X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro super. Ale sie ucieszyłam ;) wychodzi na to że to błąd poprzedniego laboratorium i niepotrzebny był cały stres i antybiotyki. Dziady jedne.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/11e4b7cc02ea.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/556574382354.jpg

Na pierwszym zdjęciu pchało obie łapki do buzi <3 nie chciałam kończyć usg <3 a na drugim hmm... 1. Noga, 2. Noga i...??
    ??? XD nie chciał nam powiedzieć, ale chyba mamy chłopaka :D Jestem zakochana <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 18:47

Lilianap, Feeva lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa ciee. Ale czad :D to już jest chłopak dla mojej Lilki :D
    Kurde aż się nie mogę doczekać mojej wizyty.

Totoro lubi tę wiadomość

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha:D Mamy parkę;D

W ogóle to była moja najlepsza wizyta:D Toxo nie ma, szyjka już dłuższa, miękka, ale jest ok, dzidzia cała i zdrowa, na wadze 200g mniej, to był uradowany:P no i to usg... <3 oddycham spokojnie :D :D :D

wszamanka lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Totoro <3
    Ja wizyta we wtorek , już się nie mogę doczekać po tej miesięcznej przerwie ! Mam nadzieje , ze tez już poznam płeć :)

Totoro lubi tę wiadomość

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeziębiona :/ mąż mi oddał choróbsko. Katar mam straszny, ból głowy, zatok i gardła. Eh tylko tego mi brakowało.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro super! Może i ja sie dowiem w piątek co tam we mnie siedzi :D

Lilianap niefajnie :( jak mój był chory to tesciowa wpychała we mnie wit.C 1000jednostek wiec bomba witaminy C No i powiem ze mnie uchroniła :)

Ja musiałam zjeść dzisiaj chinola, tak mnie ochota naszła na kurczaka w cieście kokosowym :) <3

No i witam się w 13 tygodniu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 14:19

Totoro lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaaa daj znać po wizycie koniecznie :D trzymam kciuki, żeby dzidzia pokazała co tam ma! :D mimo, że nastawiałam się na dziewczynkę, jestem taka uradowana z wczorajszych wieści!!! :D cały czas debatujemy nad imieniem :D

Lilianap kuruj się biedna i pamiętaj, że jakby się pogorszyło czy doszła gorączka to lepiej wziąć leki niż nie brać. :) ja ostatnio brałam syrop na kaszel, ale gin powiedział, że w razie czego mam brać spokojnie antybiotyk Duomox i się nie bać. :)

Feeva Tobie również życzę poznania płci :D kurde, jak świetnie jest wiedzieć :D ja za to raz na jakiś czas pozwalam sobie na kebaba jak mnie strasznie najdzie :P a jutro chcemy zrobić pizzę na obiad, bo też już tak za mną łazi... A trzeba zdążyć ją spalić oczywiście do kolejnej wizyty xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi waga nie wzrasta, waha się z rana między 55,5kg a 55,9kg :) Nawet jak sobie pozwalam, haha. Ale ja zawsze miałam dobrą przemianę materii i przez to też co chwilę chodzę głodna :D

Ale ten chinol trochę mnie ukarał, niedobrze mi było całe popołudnie :(

Macie coś sprawdzonego na zaparcia? Okropnie mnie męczą, aż mi oczy na wierzch wychodzą :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 20:45

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva podobno suszone śliwki pomagają:) Możesz też z lnem spróbować, poprawia ogólnie trawienie:)

Mi odpukać odkąd jestem w ciąży skończyły się problemy z trawieniem O.o Po tych wszystkich akcjach, wzdęciach, zaparciach na zmianę z biegunkami mam spokój jak nigdy O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, a Ty byłaś kiedyś badana w kierunku endometriozy? Pytam, bo tak mi się teraz skojarzyło, że siostra mojego M zawsze miała wielkie problemy z przewodem pokarmowym, tak jak piszesz zaparcia na przemian z biegunkami do tego silne bóle, w końcu zdiagnozowali jej endomende. A przy tym podobno dolegliwości się zmniejszają jak się stosuje antykoncepcję i w ciąży właśnie. Tylko proszę nie zrozum mnie źle, nie chcę być jak baba z apteki, teraz jak jesteś w ciąży to już nie ma znaczenia, tak tylko skojarzyłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 23:27

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka nie miałam robionych konkretnych badań w tym kierunku, ale zawsze miałam problem ze zbyt cienkim endometrium, skapymi miesiączkami no i cykle długie w nieskończoność, więc raczej objawy mi się nie zgadzały. A problemów jelitowych to nie wiem czy nie wiązać z moimi wiecznie poobnizanymi estrogenami, bo też ma wpływ na trawienie. No i miałam podejrzenie jelita drazliwego :/ i spoko, od tego tu jesteśmy, żeby sobie radzić, babka z apteki to inna kategoria... XD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no normalnych rad nie możemy porównywać do tej czarownicy z apteki :D
    Biore rutonoscorbin i robie parówki z zaparzonej mięty. Mam nadzieję że to cholerstwo szybko minie. Wczoraj nawet Lilusia się mało ruszała. Chyba też wyczuwa że mama chora.
    W ogóle u mnie w mieście skażona woda bakteria e.coli. od piątku całkowity zakaz używania wody. Tylko do wc można. Dzisiejsze wyniki badań są jeszcze gorsze niż ostatnie i nastepne wyniki dopiero we wtorek. No jaja jakieś mówię wam. A ja boje się że ta woda mogła być skażona już wcześniej.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap to nieźle macie :/ U nas przez parę godzin nie było wody przez remonty ulic i człowieka szlag trafiał a tu tyle dni :( współczuję :( a tym czy skażenie było wcześniej to się nie martw, jeśli zarazilabys się e coli to miałabyś jazdy żołądkowe, a jeśli wszystko jest ok, to nie ma się czym martwić:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mnie Totoro uspokoiłaś bo ja zielona w tym temacie. Jaja jakieś u nas a cholerne władze nie poczuwaja się do winy. Co najlepsze jest przydział wody butelkowej 1.5 l na głowę dziennie. No i na całym mieście na ponad 14 tys mieszkańców 2 beczkowozy z dostępna wodą bez limitu ale weź to noś a po za tym skąd mam wiedzieć co to za woda jest. Kpina.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, spokojnie coli daje objawy grypy żołądkowej, przede wszystkim zdaje się biegunkę. Ale masakra :/ co to jest 1,5l... Wypijac się powinno więcej, a gdzie gotowanie, mycie się... :/ musicie się zaopatrzyć w butle 5l w markecie jakimś, najbezpieczniej będzie :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie , z maleństwem wszystko dobrze ! Następne już się będę umawiać na połówkowe :)
    A co do płci to na 80% dziewczynka , ale mój lekarz powiedział , ze nic różowego mam jeszcze nie kupować, bo to różnie bywa :P

Totoro, Feeva lubią tę wiadomość

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super ;) cieszę się bardzo :* imię już wstępnie macie wybrane?
    Dziewczyny czy to normalne ze od 3 tyg moja waga stoi w miejscu? Startowałam z 48 kg, od 3 tyg mam 52 na wadze mimo że brzuszek rośnie. Troche się martwie

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaaa wspaniałe wieści :D gratuluję córuni :D no i właśnie, podziel się imieniem :D u nas chyba będzie Tymek <3

Lilianap mi też ostatnio nawet 200 g mniej pokazało, nie ma się czym denerwować, jeszcze zacznie iść w górę ;)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdę mówiąc byliśmy nastawieni na chłopca :P Może dlatego , ze mój K. ma już córkę i bardzo chciał syna , mi osobiście to było obojętne, ważne żeby było zdrowe i wszystko było dobrze :) Jeśli chodzi o imię to jakbym miała wybierać dziś byłaby Zuzia , ale ja często zmieniam zdanie także może się coś jeszcze zmienić hehe :)
    Co do wagi to tez od jakiś dwóch tyg stoi , ogólnie od początku przytyłam nie całe 4kg .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 17:08

Totoro lubi tę wiadomość

3i49hdgenmhomr4i.png
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ