X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • >Buziaczek86 Znajoma

Wysłany: 30 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Basiu widzialam, ale chyba ten topik jest odpowiedniejszy ;-)

• >Buziaczek86 Znajoma

Wysłany: 30 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczynki dziś mnie męczy od południa straszne wzdęcie i że tak powiem gazy i taką jakby kolkę mam jelitową, czy któraś z was tak miala??

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie.. Musisz wytrwać jeszcze kilka dni, ale jak się zagniezdzilo to może już ta beta rosnąć :-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • >Buziaczek86 Znajoma

Wysłany: 30 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam testy i może jutro przyjdą to w piątek z rana zrobię ale tak się boję rozczarowania. Mam już dzieciaczki ale z tym kolejnym jakoś tak ciężko wychodzi :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Byłam na beta hcg bo mialam zamiar operowac rękę.
    Odebrałam właśnie wynik a tam hcg 24?????
    Lecę jakiegoś gina skombinować na gwałt!
    Boziu dopomóz mi w tych chwilach. Wiem że nic nie będzie widać ale niech fasolka z nami zostanie!
    Do usłyszenia.

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Witajcie.
    Byłam na beta hcg bo mialam zamiar operowac rękę.
    Odebrałam właśnie wynik a tam hcg 24?????
    Lecę jakiegoś gina skombinować na gwałt!
    Boziu dopomóz mi w tych chwilach. Wiem że nic nie będzie widać ale niech fasolka z nami zostanie!
    Do usłyszenia.

to życze powodzenia! 3mam kciuki, aby fasolka zdrowo rosła!

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki boję się jak....... Strasznie!!!! Lecę zaraz na drugą betę wynik po 16 do potem. Modlę się żeby wszystko było ok.....jeszcze nie dziękuję :-)
    Być może uda się jutro dostać do lekarza jak się zgodzi mam czekać jeżeli się nie uda to dopiero na wtorek. Co tu robić czekać??????

• >Buziaczek86 Znajoma

Wysłany: 1 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super , ja też trzymam kciuki. A masz objawy?? Robiłaś test w domu??

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko - trzymam kciuki :) Plamienia/krwawienia delikatne w terminie zdarzają się, więc mam nadzieje, że będzie wszystko dobrze u Ciebie :):)

żabka04 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy wychodziły negatywne. Z objawów: senność,boł głowy okropny, słabe zawroty glowy,bol jajnikow, jakieś klucia w macicy ale rzadko, bol zeba ósemki jeśli taki jest objaw :-) :-) i strasznie warcze na dziecko i męża, libido równe 0 hihi zmylilo mnie bo był okres tzn pierwszy dzień krwawienie ale słabe inne niż w normalnym cyklu @ i spozniony był 3 dni trwał 1 dzień potem plamienia bez skrzepow do przed wczoraj na brązowo. Mam mnie pociesza że miała okres z moim bratem aż 3 mce. Zaraz chyba sraczki dostanę tak się boję!!!!

• >Buziaczek86 Znajoma

Wysłany: 1 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja plamilam w dzien miesiączki przy synku nawet jednorazowo wyleciał mi skrzep i wyłam cały wieczór że juz po ciąży a testy pokazywały bardzo blada kreskę ale jak dostałam duphaston to plamienia ustały i ciąża się utrzymała, a te plamienia i skrzep to myślę ze to było takie oczyszczenie nie wiem jak to tłumaczyć :-( może i u ciebie będzie wszystko dobrze. Ja czekam do wtorku ale wątpię żebym zaciazyla :-( czasem mnie cos zakluje w pachwinie i ta kola w prawym boku mnie męczy. Powodzenia żabka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również trzymam cały czas za was kciuki. Martwi mnie ta beta 24????? Jadę dzisiaj znowu zrobić musi przyrosnac min. 33%.
    Ostatnio okres był 29.08 może któraś coś bardziej zorientowana i umie spr czy to dobry wynik i nie muszę się martwić????

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko - jeśli to Cie pocieszy, teściowa urodziła trzecie dziecko w wieku 42 lat, mówiła, że słabo krwawiła w terminach @ do 4 miesiąca, myślała, że może przedwczesna menopauza czy co, aż wydawało jej się, że zaczęła czuć coś co przypomina ruchy...Wizyta u ginekologa i szok ;) A dziewczyna ma teraz 13 lat, świetnie się rozwija i pilna uczennica ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaczek ale ja też nie miałam jakiś objawów super jak dostałam ten ostatni fałszywy nazwijmy go kres to już do męża mówiłam że jestem chyba bezpłodna i musi sobie poszukać jakieś hihihi durna jestem :-) :-) więc może..... Bądź dobrej myśli :-) ja już ryczałam jak wróciłam tak się boję

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście Kochane:-) dobrze ze z wami mogę się podzielić info,uspakajacie mnie :-)
    Mąż w pracy ale się zdziwi albo będzie w strachu.
    Dziwny jest organizm kobiety. Z pierwszą ciąża było ok żadnych problemów, druga poronienie, trzecia pozamaciczna usunięcie jajowodu otarłam się o śmierć i teraz czwarta mam nadzieję że szczęśliwa. Jak będzie trzeba to przeleze ja w łóżku aby fasolek urósł zdrowy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzwonili od gina z rejestracji jutro na 11:20 mam wizytę super. :-)

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog mówił też, że czasem złuszcza się niepotrzebna śluzówka dotąd aż dzidziuś nie wypełni dobrze całej macicy ;)

No to może dobry znak z tą wizytą ? :)

>Buziaczek86, żabka04 lubią tę wiadomość

• >Buziaczek86 Znajoma

Wysłany: 1 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka z tego co czytałam to jesteś w 3 tyg ciąży. Gratuluję. Gdyby nie było zagniezdzenia to wynik miałabyś ponizej 5 mIU powyżej tych 5 to już ciąża ja przy synku wlasnie kiefy plamilam tez pierwsze wyniki mialam malutkie. Mam nadzieje ze przyrost bedzie dobry. A ktory masz dc??

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 34 dc rozmyślam czy nie za mała ta beta. Płakać mi się chce :-( pokluli mnie trzy razy się wbijala bo mam zanik żył jak je widzę hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 11:37

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj tez wkleję moze macie starające sie koleżanki :)

Czesc dziewczyny,

Zrobiłam porządek w apteczce i mam troszkę leków do oddania jedynie za koszt przesyłki:

5 opakowań luteiny 50 mg. Tabsy dopochwowe
    1 opakowanie luteiny 50 mg. Tabsy podjęzykowa
    Kwas foliowy 5 mg ( 27 tabletek z 30)
    Clostilbegyt 50 mg. 5 tabletek z 10

Dla faceta hormony:
    Tamoxifen-egis dwa niepełne opakowania ( w jednym zostało 12 tabletek w drugim 26 tabletek)
    Undestor testocaps 40mg 50 kapsułek
    Agapurin 100mg 51 tabletek z 60

Jeżeli nie jesteście zainteresowane to moze znacie kogoś komu by sie przydały te leki, bardzo bym chciała zeby ktoś skorzystał, po co ma sie u mnie przeterminować :)

Dziekuje bardzo!!!

Karola0704 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ