazdów, bo dość, że mnóstwo pracy bez chwili odpoczynku to i trochę przeżyć było od początku roku. Czas odpocząć.

Lilianap pięknie rośnie beta!

Wielorybki, w zimie się schowacie pod plaszczykami, a na przyszłe wakacje już zrzucicie na pewno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 18:34

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak w ogóle myślicie już o smarowaniu brzuszka? Bo przyznam się że ja dzisiaj w rossmannie włożyłam Palmer's do koszyka. Hmm ale narazie stoi na półce. I zastanawiam się czy Wy też już o tym myślicie.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap wrote:
    Mi Żabka mówiła żeby nie żyć tylko owu i się nie spinac. Trochę nie wierzyłam że to pomoże ( Żabko przepraszam :* ) ale naprawdę zadziałało. To jedyny skuteczny sposób. Mieć wyrypane a będzie Ci dane ;)

Cieszę się że działa:-)
    Czekam na foto fasolki :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu obyś nie dostała @.
    Niech przyjdzie niespodzianka i do ciebie:-) <3

Lilianap możesz się smarować tylko nie wcielają mocno.
    Jak będzie wysypka to zmień krem bo wtedy nie służy.
    Ja tak się załatwiłem oliwka jak byłam w ciąży z córką.
    Prawda jest taka że jak masz tendencje do rozstępów to one będą bez względu ile wklepiesz kremu ale nie zaszkodzi.
    Ja mam na brzuch 1 cm od córki i drugi 1 cm od syna wspaniała pamiątka choć cieszę się że nie mam brzucha "zebry".

Czytam was tzn nadrabiam bo jesteśmy na wczasach w Karwi.
    Tak się zzylam z wami że nie mogę odpuścić nie spr co u was :-)
    Jak narkoman bez narkotyku.

Ps zazdraszczam wam pozytywnie ciąży i fasolek i tego uczucia kopniec, wizyt u gin itd.
    Ja postanowiłam że nie chce mieć trzeciego dziecka tzn chce ale jak mam zrobić "sobie" to nie chce.
    Będę się gryzla z tym do końca życia bo marzy mi się jeszcze synek ale niestety mąż wiecznie w pracy, za dużo mi nie pomaga przy dzieciach ahhhhh wszystko sama a gdyby pojawił się szklanek mały to nie wyobrażam sobie córka szkoła mały buty i noworodek wrrrr
    To się pozalilam sorki

Czekam na fotki fasolę.
    Cieszę się waszym szczęściem:-) <3

Bu, wszamanka, feva kibicuje i mocno kciuki trzymam:-)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaaa oj ja bym teraz podjezykowo nie dała rady nic brać :/ ciągle mnie muli:/ dziś na badaniu krwi modliłam się, żeby nie orzygać pielęgniarki O.o chociaż należało jej się za to jak mi ostatnio załatwiła rękę xD

Lilianap dziś właśnie mówiłam siostrze, że jak tylko zobaczę w piątek zarodeczek z serduszkiem to jadę do rosska po coś do smarowania brzusia :D a beta piękna <3

Bu trzymam kciuki, żeby @ jednak nie przyszła ;)

Żabka znam to uzależnienie xD ja też dnia bez Was nie wytrzymuję, muszę sprawdzić co tam słychać :D a co do kolejnej dzidzi to faktycznie trzeba sprawę przemyśleć :) ogarniać trojeczke pewnie niełatwa sprawa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 22:25

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, luteina/dupek jest na co? Trzeba je brać jeszcze przed ciążą, czy jak już się człowiek domyśla? :D

Żabka, wiadomo - obowiązki itd, z trójką ciężej, tym bardziej jak męża często nie ma. To już musi być decyzja na 100% :)
    Dzięki (lub może lepiej nie dziękować?) za trzymanie kciuków <3

Totoro hahaha było rzygać :D

Bu trzymam kciuki!!

Ja jestem tutaj z Wami krótko, ale już Was Kocham <3 ALL OF U! <3 :D
    Mimo, że siedzę w pracy to cały dzień mam zakładkę otwartą belly i co 5 minut odświeżam :D

Wczoraj miałam baaaaaaaaaaaaaardzo miły wieczór... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 07:33

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina i duphaston to progesteron. Pomaga w utrzymaniu ciąży kiedy swojego masz troszkę za mało. Ale jest też dawany na wszelki wypadek. A bierzesz go po stwierdzonej owulacji lub jak się okazuje że sie udało (moj przypadek ;)

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, że jest na receptę? Pewnie gin daje je po badaniach krwi itd :) ?

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Rozumiem, że jest na receptę? Pewnie gin daje je po badaniach krwi itd :) ?

Nie koniecznie po badaniach krwi.
    Raczej po przejściach, z krwi też, ale też na gębę jak jest wporzo gin mówisz że tak na wszelki wypadek żeby się udało :-)
    Zależy jaki gin.
    Lek na receptę.
    Dupek czyt duphaston wyników krwi nie zaburza lutrina już tak.
    Dupek doustne, lutrina doustnie i dowcipnie.

Cieszę się że miałaś cudny wieczór.
    Oby takich jak najwięcej z efektem.
    Tylko Luuuzzzzz.:-)
    Pisz w głowie coś żeby myśli zająć czymś innym a z przyjemności wieczorowych się ciesz, korzystaj nie jak maszynka hihi

U nas pochmurno.
    Chyba zaliczmy Sopot.
    W sobotę do 10 musimy opuścić apartament i się zastanawiam jechać o 21:00 na noc czy w sobotę rano po śniadaniu i jechać długo bo pewnie przerwy będą.

Edition też tak mam zakładki potwierdzę i tylko odśwież hihihi
    Mąż kiedyś mi chciał telefon wyrzucić bo żyłem światem wirtualnym.
    Teraz też tak jest ale jakby mnie bo trzeba ogarniać dzieci:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 08:31

Feeva lubi tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się wybiorę do ginka żeby zbadał itd, chociaż ostatnio bylam i pani gin była zachwycona :D :) cytologia też I grupa :) I wtedy poproszę ewentualnie.

Oooj, uwierz, że wczoraj nie myślałam o niczym innym, niż o przyjemności :)

U mnie burza taka przeszła o 7:30, że myślałam, że mamy koniec świata :D (okolice Warszawy)

No ja jak nie komp w pracy, to telefon bo mam belly w zakładkach ulubione :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 08:45

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva ja wzięłam pierwszego dupka w dniu kiedy miałam mieć wynik bety, tylko rano, bo byłam przekonana, że będzie okres a tu cisza O.o i dało mi to trochę do myśleniaxD A teraz cały czas biorę 2x1:) Co do burzy to ja liczyłam, że wreszcie jakąś ciekawą zobaczę a tu poburczało, parę razy się błysnęło i nara O.o a ja tak uwielbiam burze <3

Dziś stwierdziłam, że muszę sobie kupić biustonosz, bo się ze wszystkich wylewam. X_X takie mam cycki wielkie, że szok! Mąż zęby wywala, że choćbyśmy nie wiem jak ciążę w tajemnicy trzymali, to wytarczy na moje cycki spojrzeć...XD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co ma dupek do okresu? Sory, że tak wypytuje, ale nie znam się na tych wszyskich specyfikach jeszcze :D

No u mnie przeszedł tajfun okropny! A teraz taka duchota, że oddychać się nie da.

Też bym chciała mieć większe cycki :D Zawsze miałam sporsze, ale jak schudłam na początku roku 7kg to mi spadły strasznie :( Nie ma tragedii, ale mogłyby być większe.

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva do okresu jako takiego to nic, ale ja byłam przekonana, że się pojawi na drugi dzień, a tymczasem się nie pojawił i wtedy zaczęłam dopuszczać myśl, że może jednak ciąża O.o dlatego juz profilaktycznie zaczęłam brać:)
    Ja zawsze mialam rozmiar 75-80 D, czasem duże C, w zależności od firmy i rodzaju, teraz to nie wiem..... pewnie z 80 DD albo E O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ