Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaaa ja mam taki sam komunikat jak Totoro.
    Umówiłam się na połówkowe pod koniec listopada. Jej jak ten czas leci.
    Wczoraj 16 tc przywitałam tradycyjnie wymiotami :D to już się zrobiło przewidywane ;)

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka w czwartek powtarzam. O niczym tak nie marzę jak o tym, żeby się okazało faktycznie, że nie mam badziewia... :/

Lilianap a ogólnie jak się czujesz? Ja super, wprawdzie dalej łatwo się męczę, ale poza tym jest naprawdę git :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niezbyt :/ fakt mam więcej siły i energii ale bardzo czesto kręci mi się w głowie i słabne. No i też męczę się okropnie. Po za tym mała chyba uciska na pęcherz bo non stop go czuje i sikam co 20 min. Nie piecze ani nic tylko ten ucisk. Do tego mam rwe kulszowa eh. Jak mnie nieraz złapie ból to łzy lecą i nie wiadomo co robić.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap oj to niewesoło masz;/ Co do pęcherza to mam dokładnie to samo! Miało się sikańsko w II trym. skończyć a ja biegam co chwilę z uczuciem pełnego pęcherza, po czym wypuszczę odrobinę i koniec O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja problemy z pęcherzem bardziej miałam w 1trymestrze teraz jest lepiej , ale jeśli złapie Was zapalenie pęcherza to z ręka na sercu polecam UROVAL MANOSA , bezpieczne dla kobiet w ciazy, ja nie będąc jeszcze w ciazy prawie rok męczyłam się z przewlekłym zapaleniem pęcherza , brałam furagine , albo setny antybiotyk , a po tygodniu wracało , a właśnie tymi tabletkami wyleczyłam pęcherz i można brać je profilaktycznie. Tabletki składają się z cukru, do którego przyklejają się bakterie i są wydalane z moczem.

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodaaa dzięki za info, nie słyszałam o takich tabletkach:) Póki co myślę, że wszystko jest w porządku, nic nie piecze, nie szczypie, nie boli przy sikaniu. Cały czas mam tylko wrażenie, że to jakiś ucisk, jakby chciało mi się sikać i ktoś mi na brzuch nacisnął, tak, że chce mi się jeszcze bardziej :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap wrote:
    Ja niezbyt :/ fakt mam więcej siły i energii ale bardzo czesto kręci mi się w głowie i słabne. No i też męczę się okropnie. Po za tym mała chyba uciska na pęcherz bo non stop go czuje i sikam co 20 min. Nie piecze ani nic tylko ten ucisk. Do tego mam rwe kulszowa eh. Jak mnie nieraz złapie ból to łzy lecą i nie wiadomo co robić.
    Sprobuj brac zelazo zawroty glowy i oslabienie to typowe objawy jego braku

cf409fc7e7.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Sprobuj brac zelazo zawroty glowy i oslabienie to typowe objawy jego braku

Żelazo biore od początku ciąży więc to raczej nie jego wina. Po za tym w wynikach nie mam jego niedoboru a wręcz przeciwnie. Ładny wynik.
    Chyba u mnie tak musi być. Gorzej przechodzę ciążę ale to nic ;) ważne że mała ma się dobrze a ja przecierpie ;)

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki! <3

Dawno się nie udzielałam :D Wymioty mnie przestały męczyć, mdłości też ustępują, więc korzystam i coś robię :) Dziś w końcu zrobiłam sobie paznokcie, przymierzałam się do nich od tygodnia haha :D
    W przyszły piątek mam prenatalne, nie mogę się doczekać, bo już się stęskniłam za widokiem mojego Szkrabka :)

Zaraz zaczynam 13 tydzień i brzuszek mi się pojawił niewiadomo kiedy :)

4l59nn.jpg

Już jest mała piłeczka <3 No i ta piłeczka waży jakieś 0,8kg bo na wadze przed ciążą było 55kg, teraz 55,8kg ważone rano :D Nie da się już ukryć, że jest dzidzia w brzuchu :)

A co do sikania, to też leję co 5 minut :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva ale cudny brzuszek :* mój w tym tyg znowu lekko sie powiększył. Ale ciągle jest malutki i znajomi dziwią się ze to 16 tc. Chociaż dla mnie wydaje sie ogromny i mi przeszkadza jak sie podnosze :P
    Powiem wam ze przez ostatnie dni było ciepło za oknem a ja ledwo żyłam. Dzisiaj jest chłodno a ja od razu lepsze samopoczucie ;) co najmniej dziwne bo powinno raczej odwrotnie być.
    Ja za 2 tyg u mojego gina pomiary będę mieć robione ;) ale mimo to do specjalisty ide jeszcze połówkowe robić

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam zdjęcie z samego rana po wstaniu, jeszcze przed jedzeniem, wieczorem jest 3x większy haha :D
    Ja mam odwrotnie, jak jest ładna pogoda, to czuję że żyję, a jak paskudna to zdycham :D Więc korzystam póki jest jeszcze ładnie, spacerki, nie spacerki :) Dużo wietrzę mieszkanie, bo niestety balkonu nie mam, a łazić w tą i z powrotem na 4 piętro bez windy to masakra. Dojdę do połowy i już dyszę jakbym miała ducha wyzionąć. Nie wiem co to będzie, jak będę już w zaawansowanej ciąży. Będą mnie musieli na linie spuszczać i wciągać haha :D

Wy tu już o połówkowych, a ja dopiero prenatalne :D

W ogóle to moje dziecko się chyba cukrzycy nabawi przeze mnie :( Żarłabym słodkie, a najbardziej lody. Dzień bez loda to dla mnie dzień stracony o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 15:10

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva śliczny brzusio :D Jaka Ty drobniutka jesteś:D Ja jakbym tak słodkie jadła to by mnie lekarz chyba zabił, a wyglądałabym jak zapaśnik sumoxD Swoją drogą już prenatalne... ale mi leci ta Twoja ciąża ;D

Ja dziś byłam powtórzyć toxo, czekam z niecierpliwością na wyniki... Mam nadzieję, że będzie ok;/ Dzidzia chyba też wyczuwa moje zniecierpliwienie, bo jeszcze tyle jej nie czułam co dziś;D Jakaś balanga tam odchodzixD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro uwierz, że mi też leci ta moja ciąża :D
    No a Wasze? Kurcze, tu już 16 tydzień, tam 17 :D Dopiero były 4 haha :D

Też się nie mogę doczekać tych ruchów... Mam nadzieję, że jeszcze chwila i też poczuję <3
    Wczoraj mnie tak coś zakuwało jakby w jajnikach, że myślałam, że umrę. Jakby mi ktoś szpile wbijał. Śmiał się mój, że mnie dzidzia gryzie, bo jestem niedobra dla niego hahahah :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha:D moje się upomina o słodkie, a tu jutro wizyta, trzeba grzecznie... XD

Czekam na wyniki toxo i cały czas "odśwież odśwież odśwież"... Aż mi się przypomniało jak na wyniki bety czekałam... :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva co do dziwnych bóli i ciągnięć lepiej sie przyzwyczaj ;) ja czasem wstaje i od razu siadam tak zaciągnie. To kochana więzadła się przypominają i rozciągająca macica. Będzie tylko "gorzej" ;)
    Ja Totoro co chwile belly sprawdzam czy już masz wyniki. Sama się stresuje heh ;)

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap nie stresuj sie bo ja sie będę stresowała, że przeze mnie Ty się stresujesz xD

A tak serio to miło, że mam z kim poprzeżywać, postresować się...:) Dzisiaj znowu spotkałam w aptece tę babeczkę, która mi ostatnim razem tak ciśnienie podniosła poronieniami w 6. miesiącu przy toxo... Pogadałyśmy neutralnie co tam, jak tam, mówiłam, że pracuję, ale trochę uciążliwe są dojazdy, bo pracuję na śląsku, na co ona, że "O matko! a tam teraz panuje żółtaczka! Epidemia jest!". Nosz kurr... przyszłam do domu i się z nerwów poryczałam. Ale juz mi przeszło, pogadam jutro na wizycie z ginem co on na to i czy powinnam się obawiać i isc na l4. WOlałabym nie i popracować ile będę mogła, ale jeśli stwierdzi, że faktycznie jest ryzyko, to nie będe się zastanawiać. Ważniejsze jest dla mnie dzieciątko, nie to co pomyśli moja dyrektorka.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, przepraszam, ale uśmiałam się z tej baby w aptece. Same czarne scenariusze ona widzi. No i działa lepiej niż niejedne wiadomości ;) może lepiej byś zmieniła apteke. Bo ta kobieta Ci nie służy ;)
    I nie denerwuj kochana siebie i dzidziusia takimi glupotami. :*
    To może powie Ci już na wizycie co tam siedzi w Ciebie w brzuszku ;)

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap to samo stwierdziłam - muszę zmienić aptekę xD mam już część wyników i sytuacja się powtarza... Igg ujemne, awidnosci brak, igm jeszcze nie wrzucili. Jak wrócę z pracy to tam zadzwonię. Modlę się, żeby igm wyszło ujemne, bo inaczej będę brala do końca ciąży ten cholerny antybiotyk a teraz jestem prawie pewna, że nie mam tego dziadostwa. :/ to jest kolejne badanie, już po kilku miesiącach od pierwszego i dalej igg by nie wzrosło? Brak awidnosci? Niemożliwe.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGM UJEMNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D:D:D:D

Lilianap, wszamanka lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro super! W końcu trochę odetchniesz :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ