X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro super. Ale sie ucieszyłam ;) wychodzi na to że to błąd poprzedniego laboratorium i niepotrzebny był cały stres i antybiotyki. Dziady jedne.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/11e4b7cc02ea.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/556574382354.jpg

Na pierwszym zdjęciu pchało obie łapki do buzi <3 nie chciałam kończyć usg <3 a na drugim hmm... 1. Noga, 2. Noga i...??
    ??? XD nie chciał nam powiedzieć, ale chyba mamy chłopaka :D Jestem zakochana <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 18:47

Lilianap, Feeva lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa ciee. Ale czad :D to już jest chłopak dla mojej Lilki :D
    Kurde aż się nie mogę doczekać mojej wizyty.

Totoro lubi tę wiadomość

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha:D Mamy parkę;D

W ogóle to była moja najlepsza wizyta:D Toxo nie ma, szyjka już dłuższa, miękka, ale jest ok, dzidzia cała i zdrowa, na wadze 200g mniej, to był uradowany:P no i to usg... <3 oddycham spokojnie :D :D :D

wszamanka lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Totoro <3
    Ja wizyta we wtorek , już się nie mogę doczekać po tej miesięcznej przerwie ! Mam nadzieje , ze tez już poznam płeć :)

Totoro lubi tę wiadomość

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeziębiona :/ mąż mi oddał choróbsko. Katar mam straszny, ból głowy, zatok i gardła. Eh tylko tego mi brakowało.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro super! Może i ja sie dowiem w piątek co tam we mnie siedzi :D

Lilianap niefajnie :( jak mój był chory to tesciowa wpychała we mnie wit.C 1000jednostek wiec bomba witaminy C No i powiem ze mnie uchroniła :)

Ja musiałam zjeść dzisiaj chinola, tak mnie ochota naszła na kurczaka w cieście kokosowym :) <3

No i witam się w 13 tygodniu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 14:19

Totoro lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaaa daj znać po wizycie koniecznie :D trzymam kciuki, żeby dzidzia pokazała co tam ma! :D mimo, że nastawiałam się na dziewczynkę, jestem taka uradowana z wczorajszych wieści!!! :D cały czas debatujemy nad imieniem :D

Lilianap kuruj się biedna i pamiętaj, że jakby się pogorszyło czy doszła gorączka to lepiej wziąć leki niż nie brać. :) ja ostatnio brałam syrop na kaszel, ale gin powiedział, że w razie czego mam brać spokojnie antybiotyk Duomox i się nie bać. :)

Feeva Tobie również życzę poznania płci :D kurde, jak świetnie jest wiedzieć :D ja za to raz na jakiś czas pozwalam sobie na kebaba jak mnie strasznie najdzie :P a jutro chcemy zrobić pizzę na obiad, bo też już tak za mną łazi... A trzeba zdążyć ją spalić oczywiście do kolejnej wizyty xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi waga nie wzrasta, waha się z rana między 55,5kg a 55,9kg :) Nawet jak sobie pozwalam, haha. Ale ja zawsze miałam dobrą przemianę materii i przez to też co chwilę chodzę głodna :D

Ale ten chinol trochę mnie ukarał, niedobrze mi było całe popołudnie :(

Macie coś sprawdzonego na zaparcia? Okropnie mnie męczą, aż mi oczy na wierzch wychodzą :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 20:45

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva podobno suszone śliwki pomagają:) Możesz też z lnem spróbować, poprawia ogólnie trawienie:)

Mi odpukać odkąd jestem w ciąży skończyły się problemy z trawieniem O.o Po tych wszystkich akcjach, wzdęciach, zaparciach na zmianę z biegunkami mam spokój jak nigdy O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, a Ty byłaś kiedyś badana w kierunku endometriozy? Pytam, bo tak mi się teraz skojarzyło, że siostra mojego M zawsze miała wielkie problemy z przewodem pokarmowym, tak jak piszesz zaparcia na przemian z biegunkami do tego silne bóle, w końcu zdiagnozowali jej endomende. A przy tym podobno dolegliwości się zmniejszają jak się stosuje antykoncepcję i w ciąży właśnie. Tylko proszę nie zrozum mnie źle, nie chcę być jak baba z apteki, teraz jak jesteś w ciąży to już nie ma znaczenia, tak tylko skojarzyłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 23:27

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka nie miałam robionych konkretnych badań w tym kierunku, ale zawsze miałam problem ze zbyt cienkim endometrium, skapymi miesiączkami no i cykle długie w nieskończoność, więc raczej objawy mi się nie zgadzały. A problemów jelitowych to nie wiem czy nie wiązać z moimi wiecznie poobnizanymi estrogenami, bo też ma wpływ na trawienie. No i miałam podejrzenie jelita drazliwego :/ i spoko, od tego tu jesteśmy, żeby sobie radzić, babka z apteki to inna kategoria... XD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no normalnych rad nie możemy porównywać do tej czarownicy z apteki :D
    Biore rutonoscorbin i robie parówki z zaparzonej mięty. Mam nadzieję że to cholerstwo szybko minie. Wczoraj nawet Lilusia się mało ruszała. Chyba też wyczuwa że mama chora.
    W ogóle u mnie w mieście skażona woda bakteria e.coli. od piątku całkowity zakaz używania wody. Tylko do wc można. Dzisiejsze wyniki badań są jeszcze gorsze niż ostatnie i nastepne wyniki dopiero we wtorek. No jaja jakieś mówię wam. A ja boje się że ta woda mogła być skażona już wcześniej.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap to nieźle macie :/ U nas przez parę godzin nie było wody przez remonty ulic i człowieka szlag trafiał a tu tyle dni :( współczuję :( a tym czy skażenie było wcześniej to się nie martw, jeśli zarazilabys się e coli to miałabyś jazdy żołądkowe, a jeśli wszystko jest ok, to nie ma się czym martwić:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mnie Totoro uspokoiłaś bo ja zielona w tym temacie. Jaja jakieś u nas a cholerne władze nie poczuwaja się do winy. Co najlepsze jest przydział wody butelkowej 1.5 l na głowę dziennie. No i na całym mieście na ponad 14 tys mieszkańców 2 beczkowozy z dostępna wodą bez limitu ale weź to noś a po za tym skąd mam wiedzieć co to za woda jest. Kpina.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, spokojnie coli daje objawy grypy żołądkowej, przede wszystkim zdaje się biegunkę. Ale masakra :/ co to jest 1,5l... Wypijac się powinno więcej, a gdzie gotowanie, mycie się... :/ musicie się zaopatrzyć w butle 5l w markecie jakimś, najbezpieczniej będzie :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie , z maleństwem wszystko dobrze ! Następne już się będę umawiać na połówkowe :)
    A co do płci to na 80% dziewczynka , ale mój lekarz powiedział , ze nic różowego mam jeszcze nie kupować, bo to różnie bywa :P

Totoro, Feeva lubią tę wiadomość

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super ;) cieszę się bardzo :* imię już wstępnie macie wybrane?
    Dziewczyny czy to normalne ze od 3 tyg moja waga stoi w miejscu? Startowałam z 48 kg, od 3 tyg mam 52 na wadze mimo że brzuszek rośnie. Troche się martwie

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaaa wspaniałe wieści :D gratuluję córuni :D no i właśnie, podziel się imieniem :D u nas chyba będzie Tymek <3

Lilianap mi też ostatnio nawet 200 g mniej pokazało, nie ma się czym denerwować, jeszcze zacznie iść w górę ;)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdę mówiąc byliśmy nastawieni na chłopca :P Może dlatego , ze mój K. ma już córkę i bardzo chciał syna , mi osobiście to było obojętne, ważne żeby było zdrowe i wszystko było dobrze :) Jeśli chodzi o imię to jakbym miała wybierać dziś byłaby Zuzia , ale ja często zmieniam zdanie także może się coś jeszcze zmienić hehe :)
    Co do wagi to tez od jakiś dwóch tyg stoi , ogólnie od początku przytyłam nie całe 4kg .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 17:08

Totoro lubi tę wiadomość

3i49hdgenmhomr4i.png
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ